פרשת נח

פרשת נח

פרשת נח העולם שנברא בפרשה הקודמת מתוכנן ומאורגן בצורה נפלאה, כאשר המטרה ההמשכיות הנצחית. פאר היצירה הוא האדם שנברא בצלמו. פירוש הדבר שנתן לו חופש מחשבה וחופש החלטה. הניסיון הזה לתת לאדם את העצמאות הזאת יוצר מיד קונפליקט והגולם קם על יצרו. הוא מגורש מגן העדן וכאשר הוא ממשיך להשתולל בחוץ, מחליט הבורא להחליפו בדור חדש. הוא מביא את המבול כדי לנקות את הזוהמה. את נח " איש צדיק ותמים בדרתיו" מיעד להמשך האנושות. " ויאמר אלהים לנח קץ כל-בשר בא לפני כי- מלאה הארץ חמס.." נח בונה את התבה ומעלה עליה זוג מכל בעלי החיים ואת בני משפחתו. מתחיל המבול. " נקבעו כל- מעינת תהום רבה וארבות השמים נפתחו.." " ויהי גשם על הארץ ארבעים יום וארבעים לילה.." " והמים גברו מאד מאד על-הארץ ויכסו כל-ההרים.." " ויגוע כל-בשר הרמש על הארץ.." רק תבת נח נשארה שטה על פני המים עד שנחתה על הרי אררט. הגשם פסק ונח שלח את העורב לבדוק אם ירדו המים. העורב חזר עוד לא הגיע הזמן. אחר כך שלח את היונה, אף היונה חזרה, סימן שטרם ירדו המים. כעבור שבע ימים שלח שוב את היונה והיא חזרה עם עלה זית בפיה. " וידע נח כי-קלו המים מעל הארץ.." הם יצאו מן התבה כדי להתחיל חיים חדשים. " ויאמר השם אל- לבו לא-אסיף לקלל עוד את האדמה בעבור האדם, כי יצר לב האדם רע מנעוריו.." הוא פשוט התפשר עם מה שיש. אך עם נח הקים ברית. " את קשתי בענן והיתה לאות ברית ביני ובין הארץ.." " ויהיו בני נח היוצאים מן התבה: שם, חם ויפת.." בני שם: עילם, אשור, ארפכשד, לוד וארם. בני חם : כוש, מצרים וכנען בני יפת: גמר, מגוג, מדי ויוון. אחר כך גם נח כשל כאשר שתה לשכרה. השם ראה שהעונש הקולקטיבי לא עוזר (יצר האדם רע מנעוריו) לכן עבר לסכול ממוקד. כאשר ניסו לבנות את מגדל בבל " עיר ומגדל וראשו בשמים.." הוא בלבל את שפתם והפיצם בארץ. " הבה נרדה ונבלה שם שפתם אשר לא ישמעו איש שפת רעהו.." שבת שלום ד"א מי יודע לכתוב נח בשבע שגיאות?

עדנה7

New member
יצחק, מאוד מענין, גם השאלה

יצחק מאוד מענין השעור שנתת, ומעניי מאוד, האם יש תשובה לשאלתך האחרונה,ואולי כינויים. יישר כח, עדנה

האם שמת לב

שכבר אז היו מתקדמים מאד, בברזל ובעץ ובנגינה ובחקלאות ובחי. שמעתי באיזה מקום שחכמינו אמרו האלוהים מאס בבני האדם משום שכשבנו את מגדל בבל, אם נפל אדם - המשיכו בעניינם, אבל אם נפלה לבנה קוננו ואמרו - איך נמצא תחליף ללבנה זו. קרי - החומרי היה חשוב להם מהרוחני.

