פרשת דרכים

מיכל615

New member
שלום לכולם, נמצאת בפרשת דרכים וזקוקה לעצה. כבר מספר שנים אני מתלבטת ושוקלת את צעדי. אני בת 50 ונשואה 25 שנה לבעל נאמן, יציב, אבא נהדר וחבר לחיים. מאז ומעולם מערכת היחסים בינינו היא יותר כשל שותפים לדירה. אין בינינו אינטימיות רגשית ובכלל נדיר כל סוג של מגע. הוא לא מחמיא, לא מחבק ולא מנשק ואף לא יוזם שום קרבה פיזית או נפשית. יש בינינו שיחות על ענייני חולין, עניינים שקשורים בילדים ובבית וכמה תחביבים משותפים. כאשר נישאתי לא ידעתי שאלו יהיו פני הדברים , מספר פעמים הצעתי טיפול זוגי אך מבחינתו לא קיימת כלל בעיה והכל תקין. ישנם גוונים נוקשים ואולי אף לא נורמטיביים באישיותו. על אף גילי המופלג, קשה לי להשלים עם זה שאאלץ לוותר על אינטרקציה תקינה בין גבר לאישה למרות שעמדתי בזה שנים רבות וקיים בי געגוע לתחושת קירבה . מצד שני, חבל לי לפרק את המשפחתיות הקיימת, בעיקר בגלל הילדים ולהתחיל הכל מחדש לא פשוט בגילי. אשמח לתובנות. האם להישאר ופשוט להשלים עם המצב או שיש אפשרויות נוספות. מה אתם הייתם עושים?

nothing but the truth

Well-known member
שלום לכולם, נמצאת בפרשת דרכים וזקוקה לעצה. כבר מספר שנים אני מתלבטת ושוקלת את צעדי. אני בת 50 ונשואה 25 שנה לבעל נאמן, יציב, אבא נהדר וחבר לחיים. מאז ומעולם מערכת היחסים בינינו היא יותר כשל שותפים לדירה. אין בינינו אינטימיות רגשית ובכלל נדיר כל סוג של מגע. הוא לא מחמיא, לא מחבק ולא מנשק ואף לא יוזם שום קרבה פיזית או נפשית. יש בינינו שיחות על ענייני חולין, עניינים שקשורים בילדים ובבית וכמה תחביבים משותפים. כאשר נישאתי לא ידעתי שאלו יהיו פני הדברים , מספר פעמים הצעתי טיפול זוגי אך מבחינתו לא קיימת כלל בעיה והכל תקין. ישנם גוונים נוקשים ואולי אף לא נורמטיביים באישיותו. על אף גילי המופלג, קשה לי להשלים עם זה שאאלץ לוותר על אינטרקציה תקינה בין גבר לאישה למרות שעמדתי בזה שנים רבות וקיים בי געגוע לתחושת קירבה . מצד שני, חבל לי לפרק את המשפחתיות הקיימת, בעיקר בגלל הילדים ולהתחיל הכל מחדש לא פשוט בגילי. אשמח לתובנות. האם להישאר ופשוט להשלים עם המצב או שיש אפשרויות נוספות. מה אתם הייתם עושים?

אין לי מושג מה הייתי עושה במצבך, אבל אשתדל להתייחס לסוגיה מכיוון עובדתי - פרגמטי

א. כמו שנאמר גילך לא מופלג
ב. מדברייך זה נשמע שהוא היה כך מאז ומתמיד (כפי שכתבת "מאז ומעולם"), לכן מצד אחד אין צפי שישתנה, ומצד שני לא הוגן לבקש ממנו להשתנות. זו עסקת החבילה שאת בחרת בה (לכן גם ברור שמבחינתו אין שום בעיה - הוא לא מבין מה את רוצה ממנו).
ג. לא ציינת בני כמה הילדים ומה מספרם, אך אם אתם נשואים 25 שנה סביר להניח שכולם, או לפחות רובם, בגירים - כך שאינני רואה כיצד ילדים זה שיקול.
ד. שווה לך לענות לעצמך האם מה שמרתיע אותך זה הילדים (נשמע לי פחות סביר) או שיקולים כלכליים
ה. האפשרויות הנוספות הן או מאהב או גירושין או נישואין פתוחים (אם בן זוגך לדעתך יסכים לעניין). אין כאן פטנטים נוספים

exprexs

Member
עלייך לשאול את עצמך "מה זה נישואים בשבילי?".
אני לא יכול לענות על שאלתך במקומך.
האם נישואים בשבילך, זה משהו כמו "אהיה אישתך עד שאחליט אחרת?"
האם את בכלל זוכרת כמה גברים פסלת בדרך עד שבחרת בבעלך?
מה הרגשת כלפיו כשהתחתנת איתו בכלל ?
"כאשר נישאתי לא ידעתי שאלו יהיו פני הדברים". מה בדיוק ידעת? ואם היית יודעת שכך יהיה, לא היית מתחתנת עם בעלך ?
בן כמה האדון בכלל ?

