פרשת אולמרט

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
פרשת אולמרט

אני לא מוצאת שם את הידיים והרגליים כי התעייפתי כבר מכל הפרשיות.
מקווה שהעיתונאים יצליחו לתמצת, בכל זאת כדאי להבין מה קורה במדינה.

evike

Well-known member
מנהל
מה קורה במדינה? שחיתות רודפת שחיתות

הרושם המתקבל הוא, שהישרים הם במיעוט.
כל יום פרשה חדשה, והם אפילו לא מתביישים!

במוצ"ש ראיתי את הסרט של הבמאי דורון צברי על רשות השידור. פשוט בא לי להקיא. ולא רק מרשות השידור, אלא בעיקר מהכנסת המאשרת תקציבים ענקיים, מבלי לקרוא בכלל על מה הם חותמים.
בנוסף, הם ממנים מקורבים, בלי קשר למקצועיותם.

בשתי מילים - גועל נפש!

מעשה שהיה .לעבודה שלנו הגיע בחור רוסי.

ותוך כדי עבודה אני מספר לו שברוסיה כולם שודדים ומושחתים.
והוא ענה .הטובים ביותר השתלמו בישראל.

צ'י

evike

Well-known member
מנהל

ngyuri

New member
רמת גן

אויקה, את גרה ברמת גן. מה את חושבת איך צצו בניינים של 30 קומות בין בנינים של 3 קומות?
ומה את חושבת, שהמשטרה והפרקליטות סתם נטפלו אל ראש העיר לשעבר צבי בר?

evike

Well-known member
מנהל
שוחד - זה שם המשחק

ובכלל, יש לא מעט ראשי ערים בחקירות, יש ביניהם גם מורשעים.
השחיתות היא לא רק בכנסת.

noemi2

New member
גם פתח-תקוה צמחה לגובה.גם

אצלינו ראש העיר היה בחקירות עד שהתפטר מסיבות בריאותיות.

ronnymp

New member
ג'ורי - לא כדאי לפתוח את תיבות הפנדורה

של ראשי הערים ..... כי דפי הפורום לא יספיקו לכך .....
גם לנו יש יהלום ניפלא ......

מליוני פרשיות , יריות , נסיונות התנקשות , שומרי ראש
אחלה ראש עיר ניפלא

כן - הדג מסריח מהראש - הממשל מושחט כושל ומועד
ובדיוק אתמול גם פרסמו את משכורות בכירי המשק - מליונים
זו לא שחיטות ??? זו לא שערוריה ???

ronnymp

New member
לו הכל היה כאן ניפלא ואידילי .....

משהו כמו בסירטון הניפלא הזה למשל ......

https://www.facebook.com/photo.php?v=136206826554268&set=vb.131677793673838&type=2&theater

אבל אנחנו לא חיים בסרט

וזו גם לא מתיחה של ה-1 באפריל
זו פשוט המציאות העגומה והיומיומית שלנו ......

שיהיה יום ניפלא .....
ושימו לב שלא יעבדו עליכם היום ( 1 באפריל )

רוני

boriska1

Well-known member
יהיה מעניין בעירעור.זאת למרות שהתוצאה ידועה

מראש.אין שופטים בעליון שישנו התוצאה,גם אם ישתכנעו שיש לעשות זאת. לא קראתי את פסק הדין,רק התמצית שפורסמה,גם אין לי
מיומנות לקרוא פסקי דין פליליים,אבל.....הרבה מאוד מההרשעות של אולמרט וגם של זקן מבוססות על "הגיון בריא" ופחות על ראיות.
למרות האמור,אזרח ישראל,אכן מקבל משפט באיכות סבירה,בדרך כלל ,במשפט פלילי (להבדיל מאזרחי),יחסית למדינות אחרות.

