פרשת במדבר

סבאאורי

New member
שבת שלום גלריה

לחפש בסבלנות - יש הרבה מה לראות... ברכות http://www.artmajeur.com/

פרשת במדבר

פרשת במדבר סיימנו לקרוא את ספר ויקרא, למדנו איך לחיות בארץ ישראל וחזרנו למדבר. במדבר צריך קודם כל להתפקד. כמו בשיר של התימנים : " ובדרך זה את זה ספרנו, מי חסר? מי חסר?" כי במדבר קל ללכת לאיבוד. ישנן סכנות רבות האורבות על ההולכים. צריך לפתוח עין ולשמור. אך לא זו בלבד. צריך להתקדם במבנה מסודר, כל שבט וכל משפחה מאחורי דגלו. " נשיאי מטות אבותם ראשי אלפי ישראל הם". מי שעשה פעם ניווטים בצבא יודע שלהוליך במדבר ערב רב של למעלה מחצי מיליון אנשים, עם נשים , ילדים וטף, זה לא דבר קל. לכך דרוש משמעת וסדר. " שש מאות אלף אלפיים וחמש מאות חמישים" תוצאות המפקד, בלי הלויים ורק מעשרים שנה למעלה. את כל השבטים פוקדים מעשרים שנה למעלה כדי להכין אותם להתיישבות ובכדי לתכנן את חלוקת הנחלאות. את בני לוי פוקדים " כל זכר מבן חודש למעלה". הם לא יקבלו נחלה. תפקידם לשרת בקודש. לכן צריך לדאוג לחבורת אנשים מחונכים ומאומנים שלמדו את תפקידם מקטנות. הלויים מתחלקים לשלוש קבוצות לפי המטלות: ראשית משפחת אהרון הכהן שעומדים בראש, שנית בני קהת המשרתים במקדש, שלישית הלויים הפשוטים. על כל קבוצה למלא את התפקיד המיוחד שמוטל עליה. התפקיד עובר מאב לבן. בני קהת המשרתים באהל מועד יקבלו את כל הדרוש להם. אליעזר בן- אהרון הכהן מוזהר שלא לקפח אותם. " ולא-יבאו לראות כבלע את-הקדש ומתו". לפני שנים פרצו ילדים קטנים בני 8-10 לצרכניה של הכפר וגנבו סוכריות וממתקים. באה המשטרה והשוטר שאל אותם: "נכון שכתוב בתורה שאסור לגנוב?" "עוד לא הגענו לפסוק הזה," ענה אחד הילדים. התורה הקדימה את ספר ויקרא עם החוקים לפני במדבר כדי שלא יהיו תירוצים. שבת שלום

emmy5

New member
../images/Emo140.gifגלריה של סבאאורי

עוד לא ראיתי , אבל יותר נח לעביר את גלריה בצורה זו

boaz31

New member
משחקי מילים ותו לא../images/Emo9.gif

אפשר להבין את המאמינים שחמש חמש זה בעצם שמח שמח ושדג זה בעצם גד אפשר לראות שכל מה שבוטל זה לטוב אפשר שתרדוף בצע ואז ידבק בך עצב אפשר שישאר לך טעם טוב אם תסתפק ולו במעט אם יש בך דחף לא מובן, סימן שיש בך פחד! אפשר שתהיה שפן ירא ואפשר שתהיה נפש ארי אפשר להבין שאחד לאלף הוא פלא אפשר שאתה כלום ואפשר שאתה מולך או שאתה מר וחמוץ או שאתה רם וצומח אפשר בחיים ללכת מדחי אל דחי ואפשר ללכת יחד אפשר לומר שאיש זה שיא ולכן אישה זה השיא אפשר שבוקר ישר ולא הפוך, אחרת יש לך יום רקוב אפשר שערב ישר ולא הפוך, אחרת תרגיש ברע אם אתה אוהב ברגש, שגר זאת אל תהיה שונא, תהיה אנוש... בקיצור, הכל תלוי מאיזה צד מסתכלים על זה............ --------------------------------------------------------------------------------