"ישנם גוונים נוקשים ואולי אף לא נורמטיביים באישיותו".
עכשיו נזכרת לומר זאת... יפה מצדך.
נשואה לו כבר 25 שנה, וכעת הזמן לחלק ציונים...

מצטער, אני לא מזהה שום הצדקה לפרשת דרכים או צומת דרכים.
אני מזהה משהו כמו "מתחשק לי לחולל שערורייה".
בימינו לכל אישה מותר לדרוש גירושין, רק מפני כך שהיא רוצה.
הייתי מעדיף שתאמרי זאת כך בקול ברור.
"בעלי סיים את תפקידו, וכעת אני רוצה שיעוף. כך אני רוצה, וזה מה שיהיה".
הייתי מפרגן לך.

מיכל615

New member
עלייך לשאול את עצמך "מה זה נישואים בשבילי?".
אני לא יכול לענות על שאלתך במקומך.
האם נישואים בשבילך, זה משהו כמו "אהיה אישתך עד שאחליט אחרת?"
האם את בכלל זוכרת כמה גברים פסלת בדרך עד שבחרת בבעלך?
מה הרגשת כלפיו כשהתחתנת איתו בכלל ?
"כאשר נישאתי לא ידעתי שאלו יהיו פני הדברים". מה בדיוק ידעת? ואם היית יודעת שכך יהיה, לא היית מתחתנת עם בעלך ?
בן כמה האדון בכלל ?

"ישנם גוונים נוקשים ואולי אף לא נורמטיביים באישיותו".
עכשיו נזכרת לומר זאת... יפה מצדך.
נשואה לו כבר 25 שנה, וכעת הזמן לחלק ציונים...

מצטער, אני לא מזהה שום הצדקה לפרשת דרכים או צומת דרכים.
אני מזהה משהו כמו "מתחשק לי לחולל שערורייה".
בימינו לכל אישה מותר לדרוש גירושין, רק מפני כך שהיא רוצה.
הייתי מעדיף שתאמרי זאת כך בקול ברור.
"בעלי סיים את תפקידו, וכעת אני רוצה שיעוף. כך אני רוצה, וזה מה שיהיה".
הייתי מפרגן לך.
שאלות נכונות וטובות, בעבר היינו שייכים לחברה שמרנית, לא הכרנו לפני הנישואין, רק מספר פגישות וחתונה, כך היה נהוג. לאחר מספר שנים עשינו ביחד שינוי באורח החיים.

nothing but the truth

Well-known member
שאלות נכונות וטובות, בעבר היינו שייכים לחברה שמרנית, לא הכרנו לפני הנישואין, רק מספר פגישות וחתונה, כך היה נהוג. לאחר מספר שנים עשינו ביחד שינוי באורח החיים.

זה שעשיתם את השינוי באורח החיים לאחר מכן לא משנה את העובדה שלא בדיוק בחרתם זה בזו. כך שבעצם התחתנת עם מישהו שלא בהכרח מתאים לך, ובדיעבד לא היית מתחתנת איתו. עדיין, יכול להיות שמבחינתו "הסידור" הזה עובר בגרון, גם אם הוא לא התחתן איתך מאהבה. זה רק מחזק את מה שכתבתי בתגובה הקודמת שאין סיבה שישתנה, ולא הוגן לצפות ממנו לשינוי.
עכשיו את צריכה להחליט (ואני מודה שזו לא החלטה קלה) אם את מעוניינת להמשיך לחיות כך את חייך (סוג של פשרה, אבל החיים שלנו מלאי פשרות, וכל אחד בוחר באיזה תחום להתפשר), או לעשות שינוי.
זה לגמרי לגטימי מבחינתך לבצע שינוי , אלו החיים שלך ואין לך מה להתרגש מרעשי רקע שיפוטיים. אבל קחי בחשבון שלכל דבר יש מחיר, ואת האפשרויות הנוספות פרטתי בסעיף האחרון של התגובה הקודמת שלי.

מיכל615

New member
זה שעשיתם את השינוי באורח החיים לאחר מכן לא משנה את העובדה שלא בדיוק בחרתם זה בזו. כך שבעצם התחתנת עם מישהו שלא בהכרח מתאים לך, ובדיעבד לא היית מתחתנת איתו. עדיין, יכול להיות שמבחינתו "הסידור" הזה עובר בגרון, גם אם הוא לא התחתן איתך מאהבה. זה רק מחזק את מה שכתבתי בתגובה הקודמת שאין סיבה שישתנה, ולא הוגן לצפות ממנו לשינוי.
עכשיו את צריכה להחליט (ואני מודה שזו לא החלטה קלה) אם את מעוניינת להמשיך לחיות כך את חייך (סוג של פשרה, אבל החיים שלנו מלאי פשרות, וכל אחד בוחר באיזה תחום להתפשר), או לעשות שינוי.
זה לגמרי לגטימי מבחינתך לבצע שינוי , אלו החיים שלך ואין לך מה להתרגש מרעשי רקע שיפוטיים. אבל קחי בחשבון שלכל דבר יש מחיר, ואת האפשרויות הנוספות פרטתי בסעיף האחרון של התגובה הקודמת שלי.
מעריכה מאד את התגובות שלך .

nothing but the truth

Well-known member
מעריכה מאד את התגובות שלך .

