פרק 7!!!

רולדההה

New member
פרק 7!!!

פרק 7: כאשר נכנסנו ני ואורלוק לתוך הבית הביטה בנו האישה המצרית (אורלוק סיפר לי שקוראים לה נפטה) ושאלה: "מה בשם הורוס קרה לכם?" (הבנתי אותה. אני והוא רטובים לגמרי, הוא בלי חלק עליון ואני, רק בחזייה, מכוסה בחלק העליון של הטוגה שלו. אפילו בעיני האדם ההכי תמים זה היה נראה חשוד.) הצורך לענות נחסך ממני כיון שאורלוק אמר "אל תשאלי. רק תארגני לה בבקשה בגדים יבשים ומשהו חם לאכול, בסדר?" שוב, אורלוק הצליח להפתיע אותי בהתחשבות שלו בי. הזכרתי לעצמי שהוא מרגיש חובה לעשות זאת ומיד הדחקתי כל רגש של הכרת תודה כלפיו. נפטה פנתה אליי. "את בסדר?" שאלה. הנהנתי. היא התחילה להוביל אותי דרך מסדרונות הבית הישן היווני. עכשיו נפניתי לבחון את הבית באמת. הוא היה עשוי שיש לבן וקר והואר באור לפידים. היא הובילה אותי דרך מסדרון שקט. ולפתע עצרה מול דלת, אם אפשר היה לקרוא לוילון הדומם שכיסה את הפתח דלת. "זהו חדרך.בפנים תמצאי בגדים שאני יכולה להבטיח לך שהיו מתאימים לך. תתייבשי והתלבשי ונלך לאכול." נכנסתי לחדר לבדי. הוא היה גדול, לבן ויפה מאוד. מיטה גדולה ורכה ניצבה בפינה אחת של החדר,מעלייה כילה לבנה שהייתה מוסטת וקשורה לקיר בחוט כחול.אם רציתי יכולתי להוריד את החוט הכחול והכילה הייתה מסתירה את המיטה שלי מכל עין. השארתי את הכילה ככה, אני צריכה אוויר. על כסא עץ ניצבה מגבת גדולה עשויה בד ושמלת כתפיות לבנה ופשוטה, ובד אדום גדול. הורדתי את הבגדים שלי והתייבשתי בעזרת המגבת. החזרתי את התחתונים והחזייה למקומם הטבעי (עליי, תודה ששאלתם) ולבשתי את השמלה הלבנה שהלמה אותי מאוד. אם הבד האדום לא היה לי מושג מה לעשות. "אממממ...נפטה?" קראתי. "כן?" שמעתי אותה. "את יכולה לבוא שנייה לעזור לי?" נפטה נכנסה. הראיתי לה את הבד האדום והיא הבינה. היא לקחה את הבד ממני ושמה אותו עליי,מסדרת אותו ויוצרת שרוול מתרחב בקצה. את שאר הבד היא ליפפה סביב מותני וקשרה, מניחה לשארית הבד לצנוח על השמלה הלבנה שלי באלגנטיות. היא הושיטה לי סרט עור וקשרתי את שערי במין גולגול גבוה, משאירה שני קצוות ליפול על אוזניי עטויות העגילים. על צווארי היה קשור סרט שחור שהיה אהוב עליי במיוחד עוד מימי יסודי.נפטה הוציאה מאחורי גבה זוג סנדלים יוונים והביטה בי בזמן שנעלתי אותם. כשלבסוף הייתי מוכנה ירדנו שתינו לחדר גדול ומואר שם ישבו וחיכו לנו כל השאר. פא יאי חילק צלחות עם אורז, עוף וירקות מול כל אחד מהיושבים. אורלוק ישב זועף מול השולחן. מאז שחזר מה"טיול" עם ליאנה לא הפסיק בן דודו שנלווה אליו למועצה העליונה להציק לו בשאלות ולהטריד אותו. גם פא יאי הסתכל עליו בצורה חשדנית. לפתע נכנסו לחדר שתי דמויות. ראשונה נכנסה נפטה ולאחריה עוד דמות. הוא הפיל את המקלות שלו (לפא יאי נכנס שיגעון מסוים, הוא היה חייב לבשל לכולם והכריח את כולם לאכול עם מקלות סיניים) מרוב תדהמה. הדמות הזו הייתה ליאנה, אבל היא נראתה שונה לגמרי. היא לבשה שמלה לבנה וכיסוי אדום ואספה את שערה בגולגול מקסים. עיניה החומות הביעו מבוכה כשראתה כמה משכה את תשומת הלב של היושבים סביב השולחן. היא חייכה בביישנות. אורלוק קלט רגע אחד מאוחר יותר מדי שהמקום הפנוי היחידי שנותר בשבילה הוא לידו. סקרתי במבטי את החדר, מבחינה במבטים שננעצו בי. הבחנתי באורלוק וראיתי שעל פניו נסוכה אותה הבאה משתוממת. (כנראה בגלל שאני עדיין בחיים, חשבתי בעגמומיות) לזוועתי הרבה המקום היחידי שנותר פנוי היה, איך לא, ליד אורלוק. כנראה שגם הוא הבחין בכך, כי על פניו עלתה הבעת סלידה. התיישבתי בצמוד לו, נחושה בדעתי לגרום לו לסבול כמה שיותר עד סוף הערב. התחלנו לאכול. בערך באמצע הארוחה הסוערת (כולם דיברו עם כולם, רק אני השתתקתי והבטתי בצלחת שלי) נזכרתי במשהו שרציתי לשאול כבר הרבה זמן. "תגידו, מי זה בדיוק מי שאני אמורה להילחם נגדו?" כולם השתתקו. אחת מהדמיות הקלטיות, שיכולתי להגיד בוודאות שהיא אישה, אמרה: "קוראים לו קאיטון. הוא לוחם מעולה, ואין איש שיוכל לנצח אותו, חוץ ממך," היא הוסיפה בחיוך. "והוא...הוא רצח את ההורים שלי?" הדמות הנהנה. "למה?" שאלתי, די חוששת מהתשובה. "הוא רצה את הכתר של ההורים שלך. אבל זה לא עבד לו, הוא הצליח להרוג את הורייך ואת הוברחת לעתיד בחסות המועצה, והוריו של אורלוק קיבלו את הכתר." היבטתי באורלוק, שישב לצידי. הוא לא סיפר לי שהוא נסיך! הוא היה מרוכז באותו זמן בצלחת שלו. "לא סיפרת לי שאתה נסיך." אמרתי בקול קר וציני. "לא חשבתי שזה יעניין את הוד מלכותה" הוא אמר במשיכת כתפיים ושב לצלחתו. "אם גם אתה נסיך, אז למה אתה מתעקש לקרוא לי הוד מעלתך?" אמרתי "אורלוק הרים את מבטו. "את נסיכה אמיתית, בזכות דמך. אני נסיך רק בזכות הנסיבות. ועכשיו לאחר שחזרת, את תשלטי בממלכה, לא אני." ההסבר הזה הניח את דעתי וחזרתי לגמור את האורז שלי. זה לא היה ממש נוח לאכול בזוג מקלות עץ שלא היה לי מושג איך להחזיק ושכל הזמן נפלו לי מהידיים, אבל הסתדרתי איך שהוא. הייתי עייפה מאוד. אמרתי לילה טוב לכולם ובלי לחכות אפילו לאישור או ליווי של נפטה עליתי לחדרי. על המיטה נחה לה כותנת לבנה, פשוטה, עם שרוולים ארוכים וצווארון וי. לבשתי אותה ונכנסתי למיטה ומיד נרדמתי. אורלוק הסתובב בבית הגדול והרהר במה שאמר ללי בזמן ארוחת הערב. "תפסיק לענות את עצמך בגלל זה, היא תהייה המלכה, זה מגיע לה." הוא לחש לעצמו. הוא טייל במסדרון אחד רחב ידיים עד אשר הגיע לחדר שפתחו היה עשוי בד בתור דלת. מן החדר עלו קולות נשימה שקטים. הוא לא הצליח להתגבר על סקרנותו והסיט את הוילון. במיטה נחה לה לי, יפה ושלווה. נושמת בשקט, הבעת רוגע על פניה. אורלוק כמעט ולא עמד בפיתוי לנשק אותה. הוא הניח שזה לא יראה טוב אם ינסה לנשק אותה בשנתה ומיהר ללכת משם.

