פרשת האזינו

פרשת האזינו

פרשת האזינו זו הפרשה האחרונה בתורה. הכול כבר נאמר ועכשיו צריך להאזין, לקלוט את פירושי הדברים ולהסיק את הלקחים והמסקנות. זו גם שירה שהרי כוחה של השירה, מול הפרוזה השוטף שהיא נכנסת ישר ללבבות, בלי להזדקק לסינון הרציאונלי של המוח. " האזינו השמים ואדברה תשמע הארץ אמרי-פי יערוף כמטר לקחי תזל כטל אמרתי כשעירם עלי- דשא וכרביבים עלי-עשב כי שם השם אקרא הבו גדל לאלהינו הצור תמים פעלו כי כל-דרכיו משפט אל אמונה ואין עול צדיק וישר הוא.." ועוד מעלה על נס השירה את הצורך לדחוק את הכעס, ולאמץ את הצניעות. " פן-ינכרו צרימו , פן-יאמרו ידנו רמה ולא השם פעל כל –זאת.." בזה נפרד משה מהעם סופית. " עלה אל- הר העברים הזה, הר נבו.. וראה את ארץ כנען אשר אני נתן לבני ישראל.." " כי מנגד תראה את הארץ ושמה לא תבוא.." מסיימים את הקריאה ומיד מתחילים מבראשית. כמו שכתב אלתרמן: " כי אין קץ לחיים... אחראיות המנהיג משה רבנו היה מנהיג דגול. הוא מילא את שליחות ה' להוציא את בני ישראל ממצרים, הוא הוליך את העם במדבר דאג לכל מחסוריו, ניהל את המלחמות הפנימיות והחיצוניות, העביר את התורה ואכף את חוקיה. הוא היה בן אדם, עם חולשות ויצרים, עם רצונות ומאווים. אף על פי כן אמר לו ה': " כי מנגד תראה את הארץ ושמה לא תבוא.." הוא לא קיבל שום קרדיט על מעשיו המוצלחים, על תבונתו ותכונותיו הנעלים. כל אלה היו מתנת האל, כלי עבודה שה' העמיד לרשותו כדי לבצע את המשימה. אך כאשר שגה, כאשר לא הצליח להתאפק ולשלוט על כעסו, הדבר נרשם לחובתו. לכאורה זה לא צודק, כי הרי החולשות האנושיות הן חלק מן הבריאה. לכל אדם רגיל מגיע חשבון מאוזן. משה לא היה אדם רגיל, הוא היה מנהיג ולמנהיג ישנה אחריות לא רק על עצמו, אלא על כל העם. שבת שלום וגמר חתימה טובה

חיניה

New member
המילה האחרונה בספר דברים היא

ישראל האות האחרונה ל .בראשית- האות הראשונה ב. סיום קריאת התורה והתחלתה מיד מחדש מחברים את שתי האותיות ויוצרים "לב".ואכן התורה היא לבו של העם הזה ולמרות שאיני מבאי בית הכנסת -את התורה והמסורת אני אוהבת. חבל שהדתיים המשתלטים הצליחו להמאיס הכל ולקשר בין דת לכפייה דתית.

עמליה3

New member
שבת שלום

אני לא רוצה לכעוס ,אך הבוקר שתי הודעות שלי הורדו מהאתר.. כתבתי נגד המעבר לשעון חורף באמצע החום הגדול למען הלחץ שך הדתיים. הלו צמים עשרים וארבע שעות הצום ואם מזיזים את השעון הצום תחיל מוקדם יותר ואז נגמר מוקדם , אבל היממה נשארת יממה. בכל אופן אני לא יושבת בכנסת לשמחתי ולא מחוקקת חוקים ואף אחד לא שואל בעצתי. שלום לאביבה ,מיני, רונה וסתיונית.נעמה, חיניה אריקה וכמובן תודה ליצחק על הפרשה האחרונה לשנה זו. הזכרת לי את מעמד הר נבו. בביקור בירדן בעמן שעשינו מיד לאחר הסכמי השלום המדריך הירדני היה מא אוהד. הוא עמד על המצפה בהר נבו ומשם רואים את כל ארץ ישראל עד הים ודיבר כמשה המועיד את כל הארץ הזו ליהודים(העיברים). המעמד היה מאד מרגש וביקור במפת מידיא היה בלתי נשכח. חבחל שעכשיו לא מקבלים ברצון ישראלים שם. מאחלת לכולכם סוף שבוע נעיםופשישה מוצלחת. מצרפת לכם מצגת אפריקה.

