פרשת השבוע / בחוקתי

ניקו 45

New member
פרשת השבוע / בחוקתי ../images/Emo63.gif

בהשראת הרב שרגא "אם בחוקותי תלכו, ואת מצוותי תשמורו, ועשיתם אותם... והקימותי את בריתי איתכם [אני אקיים את כל הבטחותי לכם]... ואם לא תשמעו לי, ולא תעשו את כל המצוות האלה... ויספתי ליסרה [לייסר] אתכם שבע על חטאותיכם..." תחילתה של פרשת השבוע שלנו, מתארת בפנינו את המנגנון המיוחד, של 'גורם-מול-תוצאה' - מנגנון העוטף אותנו בכל רגע ורגע בחיינו היומיומיים. כמה פעמים במהלך חיינו היומיומיים קורים לנו דברים אשר גורמים לנו להגיד : למה זה קורה דווקא לי ? האם חבוי מסר סמוי בגורם אשר משפיע על התוצאה ? לדוגמא : את/ה מגיע לתחנת הרכבת ובדיוק הרכבת המיועדת עזבה את הרציף . מייד מפטיר שאלה : אוףףףףףףף למה זה קורה לי ? ואז בת קול עונה לך : אינני יודע אבל יש לך 25 דקות לחשוב על זה עד בואה של הרכבת הבאה . אנו קיימים בשתי יישויות . יישות אחת שמיימית . אשר בה מתקיימים "ארועים" אשר לא תמיד ולרוב אינם ברורים ונהירים לנו . כמה פעמים שואל/אומר אתה לעצמך או לבריות הסובבים אותך "כאילו יש יד (נעלמה) מכוונת" . האומנם ? ולהלן זה ה"גורם" / ה"מסר" (בחוקתי) ויישות שניה אשר היא התוצאה הארצית : נפל לנו חפץ יקר והתנפץ ל-1000 רסיסים , החמצנו בשניה רכבת , נכנס בנו רכב מפגע אשר גרם לפציעה קשה ואנושה וכו'... ולהלן זה ה"עונש ואם לא תשמעו לי, ולא תעשו את כל המצוות האלה... ויספתי ליסרה [לייסר] אתכם שבע על חטאותיכם..."| וכאן אביא סיפור קטן משלי להמחשה : בימים עברו עת הייתי צנחן צעיר ניווטנו במרחבי ישראל עד כלות הכוחות . ועד שכפות רגלינו נשחקו עד כמעט העצם . ופעם אחת , עת ניווטנו בלילה באיזור ג'נין הגענו אל "מזלג" וואדיות אשר בתחילתו לא היה ברור ששם מתחיל פיצול הוואדיות . וכך ייצרנו סטיה של כ- 20 ק"מ ממסלול הוואדי אשר במסלול . פשוט במקום לקחת ימינה המשכנו עם הערוץ ישר אשר התפצל בשלב מסויים מאוד חזק שמאלה . הגענו : כתושים , שחוקים , מותשים ומאוד כאובים אל נקודת הכינוס . ואין לי ספק שזה היה עונשנו בגין היהירות והפזיזות שאחזה בנו . (הן רצינו "לגמור" מהר את הציר וללכת לישון ) זו היתה הפעם הראשונה בחיי שראיתי אנשים מהלכים בשנתם . פשוט נרדמנו תוך כדי הליכה . והיום : בני יקירי מצוי בתקופת ניווטים בדרום . ובשיחתנו אני שואלו : איך הולך בן ? ותשובתו : הולך מצויין , קלי קלות ואנו (בני ובן זוגו לניווט ) מגיעים תמיד ראשונים לקו הגמר . מסיים שיחתנו באומרו אני לו : בן ... תיזהר "ממזלג וואדיות" אין בעיה אבא עונה הבן ... קטן עלינו ... וכך מתקשר אלי הבן לפני יומיים ובקולו שומע ... תשישות ... אבא : "אכלנו אותה" במזלג וואדיות עם סטייה של כ-15 ק"מ . אני מת לישון בייי .... ואני ... מחייך לעצמי ובהמון נחת כי ... קיבל הבן את עונשו על השחצנות והיהירות שלו . בטוחני שלמד את הלקח . אל לנו לקחת את מהלך חיינו כמובן מאליו . באם הצלחנו מאוד במעשה אחד , אין זה אומר שנצליח בו בפעם השניה . ותמיד תזכרו : יש גורם/מסר אל מול תוצאה שתהיה לכולנו שבת ענוגה , שקטה , שלווה ומהנה . שבת שלום

ברק 188

New member
שבת שלום-שלושה דברים צריך לאומר אדם בתוך ביתו

ערב שבת עם חשכה : "עישרתן ? ערבתן"
הדליקו את הנר !
ספק חשכה ספק אינה חשכה ובא הברק ומאחל לכם תקוותי שבת שכולה אורה ושמחה . שלושה דברים צריך...