מתגובה אחרת שלך הבנתי שהחלטתם להתחיל טיפול זוגי - אז כל שנותר לאחל זה בהצלחה.
ובאופן כללי גיל 50 אינו גיל פרישה מינית, וגם אהבה וחיבה ניתן לחוש עם בן זוג חדש לאחר גיל 50 (לא שיש בכך המלצה להתגרש, רק ציון עובדה).

exprexs

Member
לא כ"כ הבנתי מה גילו של בעלך.
גילך, גיל 50. יתכן שבעלך מעט מבוגר ממך.
אני מקווה שאת לא מאלה שקוראות בלבולי שכל של עיתון לאישה, על כל מיני עניינים שנועדו רק לשחק בך, ולגרום לך לחוש שאת חיה חיי החמצה.
האמת היא שגם את וגם בעלך, שניכם הגעתם לגיל פרישה מינית, בין אם תסכימי לכך ובין אם לא.
חיי המין של שנות ה 20, הם זיכרון רחוק.
סה"כ זה טבעי מאוד.
גם בעלי חיים הם במצב דומה. אין דבר כזה ייחום תמידי בעולם החי, וגם לא אצל בני אדם, בטח לא כשמדובר על גיל 50 ומעלה.
אני יודע שיש חיי מין כלשהם, אבל זה לא באותה מידה, לא באותה תדירות.
מה שיש בגילך, זה בעיקר קשר רגשי, אהבה, חיבה, תחושת שותפות. ואת אלו , לא ניתן להשיג עם בן זוג חדש וזר.

לא יודע מה זה אינטרקציה תקינה...
כולם עושים שימוש במילים כאלו , ולעתים שימוש פסול במילים מעולם הפסיכולוגיה. זה גורם ל פיחות ערך של מילים בכל פעם שנתקלים בהן, כלומר, מן זלזול מקדמי בצד הכותב / בדובר, שהוא מנפח מילים כך סתם כדי לחולל רושם שאיננו זכאי לו.
כאילו, מי את שתאמרי כך בקלות "אינטרקציה תקינה" כאילו יש מדד מספרי לעניינים כאלה.
את כאילו מנסה להידחק פנימה לאיזו משבצת של אישה מקופחת, מנוצלת, מוזנחת או משהו כזה.. כאילו שאת מבקשת אישור "כן, את מוזנחת".
זה קצת משעשע.

מיכל615

New member
לא כ"כ הבנתי מה גילו של בעלך.
גילך, גיל 50. יתכן שבעלך מעט מבוגר ממך.
אני מקווה שאת לא מאלה שקוראות בלבולי שכל של עיתון לאישה, על כל מיני עניינים שנועדו רק לשחק בך, ולגרום לך לחוש שאת חיה חיי החמצה.
האמת היא שגם את וגם בעלך, שניכם הגעתם לגיל פרישה מינית, בין אם תסכימי לכך ובין אם לא.
חיי המין של שנות ה 20, הם זיכרון רחוק.
סה"כ זה טבעי מאוד.
גם בעלי חיים הם במצב דומה. אין דבר כזה ייחום תמידי בעולם החי, וגם לא אצל בני אדם, בטח לא כשמדובר על גיל 50 ומעלה.
אני יודע שיש חיי מין כלשהם, אבל זה לא באותה מידה, לא באותה תדירות.
מה שיש בגילך, זה בעיקר קשר רגשי, אהבה, חיבה, תחושת שותפות. ואת אלו , לא ניתן להשיג עם בן זוג חדש וזר.

לא יודע מה זה אינטרקציה תקינה...
כולם עושים שימוש במילים כאלו , ולעתים שימוש פסול במילים מעולם הפסיכולוגיה. זה גורם ל פיחות ערך של מילים בכל פעם שנתקלים בהן, כלומר, מן זלזול מקדמי בצד הכותב / בדובר, שהוא מנפח מילים כך סתם כדי לחולל רושם שאיננו זכאי לו.
כאילו, מי את שתאמרי כך בקלות "אינטרקציה תקינה" כאילו יש מדד מספרי לעניינים כאלה.
את כאילו מנסה להידחק פנימה לאיזו משבצת של אישה מקופחת, מנוצלת, מוזנחת או משהו כזה.. כאילו שאת מבקשת אישור "כן, את מוזנחת".
זה קצת משעשע.
אני מסכימה עם חלק מהטענות שלך, על כל פנים לאחר ניסיונות שכנוע רבים, בעלי (גם הוא בן 50) הסכים שננסה טיפול זוגי אז תאחל לנו בהצלחה.

למעלה