עב

New member
רק 700 עמודים של פס"ד

כי היו 11 נאשמים + 3 חברות.
כך שאם מחלקים ל 14 זה לא כל כך נורא...
אבל כמי שמקורבת לתחום אני מבינה כמה קל ליפול למהמורות. האטיות הממסדית יכולה להטריף, מקבלים הצעות לפעמים תמימות ולפעמים זדוניות.
אני הגשתי בקשה להיתר בניה שמהותו הרחבת פתח הבית מאחור והריסת תוספות שנבנו על ידי קודמיי ללא היתר. לא ביקשתי חריגה, לא ניצלתי אפילו את מה שמותר לי לבנות ובכל זאת קיבלתי היתר רק אחרי 9 ירחי לידה. פעם אחת הפקיד שמאשר את תכנית המדידה היה חולה, פעם אחרת שכחו לשלוח לנו את פרוטוקול הוועדה, פעם אחת ביקשו לצבוע בצהוב את החלק המיועד להריסה, פעם אחת ביקשו אישור פיקוד העורף על פטור מממ"ד (הם לא יודעים לקרוא ולראות שלא הוספתי 12 מ"ר?), פעם אחת בא פקח לבדוק שכל האסלות ייוותרו במקומן וכן הלאה טרטורים של 9 חודשים. אין פליאה שאנשים מתייאשים ובונים ללא היתר או שהם משחדים. המערכת חייבת להתייעל.

boriska1

Well-known member
אחת הבעיות בענייני המקרקעין זה שאיריות החוק

העותומני התקפים בתחום עד היום.החוקים היו מיועדים מלכתחילה לבקשיש.המקרה,כפי שאת מתארת,באנגליה לדוגמה,היו מאשרים לך
תוך 3 חודשים.אם לא ,היו רואים את התכנית כמאושרת.

עב

New member
לא רק זה...

שוב, כמי שעוסקת בתחום: הבקשות של הממסד לאישורים שונים ומשונים פשוט מטריפות. תזיז לכאן, תקטין, תגדיל, תשנה את הכותרת, תחליף את הצבע, תביא אישור של יועץ כזה ויועץ אחר, לא לזה התכוונתי אלא למשהו אחר - - - היזמים משתגעים ויש מי שמנצלים את זה. אני מוכנה לא להתפרנס מהמשוגות האלה רק כדי שהמערכת תתייעל.

boriska1

Well-known member
השאלה אם יש מה לעשות.לשנות חוקי מקרקעין

ובניה,זה עניין של עשרות שנים.במצב הנוכחי כל שכן יכול לתקוע פרוייקט של מאות מיליונים לחודשים רבים ע"י התנגדויות שונות ואפילו משונות,מבלי לשאת בכל אחריות על התנגדויות שווא.מצד אחר כל מפקח בניה זוטר יכול לשגע את היזמים ,חודשים,על חריגות לא משמעותיות.אני מכיר אישית מקרה של חריגה בגובה 4 ס"מ,שלקח חודשים לקבל ט4.ואני משער איך המכשול הוסר....

ngyuri

New member
ודאי שיש פתרון.

וזה מנסיון אישי. לי היה פרויקט בהונגריה. לפני התחלת התכנון קיבלנו מסמך של 70 עמודים מה מותר ומה אסור לעשות לפי התב"ע של האיזור.
רק לדוגמה: אי אפשר לעבור לא את הגובה ולא את הרוחב של הבנינים הקיימים. אני רציתי כמובן להגדיל את אחוזי הבניה וביקשתי פגישה אם מהנדס העיר.
כאשר הסברתי לו שאני מבקש אישור חריג, הוא שאל אותי, מה זה אישור חריג?. וכמובן לא חרגתי אפלו ב-4 ס"מ. אישור הבניה נהיה חלוט רק אחרי שאין התנגדויות של השכנים.
לא היו התנגדויות, כי לא חרגתי מתכנית המתאר. כל הסיפור לקח שנה למרות שבנוסף לתוכניות מפורטות היתי צריך להמציא 40 (ארבעים) אישורים החל ממפקח על המכרות ועד לועדת אדריכלים.
ברור שבארץ שחורגים מאות אחוזים אז ישנן התנגדויות רבות והסיפור נמשך שנים.