ש ר ה לה

New member
ניקו, הרי זהו בדיוק המסר ב"עלה קטן שלי"

שיר מדהיייים...!!!! שלמדתי להכירו רק בזכותך... ועל כך אני מודה לך השכם והערב...
השיר "עלה קטן שלי" הוא מסוג השירים שלעולם אינם מעייפים....

ניקו 45

New member
השיר ממש שמיימי שרל'ה ../images/Emo79.gif

שיר עוצמתי , מרגש , שיר שמצליח לחדור לבפנוכו של הבנ'דם ... (כדאי שיהיה לך שיר זה שמור בתיקיה) אך יש לראות את הפרשה בהיבט הרחב שלה : דברים קורים לנו בחיינו ולא תמיד זה במקריות וסתם .... תחזיקי חזק .... חברה יקרה החיים לא תמיד שיעור חשבון הם לעיתים גם מבחן .... ככה עם יד על הלב שרל'ה תגידי : לא נדמה לך לפעמים שכאילו עומדת את במבחן בפני מישהו/משהו גדול , חזק ממך/מאיתנו , משהו שמיימי ולא מוחשי . השמש אל הים שוקעת , ועל בטוח מחר תזרח שוב ... האמנם שרל'ה ? אז כשאת נוהגת מעמק המעיינות אל עמק יזרעאל תחשבי קצת על הנושא .

ברק 188

New member
על טעיות בדרכים...

מוטב לו לאדם בחייו לעשות טעיות שבבוא השעה ילמד את הדרך הנכונה ובונה אם זה בגן בביה"ס,צבא .בחירת לימודיו לאחר מכן ,ובחיי הנישואין בקיצור מתאים לכול הנושאים, כך אנו לומדים ומתנסים ומתחזקים ניקו והגדת לבינך את תתאכזב גם אני אביך הייתי שם ויכולתי "אותיות פורחות באוויר" "יומנים נשרפים אותיות פורחות באוויר אנ'לא יודע לאן אני ממשיך מכאן פשוט מוכרח ללכת משאיר זאב בודד וערפל כבד תמונות על הקירות מדליק את האש ומבקש לא להביט לאחור.."

ניקו 45

New member
ועל כך אומר 188

דברי חוכמה בנחת נשמעים את השיר לצערי לא מצליח לשמוע ... שבת שלום לך חבר

rtho784

New member
אכן הגאווה והשחצנות מידות רעות .....

שבסופו של דבר משלמים עליהן ביוקר תודה לך ניקו חבר יקר שבת שלום לכל החברים

עלווה

New member
תודה ניקו ושבת מבורכת../images/Emo140.gif

קראתי את הפרשה ומאמינה שלכל מקרה ותוצאה יש את המסר משלו.הדברים אינם קורים במקרה. היום יותר מאי פעם מאמינה שצריך לקחת את המסר ולהפיק ממנו את הכי טוב שאפשר.

ניקו 45

New member
הייתי מוסיף עלוותנו ...../images/Emo219.gif

... ולאחר שהפקנו ממנו את המיטב והמירב , נתחזק ממנו . שבת שלווה ומבורכת לך חברה

ש ר ה לה

New member
נראה לי שאמרתם כבר את כל ההיבטים של הנושא...

או כפי שאומרים זאת בקיצקיצור: "מה שלא מחסל אותך=מחשל אותך! בכל טוב יש קורטוב מהרע. בכל רע יש טוב. בדיוק כפי שאמרתם, לדעת לבחור מכל מצב את המיטב....

שבת שלום../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

תודה ניקולהההה על פרשת השבוע שהבאת אם לא אכפת לך העתקתי אותה ואעשה בה שימוש באחד הימים הקרובים וכך גם עם הסיפור של המזלג אהבתי את הנושא ואת מוסר ההשכל על זה נאמר "עתק וגהות - אסון ויגון - אך אדם יבין כל זאת הצרה לעת זקן" שתהיה שבת שלווה ונעימה לכוווולם
רק טוב!!!

ברק 188

New member
עשית לי ת'לילה...

כתבה לרומני, ושלחה שיר להונגרי כך על קצה המזלג - לעת זקן הלך ''''הצער (ו) ד"ש'''' בא = צ'ארדש ביצוע יפיוף נשמע מקסים .

למעלה