פרק 9

OFIRB9

New member
איזה טריק?

וחחח רמי גם אני אומרת בדרך כלל בשום פרצוף ואופן ^__^;;; וקרו הוא המלך של משחקי הפלייסטיישן (2, ושל סוני ^_0)

לוניד

New member
אהה!

ידעתי שיעשו את זה, אבל... אבל... T-T נו טוב... אין מה לעשות... אי אפשר להראות את זה בתוכנית לילדים כאן... >_>

moon flower

New member
ידעתי שאני אמצא את זה! הה!

ציור קטן של סאקורה בתור סיילור-סנשי ^-^;; (אם אני לא טועה אני כבר פרסמתי.. נו וול.. PP:)

Vegeta fanatic

New member
ליואאאאאאאאאאאא! ;;;;;;;-;;;;;;;

הסוף היה כל כך מאכזב!!! הלכה כל הבדיחה של טומויו. -_- חוצמזה, עכשיו כש"סאקורה מחבבת את לי" זה גם הורס את כל הקטע ביניהם. >_<

rocket

New member
היה מקסים !

לי נתן ליוקיטו שוקולד *^_^* חמוד!! פרק חביב ביותר , טויה ויוקיטו כרגיל מקסימים ביחד !

מייקי30

New member
אז ככה....

קודם כל אני מרשה לעצמי להגיב מידי פעם (בוודאי שמתם לב) גם כי דעתכם חשובה לי מאד וגם כדי להבהיר דברים. אז אני רוצה להגיד לכם שאני שמחה שפתחתם פורום על סאקורה ושיש כאן הרבה שהיו בדיג'ימון (אם אני לא טועה) וזה כיף לראות. לגבי הצינזורים. אומנם רוב אלה שמשתתפים בפורום מכירים את סאקורה מיפנית, כולל המנגה (נו הציורים האלה, קוראים להם מנגה נכון?) אבל, רוב הצופים של סאקורה אינם חובבי אנימה יפנית ואינם מכירים את הסידרה מקודם ואולי אף אינם בגיל המתאים לכל מיני דברים. האפשרות שניתנה לי בסידרה היתה או להוריד פרקים כמו שעשו בגירסה האמריקנית ולעוות את הסיפור לגמרי, או לשנות שינויים קלים ומה שממש לא מתאים להוריד. ההורדות הן מינימליות מאד ועם הפרקים אתם תראו שכלום לא ירד. אתם ממילא יודעים את הסיפור האמיתי ולכן על אחת כמה וכמה תסכימו איתי שערוץ הילדים לא יכול לעודד ילדים בני 8 (מהגיל הזה מתחילים לראות את הסידרה) וגם לא ילדים בני 10, לרומן עם המורה שלהם או למשהו שבינתיים בחברה הישראלית הוא נחשב כלא ממש רגיל (אהבה חד מינית) ושוב, אישית אין לי דבר נגד זה אבל אנימתארת לעצמי שיש הרבה הורים לילדים שצופים בסידרה ביקורת על מה שהם רואים. בכל אופן, לפני ההתקפות הבאות רציתי להסביר לכם את הרקע ושתדעו שאנחנו עושים הכל כדי שתיהנו ועובדים קשה בטירוף שחבל על הזמן. נישוקים מאיה

S.Riddle

New member
../images/Emo45.gif אני בהחלט מבינה אותך...