DoRiT ChaN

New member
../images/Emo28.gifפירטת יותר, מאוד יפה../images/Emo70.gif

אני שמחה שיותר פירטת, זה נתן יותר מקום לדמיון קבלי ח'ח
אמ.. מ'ס דברים
:
"הוא הפיל את המקלות שלו, מרוב תדהמה. הדמות הזו הייתה ליאנה, אבל היא נראתה שונה לגמרי. היא לבשה שמלה לבנה וכיסוי אדום ואספה את שערה בגולגול מקסים. עיניה החומות הביעו מבוכה כשראתה כמה משכה את תשומת הלב של היושבים סביב השולחן. היא חייכה בביישנות. אורלוק קלט רגע אחד מאוחר יותר מדי שהמקום הפנוי היחידי שנותר בשבילה הוא לידו. סקרתי במבטי את החדר, מבחינה במבטים שננעצו בי." כאן את נותנת נקודת מבט של 3 דמויות בו-זמנית. מה שמאוד מבלבל את הקורא. יכלת לכתוב את כל זה מהנקודת מבט של ליאנה. "ראתי את פאי מסתכל עליי בתדהמה, ואורלוק נתן מבט לכיסא לידו..."
ני-אני אמ...
זהו לבינתיים! וכמו שאמרתי קודם, יש שיפור ניכר מפרקים קודמים. מאוד אהבתי!!! בהצלחה

רולדההה

New member
לא הבנתי למה התכוונת

יש נקודת מבט שלה, יש שלו. פא יאי מוזכר רק בתור המשוגע לבישול. אין זווית ראייה שלו. (אני חושבת שאני אקרא לסיפור הזה "זווית ראייה!"

