פרשת "במדבר"

• פותח הנושא maof
  • פורסם בתאריך

maof

New member
פרשת "במדבר"

נתקלתי בכתבה במיקרה והעתקתי אותה...שווה קריאה
והפרשה שלנו ,פרשת "במדבר". המוקדשת להתארגנות למסע ההארוך, למפקד וסדר המסע. בסדר מופתי הם יוצאים לדרך, כל שבט ושבט יוצא עם דגל בראשו, בסדר שנקבע, כאשר ה"משכן" מוקף מכל ארבעת צדדיו ע"י השבטים. המדבר. מקום עם דימוי של "אין חיים, והמוות שולט בו" , אמנם יש בו תנאים קשים מאוד , אך זה דימוי מוטעה. המדבר הוא מקום של פרישה ,בריחה, התבודדות והתנזרות מהחיים. (הנצרות , בן גוריון, בר כוכבא,דוד המלך ועוד). למה דווקא לשם נלקחו בני ישראל ? למה למדבר סיני ולא לנגב הקטן והחמוד? ועוד ל 40 שנה ? עד הארץ המובטחת? חז"ל מסבירים , שהמדבר שהמשמש כחומה מכשול וחייץ , בין עמים ותרבויות, והוא לעזור לעם ישראל לעצב את דמותו, בתהליך הארוך שבין המעבר ממצרים לארץ כנען. המדבר עזר לגבש עם חדש , בני ישראל הפכו מעם של עבדים אשר אינו מכיר ואינו יודע את עצמו, לעם שאמור להיות העם הנבחר. עשרת הפרשות של ספר "במדבר" מתארות את המשברים,, היחסים בין המנהיגים,הטעויות,ההישגים והמשגים עד אשר מוכנים לכניסה לארץ ישראל. כל אדם צריך לגבש עצמו מחדש כאשר הוא עובר מסיטואציה אחת , לסיטואציה שונה. המדבר זו אופציה לשלוח גרושים (וגם גרושות) להירגע... ואגב , ביטוי הנאמנות המפורסם מכולם , הוא על הליכה ביחד במדבר , למרות הקשיים. "זכרתי לך חסר נעוריך, אהבת כלולותייך,לכתך אחרי במדבר בארץ לא זרועה..." דוד בן גוריון סופד לרעייתו פולה על קיברה בשדה בוקר...(ומצטט מדברי הנביא ירמיהו).

ב ו ע ו ת

New member
אתה טועה

בן גוריון כתב את הפסוק מירמיהו כהקדשה לפולה על אחד מספריו. פולה, רעיתו, הלכה אחריו ואחרי חזונו, לנגב - שדה בוקרה. נעמה

לא טעיתי..צדקתי !!!! תימוכין בפנים.

מסתבר שהזיכרון עדיין בסדר... אז לגבי בן גוריון אין לי מושג, אבל לגבי בגין הייתי בטוח שהוא אמר, ואפילו זכרתי פחות או יותר את הנסיבות.. בדברים שנשא בנאום הניצחון שלו לאחר המפך, הוא ציטט את הפסוקים הללו.. הנה ציטוט מויקופדיה....וקישור לאחר מכן ציטט קטע מתוך נאום גטיסברג של אברהם לינקולן (אודות "שלטון העם, על ידי העם, למען העם") וקרא למנהיגי ירדן ומצרים לבוא לידי משא ומתן על שלום. בגין גם הזמין לבמה את רעייתו עליזה ועל תקן דברים מספר ירמיהו אמר לה: "זכרתי לך חסד נעורייך, אהבת כלולותיך, לכתך אחריי במדבר בארץ זרועת מוקשים". המהפך הפתיע הן את אזרחי המדינה והן את מדינות העולם. במאמרים שונים הוצג ראש הממשלה המיועד כ"קנאי שאינו מתפשר" ו"פאנאט נוקשה".... הנה ציטוט מ - YNET עתה אני מבקש להשמיע תודה. תודתי הראשונה ניתנית לאשתי, שעליה יחולו יותר מאשר כל אדם עלי אדמות דברי הנצח בשינוי גרסהֻֻ : זכרתי לך חסד נעורייך, אהבת כלולותייך, לכתך אחרי במדבר בארץ זרועת מוקשים. תודתי נתונה לאחותי-מורתי, אשר לא פסקה להאמין בנצחונה של הציונות וגם בלילה הזה

N D R

New member
טוב - תוצאות ביניים

בועות לא טעתה. להלן הקישור:http://bgarchives.bgu.ac.il/moreshet/Zrif/HutSB.html (חפש באמצע העמוד) אתה טעית חלקית. בגין לא ספד אלא ההיפך בכל מקרה, שאפו על הידע של שניכם - לפעמים נדמה לי שהמציאו את גוגל רק בכדי לפתור לי את בעיית הבורות המושרשת בי עמוק עמוק...