ואני חייבת לציין שמה שנתקף פה זה הצנזור עצמו, לא ההחלטה עליו. אני בהחלט מסכימה שקטע כמו רומן בין ילדה בת 9 למורה הוא לא הגיוני לצפיית ילדים, ואין לי מושג מה בכלל הוא עושה באנימה, אבל שיהיה o.o לעומת זאת, הורדה של מערכות יחסים חד מיניות, עם כל ההגיון שבעניין, מראה על מעין סגירות... כלומר, אנחנו לא חיים בימי הביניים, הדברים האלה קיימים, ופשוט לא הגיוני שכחברה אנחנו לא נקבל אותם. אז נכון, מבחינה נורמטיבית הצנזור הוא בהחלט צעד נכון. מצד שני, לפעמים יש יותר מנורמות. לפעמים יש מקומות שבהם צריך לעמוד נגד הדיעה הרווחת ולהגיד "אני יודע טוב יותר, ואני יודע שזוגות חד מיניים הם לא דבר להתבייש בו, והוא לא איזו תופעה חוצנית." אני אישית בעצמי לא בטוחה אם צנזורה במקרה הזה בסדרה המסוימת הזו הוא נכון, כי מצד אחד העניין הזה של מערכות יחסים חד מיניות הוא מאוד דומיננטי בסדרה עצמה, ובכך שמורידים ממנה קטעים כאלה אני שואלת את עצמי אם היא לא מאבדת מהמהות שלה. מצד שני, כנראה שכחברה אנחנו באמת לא מסוגלים לקבל חומרים כאלה בלי להבהל מהם... וכנראה שכחברה עוד לא עברנו את ימי הביניים. אני אישית רוצה להגיד שאני ממש שמחה שאת קוראת את מה שנכתב פה בפורום, כי זה מראה שבאמת אכפת לך מהדעות שלנו, וזה כבר עושה את כל ההבדל
כמו שאמרתי- אני חושבת שלפחות מרבית השינויים שנעשו בסדרה הם קבילים בהחלט, וההעברה שלה מיפנית לעברית עברה בצורה כמעט חלקה. ואני בטוחה שכל הכותבים פה בפורום מסכימים איתי שהגרסא העברית היא באמת מאוד טובה, או שאחרת הם בכלל לא היו טורחים לכתוב פה

Houndour

New member
קוניצ'יווה!

הדיבוב של הסדרה בעברית עונה על כל הציפיות! (כמעט, חוץ מהקול של שאורן שלא אהבתי, כל עבודת הדיבוב מצויינת!). המדובבים עושים עבודה מצויינת והאפיון האנימתי של הסדרה נשאר
. בקשר לעריכה והתרגום, אומנם אתם משתדלים לצנזר בצורה מינימלית ואני מבין את הנסיבות, אבל בשביל פאנס של הסדרה, להוריד יחסים עיקריים בין הדמויות זה קשה וזה מוציא את הטעם של הסדרה.. מה גם, שלצנזר את האהבה של שאורן ליוקי זה לא כ"כ מינימלי
וכן, הציורים האלה (בד"כ מלווים בבלונים עם כתוב בתוכם) הם מנגה ^^

מייקי30

New member
זה נכון שהצינזור הוא צינזור

אבל לסידרה הזו יש רייטינג גבוה במיוחד, מה שאומר שרואים אותה הרבה מאד ילדים וחס ושלום אין לי דבר נגד מעריצי סאקורה היפנית, להיפך, אני לומדת מכם ורק בזכותכם נשארו השמות היפניים. יש לי גם חברים אישיים שהם הומואים ואפילו זוג אחד נשוי באושר, אבל זה משהו שתלוי לא בי וגם לא במקבלי במי שהחליט בסוף שנצנזר. איך זה שהתקבלו תלונות רבות על המורדים, בסך הכל מדובר בדברים טבעיים שכל נער ונערה חווים. אבל ישנם הורים שחושבים שלא מתאים להם שהילד שלהם יחשף לדברים כאלה וזה ממש בסדר. מקווה שתמשיכו לראות ולהינות למרות הכל

rocket

New member
אפילו במורדים יש בחור שהוא הומו

.. לדעתי האישית ילדים צריכים לדעת שזה קיים ושזה בסדר.

../images/Emo45.gif

אני מסכימה עם סבטה. בחברה כמו שלנו,הומואים זה דבר חריג. אני לא חושבת שזה צריך להיות ככה. הרי אנחנו חברה "מתקדמת",אז למה אנחנו כ"כ פוחדים מהדברים האלה?.. זה לא שכל ילד שיראה זוג הומואים יחליט שהוא רוצה להיות כמוהם,ויתחיל לצאת עם ילד מהכיתה שלו\שכבה שלו. ילדים צריכים לדעת שהומואים זה לא דבר חריג. וההורים צריכים לדעת,שהילדים שלהם לא תמימים כ"כ. הורים צריכים לדעת להוריד קצת את ההגנות שהם בונים סביב הילדים שלהם. הורים צריכים להבין שזה שהם יבקשו צינזור של דברים כאלה,לא יהפכו את זה ללא קיים,זה רק יגביר את השנאה כלפי דברים "חריגים" שכאלו. ולפי דעתי זה מטופש.

