פרשת דרכים:

mmmll

New member
פרשת דרכים:

שלום לכולם. מה הייתם עושים לו נעשה לכם עוול אמיתי ומתמשך ואתם יודעים שאם תגיבו(ברמה של תביעה משפטית וכו´) יגרור הדבר התרגשות רבה אצלכם וכן רגשות כמו:טינה, כעס, נקמה וכו´? כלומר, אתם משוכנעים בצדקתכם אבל פוחדים להתעמת עם הצד השני ומהרגשות שזה יעורר בכם. מה דעתכם?

~דויד~

New member
מממלל היקר/ה

אם זה היה מצבי, הייתי יודע כי קיים פצע בתוכי אשר יש לרפאו.

הבהרה בבקשה

לא בטוח שהבנתי את הכוונה. אבל רק כדי לראות שהבנתי נכון, האם אתה מדבר על בחירה בין שתי האפשרויות, -להתפשר על עצמך ולוותר על דברים שמגיעים לך כדי להימנע מעימות -ללכת ולתבוע ולהיכנס לעימות וככל הנראה לצאת עם תוצאות חיובית ביד פלוס עימות אפשרי? האם אלה הברירות?

mmmll

New member
התשובה: אכן כך!!!...

אבל כמו שציינת - ככל הנראהעם תוצאות חיוביות והעימות יגרור כנראה יגרור אחריו: פחד, זעם, התרגשות, טינה וכו´ ולבסוף אולי גם חרטה.

מה אומר הלב שלך?

האם העימות הזה חיוני? האם הנושא הוא בנפשך? איזו תועלת עשוייה לצמוח מן העימות? איזה נזק או תועלת ייגרם במידה ותוותר על העימות? האם העימות הזה חיוני? האם הנושא חשוב?... כיצד אתה יכול לדעת שתחוש פחד, זעם, התרגשות וטינה (כדבריך) בעקבות העימות? כיצד אתה יכול לחזות את רגשותיך מראש? התשובות בידייך בלבד! בהצלחה!

mmmll

New member
תשובות:

כן. הנושא הוא בנפשי משום שמדובר על מקום עבודה וכן על כתם שישאר גם אם הדבר לא יעלה במשרתי...הרגשות שציינתי יקרו לי מכיוון שאני מכיר את עצמי ויודע שכך אני מרגיש בעיקבות עימות.

אננדה

New member
../images/Emo140.gif היי mmmll

איך תוכל לדעת - אם לא תנסה? הבנתי שאתה מכיר את עצמך מספיק טוב במצבים שכאלה וכי אתה משוכנע שהדבר יוביל לעימותים ואולי גם חרטה אך האם בפעם שעברה שעמדת בפני פרשת דרכים שכזאת הנתונים היו בדיוק אותם נתונים? האם האנשים שהתעמתתם איתם בעבר הם בדיוק אותם אנשים שאתה מעוניין להתעמת איתם כעת? הלא הנתונים חייבים להשנות כתוצאה מהדבר הפשוט ביותר מעצם כך שהמקרה שפעם קרה והרגשת את התחושות האלה - היו פעם בעבר ואין להם שום קשר לעכשיו גם אם לעיתים דברים נראים לנו מאוד דומים - אתה בעצמך אינך אותו אדם שהיית אז. וכי איך תוכל ללמוד לשחות - אם בכלל אינך מעוניין להכנס למים? סמוך על עצמך, במקרה הכי "גרוע" למדת עוד שיעור בחיים במקרה הכי "גרוע" תבין עוד פרט קטן שהיית צריך להבין אך לפחות תדע שניסית ותתפלא אילו הפתעות יכולות לקרות כאשר אנו דווקא מתעמתים עם אותם הדברים - שהכי מפחידים אותנו בחיים... Just do it !

הייתי במצב דומה.

אין לי פתרונות קסם (בשלב זה), אבל יש שלושה דברים שאני חושב שעזרו לי מאוד ואולי אחד מהם או שלושתם יעזור גם לך: 1. נניח שיש לי בעיה עם X. עבור אנשים אחרים, X הוא לא אותה "בעיה" שהוא יוצר עבורי. יש הרבה אנשים ש"X" עבורם הוא בנאדם נפלא ועוזר... אז איך זה שדווקא מולי X יוצא כזה מפלצת? חייבת להיות לכך סיבה... והרי X שבתוכי שונה מה-X שבתוך אנשים אחרים... אז אולי X האמיתי, החיצוני לי, מגיב איכשהו ל-X שבתוכי? בשביל לפנות לגורם שלישי (כמו בית משפט) ולבקש "עזרה", צריך לשכנע את אותו גורם שלישי... הדבר דורש עבודה לא מבוטלת... ואם אותו גורם ישתכנע, הוא פשוט יכפה על X את "הצד שלי"... X יהיה ממורמר כי הוא "יודע" שהוא צודק ואני הוא זה שטועה... והאנרגיה של המרמור שלו עלולה להיות מתורגמת נגדי בעתיד... כך שאני לא יודע מה בסופו של דבר יצא מכל ה"עבודה" הזאת... לעומת זאת, באותה אנרגיה שאני יכול לפנות לגורם שלישי ולשכנע אותו כך ש"יכריח" את X לרדת ממני או להפסיק לקחת חלק בבעיה שלי, אני יכול לנסות להידבר עם X עצמו וכמובן קודם לכן עם X שבתוכי, כדי לפתור את הבעיה... במקרה כזה אף אחד לא ינסה לכפות שום דבר על אף אחד. עדיף, לא? 2. מה עושים במקרה שמישהו אחר פוגע בנו - הודעה מדהימה של אור ואהבה שעזרה לי מאוד בפורום ארבע ההסכמות. 3. סיכום נקודת היציאה שלי מתקופה קשה שעברתי - הודעה שכתבתי בפורום לחיות בהרמוניה. בהצלחה!

~דויד~

New member
כלומר, אני רוצה לומר

שאני מאוד שמח לראות אותך כותב כאן בפורום. דויד

../images/Emo24.gif

ישששש!!! איזה כיף לי!!!
וואו, תגיד, איך זה לנהל פורום משם?
ואיך זה לנהל פורום בכלל?

למעלה