ב ו ע ו ת

New member
כשהייתי ילדה חיטטתי בסיפריה של אבי

בגלל שלא יכולתי להבין את תוכנם של הספרים הייתי מתמקדת בהקדשות. ואת זו אני זוכרת היטב. תודה מותק, אין כמו גוגל.

ב ו ע ו ת

New member
יפה מאד.

לעם העבדים היתה מנטליות של אנשים נרדפים, משה רצה "לנקות" אותם מהתנהגויות כאלה (אומרים כי אין נורא מעבד שעולה למלוכה, מנחית על נתיניו את כל תיסכולי העבר ולא יודע מה לעשות בכוח שנפל בחלקו). לא היו אז פסיכולוגים ומרפאי נפש (בעצם אולי היו, רק שאין לכך עדויות כתובות), משה סמך על הזמן שיעשה את שלו והמתין שיתחלף הדור. כל אחד לוקח את זה לאיפה שכואב לו כנראה, לי זה קצת מזכיר ילד מוכה שהופך להורה מכה. תודה לך. נעמה

maof

New member
ולכן נאמר...

ממשה...למשה...עוד לא קם...כמשה מעוף

עופיון

ממשה למשה...עוד לא קם כ-מושון.{חותמת} יכולה רק לאמר לך, מכל הפרשנויות שרצות על התקופה הזו של אבותינו אי שם..ב-40 שנה..אני פירשנתי לי והחלטתי שהח'ברה של מושון, עשו חיים, נהנו, פירגעו, התרבו, אכלו, שתו, שיגלו כל מה שזז, עישנו "עשבים שוטים" חופשי, תידלקו מצברים מכאן ועד להודעה חדשה... בקצור...כנראה שהיה שווה לחיות שם, אחרת הם לא היו הולכים ברגל ועוד 40 שנה..תחשוב על זה :))

Kטלנית

New member
"במדבר" הזה../images/Emo42.gif

קראתי הפנמתי הרבה לקחים אפשר לקחת מכאן הרבה מחשבות מתעוררות ויותר מכל הרבה תובנות
טוב, לא חדש שאני "בפנים" עמוק אני לקחת את ה"במדבר" הזה למקום אחר הרי 70 פנים לה
ה"במדבר" שלי האישי נתפס בעיקר בסדר המופתי שהיה שם עניין לכאורה שולי אך כל כך חזק ואמיתי וכמובן החופש מעתה הם "בני חורין" אחרי הפרידה צריך לארגן מחדש את החיים ברגע שעומדים על הרגלים מעקלים מפנימים מתחילים לחיות את החיים ה"חדשים" ביום שנגמר גם אם על הנייר הפרק ההוא בחיים רק אז אנו יכולים להיקרא "בני חורין" והשילוב של שני הנקודות הוא המביא לשלמות ולחיים הרבה יותר מאורגנים ומשוחררים. שבוע טוב מעוף

maof

New member
הלוווווו עיצרי ../images/Emo70.gif

אל תתחילי לצעוד במדבר ל...40 שנה הבאות
מעוף

Kטלנית

New member
../images/Emo100.gifמזל שראיתי בזמן../images/Emo218.gif

חשבתי להחליף את סיני ופארן בשארם
הנני כאן 40 שנה ג ד ו ל עלי
שבוע נפלא מעופי

יערית

New member
אפילו לא ידעתי את הפירוש

למפשט שהכנסתי לחתימה שלי,ככה הרגיש לי כמו אחרות שהיו לי בעבר,"אהבת כלולותיך", אם המשפט הזה היה לי בעיה,כי למעשה לא כתבתי את זה עבור האקס שהייתי לו נשואה, לפעמים זה חזיונות ומשאלות הלב,וגם תכלס- לא צריכים להיות נשואים בכדי להרגיש כך ולפעול כך-כשניים. הנאמנות שנמצאת עמוק עמוק בתוכינו,היא הרבה יותר חזקה על מראה עיניים.{השכלנו}.

maof

New member
אוקי...בלי ת'להבות יתר ../images/Emo13.gif

לא צריך לפשק...לא צריך להתפשט...כולהההההההההה משפט
מעוף

יערית

New member
הלו-זה אינטרנט?

מי מפשק פיסקי הלכה כאן?בטח כולה משפט שבולבלו בו המילים,אבל הכוונה ענוגה ועמוקה.

אז אם רוצים לנקות שריטות

ולהתחיל מחדש את החיים..אתה מציע שניסע לאי בודד לכמה שנים? דווקא ניראה לי לא רע..

למעלה