פרשת דרכים מה הפירוש של המילה "פרשה" בביטוי הזה?
ע עדי802 New member 25/5/12 #2 שוב לפי מילון ספיר פרשה כאן היא במשמעות פרק,חלק. כלומר אין כאן קשר למשמעות של צומת (כמו באנגלית שהמילה היא קרוסרואוד.)אלא לעובדה שהמקום הוא חלק מהדרך.
שוב לפי מילון ספיר פרשה כאן היא במשמעות פרק,חלק. כלומר אין כאן קשר למשמעות של צומת (כמו באנגלית שהמילה היא קרוסרואוד.)אלא לעובדה שהמקום הוא חלק מהדרך.
W WiNK3991 New member 25/5/12 #4 תוך כדי שאני קורא את "האדונית והרוכל" נתקלתי במילה הזו שוב, בהקשר של עזיבה ופרידה וכך עמדתי על פירושה. אני חושב שלכך הכוונה בפרשת דרכים. הדרכים פורשות זו מזו (נפרדות אחת מהשנייה).
תוך כדי שאני קורא את "האדונית והרוכל" נתקלתי במילה הזו שוב, בהקשר של עזיבה ופרידה וכך עמדתי על פירושה. אני חושב שלכך הכוונה בפרשת דרכים. הדרכים פורשות זו מזו (נפרדות אחת מהשנייה).
ע עדי802 New member 25/5/12 #5 תודה. זה באמת נפלא. מעניין שלא ראיתי פרשנות כזאת בשום מילון. פרשנות מוצלחת מאד.
W WiNK3991 New member 26/5/12 #7 שימוש דומה נעשה גם בביטוי - "קו פרשת המים"- קו דמיוני המפריד בין שני אגני ניקוז. אין לי מושג למה זה "פרשה" ולא "פרישה".
שימוש דומה נעשה גם בביטוי - "קו פרשת המים"- קו דמיוני המפריד בין שני אגני ניקוז. אין לי מושג למה זה "פרשה" ולא "פרישה".
S sailor New member 27/5/12 #8 בדיוק להפך פרשת דרכים היא צומת החלטה בין 2 אפשרויות או יותר. או שלא הבנת את מלון ספיר או שהוא טעה. ע"ע "חחד העם - על פרשת דרכים".
בדיוק להפך פרשת דרכים היא צומת החלטה בין 2 אפשרויות או יותר. או שלא הבנת את מלון ספיר או שהוא טעה. ע"ע "חחד העם - על פרשת דרכים".
ע עדי802 New member 30/5/12 #9 השאלה לא היתה מה פרוש המושג אלא מה פשר המילה פרשה בהקשר של פרשת דרכים שהרי אם דרכים פורשות זו מזו הביטוי היה צריך להיות פרישת דרכים . ולכן השאלה היא מה הקשר של צומת לבין פרשה
השאלה לא היתה מה פרוש המושג אלא מה פשר המילה פרשה בהקשר של פרשת דרכים שהרי אם דרכים פורשות זו מזו הביטוי היה צריך להיות פרישת דרכים . ולכן השאלה היא מה הקשר של צומת לבין פרשה