פרשת האזינו

yaely2

New member
מנהל
גמר חתימה טובה לכולם

בערב יום כיפור מתחיל אצלי סיפור האצום השנה אם לאו? למי יש כח לזה עכשיו? מצד אחד איני דתית, איני שומרת על איסור, מצד שני בית ילדותי שהיה חרד גמור, לוותר על ארוחות הקבע, בניגוד לכיף בניגוד לטבע התלבטתי ו……..צמתי.
חבר'ה מה אומר? לא קל התגברתי ומרגישה אל על, וטעם האוכל לאחר הפרידה, כילד ששם בפיו ממתק שלא ידע, אפילו הקפה ללא כל תוספת קיבל טעם שאני אוהבת ומחר ודאי כולם כמו בחזית יגידו לי בקול, "הוי כמה רזית". גמר חתימה טובה חיברה: יעלי

פרשת האזינו

פרשת האזינו זו הפרשה האחרונה בתורה. הכול כבר נאמר ועכשיו צריך להאזין, לקלוט את פירושי הדברים ולהסיק את הלקחים והמסקנות. זו גם שירה שהרי כוחה של השירה, מול הפרוזה השוטף שהיא נכנסת ישר ללבבות, בלי להזדקק לסינון הרציאונלי של המוח. " האזינו השמים ואדברה תשמע הארץ אמרי-פי יערוף כמטר לקחי תזל כטל אמרתי כשעירם עלי- דשא וכרביבים עלי-עשב כי שם השם אקרא הבו גדל לאלהינו הצור תמים פעלו כי כל-דרכיו משפט אל אמונה ואין עול צדיק וישר הוא.." ועוד מעלה על נס השירה את הצורך לדחוק את הכעס, ולאמץ את הצניעות. " פן-ינכרו צרימו , פן-יאמרו ידנו רמה ולא השם פעל כל –זאת.." בזה נפרד משה מהעם סופית. " עלה אל- הר העברים הזה, הר נבו.. וראה את ארץ כנען אשר אני נתן לבני ישראל.." " כי מנגד תראה את הארץ ושמה לא תבוא.." מסיימים את הקריאה ומיד מתחילים מבראשית. כמו שכתב אלתרמן: " כי אין קץ לחיים... שבת שלום וחג שמח

odo13z

New member
היי ולטר. פרשת האזינו...

היא הפרשה מהבר מצווה שלי. באמת הזדמנות טובה להתעמק בנושא. תודה על ההשקעה שלך. חזק ואמץ !!!!

shkedud

New member
וואוו עמליה, איך אני מקנאה

במי שיודע לצייר יפה. מדהים הציור שלך שבת שלום

yaely2

New member
מנהל
לשקדודה ועמליה ולכל הפורום ../images/Emo24.gif

שלום לכולם,
תודה לשקדודה על המחמאה בא לי לצחוק ולומר "רואים שיש לך טעם טוב שקדודה"
עמליה הציור שלך יפה מאין כמוהו, זה להרגיש כאילו את באמת בתוך יער. ולכל הפורום שבת שלום וכל טוב.

shkedud

New member
אכן יעלי, החיוך והקלילות שלך

משתקפים בכתיבה שלך, ואין זה אומר שאת לא לוקחת דברים ברצינות. אני אוהבת שאנשים מסתכלים על אותה מציאות קצת אחרת, זה נחמד ומחדש המשיכי לחרוז - ואנו נעלוז

shkedud

New member
יללה חברים וחברות. לא יכולה להתנתק

מהמקלדת. התמכרתי קשות!!! אבל עכשיו אכבה ת'מחשב כמו ילדה גדולה, ואלך לנום לי את שנת יום ששי הנפלאה, שתהיה לכולכם שבת מעולה
עם
ושמחה

אדזה

New member
|עמליה

עמליה הציור שלך מקסים,אוהבת טבע ונוף,לא כל אחד בורך בכישרון,זו מתנת אלוהים.

אדזה

New member
אחרי הצום

צר לי שלא יכולתי להיכנס לפורום אתמול בגלל הצום,שמחה שצמתי כי אני אוהבת את התחושה הזאת של אחרי,יש מן הרגשה של ניצחון הרוח על הגוף,זה כנראה מלווה אותי עוד מבית אמא כשכל היום היינו מחכים כבר למבוגרים שיחזרו מבית הכנסת ושנוכל לשבת כולנו ביחד לשתות את כוס התה הראשונה ואמא היתה ממהרת לחמם את האוכל,והיתה אוירה חדשה בבית,,מן רגיעה שכזאת,שלווה,דיברו בשקט וכל אחד ברך את השני רק בדברים טובים.מה לעשות,אני מתגעגעת לא פעם לאוירה זו,כי היום הכל השתנה(זה בודאי קיים אצל המשפחות הדתיות-מה שאני לא).אבל אחזור למה שהתחלתי-שמחתי להיכנס לפורום ולמצוא כל כך הרבה דברים חמודים(שירים,בדיחות,ציורים,קבצים מעניינים ובקיצור פורום שמח ותוסס,ולקח לי כמה שעות לקרוא את הכל,כי באמצע גם היו לי הפסקות יזומות כי צריך גם להספיק משהוא בבית.ואחר כך היתה הפסקה בשרות של האינטרנט,בקיצור,הגעתי למסקנה שדי משעמם בלי הקריאה והכתיבה וטוב בפורום ואני לא מוותרת עליכם .צריך לשמור על הבית הזה ויהי מה.

וולסטר את השירה הזו למדתי בע'פ

בכתה ד' כמדומני, ועד היום, יותר מחמישים וחמש שנה אחרי, אני זוכרת אותה בע'פ. בזמני למדו המון שירים ופסוקים חשובים מהתנ'כ בע'פ, ועד היום אני זוכרת אותם. גם פסוקים מהמשנה למדנו בע'פ, בעיקר ממסכת אבות. למדתי בבי'ס חילוני למהדרין, (סמילנסקי) ברחובות, אבל קיבלנו שם המון מושג על היהדות וערכיה. היום המגזר הדתי, בקנאות ובהתחרדות שלו, בהתבדלותו ובחומרתו, מצליח להשניא ולהרחיק את היהדות המסורתית מן הצעירים. חבל שזו הגישה שלהם. אני חילונית גמורה אבל מכירה את היהדות חוקיה ומנהגיה. ילדי לא רוצים לשמוע ולא יודעים כלום כי הם כועסים על התנהגות הדתיים, רואים בהם סחטנים, עצלנים, מביאים ילדים לתוך עוני בהסתמכות על "השם" (החילונים, משלמי המסים) שיעזור. מכאן נובע ההבדל ביחס ליהדות לפני קום המדינה ובשנותיה הראשונות לבין התיחסות הצעירים החילוניים היום, כשהדת הפכה "קרדום לחחפור בו" (לפוליטיקה). תודה לך על הפרשנות השבועית, אני נהנית ממנה כל שבוע גם אם אינני מגיבה. נ.ב. אולי לא כאן המקום המתאים להתפרצותי, אבל לפעמים לא ניתן לעצור התפרצויות ספונטניות .

shkedud

New member
איזה חמוד השיר שלך יעלי

איך היטבת לבטא בחרוזים את חוויות יום הכיפורים שבת שלום לך וגמר חתימה טובה

עמליה3

New member
יעלי יפה כתבת

הרגשת הקלילות היא התשובה. רק לא להחזיר כפול למחרת.

למעלה