Yosh Yosh

New member
אני נאלצת להסכים ../images/Emo13.gif

אומנם אני ראיתי רק 6 פרקים ביפנית וממש נמאס לי (ואחרי ששמעתי על מערכות יחסים מסויימות בסדרה, באמת שלא בא לי להמשיך >.>), ואני גם הולכת להסקל על מה שאני הולכת להגיד, אבל: לצנזר זה בסדר, ואני תומכת בצינזורים שנעשו. אתם שוכחים שיש הבדל עצום בין מה שהחברה היפנית מקבלת לבין מה שהחברה הישראלית מקבלת. אני גם, כשהקראתי לאחותי מנגה מסויימת, מצאתי את עצמי מחליפה מילים ומשנה קצת ארועים, כי לא רציתי שהיא תחשף לעובדה שבת 14 נכנסה להריון מדוד שלה
אז נכון שלהיות הומו זה בסדר. גם לקיים יחסי מין זה בסדר, אז למה שלא נראה סרטי פורנו? הרי ילדים צריכים ללמוד איך לעשות ומה לעשות. טוב, אולי הגזמתי קצת, אבל זה בשביל הנקודה. לא כל מה שנחשב בסדר צריך להראות לילדים קטנים. ואל תשכחו גם, שביהדות, יחסים חד מיניים הם אסורים, ואם לא היו מצנזרים, כל הדתיים היו עליהם

אני דתייה...

ולי אישית אין בעיה עם הומואים...או יחסים חד מיניים בכלל.. אבל אולי אני מיוחדת,או משהו כזה

Yosh Yosh

New member
זה לא משנה את העובדה...

שייתכן מאוד שרוב ההורים הדתיים לא יירצו שהילדים שלהם יחשפו לכאלה דברים, וכן, יש הרבהההה דתיים שצופים בערוץ 6

S.Riddle

New member
אני לא מסכימה איתך...

נכון, יש הבדל בין מה שהחברה היפנית מקבלת לבין מה שהחברה הישראלית מקבלת. אבל עם כל הכבוד, קארד קאפטור סאקורה היא עדיין תכנית לילדים. משמע, לא משנה באיזה חברה היא מוצגת (למעט החברה האיסלמית, נגיד), התכנים שלה עדיין פחות או יותר אותו הדבר. לא ישימו בסדרה סקס, למשל, כי זה באמת לא הולם. הדבר שאנחנו מדברים עליו הוא לא פורנו. אין בכלל מה להשוות שונן\שוג'ו-איי לסרטי פורנו, כי אין שום קשר בין הדברים. בכך שיש מערכת יחסים בין לי לסאקורה, ישר נשווה אותה לסרט פורנו? מה הקשר בכלל? מערכת יחסים בין בת ובת היא בדיוק אותו הדבר כמו מערכת יחסים בין בן ובת, כולל כל הפרטים שמראים בה או משמיטים בה, סקס או לא סקס. ביהדות, אגב, יחסים מיניים אמנם אסורים, אך לא מערכות יחסים חד מיניות אשר לא מכילות סקס בתוכן. סמכי עלי, הגשתי עבודה ענקית באנגלית על זה. אני יכולה להביא כאן דוגמאות למה שכל זרם ביהדות מרגיש כלפי זה. בתכלס, היהדות הכוללת באה נגד המעשה המיני עצמו. אז נכון, במקרה שהיו מראים בסאקורה נשיקה חד מינית, אני אומרת "לצנזר". אבל זה בכלל לא מגיע למקומות כאלה- הכי הרבה שיש בסאקורה זה הסמקה, ורחמנא לצלן, וידוי.

Yosh Yosh

New member
אמממ...

נכון ששונן/שוג'וי איי זה לא אותו דבר כמו פורנו, אבל מה שהתכוונתי זה שאת נגיד אמרת: "להיות הומו זה בסדר" אז אמרתי שגם סקס זה בסדר, ולא מראים. ובאמ שאת לא יכולה לצפות שעם כל הכבוד להומואים ולסביות, אנשים יסכימו לחשוף את זה לילדים קטנים רק כי "זה בסדר להיות כזה". בסדר, אולי נגיד הסמקות פה ושם וזה, עוד אפשר איכשהו לפרש אחרת. אבל מישהי פה אמרה... שגם ווידוי אפשר? זה אני חושבת שגם לא ממש רצוי להראות בסדרה לילדים.

Yosh Yosh

New member
בקיצור, מה שאני מנסה להגיד זה

שאתם לא צריכים להתנהג מופתעים, וגם לא להתעצבן, על כל צינזור שיש. כולכם ידעתם שזה ייקרה, ואם תשאלו אותי, השיקולים לעשות זאת היו נכונים. אני, למשל, כשאהיה אמא, לא אצה נגיד שבתי בת ה6-7 תחשף בגיל כל כך צעיר לכזאת מערכת יחסים.

למעלה