פרשת וישלח

פרשת וישלח

משהו שכתבתי בפורום של חוזרות בתשובה ובטח יעניין גם אתכם
טוף..אז התחלתי ללמוד במדרשה ליהדות (לא של חוזרות בתשובה), ואתמול היתה הפעם הראשונה שהלכתי. סיכומון שעשיתי על השיעור- מקווה שהוא מובן, ובמידה ולא.... תבינו אותי...שיעור ראשון
אני רגילה לסכם באוניברסיטה דברי חולין, לעומת דברי קודש- שצריך קצת יותר הקשבה
<ויתכן וריחפתי קצת
> עמכם הסליחה מראש.
פרשת וישלח בפרק ל"ב, פס" ח' כתוב: "ויירא יעקב נאוד ויצר לו..." תמהו על כך המפרשים: אפשר שמי שראה בחלומו סולם מוצב ארצה וראשו מגיע השמימה וראה מלאכי
אלוקים עולים ויורדים (פרשת ויצא) ושמע דברי ה' הניצב אליו, (פרק כ"ח, פס' ט"ו): "והנה אנכי עמךו שמרתך בכל אשר תלך והשבותיך אל האדמה הזאתי כי לא אעזבך עד אשר אם עשיתי את אשר דברתי לך"----->ויירא
איך יתכן-
שמי שמלאכם מלווים אותו בצאתו ובבואו
מי שנגלה אליו ה' בבית לבן וציווהו לשוב למולדתו
מי שלכבודו נראה ה' אף ללבן כדי לשמורו מיד הרע יירא
המכילתא בשלח: אדם שהקב"ה הבטיחו- היה ירא ומפחד??? אלא שאמר יעקב אבינו: אוי לי שמא גרם החטא איזה חטא
בפרשת תולדות (כ"ז, מג'-מד') "ועתה בני שמע בקולי וקום ברח לך אל לבן אחי חרנה" "וישבת עימו ימים אחדים עד אשר תשוב חמת אחיך". לכאורה היה אמור להיות אצל לבן "ימים אחדים" מסביר רש"י- ימים מועטים, אלא שלא כך היה ונשאר שם יותר (אומרים שהיה 20 שנה!). כתוב בפרשה בפר' ל"ב פס' ה': "גרתי
עם לבן ואחר(איחרתי) עד עתה". הפחד של יעקב נבע מהאיחור (עצם היותו בגלות) שלא שב בזמן לארץ ישראל. מציין יעקב "גרתי עם לבן": גרתי= בגימטריה תרי"ג, כלומר עם לבן הרשע גרתי ותרי"ג מצוות שמרתי. כיון שכל תפילת יעקב אבינו היתה שתגן עליו זכות הישיבה בארץ (זכות הישיבה בארץ שווה כנגד כל המצוות) ע"י שרוצה לשוב אליה, כיון שהוא יושב בא רק במחשבה, לעומת אחיו עשיו הרשע שישב בפועל. זכותו של עשו גדולה מזכותו של יעקב- משום הישיבה בארץ, שישב כל השנים בארץ בזמן שיעקב היה אצל לבן (בגלות),על כן נתיירא.

למעלה