פרשת חיי שרה

habeas corpus

New member
ובקשה קטנה להבהרה

כתבת בסוף דבריך דברים בשם ר"י במרכאות , כביכול מדובר בציטוט. "שהתורה החלה בבריאת העולם כדי לשכנע את אומות העולם כנגד טענת ליסטים אתם על ארץ ישראל" אינני יודע מהיכן הציטוט הזה , וכיוון שלעולם לא הייתי כותב דברי הבל שכאלה , בדקתי וראיתי שאכן אין הציטוט מדברי. כדאי להבהיר זאת.

צוטט מדברי התגובה הראשית

מדברי מראית עין. ומכאן הוכחה לדבריי שדברי רבי יצחק הובנו כפשוטם בכל מוסדות החינוך הדתיים. אף שהינם מנותקים מהמציאות.

אינני אשם שחז"ל והמלמדים מנותקים מהמציאות

ובפשטות דברי רבי יצחק מוסבים על הבעלות על הארץ. וכפי שניסה להוכיח מהכתוב. שאת הארץ הנחיל לעם ישראל. ולשם כך כוח מעשיו הגיד לעמו כדי לתת להם נחלת גויים. ואם נאמר "וְגַם הֲקִמֹתִי אֶת בְּרִיתִי אִתָּם לָתֵת לָהֶם אֶת אֶרֶץ כְּנָעַן אֵת אֶרֶץ מְגֻרֵיהֶם אֲשֶׁר גָּרוּ בָהּ:" לא ידעתי איזו חלק ונחלה יש בארץ לבני עשו וישמעאל ? מה גם שלא נכללו בגזירת "יָדֹעַ תֵּדַע כִּי גֵר יִהְיֶה זַרְעֲךָ בְּאֶרֶץ לֹא לָהֶם וַעֲבָדוּם וְעִנּוּ אֹתָם אַרְבַּע מֵאוֹת שָׁנָה… וְדוֹר רְבִיעִי יָשׁוּבוּ הֵנָּה" לדבריך "לא את ארץ ישראל ירשנו מאברהם . את ברכת אברהם ירשנו" ומהי ברכת אברהם ? אם לא "וְיִתֶּן לְךָ אֶת בִּרְכַּת אַבְרָהָם לְךָ וּלְזַרְעֲךָ אִתָּךְ לְרִשְׁתְּךָ אֶת אֶרֶץ מְגֻרֶיךָ אֲשֶׁר נָתַן אֱלֹהִים לְאַבְרָהָם:" ומקרא מלא הוא "יְהֹוָה אֱלֹהֵיכֶם נָתַן לָכֶם אֶת הָאָרֶץ הַזֹּאת לְרִשְׁתָּהּ" "כַּאֲשֶׁר עָשָׂה יִשְׂרָאֵל לְאֶרֶץ יְרֻשָּׁתוֹ אֲשֶׁר נָתַן יְהֹוָה לָהֶם" (הוכחה שספר דברים חובר אחר ההתנחלות?) אילו שאלת את רבי יצחק מהו "לנו"? "להם"? מסתמא היה מגיב לנו - היהודים. להם - הגויים. ואין זה פלא. לכשתמצי לומר "ישראל וממזרים מתודים אבל לא גרים ועבדים משוחררים מפני שאין להם חלק בארץ" (סוף הלכות מעש"ש) ולכשתמצי לומר ? "הגר מביא וקורא שנאמר לאברהם אב המון גוים נתתיך הרי הוא אב כל העולם כולו שנכנסין תחת כנפי שכינה ולאברהם היתה השבועה תחלה שיירשו בניו את הארץ" (הלכות ביכורים פרק ד) אגב מלכתחילה לא היה לי פנאי לעיין בדבריך. פשוט, מצאתי עניין לענות בו בכותרת החזלית. דבר שעלה לי ביוקר. עדיין לא הגשתי את המטלה, ואני תקוע באיזה תרגיל מעצבן. אף כי לא יזיק מידי פעם בפעם לנקות את הראש. ואילו במקום לימוד הגמרא הייתי לומד לימודי חול, לא הייתי מתקשה בכתיבת תוכנית פשוטה בשפת c המחלקת את גיל בשנים, חודשים וימים. חאלאס, אני מתכפף לפורום פחות מעניין אך יותר יעיל. (פורום תכנות)

rachel437

New member
כותב התורה

היה עסוק בלכתוב הוראות כיצד לתפור את תחתוני הכהן וכיצד הוא אוהב את הבשר. לא היה לו זמן לשטויות כמו DNA.

ההגיון1

New member
התורה היא אוסף אגדות

אני רוצה להתיחס לאספק מענין שעמדתי עליו למי ששם לב אין עקיבות בסיפורי התורה כלומר התיאורים לא חוזרים על עצמם באותה תבנית סגנון הסיפורים והתיאורים משתנה מפרשיה לפרשיה ומדמות לדמות בשונה מספר ביוגרפי שבו בדר"כ מוקדש פרק לתולדות הנשוא ופרק לפועלו וכן על זה הדרך התורה יכולה להתמקד בכל דמות ובכל קטע בנושאים אחרים האין זה מחזק את הטענה (שאגב נמצאת כבר בפרשנים מסורתיים) שהסיפורים זה אוסף אגדות עם שלוקטו לקובץ אחד כך שהדמות של אברהם על כל עלילותיה מקבלת משמעות הרבה יותר גדולה מדמותו הלא ברורה של בנו וממשיכו

habeas corpus

New member
ממש מרתק.

מיהם הפרשנים המסורתיים שטוענים שהתורה "זה אוסף אגדות עם שלוקטו לקובץ אחד"?

ההגיון1

New member
אף מסורתי לא ככ קיצוני

אבל ישנם דעות שהסיפורים שבבראשית הם התבססו על מה שהיה מקובל באותו זמן (עיין ברמבן בהקדמתו לפיה"ת ששלל דעה זו איני זוכר כעת עוד מקורות בענין)

ההגיון1

New member
הערה בפרשה

האם רבקה מזגה לאליעזר בגלל חסדה כמקובל או אולי בגלל שהיא נדלקה עליו הוא התחיל איתה והוא היה עבד מוצלח מעורר רושם טוב עם הרבה גמלים מלאים כל טוב הרפתקה עם זר בהחלט נשמעת מענינת חוץ מזה שהוא היה שפיץ הישיבה של אברהם (כידוע) והיא -אף אחד לא ידעה כך שבטח היא הייתה חרמנית למדי והראיה מהמובא בהמשך הפרשה על נפילתה מעל הגמל והעובדה שאליעזר נעלם מהזירה אח"כ האם לא בגלל שהוא התעסק עם האצילה המיוחסת שהובאה לבן אדונו?

למעלה