פרשתי מהפורום הזה...

פרשתי מהפורום הזה...

למרות שבקושי הייתי פה, אבל אני שמה לב שיותר אתם נהנים לצחוק מאשר לעזור. אני אסתדר לבד.. תודה לכולכם והמשך חיים יפים!

רגע! חכי שניה ../images/Emo70.gif

יש פה גם אנשים טובים, תאמיני או לא ואני מתעלקת עלייך כדי לכתוב בהודעה הזו, מה שרציתי לכתוב כהודעה נפרדת. כולנו מכירים את הסיפור על קמצא ובר קמצא, ולמי שלא מכיר, הנה הסיפור בקצרה מעובד (ומיועד לילדים): מי שמכיר, יכול לדלג... ---------------------------------------------------------- בגלל עלבון ונקמה נשרף בית מקדשנו ונחרבה ירושלים עירנו. איך קרה הדבר? בזמן שבית-המקדש עוד היה קיים, היו בירושלים הרבה אנשים עשירים שהיו גרים בבתים יפים. פעם ביקש אחד מבעלי הבתים העשירים האלה לעשות סעודה גדולה, כי היה לו יום של שמחה. הזמין העשיר את כל ידידיו וחבריו לבוא אליו, לאכול ולשתות ולשמוח עימו. ולעשיר היה חבר טוב, שאותו אהב מאוד, ושמו קמצא. אמר העשיר לעבדו: -לך אל חברי הטוב קמצא והזמן אותו לסעודתי! העבד לא הקשיב היטב, ולכן לא שמע יפה את שם האיש שעליו להזמינו. הלך העבד אל איש אחר, ששמו היה בר-קמצא, ואמר לו: -אדוני מבקש, שתבוא לסעודה שהכין! אולם בר-קמצא לא היה חברו של העשיר. להפך! תמיד רב והתקוטט איתו העשיר ולא אהב אותו כלל. התפלא בר-קמצא מאוד על ההזמנה וחשב: "מדוע הזמין אותי האיש? הלוא איננו חברים! אולי ברצונו להשלים איתי? אם כן, גם אני לא אכעס עליו עוד ואבוא לסעודתו!" לבש בר-קמצא את בגדיו היפים, הלך לבית העשיר וישב לו ליד השולחן בין שאר האורחים. מה טוב היה, לו באמת רצה העשיר להשלים עימו! אבל לא כך היה! כאשר הלך בעל הבית לברך את אורחיו, חיפש ביניהם את ידידו, את קמצא. ואת מי ראה? את בר-קמצא! מיד כעס, רץ אליו וצעק: -מה אתה עושה פה? הלא אתה שונא אותי. קום מהר וצא מפה! בר-קמצא התבייש מאוד על שמגרשים אותו בפני כל האורחים. פניו החווירו מרוב בושה וצער, ובקול נמוך ורועד ענה: -כנראה בטעות הוזמנתי. אבל מאחר שבאתי, תן לי בבקשה לשבת פה, ואני אשלם לך על כל מה שאוכל ואשתה. צעק בעל הבית עוד יותר. -לא! אינני מסכים! לך מכאן! ביקש בר-קמצא מאוד: -הנח לי רק הפעם. אשלם לך את החצי מכל הסעודה. -לא! לא! אינני רוצה! עזוב את ביתי מיד! התחנן לו בר-קמצא: -רק תרשה לי להישאר כאן עוד מעט. אשלם אפילו את הסעודה כולה! צעק העשיר: -אינני רוצה! בשום פנים לא! צא מפה כרגע! - והוא תפס את בר-קמצא בידו, הקים אותו בכוח מן הכסא וגרש אותו מן הבית. עכשיו כעס בר-קמצא מאוד מאוד. כל-כך העליב אותו בעל הבית בפני כל האורחים, ואף אחד מהם לא בא לעזרתו ולא ביקש מן העשיר להשאיר אותו! חשב בר-קמצא: "אתנקם בהם, בכולם! עוד יתחרט בעל הבית הזה, עוד יצטערו כל האורחים שלו! את בתיהם ישרפו באש!" ולא זכר בר-קמצא, שגם הוא יצטער בסוף, כי עם בתיהם של האחרים ייהרס גם ביתו! מה עשה? הלך למלך של הרומאים, ששלטו אז בארץ-ישראל, ואמר לו: -אגלה לך סוד, המלך! היהודים שבירושלים מרדו בך! אינם רוצים שתהיה עוד מלך עליהם. רוצים הם במלך אחר! כעס המלך, שלח צבא רב (חיילים רבים מאוד) והם באו לירושלים, שרפו את בית-המקדש והחריבו את כל העיר. ------------------------------------------- השבוע שמעתי שוב את הסיפור הזה, מתוך קלטת של "כה עשו חכמינו" וחשבתי לעצמי: מה, בר קמצא לא ידע שגם הוא יסבול? וגם: למה איש לא קם להגן עליו? והגעתי למסקנה שזה בגלל שלא הייתה אחדות בעם. הסיפור הזה ממחיש לנו שכל אחד חשב על עצמו בלבד. הם לא חשו שהם בעצם אחד. לא חשו מאוחדים. והרי כל נשמות עמ"י הם בעצם מאותו מקור. אני בהחלט מאמינה בזה. וזה היה מקור הטעות שלהם. ברגע שאנחנו לא מבינים שאנחנו אחד, אנחנו מתכחשים למקור שלנו, וכתוצאה מכך, המקום שמאחד את כולם, בית המקדש, לא יכול להתקיים.
יוצאת מזה יקרה (באמת יקרה) אני איתך
תאמיני או לא, יש פה גם אנשים טובים. לפעמים אנחנו ציניים, אבל אם תגרדי קצת את הקליפה, תגלי פרי מתוק
ולכם, חברי הפורום הוותיקים, קצת סובלנות וסבלנות כלפי אנשים אחרים, בייחוד כלפי החדשים, לא תזיק לכם
במיוחד ביום תשעה באב

