פרשת השבוע

חייקה

New member
פרשת השבוע

וישק יעקב לרחל מסבירים המפרשים שהוא נישק אותה על החזה איך יתכן מסבירים המפרשים שאצל יעקב שאין לו ביכלל תאות נשים אז הכול בשר מה משנה איפה הלואי עלי

uty76

New member
Come and KisS mE HaikE BaBy

שכחת איך אברהם השביע את העבד שלו... אבל אם נניח לעולם של מלכות ועבדים נשיקות בחזה ושליחת ידים תחת הירך חייקי בייבי, התורה מצד אחד לא מבוססת על סיפורי חסידים ומצד שני לא כפר נטוריסטי נוסח מר"צ בו נופשים דוד ויהונתן ושוב בייבי, קריאה ביקורתית לא ממציאה את העולם שלך במילות התורה פשוט תקרא מה שכתוב ותו לא...

משאלה2

New member
אם בענין סיפורי תנ"ך עסקינן....

כתוב ששכם שכב עם דינה ורש"י כותב שם שהוא בא עליה שלא כדרכה. מאיפה רשי יודע? הוא הציץ להם? ודרך אגב תחשבו כמה זה דינה בגימטריא ותבינו מה זה "שלא כדרכה"....

rigoletto111

New member
רש"י מסביר פשוטו של מקרא

כיון שכתוב "וישכב אתה ויענה" , בגלל הכפילות דרשו חז"ל: וישכב אתה - כדרכה: ויענה - שלא כדרכה

אליזד

New member
תחת אשר עינה...

בעיקרון רש"י למד את זה מהפסוק "וישכב אותה, ויענה" כלומר הוא שכב איתה וגם עינה אותה. עכשיו, בהנחה שאם זה היה סטירות לחי התורה לא היתה מדביקה את זה לפרשית הסקס הנזכרת, רש"י הניח שמדובר בעינוי מיני. אני חושב שקשירות ושוטים לא היו אז תחת הכותרת "סקס" - אשר על כן המסקנא היחידה היתה שהוא עשה לה משהו מיני וכואב. ובעברית? בתחת... ואצלינו בישיבה היו אומרים על זה "לא יוכל לשלחה תחת אשר עינה" מכאן שאין עינוי אלא בתחת... (-:

rigoletto111

New member
השכן הרב שלי הזמין אותי לארוחת שבת

תודה שסידרת לי דבר תורה

והיא בכלל היתה

לסבית "ותצא לראות בבנות הארץ"... (בראשית לד,ב) ופתאום קיבלה בתחת *ין של בן חמור... וברצינות, סיפור מדהים עיר שלמה חותכת את הזין בשביל חמור ושכם בנו. ובכלל מעניין. מה עלה בסופה של אותה דינה אין שום תיעוד מקראי על בניה ובנותיה, האם נישאה בסוף, עם מי, ומה עלה בגורל צאצאיה. בתיעוד שבעים הנפש שירדו מצרימה, לאחר ספירת בני לאה, נאמר: "אלה בני לאה אשר ילדה ליעקב ואת דינה ביתו, כל נפש בניו ובנותיו שלושים ושלוש". (בראשית מ"ו , ט"ו) יתכן שנשארה בתולה זקנה בעקבות סיפור האונס או שנישאה עם שכם ויצאה מכלל השבטים העבריים וסיפור האונס הוא מין אגדה שנותרה לאותה טראומה של אובדן הבת או שהתחתנה במצרים ונעלמו עקבות צאצאיה יתכן בהחלט שאובדן צאצאי דינה מהשבטים העבריים עקב היותה בת שצאצאיה שייכים לשבט בעלה, הוליד את אגדת האונס. (מעניין אם ימצאו יום אחד שבט בהודו / אתיופיה שיטען להיותו מצאצאי דינה) מעניין גם שחזלינו די אהבו את האגדות על מה בדיוק נעשה לדינה ואיך אנשי סדום היו מקבלים את האורחים/ות שלהם... שאפו. ולריגו, שאלת צאצאי דינה דוקא יכולה להתאים כדבר תורה בשולחן השכן

חיים 1990

New member
מאותה סיבה שא``א להגיד

שדוד ששכב עם אשת איש או שלמה שהיה לו אלף נשים (חלקם פילגשים) היו חרמנים וכל האומר דוד חטא אינו אלא טועה

hemi32

New member
זוהי פרשה הזוייה לגמרי ...