עמליה3

New member
מצרפת לכם ריקוד של יפנית וירטאואלי.

ומקווה שלבת טובה ונעימה .

הודה 77

New member
ביום הכיפורים

חייב האדם לעשות חשבון נפש.רק בתום המאזן -יודעים בברור את השורה התחתונה.אולם, לא פחות חשוב הוא הצורך לחקור את הנפש ואת האישיות, במילים אחרות- את המודעות העצמית.ככל שנטיב לדעת את הכלי עמו אנו עובדים,ונדע איך להשתמש בו,כך התוצאות תהינה טובות יותר.הכלי- הוא אנחנו על כל המכלול ,שבנו.נברר לעצמנו ,בדיוק רב ככל האפשר, את משאלתנו לשנה זו ,נברר ואיך נקיים משאלה זו באמצעים שבידנו. לכן-לאחר שנדע מה רצוננו ,איך להשיג אותו,ונפעל בהתאם-מרב הסיכויים שנקבל את שנרצה .ובנתים,שנה טובה וחתימה טובה.

mini25

New member
חתימה טובה לכולם חייבת לספר משהו

מצחיק שקרה לי היום רציתי להיכנס לפורום ובטעות לחצתי על שלושים פלוס אני קוראת מה כותבים והנה מזל טוב היום ילדתי את בתי .היום מחליפה קידומת בת שלושים אני . לא הבנתי מה זה אני מיסתכלת על שמות הכותבים לא מכירה אף אחד חשבתי רגע אולי מישהו חזר אחורה בשנים או שמישהו ניכנס בטעות לפורום שלנו אני מעלה ומורידה את הדף והנה אני רואה היכן אני צחקתי ניזכרתי בחיוך והמשכתי לפורום שלנו . שנה טובה וחתימה טובה.

sitvaniyot

New member
אהלן חברים

היום יום התקלות של תפוז. בבוקר פורום זה ואחרים לא הגיבו. לקראת יום הכיפורים עליהם להתנצל כפליים. מיני, אני מברכת אותך שתזכי כל יום להפחית את גילך בחצי. להת.. בעוד שבוע. כחלק מחשבון הנפש לקראת יום הדין, שאלה לי לכולם, האם שלטתם בחייכם או שהם שולטים בכם? מה היה בעבר? מה קורה היום? הבחרתם או שהכל קרה לכם ככה במקרה? טוב, אני חושבת שאתם מבינים את כונתי. אינני מצפה שאנשים יענו על כך בפומבי, אני רק מציעה לחשוב על זה. חום אימים, אבל זה כנראה השרב האחרון לעונה זו. מחרתיים התחזית היא לגשם, ובינתיים בארץ פורח החצב.

נעמה53

New member
סוף שבוע נהדר

שיהיה לנו ושיכתבו ויחתמו לנו טוב "שם למעלה". סיתווניות, שאלת שאלה נכונה ולא קל להשיב עליה בתשובה חד משמעית. הדברים הם לא שחור לבן, אבל זה בהחלט חלק משמעותי בחשבון הנפש שלי,ואני מאמינה כי אני בכיוון הנכון. אני רוצה גם להגיד לך שהתמונות שלך משגעות. אז מי שתבוא מחר-- ניפגש. נעמה53

