פרשנות בבקשה

italiano25

New member
פרשנות בבקשה

הי, אני כל פעם נדהם מחדש איך אפשר לסבך את החיים כשמדובר במחשבים... אז ככה, אני מחפש מחשב נייד שיחליף את המחשב השולחני (שיתוף,צריבה,אינטרנט) ואני אוכל לצאת איתו לפגישות עסקים מדי פעם (OFFICE על כל מרכיביו). אני רוצה להשקיע קצת פחות מ 5,000 ש"ח. אבל, יש מלא יצרנים (למרות שאמרו לי שאסור לגעת ב LENOVO וב HP וב TOSHIBA). יש כל כך הרבה רכיבים שכולם חשובים. בקיצר , מצאתי את הדגמים האלה של LG מחשב ניד LG R400-52AAE http://www.gamaoffice.co.il/products/84355 מחשב נייד LG: http://bug.co.il/prodtxt.asp?psn=3281&scat=322&tcat= האם LG טוב בכלל ? יש יצרן אחר מומלץ במחיר סביר? האם שווה לשלם קצת יותר ולרכוש את המחשב ברשת BUG ? איך השרות של KSP ? למישהו יהיה בכלל זמן להשיב לי על כל השאלות הללו (שאני בטוח מעניינות עוד כמה)?! תודה מראש על ההתייחסות ושבוע טוב

ali052

New member
רק רציתי לדעת....??

למה אמרו לך לא לגעת ב LENOVO וב HP וב TOSHIBA ????

Jan22

New member
שאני אבין

אמרו לך שאסור לגעת בלנובו ,HP ,טושיבה ,שהן חברות שכבר שנים מייצרות ניידים ונמצאות בשורה הראשונה ... אבל כן אמרו לך ללכת על LG ,שהיא חברה יחסית חדשה בעולם הניידים ,זו כוונתך!!? אני מצטער ,אבל מי שאמר לך את זה או שאין לו מושג על מה הוא מדבר ,או שהוא פשוט מנסה להוציא שם רע .הוא מדבר שטויות ! אישית ,מכל החברות שיצא לי לעבוד איתן ,LG היא האחרונה שאני אמליץ עליה. ניידים שמתחממים יותר משל השאר , לא חזקים (=מאסיבית) מספיק . ציין דרישות מערכת ,שימושים ,תוכנות שאתה מריץ ,וננסה להתאים לך מפרט+חברה.

kobi 23

New member
מצטרף

כל החברות שציינת לרעה עולות לדעתי על המחשבים של LG שכמו שJAN אמר יחסית חדשות בשוק. אני באופן אישי לא אוהב את המחשבים של לנובו (למעט כמובן סדרת הTHINKPAD). לא מת על איכות ההרכבה שלהם. HP וטושיבה נחשבות לחברות מהדרג הראשון הבעיה של HP היא השרות שנותנים לה בארץ. לגבי המחשב עצמו , תהיה קצת יותר ספציפי. לאיזה שימושים המחשב. חוץ מאופיס .האם רק אופיס ואינטרנט ? האם אתה מתכוון ל"נייד" אותו הרבה ? בנוגע לשאלה על KSP . אני ממליץ לך לא לקנות אצלם אלא לשם טיפה יותר ולקנות ממקום איכותי יותר. ההבדל לא משמעותי.

ali052

New member
../images/Emo45.gif מיצטרף לכל השאלות שלכם לגבי פותח השירשור

italiano25

New member
מצ"ב התנצלות

לגבי HP אני כבר שנים שומע שהם "רק יפים" ... לגבי LENOVO שמעתי שמהרגע שהם קנו את המפעל של IBM המחשבים שלהם לא משהו. לגבי TOSHIBA שמעתי שעדיף ושיתמקדו בטלויזיות. :) כמובן שזה היה כדי להבהיר לכם שאני מקשיב לשמועות ואין לי משהו מבוסס ... למרות שלחבר שלי שממנו מגיעות רוב השמועות , יש נייד , הוא טכנאי מחשבים בדימוס (חובבן לטעמי) והוא היה מוכר מחשבים ניידים יד שניה בתור הכנסה צדדית ולכן הבנתי שהוא בעיניינים. הסיבה שלא הקשבתי לו , כי אני מאמין שהתותחים האמיתיים נמצאים בפורום הזה. אז, אני עובד עם התוכנות הבאות בעיקר (רוצה לעבוד עם כמה במקביל מבלי שהמחשב יחנק לי!!!): emule, outlook, word, internet, nero , powepoint , excel אני מתכנן לקחת את הנייד 2-3 פעמים בשבוע לפגישות ולהשתדל באופן עקרוני לא לעבוד איתו מחוץ לבית. גודל המסך לפחות 14" (בבית אני כנראה יחבר אותו למסך LCD 19") מחיר אופטימלי כ 4,700 ש"ח.