מה נתפסת לטקס הסקסי ... תסביר לי קודם עוד כמה עשרות דברים בפרשה שנשמעים לא הגיוניים לחלוטין . 1. האבנים רבו על מי יניח צדיק ראשו .. אלעק נשמע לא הגיוני, אבנים רבים ? נו באמת .. 2. השמש שקעה בעוד יום, נשמע על תקן האמונה של חז"ל שהשמש מקיפה את העולם ביום ויוצאת מעליו בלילה , לא מעשי ולא הגיוני , לא יכול להיות דבר כזה .. 3. אלוהים מבטיח לו שיהיה זרעו כחול אשר על שפת הים וככוכבי השמיים לרוב מה שאומר לפחות עשרות מיליארדי יהודים, לא היה מעולם ! ואיך זה מסתדר עם 'לא מרובכם חשק ה' בכם וגו' כי אתם המעט מכל העמים' ? 4. יעקב מקבל הבטחה מאלוהים שישמור עליו בדרך ואז קם בבוקר ונודר אם יהיה אלוהים עימדי ושמרני רש"י אמנם מסביר שמא יגרום החטא , אבל זה נשמע פרנואידי לחלוטין 5. כמה דקות אחרי ההבטחה אליפז תוקף את יעקב ולוקח את כל רכושו , האם הספיק החטא לגרום ??? 6. אם ליעקב קפצה הדרך האם גם לאליפז הרשע קפצה הדרך ? איך הוא השיג אותו ? 7. מה היה העניין של יעקב להסיר את האבן מעל פי הבאר , יענו להראות שהוא ביריון ? והאם זה נשמע הגיוני ? או ששוב היה כאן נס ? בשביל מה ? 8. ואם הוא כזה בריון מדוע היה צריך שצווארו ייהפך לאבן בכדי שלבן לא ינשך אותו ? שיתן לו כאפה ויגמור סיפור ... 9. מאיפה הוא היה סגור על רחל למה לא ביקש ממנה לשתות כמו אליעזר ? 10. מה היה הקטע של רחל למסור את הסימנים ללאה וכי זה הומני , רק בכדי לא לגרום לאחותה להתבייש ? זה הרי הפוך היא מאמללת את יעקב מכעיסה אותו ומעצבנת אותו והכל בכדי לא לבייש את אחותה זה נשמע מפוברק ... 11. אם יעקב בכה כשראה את רחל כי צפה ברוח הקודש שלא יקבר איתה , איך לא ראה ברוח הקודש שעובדים עליו ונותנים לו את לאה ? איך עובדת הרוח הקודש הזו ? 12. בחישוב השנים חסרים 14 שנה , רש"י החליט בסוף פרשת תולדות שהוה היה בבית שם ועבר, האם אין לזה חשיבות שיופיע בפסוקים ? כמשמעותם הפשוטה סותרת את זה לגמרי 13 . בנוסף בכל אותם 14 שנה נאמר במדרש שלא ישן כלל .. מה שנשמע לא הגיוני .. ופתאום מופיע שהוא יושן לילה שלם בלוז איך אדם שרגיל בלי שינה מעביר פתאום לילה עם שינה ? 14. יעקב לוקח שתי אחיות .. יש הרבה תירוצים כולם גרועים מהשאלה .. 15. איך הקים מצבה אם הכתוב אומר ולא תקים לך מצבה 16. מה היה העניין של רחל לגנוב את התרפים ? 17. למה לא התייעצה/שיתפה בעניין את יעקב ? היא לא סמכה עליו ? 18. למה התפתה יעקב לישא גם את השפחות של רחל ולאה ? אברהם נהג כך עם הגר כי לא היו לו ילדים אבל ליעקב היו ! אם על פי רוח הקודש 4 אמהות וכו' הרי שהיה צריך גם רוח הקודש בנוגע ללאה וכנ"ל 19.ספר הישר מלא בסיפורי אגדות על המלחמות שניהלו בני יעקב ואילו מלבן הוא בורח באמצע הלילה ? 20. האם באמת חשב יעקב שלבן לא יתפוס אותו ? אז בשביל מה ברח ? בקיצור הסיפור עם הנשיקה הרבה פחות מטריד אותי , נראה לי שזה עוד פרשה הזוייה כמו התורה כולה ... והשורה התחתונה "תעשו חיים" ..........

