פרשת ויגש

פרשת ויגש

פרשת ויגש הדרמה המשפחתית ממשיכה ומגיעה לשיאה. בנימין עצור והאחים לא יודעים מה לעשות. " ויגש אליו יהודה.." הוא מתחנן עבור בנימין. הוא מספר על האב השכול המחכה לבנו. על הערבות שהוא נתן לאביו, והוא מבקש להתחלף עם בנימין. הוא יהודה מוכן להיות עבד כל ימי חייו, מלבד שישחררו את בנימין. " כי-איך אעלה אל אבי והנער איננו אתי.." ואז בא הרגע! " ולא-יכל יוסף להתאפק.." הוא מוציא את כל הזרים מן החדר ומתודע. " אני יוסף!" " ויתן את-קולו בבכי וישמעו מצרים וישמע בית פרעה.." האחים נבוכים ונבהלים, פוחדים מן הנקמה, אך יוסף מרגיע אותם: " אל-תעצבו ואל-יחר בעיניכם.." מה שהיה, היה רצון האל אתם לא אשמים. " וישלחני אלהים לפניכם לשום לכם שארית בארץ.." הוא מארגן שיירה עם כל טוב ושולח אותם חזרה עם מסר לאביו. " רדה אלי אל-תעמד וישבת בארץ גשן והיית קרוב אלי.." כי לפחות עוז חמש שנים ימשך הרעב. " וכלכלתי אותך שם.." אחר כך חיבק את בנימין אחיו והם בכו. " ויפל על-צוארי בנימין אחיו ויבך ובנימים בכה על צוארו.." הוא הודיע לפרעה על מציאת משפחתו וקיבל רשות להושיבם בארץ גשן. ישראל מקבל את הבשורה בשמחה. כול המשפחה הענפה מגיעה למצרים, לארץ גשן. יוסף יוצא לקראת אביו. " ויאמר ישראל אל יוסף: אמותה הפעם אחרי ראותי את פניך.." יוסף מציג את משפחתו בפני פרעה. יוסף ממשיך לכלכל את העם המצרי. לאחר שנגמר להם הכסף הוא משעבד את הרכוש ואת האדמות לטובת פרעה. " וישב ישראל בארץ מצרים בארץ גשן ויאחזו בה וירבו מאד.." * הפגישה המחודשת בין יוסף ומשפחתו, היא דרמה אנושית מרגשת שלמרבה הצער אנו עדים לה שוב ושוב במהלך ההיסטוריה. אחים אבודים ובנים שנחשבו למתים הם חזון נפרץ בתולדותינו. אני מצאתי דוד כעבור 40 שנה במקרה וחבר ילדות כעבור 50 שנה בדרכים מפותלות. ( מישהו בארה"ב קרא עליו בספר שלי והוא קישר בינינו. החבר גר בירושלים.) שבת שלום

לומילה1

New member
שבת שלום ומבורך לכולנו!!!

הי רוקסן המקורית, אני מוסיפה את תפילתי להחלמתו של ראש הממשלה שלנו. ובדיוק היום היתה בטלויזיה תוכנית על כוחה של תפילה לאחלמת בני אנוש ברחבי תבל. עם ישראל חי! וגם מנהיגים טובים ורציניים יש לנו, אשר מבטיחים כ"כ יפה ללכת ע"פ דרכו ועקרונותיו של שרון. יישר כוח לכולם!!! הי yaely2, כמו תמיד, גם הפעם, את יודעת לומר את המילים הנכונות במקום הנכון, גם אני סבורה כמוך, שגדולתו של שרון היא האמונה בעצמו, שהוא מקרין גם בהבעת פניו. מצטרפת גם אליך לתפילות להחלמתו. הי שוש פרסלי, שבת שלום ומבורך גם לך, עם בריאות טובה, שלווה ונחת של שבת המלכה. תודה על הפרחים היפים שהבאת לנו לשבת.(גם אני אלמד יום אחד איך עושים זאת בע"ה יתברך). הי אדזה, כל הכבוד שגם את מארחת,ועוד אורחים מארה"ב שבודאי יעריכו ויאהבו את היחס האישי שמראה אירוח כזה. גם אני מעריכה,ומאחלת לך הרבה כוח גם "להתגבר" על כל ההכנות, וגם כוח להנות מהחברה הטובה ומהמחמאות. הי yaely2, יופי שאת מזכירה לאדזה, ואגב כך לכולנו, לשמור על עצמנו ועל בריאותנו, וגם על הכוחות כדי שיתאפשר לנו להנות מכל הווה, וגם בההוה של שבת המלכה אשר מגיעה אלינו כבר היום. שלום לך יצחק וולסטר, המון תודה על שהבאת בפנינו את פרשת "וייגש"- איך יוסף התוודע לאחיו, וגם הביא אותם ביחד עם אביהם מצרימה. באמת שזה מרגש כל פעם מחדש, הקטע בפרשה המספר על התוודעות יוסף לאחיו. ותודה, המון תודה מיוחדת, על ששתפת אותנו עם חוויות אישיות שלך, על המפגש המחודש עם הדוד, וגם עם החבר, במרחק של שנים רבות כל כך. כן יירבו מפגשים כאילה, אשר מביאים שמחה עילאית לחיינו, שמחה שהיא מעבר לשמחות הרגילות של חיי היום יום, מי ייתן ויירבו שמחות במעונינו, שמחות מכל הסוגים שהשם יתברך יביא לנו. ונתפלל כולנו ביחד תמיד לשלום על ישראל. שבת שלום ומבורך לכולנו. לומילה

yaely2

New member
מנהל
../images/Emo51.gifליצחק ו../images/Emo51.gif ללומילה../images/Emo23.gif

שוב תודה ליצחק על הפרשה, בפרשה אנו מוצאים את הילד שהאחים סלדו ממנו, הפעם התחלפו היוצרות והוא החזק הם החלשים. קראתי פעם מחקר (לפני כמה עשרות שנים) המחקר נערך על חייל צהל בחטיבת הצנחנים. חקרו מי החיילים העומדים יותר בלחץ החברתי ובלחץ הקרב, האם אלה חיילים שגדלו כילדי שמנת עם אמא שדאגה שילבשו סוודר ושיאכלו בזמן, או מי שיתמודד טוב עם הקשיים יהיו ילדים קשיי יום אלה שהתמודדו עם הקשיים לבד. מסקנת המחקר שילדים מוגנים בעבר היו הרבה יותר חסינים לבעיות שהיו בצבא ילדי השמנת היה להם כוח הישרדות גבוה יותר. אני כל הזמן נזכרת במחקר. כי יוסף באמת היה ילד מוגן על ידי אביו יעקב והדבר בא ביטוי כפי שכתבתי בשבוע שעבר להימענ לפיתוי של אשת פוטיפר וכן עכשיו הוא מתנהג באחריות, לא נוקם ולא נוטר, אלא הולך עם האחים שלו בסובלנו ובהבנה. כמה מילים טובות ללומילה על הסקירה והכתיבה על כל אחד. באמת יפה.

למעלה