עב

New member
אבל לא חרגתי משום דבר...

תקרא היטב את המקרה שלי. רציתי להרחיב את פתח הבית בחזית האחורית. לא להוסיף, לא לחרוג, לא לשנות את מיקום הצנרת, אפילו לא לנצל את מלוא אחוזי הבנייה המותרים לי בתב"ע. אף על פי כן, זה לקח 9 חודשים. למה? כי הפקיד המאשר את תכנית המדידות חולה, כי המזכירה שכחה לשלוח את הפרוטוקול, כי לא שמו לב שכבר החתמתי את השכנים שבכלל לא הבינו למה נדרשת חתימתם על משהו שלא נוגע להם, כי הפקח עסוק וכן הלאה. סתם טרטורים. הרי אם אדם מבקש היתר על משהו בהתאם לתב"ע הוא אמור לקבל את ההיתר מיד ולא אחרי 9 חודשים. אנשים מתייאשים פונים למאכערים וההמשך ידוע. אין עבודות חינם.

boriska1

Well-known member
הפיתרון שאתה מציע אינו פיתרון,לפחות לא לבעיה

זו.הבעיה אכיפה דווקנית של החוק.חריגה בגובה 4 ס"מ,אינה מזיקה,לא מורגשת ובטח לא נעשתה בכוונה.הפקח הזוטר עשה את שעשה,
לא כי החוק יקר לו,אלא..... אני בטוח שגם בבודפשט זה יכול לקרות.... שאלה איך פותרים את זה שם.(אגב,ללא קשר לנושא,הרשויות בהונגריה,לא לא ידועות כמצטיינות בטוהר המידות). יש קבלן,אקירוב שמו,בנה כמה פרוייקטים לתפארת בארצינו.הפסיק לבנות בארץ,בדיוק מהסיבות הנ"ל.בנה פרוייקט מפואר בממילא בירושלים,הכולל שני מלונות פאר וקניון מפואר.וזאת על שכונת עוני.פינה (בהגינות) מאות דיירים,פיצה עשרות בעלי עסקים,שיפץ כמה בניינים הראויים לשימור,הכל בתאום עם העיריה.ומה אחר כך....משכו אותו באישורים יותר מ10 שנים.
לבסוף הגיש תביע ופיצו אותו על הנזק ב160 מיליון (אני לא זוכר אם $ או ש"ח).בכל מקרה זה היה פיצוי חלקי.והציבור הפסיד מאות מקומות
עבודה במשך עשור.וכל זה למה?כי איזה פקיד התעמר בו ללא סיבה.בראיון עיתונאי שאלו אותו מדוע הפסיק לעבוד בארץ.הוא ענה שאין לו רצון ויכולת להתמודד עם דברים כגון אלה.שאל אותו העיתונאי איך הוא מתמודד בזה באירופה,ענה והביא לדוגמה את שוויץ.כמשקיע גדול,
ראש הממשלה פגש אותו,נתן לו מספר הסלולרי ואמר שלא יהסס לפנות אליו בכל מכשול ביורוקרטי שייתקל.כאן זה אפשרי?אולמרט הורשע
על פחות מזה,בעבירת הפרת אמונים(לא במשפט האחרון,אלא לפני זה).

ngyuri

New member
לפי דעתי, וגם לפי רבים אחרים, זה כן פתרון

אם היזם יודע שלא יאשרו לו חריגה אז לא יחרוג.
השיטה הזאת נהוגה במקומות רבים בעולם.
בבודפשט, אחרי השלמת הבנין, בודקים אם יש חריגות, ואם כן לא מאפשרים את איכלוס הבנין.

בערים רבות באירופה אפשר להוסיף דירות בתוך הגג הקיים, בתנאי שלא יחרגו מקוי המתאר הקיימים של הבנין.
בוינה, בגלל מחסור דירות בעיר, פטרו את היזמים מקבלת אישור של כל הדיירים.
בהונגריה צריכים לקבל את אישור של כל הדיירים, לכן אין כאלה פרויקטים רבים שם.

למעלה