חיניה

New member
שבת שלום חברים

הבוקר חשבתי שתפוז שונא רק אותי כי כתבתי שלש פעמים והוא לא העביר.מסתבר שהוא היה נגד כולם. אז כידוע צרת רבים נחמה לטפשים,מילא כולנו באותה קלחת כי טפשים כידוע לכם, חיים טוב. הם פשוט לא יודעים..... לענין שהעלית סתוניות: היה זמן שאחרים שלטו בחיי. היום אני שולטת בהם ונהנית כל רגע. אבל יחד עם זאת איש לא חי בוואקום מכאן כמו שאין רע מוחלט אין גם טוב מוחלט ושתהיה לכולם גמר חתימה טובה

חיניה

New member
נ.ב. פריחת החצבים קשורה אך ורק

בכמות שעות האור שהתקצרה ולא בטמפרטורות. אי לכך החצב פורח והשרב חוגג.איש לא הבטיח שזה של היום הוא האחרון.למרות מה שמלמדים בגן ,החצב אינו סמל הסתיו לפי עונות שנה כי בדרך כלל פריחתו עדיין בעונה די חמה ואולי מאד חמה. חוץ מזה חמסינים אופייניים בשוליים שלפני ואחרי הקיץ ובעיקר הם אפיינייים לפסח אחרי ניקוי התריסים. וחוץ חוץ מזה-אין בארץ 4 עונות (כפי שכבר כתבתי פעם פה ואולי בפורום אחר) האקלים הימתיכוני מאופיין בשתי עונות:חמה ויבשה (הכוונה למשקעים ולא ללחות) וקרירה ולחה. אז שתהיה שנה טובה עם הרבה גשמים. אמן!

erika6

New member
שלום לכולם

אביבה,רונה,מיני,סיתוויות,חיניה וכל אלה שעוד יבואו שבת שלום מיני אכן דבר מצחיק קרה לך הצלחת להצחיק גם אותי סיתווניות - חיי האדם מורכבים מיום היוולדו - הכל בהתאם לגיל, לסביבה שאתה חי, לתנאים בו הוא נמצא, היכולות הכלכליות, מקום העבודה - כשאתה שכיר טבעי שהמנהלים שולטים , כשאתה בעל משפחה - המשפחה מכתיבה לך את החיים וכו וכו וכו אין תשובה אחת לשאלתך, היום שאנחנו אחראים על עצמנו בלבד יותר קל להכתיב את החיים והזמן שלרשותינו. יש לפעמים, גם היום, שהחברה מכתיבה כללי התנהגות, כמו לא להעליב את משהוא אחר, לקבל את האדם כמו שהוא, ולא "לעשות השוואות ביכולות שלי לאומת האחר" כמובן אם רוצים בחברתם של אנשים, יש לכבדם וביכולתם לנווט את חייהם מבלי להכתיב להם מה לעשות, פשוט לקבלם ולהתחשב בהם.ולפעמים כשצריך גם להתגמש. אינני יכולה להגיד "אעשה מה שבא לי ולא אכפת לי מהאחרים. חשבון נפש צריך לעשות כל יום, ולא רק ביום כפור, צריך לשאול כל יום מה עשיתי ואיפה טעיתי ומה אמרתי שלא במקום זה חשבון הנפש האמיתי. גמר חתימה טובה

yaely2

New member
מנהל
על השליטה וחשבון הנפש../images/Emo68.gif../images/Emo191.gif

שלום לכולם, תודה ליצחק על הפרשה גם אני חושבת ש זה עשוי בטוב טעם. עמליה תודה שהבאת לנו את היפנית אחוזת התזזית, כיבודיה זועקים לשמים. נחמד, נהנית לראות לשאלה שהעלית סתווניות, בדרך כלל שליטה וכניעה הם טבועים ביצר לב האדם, קורה שאדם מבשיל לכוון הפוך בדרך כלל זה למראית עין. לדעתי לא על הכול יכול האדם להחליט, יש כל מיני עיכובים תקלות ואי אפשרויות מה שנקרא "כוח עליון". בקשר לחשבון הנפש. אני זוכרת שלפני עשרות שנים ואני בת טיפש עשרה הייתה קריקטורה בעיתון. הרבה מאוד אנשים עומדים זה לצד זה וכל אחד דופק על החזה של שכנו. למטה כתוב "אשמנו, בגדנו"

למעלה