../images/Emo6.gif../images/Emo127.gif

אהבתי. מעניין שחלק מהשאלות אפילו לי היה שכל לשאול.. בשורה התחתונה, כולנו נמות! בדוק!!

הסיפור של ג'ק

הסיפור של אברהם היה סכיזופרניה, ויצא לו מזה אלוהים, ומתברר שמלהקשיב לקולות הללו יוצא טוב. טוב, הוא לא עשה שום דבר ממש חדשני, חוץ מלדבר על האלוהים הזה, החדש, שלו (אני לגמרי מתזדהה). והוא הוכיח את עצמו, אברהם שעזב את בית הוריו (בצורה בלתי אידיאלית), חיי את חייו על כל רכושו הנייד, ועושה את זה טוב. יעיד על כך יצחק, שנולד לאמפריה, בידיעה ברורה שהוא יורש הדרך. הוא בחר שלא לראות (זה מה שקורה ילדים כשמאוננים!), את אלוהים רואים ממילא מפנים, ומה שקורה בחוץ - עדיף לא לדעת (אני מזדהה עמוקות). אז הסיפור שלו, מסתבר בעיקרו, היותו הבן של זה עם האלוהים החדש שלו. יעקב שמע סיפורים על סבא, והיה מוקסם נורא, אבל ראה את אבא שלו (ואת אחיו ואת האהבה ואת האמא הפולניה שלו), ומהביעוס הוא לא רצה שום דבר בשום הקשר בשום צורה משום דמות חיקוי, אבל אלוהים (שנמצא בפנים) לטובתו. וכשהוא גילה את טריפ הרוחניות (עובר במשפחה) מיד התחיל לעשות שימוש בכוחות אמונתו כמו החתול שמיל שגילה את הכוח. עושה רוח כשלא צריך, לא מקשיב כשצריך, ולא שם לב כשכבר אבוד. אבל יעקב, הבן של אבא (ואמא) שלו, הנכבד של סבא שלו, קולט די מהר איך למנפלץ את כוחותיו המיוחדים, הוא אפילו שולט בכמה מהם, ומה שהוא בעצם מראה (לדורות הבאי באים) זה את אחד מיסודות היהדות (שהיא כידוע אינה זהה לדת אברהם, יצחק ויעקב) העקרוניים - שהיהדות מתאימה את עצמה למצב. שאפשר לתפוס את אלוהים על המילה ואפשר לכופף פינות (כל מה שצריך זה להיות יצירתי). זה חשוב. באופן אישי, אני לא מחבבת את יעקב, הוא בעיני נמושה לאורך ולרחוב. לגבי רשי - אני ויכוחים עם המורים וההורים שלי על פירושי רשי מופרכים שעצבנו אותי, אבל הקש ששבר את צלוחית הספל היא הפירוש החגגי של עיני לאה 'רכות' (זה סימן שהיא הייתה בוכה הרבה, ונדמה לי גם מכוערת). זהו. אם פירוש התנך הוא עניין של הפלצות לא ברורות תוך שימוש בתירוץ של רוחניות מקודשת לנכונות בלתי מעורערת, אז אני מעדיפה את אלה עם הריח. [מאז נהיה קל למדי לזכור את החומר הלימודי, וככל שרשי הפליג על החזיונותיו, כך היה משעשע יותר לזכור (תוצרי ציונים גבוהים להפליא).] >ספל חמאה בברכת לך תזדיין (בלי מרכאות)<

estersh

New member
גמני למדתי השבת את הפרשה ../images/Emo6.gif

מדהים לראות את אחיינית שלי בת השש שואלת ומתרצת בטון למדני לגמרי את השאלה הידועה על הכפילות של ויצא ווילך. וחבל, כי הפרשה הזו משעשעת כל כך והיה הרבה יותר כיף אם היא היתה מתארת את המלאכים שעולים ויורדים בסולם, או המאבק של יעקב במלאך. חבל. בכולופן, אני למדתי מיעקב שהפתרון הכי טוב בחיים הוא שינה. במיוחד ליוצאים. וזה מפורש בבראשית רבא: "ויצא יעקב וילך .. רבי פנחס פתח- אז תלך לבטח דרכך וגו' אם תשכב לא תפחד ושכבת וערבה שנתך (משלי). אז תלך לבטח זה יעקב דכתיב ויצא יעקב, ושכבת וערבה שנתך- וישכב במקום ההוא." בברכת יציאה והליכה לבטח ולילה טוב.

למעלה