erika6

New member
יצחק

יצחק תודה לך – כאשר אתה כותב את פרשת השבוע, אני יודעת שהיום יום שישי, סתתתתתם. , אתה כותב כל כך יפה, קליל ויפה תענוג לקרוא

yaely2

New member
מנהל
יודעת לכתוב נוח בשבע שגיאות../images/Emo6.gif

שבת שלום ותודה רבה יצחק על שאתה משכיל אותנו
לא אכתוב בינתיים נוח בשבע שגיאות כדי לתת גם לכם אפשרות לכתוב

yaely2

New member
מנהל
ליצחק ../images/Emo51.gif על הפרשה ועל נוח../images/Emo63.gif

לשוחרי המסורת
היהדות מצטיינת בפלפול שלה ומוליכה בעזרת אותו פלפול לכול מיני מקומות. הנה אבי מביאה דוגמה של פלפול כזה. השאלה הנשאלת, מדוע היה צריך אלוהים להטריח את נוח בבניית תיבה. לפי המסופר בנה נוח את התיבה במשך 120 שנה עבודה קשה ומפרכת. מידות התיבה הם אפילו היום עצומים. הוא התאמץ קשה כדי לבנות תיבה שתעמוד במבול כול כך קשה. בראשית פרק ו (יד) עֲשֵׂה לְךָ תֵּבַת עֲצֵי גֹפֶר *קִנִּים תַּעֲשֶׂה אֶת הַתֵּבָה וְכָפַרְתָּ אֹתָהּ מִבַּיִת וּמִחוּץ בַּכֹּפֶר: (טו) וְזֶה אֲשֶׁר תַּעֲשֶׂה אֹתָהּ שְׁלֹשׁ מֵאוֹת אַמָּה אֹרֶךְ הַתֵּבָה חֲמִשִּׁים אַמָּה רָחְבָּהּ וּשְׁלֹשִׁים אַמָּה קוֹמָתָהּ: * מילה קינים = מדורים, לכול חיה תא משלה. * אמה היא בערך חצי מטר בערך, עשו חשבון בעצמכם. יכול היה אלוהים פשוט להנחית עליהם מגיפה, או וירוס אלים ולהציל את נוח. כאן נכנסים לדברי הסבר. אלוהים נתן לאדם הראשון גן עדן, הוא לא נקף אצבע, כמו המליונר שיורש את כול הונו מאביו, ראה אלוהים שהאדם מאבד את הגיונו מרוב נוחיות ורוגע. אמר אלוהים הפעם נוח יהיה אבי האנושות, לא היו אחרים נוספים. נוח יצטרך לעמול קשה כדי לייצב את העולם, גם בהכנת התיבה וגם בהתמודדות עם המים שירדו. מכאן כמובן מתרגמים לחיי יום יום, לא לתת לילדים יותר מדי, להשאיר להם מקומות של התמודדות כדי שילמדו להעריך. דבר נוסף: כולנו שמענו על "שבע מצוות בני נוח" בני נוח הכוונה היא לאלה שאינם יהודים. היהודי חייב בתרי"ג מצוות, = 613 מצוות, לגויים שרוצים לחסות בצל השכינה לקבל מה' זכויות כמעט כמו של היהודים חובה למלא רק שבע מצוות ואלו הם: א = איבר מן החי, אסור לתפוס בעל חיים לעשות לכרות לו אבר, ולאכול את האיבר הזה, חייבים קודם להמית את בעל החיים. ב = ברך ה' כתוב בסגי נהור אסור לקלל את ה' מפאת כבוד ה' לא כותבים "לקלל" אלא לברך ג = גזל. אסור לגזול חובה לכבד את רכוש האדם האחר. ד = דיינים. אסור לגור בעיר בה אין בתי דין ולא חשוב של איזה רשות. ה = גילוי עריות (איסור קיום יחסים עם בן זוג שאסורים מהתורה. ו = עבודה זרה, לא לעבוד אלילים. ז = שפיכות דמים. ג ם אם מכריחים אדם על ידי איום על חייו שאם לא יהרוג את הזולת הוא עצמו ייהרג, אסור לו להרוג. מי מהגויים שממלא כול אלה נחשב חסיד אומות העולם ויושב בגן עדן מיוחד לחסידי האומות לאחר מאה ועשרים.