כי אתה מושלם!

אין אין עליך. מתה עליך. אתה הגדול מכולם! (נמאס מצטרפת לטרנד העגיבה על יורי המסכן) אתה בא מחר?

uri80

New member
הגם שאול בנביאים? ../images/Emo12.gif

לא יודע עדיין, יש מצב. מאוחר. כהרגלי.

barr1969

New member
דווקא בניתי עליך

בגלל החתימה הכל כך גאונית שלך, שהיא בעצם אמירה של ניטשה. כיוון שיש איסור להעתיק לפה מסרים פרטיים, נחסוך ממך ומכל הפורום הזה את המסר שקיבלתי ממך. עכשיו כשאת יודעת שגם את עושה טעויות, יהיה לך קל יותר לקבל את שלנו. אם את באמת יוצאת שאלה, אני מאמינה שבקרוב תכירי את שפת הפורום, ובלי שמות, תביני על הודעות של מי את יכולה לדלג. קצת יותר בגרות בכתיבה, ופחות ציפיות, ולא תרגישי צורך לנסח הודעות פרידה.

כתבתי לך שאת בת זונה

כי ממש הרגזת אותי. ועל כל האמירות המטופשות תחשבו לפני שאתם צוחקים על אנשים. שאולי אתם "התקווה" האחרונה שלהם. קיוויתי למצוא חברים אמיתיים שמבינים. כנראה שלא. תודה נערה.

uri80

New member
מצחיק, בחרת לכתוב את זה דווקא

לאחד האנשים שבחיים היא דווקא בין היותר אציליים (וכן, אני יודע שבפורום היא לפעמים עוקצנית מדי). אם את הולכת להעלב עד אימה מכל מה שיזרקו לך אנשים, מצפים לך בהמשך חיים קשים. לפעמים לא מזיק לפתח קצת עור של פיל בחיים, לדעת מתי כן ראוי להעלב, מתי מעבירים ביקורת שהיא במקום, מתי היא לא במקום, ומתי צוחקים איתך. תארי לעצמך עד כמה היו עצובים חיי, אם הייתי מתרגש מכל "פוץ" שהנערה יפת העיניים זורקת לי השכם והערב. כעת מילא זה, אבל כבר שנים שהיא מבטיחה לתת לי לטעום משהו מכל הנפלאות שהיא מדברת עליהם לעומת "זמן המטבח" החביב שלי, ובינתיים מה קיבלתי? גורנישט. חיים קשים כבר ציינתי?

the dudu

New member
אמרתי משהו לא טוב??

