פרשת דינה

פרשת דינה

אמרו חז"ל:מדוע נכתב בתורה מעשה דינה? לא נכתבה פרשת דינה אלא כדי ללמדנו מוסר ודרך ארץ, ולמדנו כאן שאעפ"י שדינה לא הלכה לראות בבני הארץ אלא דוקא בבנות הארץ, ואפילו שהיתה בתו של גדול הדור, בכל זאת יצא קלקול מזה שיצאה מפתח ביתה, ומכאן למוד ק"ו לשאר המון העם שצריכים להזהיר את הנשים שלא לצאת לטיולים, אלא כל כבודה בת מלך פנימה. וגם ידענו מכאן את גודל מעלתה של דינה, שאעפ"י שהיתה נקבה, ואעפ"י שראה אותה בנו של נשיא הארץ, בכל זאת לא נטתה לבה אליו, כי ראינו שנחשב לה לעינוי ככתוב וישכב אותה ויענה, ועוד כתוב ותדבק נפשו, ולא נפשה ח"ו, ויאהב את הנערה אבל היא לא אהבתהו ולכן הוצרך לדבר עמה דברי פתוי כמו שכתוב וידבר על לב הנערה, ועם כל זאת היא מאסה בו, מועתק מספר "אהבת חיים"

מה עשינו לך, אנחנו, הבנות?

למה מנסה לסגור אותנו בבית? חשבת פעם שבעצם, אם הבנים יסתגרו זה יהיה בדיוק אותו פתרון לבעיות שלכם? אתם תסתגרו ואז אנו נוכל להסתובב חופשי, לפחות במקומותינו.

סקרן 1

New member
אמממממממממ

ומי יביא פרנסה? לא ביקשו לחנוק אותכם רק שקצת פחות לצאת לא יזיק לכן (הבנות) ויועיל לנו (הבנים) . בתקווה שתקלטו את זה סוף סוף. סקרן 1.

סקרן 1יש לך מזל

שמה שאני רוצה להגיב לא יהיה נכון לפורום... אבל לא נראה לי שזה באמת מה שאתה חושב או רוצה...

סקרן 1

New member
כנראה שלא הבנת אותי נכון!

השמיים עדיי שנורא מפריע לי איך שבנות מסתובבות בבני ברק ואני בני ברקי. כשאני נוסע באוטובוס אני מכריח את עצמי לעבור מקום כשבספסל שלפני מתישבת אישה כל הקטע הזה איך שבנות מסתובבות היום נורא מפריע לי. הכנסת ללחץ אחד שמשתדל לומר אמת. לילה טוב. סקרן 1.

סקרן אתה נורא מצחיק...

אתה בכלל לא שובניסט כי אתה בטח לא יודע מה זה... בציבור החרדי זה שמביא היום פרנסה הן בעיקר הנשים, וא"כ אולי באמת שהגברים יהיו בבית ?

סקרן 1

New member
קראתי סטטיסטיקה

נדמה לי ב"משפחה" שאחוז המשפחות החרדיות שהבעל `כוללניק` אם אני מצטט נכון זה רק 40 אחוז מהציבור החרדי דהיינו שרוב המגדירים עצמם חרדים עובדים לפחות חצי יום (גם אם זה מקצועות קודש עדיין שייך להסתובב בכל מיני מקומות). סקרן 1.

זה לטובתכן

אין הכוונה שיסגרו אותכן בבית! הכוונה היא שבחורה שיוצאת לרחוב תתנהג בצניעות כשהיא במקום עם גברים, התנהגות כזאת מועילה בראש ובראשונה לבנות עצמן, הבנות שהולכות בצניעות, לא מרגישות שחסר להן דבר! זה לא "כעונש" אלא כך היא דרכה של תורה. לצערינו, אנחנו רואים איזה קילקול נגרם לבנות שהולכות בצורה לא צנועה ליד גברים, ומי שבעיקר סובלת היא הבת עצמה! דווקא התורה כתבה שנשים ניתנה להן בינה יתירה מעל הגברים, ולכן בנושא חינוך הילדים אם יש מחלוקת בן הבעל והאישה בדרך כלל מקבלים את דעתה של האישה, כי האישה מבינה יותר מהגבר בחינוך, ובנוסף למדנו גם שנשים הן גומלות חסדים הרבה יותר מהגברים, ולכן המעלות של הנשים מתבטאות כשהן צנועות בדרכן, אשרי הנשים שזכו לחנך את הבנים והבנות שלהם בדרך הישרה.

לדעתי, ב-4 5 השנים האחרונות

מי ששינה אלו הבנים שמסתובבים ברחוב יותר מלפני כן, פעם היתה לי בעיה רק באיזור של ישיבה לשם השתדלתי לא להגיע, היום, בכל מקום, בכל אוטובוס, בכל שעה יש בחורים חרדיים שמסתובבים, בעלי הופעה חרדית!. מה אני יכולה לעשות לא לצאת ללימודים, לעבודה, לקניות?

סקרן 1

New member
רק להחטיא בחורים חרדיים אסור???????

להחטיא בחור חילוני לא נראה לי שזה שונה. ואולי אפי` יותר גרוע בגלל צד חילול ה`. אז בנות תפסיקו לתקוף ת`בנים לנו יש המון מה לשפר. אבל גם לכן. סקרן 1.

אתה צודק, כולנו רעים וחטאים, מה

נעשו כדי לתקן את המצב? רחובות נפרדים? תחבורה נפרדת?

סקרן 1

New member
זהו!

זהיתי ת`בעיה של הדור "רחובות נפרדים" אוטובוסים נפרדים" כל אחד חושב איך לתקן את כל העולם במקום איך לתקן רק את עצמו וממילא אם כולם יחשבו ככה העולם יתוקן יותר בקלות. במקום לתכנן אוטובוסים נפרדים תקבלי ע"ע לא להתישב ממול בנים באוטובוס כמו שאני קיבלתי ע"ע לעבור מקום אם בת מתישבת מולי. סקרן 1.

יש לי פתרון לזה, שהבנים יקבלו על

עצמם לעמוד כל הנסיעה, כך אף אחת לא תשב מול הפרצוף שלהם כל הנסיעה

סקרן 1

New member
היום בבוקר!

התישבת בסוף האוטובוס שהיה די רק. עולה בחורה ומכל המקומות באוטובוס בחרה לשבת בידיוק לפני אפילו לא באלכסון ממני. אגב משוואה פשוטה : בן שמסתכל על בת = חוטא. בת שגורמת לבן להסתכל עליה = מחטיאה. אז מי אמור לזוז מפני מי? הבור או הנופל? סקרן 1.

רק שאבין

אתה מדבר על כאלה שמתלבשות לא צנוע נכון? לא על כאלה שלבושות כמו צריך ויוצאות לסידורים הכרחיים כגון קניות, בית ספר וכו'?

למעלה