../images/Emo48.gifשבת שלום. גם לי יש סיפור על

פרשת נח. בשנת 2004 ביקר ריבונו של עולם אצל נוח שהתגורר לא הרחק מהים, ואמר לו: "שוב פעם בני האדם על כדור הארץ מרובים מדי והמקום הפך לבלתי נסבל. אני חייב להתערב". "עשה לך תיבה, וכנוס זוג מכל החי על פני האדמה, וגם כמה במני האדם מהטובים שבהם. אני נותן לך חצי שנה כדי לסיים את השלב הזה, ואחריו אמטיר גשם 40 יום ו-40 לילה"... 6 חודשים מאוחר יותר, רבש"ע מסתכל למטה, ורואה את נח מטאטא את החצר שלו, אבל תיבה, אין ! "נח, פנה אליו ברוגז, עוד מעט אני שולח את הגשמים ! היכן התיבה ? "יסלח לי רבש"ע, התחנן נח, אבל תדע לך, הימים השתנו ! "נזקקתי לאישור בניה כדי להתחיל את הבניה. במשך כמה חודשים היה לי דין ודברים עם הפיקוח בקשר למערכת האזעקה של התיבה במקרה של שריפה. בינתיים, התאספו השכנים שלי, הקימו עמותה והם טוענים שהתכנית של בניית התיבה חורגת מהתב"ע המקומית, ושהבנייה החדשה תחסום להם את הנוף... התחלנו בהליך גישור כדי לקבל את הסכמתם... וכעת, הועדה המחוזית דרשה ממני להכין אומדן העלויות המעבר התיבה עד הים. ניסיתי להסביר להם שאין צורך, כי הרי הים יגיע עד התיבה. הם לא מאמינים לי ! להשיג עצים בכמות הנדרשת, גם כאן נתקלתי בחסמים... הירוקים טוענים שאספקת כמות כזו של עצים תפגע באיכות הסביבה, ושזה גם יגרום להכחדת מני מינים של בעלי חיים, ולסכן אחרים... נסיתי להסביר שבדיוק ההיפך: שהתיבה תציל מינים רבים מהמבול, אבל הם לא השתכנעו ! כאשר התחלתי לאסוף את זוגות בעלי החיים, החברה להגנת הטבע, ה- WWF ואפילו בריז'יט ברדו התנפלו עלי בטענה שאני מתכנן לכלוא בעלי חיים וטורפים נגד רצונם בחדרים קטנים מדי.ושבעשותי זאת, אני מתאכזר לחיות... ובנוסף, המנהל לפיתוח בר קיימא דרש ממני לתת לו מחקר על השפעות המבול המדובר על הסביבה... בד בבד, נאלצתי להתמודד עם משרד העבודה בקשר להעסקת עובדים מתנדבים לבניית התיבה. קיבלתי אותם לעבודה כי ההסתדרות אסרה עלי להעסיק את הבנים שלי, בדורשה להעסיק רק עובדים מקצועיים ביותר בתחום בניית תיבות, וכמובן חברי האיגוד המקצועי... וכצימוק, תובע אותי מס הכנסה, הטיל עיקולים על כל נכסי בטענה שאני מתכנן לעזוב את המדינה בדרכים בלתי לגאליות. ובנוסף גם אגף המכס הצטרף לחגיגה: הטענה שלהם שאני מנסה להבריח בגבול מדי חיות מסוכנים... ובכן, אנא, סלח נא, ריבונו של עולם ! אבל עם כל הדברים האלו, איני בטוח שאוכל אפילו ב-10 שנים לבנות את התיבה... מיד התפזרו כל העננים. קשת מדהימה הופיע ברקי השמים. נח הרים את עינו השמימה ואמר: "באמת, אתה מתכנן להרוס את כל העולם ?" "אין צורך, אמר לו רבש"ע... רשויות השלטון דואגות לכך יפה מאד !...

yaely2

New member
מנהל
שבוע טוב אור חבצלות ../images/Emo29.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

עדנה7

New member
אור חבצלות, נחמד, רק עכשו קראתי

את זה. פשוט חיפסתי משהו יפה שקראתי, ומצאתי את זה. כעבור כמה ימים, מאז שכתבת, לא נורא, בסך הכל נחמד. עדנה

למעלה