פרשת נצבים

פרשת נצבים

פרשת נצבים " אתם נצבים היום כלכם לפני השם אלהיהם..." אכן זה המועד להתייצב מול הבורא, כל אחד מול מצפונו, לעשות חשבון נפש עם עצמו ולא רק עם עצמו, אלא גם לחשוב על השלחות מעשיו על הדורות הבאים. " ולא אתכם לבדכם אנכי כרת את הברית הזאת.." מודגשת כאן האחראיות הקולקטיבית, דרך המחשבה של עם וקהילה, האחדות. כמו שאמרו שלושת המוסקיטורים: " אחד בשביל כולם, כולם בשביל אחד". לכן מי שפורש מן הציבור, מי שמחפש אלילים ותורות אחרות, ייענש בחומרה. " פן-יש בכם איש או-אשה או משפחה או-שבט אשר לבבו פונה היום מעם השם ללכת לעבוד את- אלהי הגויים.." " ומחה השם את-שמו מתחת לשמים.." הברירה של הברכה והקללה שרירה וקיימת. הבחירה אינה קשה או בלתי מובנת. " כי המצווה הזאת.. לא-נפלאת היא ממך ולא רחוקה היא.. לא בשמים.. לא מעבר לים.. כי קרוב אליך הדבר מאד, בפיך ובלבבך לעשותו.." הפרשה קצרה מן הרגיל, אבל מובנה ארוכה כאורך הגלות. אין צורך לפרט שוב כיצד נראה השואה, ומה לעל ידה של עם מגובש, בעל מוסר והשכל להשיג ולעשות. שתבוא עלינו שנה טובה ומבורכת בברכה שבה בחרנו. שבת שלום

י מ י ת 1

New member
|תודה-../images/Emo23.gif../images/Emo49.gif../images/Emo24.gif../images/Emo141.gifחתונה

-תודה לכל מברכי, אתם מחממים את לבי בברכות שלכם. אכן זוהיתה חתונה. מה אומר לכם ה - חתונה. באמת אף פעם לא השתתפתי בחתונה שכזאת. ראשית החתן והכלה, כלומר, נכדתי הבכורה וחתנה היו ממש מקסימים. מאד לא פורמליים, הסתובבות בין האורחים צחקו, לחצו ידיים, התבדחו, אכלו. חפשי חפשי. שנית הורי הזוג ממש התחברו ביניהם ונוצרה כימיה מאד בונה. הם בני אותו גיל ובני אותה מנטליות, מה שמקל מאד. גם התברר לי שהסבא והסבתא של החתן הם בני גילי, אז גם אני התחברתי אליהם בקלות ובשמחה. שלישית היו הרבה מאד צעירים בחתונה מ שהשרה אוירה מאד חפשית ופתוחה . הם לא סידרו מקומות שמורים - מה שעבורי בהתחלה היה קשה לקבל זאת, אך הבנתי שהמקום ממש מבקש זאת. החתונה היתה בפאב, במרכז הארץ. היה אזור פנימי ואזור בחוץ על הדשא עם כורסאות ופינות מאד נחמדות. כל אחד יכול היה לשבת היכן שחפץ ועם מי שרצה, אפשר היה להסתובב וזה היה כיף. בנוסף את חופה ערכה רבה רפורמית. ולא שבני משפחתי רפורמים, אלא שהיו אילוצים בעיקר מפני שבני הזוג גרים כעת בחו"ל. והרבנות שלנו מערימה כל מיני קשיים. אך לא ניכנס לזה. הרה עשתה זאת בטוב טעם. הסבירה כל דבר, את הפרשה את החוקים והמנהגים. בני הזוג כתבו בעצמם את הכתובה. והתחייבו בשוויון לתמוך זה בזו וזו בזה. וכמובן לאהוב. והם נראו באמת מאד מאד מאוהבים. ומה צריך יותר. ואם נוסיף וכך שהכיבוד היה גם הוא בטעם, לא יותר מדי ולא פחות מדי. לא היתה התנפלות על האוכל הכל התנהל בניחותא. גם היתה תכנית אמנותית. ברכות כמובן, החברים שלהם הכינו סרט נחמה ומלא הפתעות. גם אני תרמתי את חלקי וסיפרתי להם סיפור שהתקבל מאד יפה. היינובמקרום למעלה מארבע שעות ולא העייפנו. בערב ראש השנה אני מזמנת אל בני שחיתן את נכד גם הורי החתן מוזמנים. למחרת אני מזמינה אלי יהיו כ-15 איש , אמנם מעייף, אבל אני לקחתי זאת על עצמי. אני אוהבת לארח . לא כל שבת אבל מדי פעם,זה נחמד. בחג שני הזמנתי חברים לארוחת צהרים, בקיצור בילוי במטבח. מילא זה מה שיש. העיקר שתהיה לכולנו שה טוב. ושוב תוד תודה לכל מברכי, הלואי עליכם. יש לי עוד 5 נכדים בגילים שונים, אז יש ויש למה לצפות. שנה טובה

yaely2

New member
מנהל
בית חדש בישראל ואנו ניצבים שמחים

שבת שלום ליצחק ומזל טוב חמה לימית,
הנאמנות לעם בפרשה והנאמנות לבן הזוג כפי שדיברה עליה ה"רבה" משתלבים לי בראש. כדי לקיים חיים טובים של זוג ושל עם נדרשת נאמנות ותמיכה של אחד בשני. מאחלת ליצחק המון המון בריאות וכח. שיעביר לנו הרבה פרושים מעניינים לתורה כפי שהוא עושה עכשיו. לימית הרבה בריאות וכח שתראה הרבה נחת מצאצאיך ומעצמך.

למעלה