לא צריך לקחה קשה אני מאמין שאם היית מבקשת איזה עזרה או עצה או משהו היו מנסים לעזור לך כמו למשל למתלבט 13 שכותב את הלבטים הלא נגמרים שלו. אל תלכי נו באמת..

the dudu

New member
באמת אני מרגיש שמדלגים על ההודעות

שלי.. סומנתי בפורום??

מחממנוע

New member
אני בכלל לא צוחק, כל הזמן בוכה

וזה שאני בוכה בשקט, לא אומר שאי אפשר לשמוע. צריך רק להתקרב.

סיטרא

New member
חס וחלילה.

ואם אפשר לתפוס איזה טרמפ על השרשור הזה, אז אתפוס ואבהיר דבר מה. דווקא תדמית החוכן-והאיטלולן המקומי לא מתאימה לי בשיט, מעולם לא הייתי כזה, מעולם לא התיימרתי להיות כזה, ואלו לא השאיפות שלי בחיים (ולא שיש, אבל נניח). אבל פעמים רבות אנשים לא מחשיבים את דעתי לרצינית. למה? כי אין לי כוח או יכולת לנתח את כל היציאות האנליטיות שזורמות פה בפורום, מה שאומר שאוטומטית אני מקוטלג כסוג ב' וכאחד שלא רציני ולא התפתח ואוהב לצחוק על קקה-פיפי וכו'. אבל מה, נשבר לי כבר מזמן מטיעונים פסאודו-תיאולוגיים. אקטואליה לא מעניינת אותי ובפוליטיקה אני לא מבין. מה שנשאר זה לדבר על סקס, לצחוק מדברים טיפשיים, לכתוב "חחחחחחחח" במקום "צחקתי מהודעתך, המשך כך חבר יקר", להתחפש לפיל, או פשוט להביא אותה ביציאות כל כך לא מצחיקות שפלא הוא שלא מעיפים אותי מהפורום. אם כן, למה אני בפורום? אווו... שאלה טובה. אולי כי הכרתי דרך הפורום הרבה אנשים שחשובים לי היום. ואולי כי, איכשהו, במובן מסויים, הפורום עבר איתי כברת דרך, החל בצבא - המשך במכינה לבגרויות - וכלה בעכשיו. ואולי כי סתם, אני מכיר את המערכת ויודע שיורי80 לא באמת כזה מאיים ושאבזץ עוד יחזור בתשובה יום אחד וברר תהיה נחמדה אלי פעם ושלה-פיי תמיד תקבל אותי איך שאני. בגלל זה אני פה. וזה שלפעמים מתפלקת לי יציאה על קקה-פיפי שלא במקומה זה לא נגד אף אחד, זה רק אומר שחוט המחשבה שלי לא רציף. ובכלל, כבר מזמן איבדתי את הקסם שלי ונכנעתי לבינוניות, אבל זה בקטנה.

מתלבט13

New member
תישארי. בקשה ../images/Emo7.gif

העוקצנות היא יותר סיגנון מאשר כוונה אמיתית. ואת גורמת לי לבכות. תשעה באב. וגם גמרתי עכשיו ספר שהפאנצ' ליין היה שהוא בוכה בזרועות אבא שלו..... בכיתי גם אני. (ברצינות) ועכשיו אבכה גם בגללך? תחזרי תחזרי בבקשה ממך אני לא מבקש את הכל אסטרולוגים אומרים שהעולם יתהפך אם לא תחזרי זה יהיה נכון תחזרי תחזרי זו היתה טעות כמה זמן עוד צריך לשלם חשבתי אתמול על הלילה ההוא על היום בו שמחנו יום שלם הכל היה יכול להיות ככה או אחרת הכל יכול להשתנות אם תרצי אני לוקח רכבת ונוסע לעבר המקום שבו אולי תמצאי תחזרי, אין עם מי לדבר, אין עם מי לעשות, אין את מי לשקר מה לעשות תחזרי, אין את מי לנשק, אין עם מי לחלק את החיים שלי. תחזרי תחזרי בבקשה ממך אני שונא את הכוח שלך עלי הפסקתי לישון בלילות בגללך כבר נשאר פתאום לבד יותר מדי תחזרי תחזרי השעות חולפות מתגעגע כבר לאיזה יום שקט אתה בא איתי או לא שאלת על החוף ואני בחרתי רק לפחד הכל היה יכול להיות...

למעלה