Jan22

New member
אז שכחו לומר לך שלLG עדיף לדבוק בבלנדרים

HP יפים ,חזקים ,טובים אולם שירות לקוחות שמנסה לשקם את עצמו (גרוע בעבר ,כיום השתפר). TOSHIBA עובדת עם 2 ליינים מובילים שהם TECRA וSATELLITE . LENOVO עובדת עם ליין הTHINKPAD הידוע ,החזק ובעל המוניטין לאורך שנים רבות ...וה3000 ,שהוא עמיד פחות ונשרט בקלות יותר ,אולם הוא מביא תמורה יחסית טובה במחיר סביר. תוכנות הOFFICE לא ידרשו חומרה גבוהה מדי ,אתה יכול לקחת מעבד בסיסי סמפרון/סלרון (=ייעודי לתוכנות משרד) או דואל-קור (ליישומים כבדים יותר). כיום המחירים של הליבה הכפולה די נמוכים ,ולכן די שווה לקחת אם יש תקציב. אפשר לומר שנייד סמפרון יעלה בסביבות ה3.5K ,נייד עם דואל קור יעלה בסביבות ה4.5K עבור מעבד קור 1 / קור 2 דו (ככל שתעלה בתקציב מן הסתם T גבוה יותר). מכאן - תבחר .

RoyBO

New member
כל יומיים בא לפה מישהו עם שאלה למה HP שלו

מתחמם כמו פלטה. סדרת פאביליון כמובן.

italiano25

New member
תודה אבל ...

תודה על התשובה , אבל מתוך הרבה תכונות נתת לי תשובה רק על המעבד. אני מעוניין שתכוון אותי בצורה יותר ספציפית על נייד שישמש אותי כשולחני רוב הזמן. שיעבוד במקביל!!! על כמה יישומים בעיקר אלא : emule, outlook, word, internet, nero , powepoint , excel החלטתי לאחר התשובה האחרונה שלך ללכת על DUAL CORE , השאלה איזה מהירות מינימום. והשאלה איזה יצרנים מומלצים ולמה ? ואילו רכיבים נוספים צריך להקפיד עליהם , כי יש לך ניסיון טוב/רע עם הרכיבים האלה. תודה על התשובות המהירות. אני רואה שיש עוד כמה שמתעניינים כי זה נושא ממש מורכב. שיהיה שבוע טוב

Jan22

New member
טוב

כל אלה : emule, outlook, word, internet, nero , powepoint , excel ,הם לא אפליקציות שדורושות חומרה גבוהה ,לא מדובר בILLUSTRATOR ולא מדובר בMATLAB ,ולא מדובר ב3DMAX ,שהן תוכנות שצריכות זיכרון גדול ומעבד חזק . התוכנות שאתה רוצה להריץ ירוצו בסדר גמור גם על מעבד PENTIUM M עם זיכרון 1G RAM , מכאן מה שאתה צריך לשאול את עצמך הוא האם יש לך צורך בDUAL CORE ? האם יש לך יישומים חזקים יותר שאתה רוצה לעבוד איתם ? מבחינת חומרה התחלתית: *מעבד PENTIUM M 1.8GHZ *זיכרון 1G 533MHZ *כרטיס מסך בסיסי ,לא ציינת תוכנות גראפיקה ולכן אני מניח שאין לך צורך בכרטיס חזק. תוכל לקחת את הכרטיס הממוצע GMA950/900 שהוא בסדר עבור גראפיקה לא מקצועית. במידה וליבה כפולה ,אני לא רואה צורך בקיצון ,אלא במידה ואתה רוצה נייד חזק לעתיד ,ואז עדיף שתיקח איזה T7XXX שגם תומך ב64BIT (כלומר המעבד ייקרא CORE 2 DUO). אם לא ,מספיק לך קור 1 (כלומר CORE DUO) בT2XXX .

italiano25

New member
שאלה אחרונה

אכפת לך/לכם לדרג לי את היצרנים מהטוב לגרוע. אני מעוניין לדעת איזה יצרן אמין ואיזה פחות, לפי זה אני אבדוק אילו מהדגמים מתאימים למפרט שציינת

Y. Welis

New member
ניידים הם מחשבים אמינים מאוד בד"כ

גם משום שהם כולם מיוצרים ע"י חברה אחת מוכרת (שלא כמו רוב הנייחים) וגם כי הם בנויים לעמוד בטילטולים ובתנועה. לכן אפשר לסמוך על שמות מוכרים. באשר ל-KSP - כמו עם חנויות אחרות, החנות היא רק מקום הקניה. השירות הוא דרך היבואן ובמקרה של השמות המוכרים, הוא בהחלט ברמה (זה של לנובו במיוחד - שליח מהבית למעבדה ועוד).

יאיר B

New member
זה טווח הטמפרטורה החיצונית להפעלה תקינה

של המחשב. כנ"ל לגבי נושא הלחות.

kobi 23

New member
שלחתי את המחשב שלי T60

למעבדה ואף אחד לא אמר לי כלום על שליח

אז איך בדגמי פאויליון זה מגיע לטמפרטרה של

60 מעלות ?? ואפילו יותר.. וכאן באתר שלהם הם ממליצים על 30 מעלות !

bar666xp

New member
אתה מערבב..

מדוברים על טמפ' עבודה לחות עבודה וכו'... מה שאומרים זה לא להכניס לחדר האמבט לדוגמה... ו/או לסאונה... המעבד לדוגמה יכול להגיע ל60 מעולת ולפעמים ל100 מעלות אפילו... הדיסקים הקשיחים בדר"כ עד 60-70 מעולת אאל"ט.. אילו הטמפרטורות אותן הרכיבים יכולים ליצר ו/או הנקודת קשל... כשאומרים 0-35 מעולם לדוגמה הכוונה היא על תפעיל בקוטב הצפוני/דרומי... ולא במדבר... בקיצור טמפרטורות מחוץ לטווח הזה לא מתאימות לעבודה עם המחשב.

למעלה