פרשנות לשיר בורח

tomer6788

New member
פרשנות לשיר בורח

מה הפרשנות לשיר בורח? מה הוא אומר לא הצלחתי להבין. למי שלא מכיר: http://www.youtube.com/watch?v=Ezpfy9NKgGA שיר מדהים דרך אגב

STEVE NASH

New member
אוהו, זה שיר נהדר

בלי ספק אחד המוצלחים של עמיר. שיר שמצמרר אותי כל פעם מחדש. לדעתי מספר על אדם בעל רצון עז להשתנות ולצאת לדרך חדשה, אך בכל פעם כשהוא מתחיל את התהליך ומתקרב אולי לשינוי, הוא נתקל באיזה מכשול שהוא לא מצליח לעבור וכל הסיפור חוזר על עצמו מהתחלה. השורות הראשונות בכל בית מסמלות את הפעולות שהוא מבצע כדי לצאת מהבוץ. בבית הראשון אפילו מצויה טיפה של אופטימיות - "ועם קצת אור שלא כבה עדיין", ומתואר המאבק המתמשך עם המשבר - "מביט על מרצפות ונאבק בתוך חלל" תוך כדי איזכור העובדה שהבנאדם מנסה להשתנות ובעצם להפוך למשהו אחר ממה שהוא היה תמיד.. אוקיי, הבית השני הוא פשוט גאוני אי אפשר לתאר כמה. שוב מתואר בשורות הראשונות הניסיון להשתנות בכוח, בלי שום קשר למה שמתנהל בשטח עצמו (מתעלם מכל הסימנים, טומן ראשו בחול). הבנאדם שוב נמצא בפני נקודת שינוי, אך נתקל במכשול נוסף ומבין שזו לא הדרך. הוא נמצא על סף שינוי אבל הפחד להלחם מונע ממנו להשלים את המאבק. הבית הזה גאוני בטירוף בעיקר בגלל הצורה שבה הוא כתוב. אין, עמיר מוציא פה את המיטב וגורם למוח לחשוב שעות נוספת. הפזמון מתאר את הבריחה מהנפש, הבריחה מהמציאות העכשווית כל פעם מחדש, מאותו הרודף, אותו המשבר. מן מעגל מחזורי שחוזר על עצמו ולא נגמר. ולסיום החפירה - הבית השלישי מתאר לדעתי את השבירה הסופית. הבחור לא מצליח להשתנות למרות כל המאמצים ופשוט רוצה ללכת לא משנה כל כך לאן, לברוח למקום אחר בו אולי יוכל להתחיל הכל מחדש. משאיר כמה ספרים פתוחים גאים על המדף, משאיר כמה מזכרות ממנו, אבל עמוק בפנים רוצה לברוח. מקווה שקראת ושעכשיו השיר הזה נשמע קצת יותר ברור. זה שיר שמאוד קשה להבין ואני בטוח שיש לו הרבה הרבה פירושים ומשמעויות...

tomer6788

New member
תודה

תודה רבה,באמת שיר מצמרר,אחד השירים הפחות מוערכים שלו ואחד היחידים שלפי דעתי הבתים מרגשים יותר מהפזמון.

מגןימני

New member
אחד השירים הגדולים של עמיר לדעתי.

וכן גם אני חושב שהבתים בשיר יותר מרגשים מהפזמון. אני הבנתי מהתחלה על מה השיר מדבר , על אדם שבורח מהתמודדויות עם המציאות שלו. steve nash , אהבתי איך שפירשת את השיר.

leka27

New member
פרשנות יפה, אהבתי...

והנה כיוון קצת אחר- השיר מדבר על אדם שמנסה בכל כוחו לברוח מעצמו, מנסה להיות "אחר" ממה שהוא באמת, אולי מתוך פחד מעצמו, מהסביבה וכו'. הוא טומן את ראשו בחול, מעדיף לא לראות ולא לשמוע את הקולות שמזכירים לו מיהו באמת. אבל הסימנים מסביב לא מרפים, כל רעם מזכיר לו שהוא בכיוון הלא נכון, עד שהוא לא יחזור ל"עצמו" באמת הקולות האלה ירדפו אותו. הבית השלישי מתאר את ההשלכות של אדם שמתרחק מעצמו, הוא מתרחק גם מביתו, מהסביבה הקרובה לו. כבר לא ממש אכפת לו לאן ללכת, רק ללכת, להתרחק מהקולות שקוראים לו לחזור לעצמו. הוא יודע שיבוא יום והוא יצטרך להתמודד, אבל כרגע הוא מעדיף לברוח...

למעלה