פרשת השבוע אמור

כהןניר

New member
פרשת השבוע אמור

פרשת השבוע אמור ספר ויקרא פרקים כא עד כד הפטרה בספר יחזקאל פרק מד'. שלום לכולם חברים יקרים אני מקווה שהיו לכם ימים מקסימים ואתם מתכוננים לקראת ימים מעניינים יותר. השבוע, בחלקה הראשון של הפרשה עניינו בעיקר הלכות כוהנים וקרבנות. פרק מרכזי וחשוב הוא הצגת סדר השבת והמועדים מפסח ועד סוכות בהם גם מתקיימת הקרבת קורבנות. עולה בדעתי שוב השאלה כיצד העולם הליברלי היהודי מתייחס למסורת, לערגונות לבית המקדש וכמובן למשמעות הקרבת הקורבנות בחיינו אנו? הרב פרופ' יעקב יוסף פטוחובסקי כותב במאמרו ריבוי דגמים בהלכה כך: "מבחינה היסטורית היתה ההלכה, ללא ספק, אחד הגורמים המאחדים החשובים ביותר בתולדות היהדות. היא היתה ה"חוקה" של עם-הברית, זירת חיי הדת שלה והמצע ליצרתו הדתית. קביעה זאת עומדת בעינה, גם אם ההלכה אין בה אותה מידה של אחידות שתוארה על ידי חסידיה ומבקריה כאחד, וגם אם עיון מדעי במקורותיה עשוי לגלות ריבוי של דגמים, המתקיימים בה זה לצד זה." מה דעתכם לגבי טקסט זה? למה הוא רומז? הייתי רוצה שתגיבו ותביעו את עמדתכם, מה דעתכם לגבי השאלות הבאות: בספר ויקרא יש דגש לאורך כל הדרך על הקרבת קורבנות, מתח בין המושגים טומאה וטהרה, מקומם של הכוהנים בחברה כאליטה כזו או אחרת. 1. מה תפישת עולמכם היהודית המודרנית כלפי מושגים אלו? 2. האם זה מקבל יחס ומקום בחיי היומיום שלכם? 3. מהי מסורת לעניות דעתכם? 4. מהו היחס שלכם כלפי הקרבת הקורבנות ובית המקדש? 5. כיצד אפשר לשלב בזהות היהודית הפרוגרסיבית, המתקדמת, גם מסורת וגם מודרנה? 6. כיצד זה משפיע על הקהילה הצעירה ביותר בתנועה ליהדות מתקדמת, נוער תל"ם? אנא קראו ותחשבו ואשמח שתחלקו עמי את תפישת עולמכם! שבת שלום ומבורך, שיהיה לכם שבוע מקסים. שלכם אוהב מאוד ניר

yuvalberger

New member
שלום ניר

לפי דעתי ואני אתייחס למושג של ההלכה כמושג (לא מצאתי מילה מתאימה) שבעצם היה המושג ששמר על היהדות מפני התבוללות ומפני סטייה מהחוקים . לפי דעתי בימי עבר הייתה ההלכה חשובה מאחר והעולם לא היה מפותח מבחינה חוקתית , כלומר לא היה חוק מוסדר ולא היו דרכי שיפוט כמו היום (בית משפט וכו') אבל היום בתקופה של שלטון דמוקרטי מוסדר שבו ישנן ערכאות חוקתיות משפטיות, ההלכה אינה נחוצה כפי שהייתה בעבר. מאחר והיום החוק הוא לא החזק שורד אלא ישנה מערכת שקובעת מי הצודק ומי האשם ומתוך כך אני מגיע למסקנה שגם מהבחינה המשפטית וגם מהבחינה הדתית (מאחר והעולם היום הוא הרבה יותר חילוני מבעבר) ההלכה אינה נחוצה כמו בעבר , אומנם יש לחקור אותה ולהבין אותה כי בכל זאת אפשר וצריך ללמוד ממנה על תולדות העם היהודי , אך בחיי היום יום כשאתה צריך מכנה משותף או עובדה שתקרב אותך לעם היהודי ההלכה לא עומדת במקום הראשון .

כהןניר

New member
תפישת עולם מקורית

יובל יקר אני אוהב את הדרך בה פיתחת את הנקודות שכתבתי לגבי פרשת השבוע ימים מקסימים שלך ניר

למעלה