maxima

New member
בועז מאד נחמד משחקי המילים באלה

תודה לך
יש לי ספר עם משחקי מילים כאלה

boaz31

New member
maxima אין לי ספר כזה אבל קבלתי

אותם במייל כיוון שמצאו חן בעיני ואני מאוד מודה לך

emmy5

New member
יצחק ובללסטר,בזכותך ,אני לומדת

פרשנות השבוע ...דוקא זה נחמד , ממש נהנית לחפש עוד ועוד

yaely2

New member
מנהל
ליצחק, יש לך סיבה ל../images/Emo34.gifאתה מעולה

שלום לך יצחק
כל הכבוד, יפה ובטוב טעם, כל כך הרבה גם אני לומדת ממך, אני לא אספתי את הפרשיות אך השבוע אחפש בכל שבוע את הפרשת ואעתיק זאת לגנזיי. שוב
ויישר כוח.

offe

New member
סיפור טרי מהתנור על שקר בפרסום ../images/Emo4.gif

תוך כדי שיטוטי הבוקר עם צאצאי הצעיר, ראינו 2 שלטי חוצות במרחק 100 מטר אחד מהשני של חברה מאוד מכובדת המוכרת כורסאות איכותיות. על השלט הייתה תמונה של כורסא שמאוד מצאה חן בעיני. ניגשנו לאותו אולם תצוגה - ושאלנו את המוכר באם אפשר לראות את הכורסא שהם מפרסמים. אמר - לא אין לנו כורסא כזו - היא כבר לא מיוצרת. אמר לו בני - איך יתכן שאתם מפרסמים מוצר בשלט חוצות וזה למעשה על מנת שהצרכן יבוא לבקש כורסא כזו. אמר - תראה - אנחנו לא חייבים לשים תמונה של כורסא קיימת - זה רק לשם התמונה - הצחיק אותנו. והוא עדיין מתעקש על שלו. בני עצר אותו ואמר - עד פה - אל תמשיך - חבל שתסתבך עם דבריך - ויצאנו מהחנות. נדמה לי שזו כורסא כמו שבתמונה או ממש דומה לה. יתכן והוא צודק - אולם יכול היה לומר - סליחה אני מצטער שאולי הוטעיתם - אני אבדוק את הדבר (למרות שניסה לבדוק ואפילו לא נתנו לו צ'אנס לעשות זאת לאור תשובותיו הטפשיות) - והמילה האחרונה של בני - שהוא גם איש שיווק - "הפסדת מכירה וקליינט". לך תבנה מדינה עם מקרים כאלו שאנו פוגשים בהם על כל צעד ושעל. אגב, לא אגב, עיקר, מאוד נהניתי כל הבוקר אם ארוחת בוקר בבית הקפה - ושיחות משיבות נפש עם בני - זה העיקר. שבת נעימה אפי

אנימו

New member
בועז-שבת שלום. יופי של שיר אבל הם

התבלבלו שם והמלים הכתובות לא מתאימות לשיר. הם על ספטמבר אחר.....

אנימו

New member
אפי - טריק ידוע, אבל יש כאלה

שהוגנים ומוסיפים המשפט שהכורסא או התמונה היא להדגמה בלבד. מה יש להגיד. יש ויש!

offe

New member
צודקת אנימו - הרבה פעמים

כשזה בעיתון הם כותבים להמחשה בלבד - יופי אבל על שלט חוצות - אולי הם שמו אותו באותיות שצריך לשים אותן תחת מיקרוסקופ אולם בנסיעה בכביש אי אפשר להבחין בכך. זהו לעתים סיפור האותיות הקטנות.

אנימו

New member
אמהות (לבנות) - מה דעתכן?../images/Emo6.gif

לזה יקרא יוזמה! רצ"ב מאמר מעיתון הארץ ד'היום. כדאי לקרוא ואח"כ נצאה אל הפארק...נא להביא תמונות. לי יש בנים! אמהות סיניות

למעלה