DoRiT ChaN

New member
../images/Emo28.gifלזה התכוונתי אי אפשר

לכתוב סיפור מ-3 זוויות ראייה שונות. כותבים סיפור לפי זווית ראייה אחת. שמעת על סיפור שהדמות הראשית היא לא היחידה ש'מספרת' על מה שהיא רואה וכו'? למשל הארי פוטר, הכל מהזווית של הארי, ולא של אחד מחבריו. כנ'ל שר הטבעות, הכל מזווית הראייה של פרודו, ולא של שאר חברי האחווה.

DoRiT ChaN

New member
../images/Emo28.gifאבל הדמות הראשית יכולה

לראות את ההבעות של הדמויות האחרות ולהבין שהן מבואסות,כועסות,שמחות... בגלל זה מאוד חשוב לכתוב הבעות פנים של הדמויות האחרות. הבנת?

רולדההה

New member
כמה דברים...

א. הסיפור נכתב משתי זוויות ראייה, לא שלוש. אני לא רואה איך מצאת זווית ראייה שלישית (אבל דמיון מפותח זה טוב) ב. שר הטבעות הוא הדוגמא הגרועה ביותר שאת יכולה לתת לזווית ראייה אחת. עם תשע דמויות ראשיות, וסיפור שמתפצל לשלושה חלקים שמתחלפים כל הזמן. ג.זהו הסיפור שלי. אם את לא אוהבת את איך שהוא כתוב והוא מבלבל אותך, אל תקראי. לדעתי הצגה של רק זווית הראייה של-לי (איזה סיוט זה לכתוב ככה אה?) תהפוך את הספור לרדוד יותר ובעל מימד אחד בלבד. אני חושבת שככה הוא יותר מענין. את לא? שיהיה לך לבריאות ויום טוב. (ולא, אני לא כועסת עלייך. אני מעריכה אותך מאוד וחושבת שאת אינטיליגנטית, פשוט בחרתי להמשיך את הסיפור שלי בדרך קצת שונה ממה שאת אוהבת. לא נורא, נכון?)

DoRiT ChaN

New member
../images/Emo28.gifאוקי רק אל תסקלי אותי! אני

רק רוצה לעזור לך לשפר את הסיפור, ובשר הטבעות זה באמת לא דוגמא הכי טובה צודקת. אבל ספר במקרים מאוד מיוחדים נכתב ביותר מזווית ראייה אחת. וזה בדרך כלל די מבלבל את הקורא. (לקח לי הרבה זמן לקרוא שר הטבעות, ועוד להבין אותו בגלל כל כיווני הראייה שיש שם). ויש 3 זוויות ראייה בפרק 7: של הסיני (תיארת איך הוא רואה אותה..) אורולוק (סליחה עם יש עיוותי שם, הוא *רואה* שהכיסא לידו פנוי) וכמובן אליאנה (כנ'ל סליחה עם יש עיוותי שם, אני גרועה בלזכור שמות
) את לא צריכה להיעלב או משהו מהדברים אני אומרת לך, אם תסתכלי, אני כותבת לכל מי שכותבת כאן חוות דעת ועצות. את לא צריכה לקחת את זה בשליליות, אלא זה צריך להחמיא לך שאני כותבת לך. אני חושבת שיש לך כישרון, אבל צריכים לדעת לקבל ביקורת. בהצלחה

רולדההה

New member
אני רוצה לסקול אותך?

אני שלילית??? אני?? נההההההה....... אני נחמדה וחיובית לכולם! ולראיה-
אורלוק חושב על זה שבן הדוד שלו מציק לו בשאלות חרי שהוא חוזר מהטיול עם לי, והוא מציין (לעצמו, הוא לא יודע שאנחנו יכולים לקרוא את המחשבות שלו
) שגם פא יאי הביט בו בצורה חשדנית. אין זווית ראייה של פא יאי. אני לא סוקלת אותך, פשוט ממליצה לך להיפרד מהסיפור שלי בשל- "חילוקי דעות אומנותיים" סבבה? שולם שולם לעולם, ברוגז ברוגז אף פעם?

DoRiT ChaN

New member
../images/Emo28.gif ../images/Emo26.gif

"הוא הפיל את המקלות שלו (לפא יאי נכנס שיגעון מסוים, הוא היה חייב לבשל לכולם והכריח את כולם לאכול עם מקלות סיניים)מרוב תדהמה. הדמות הזו הייתה ליאנה, אבל היא נראתה שונה לגמרי." זה הזווית ראייה של פאי לא?

רולדההה

New member
לא...חח מצחיקולה.....

אורלוק הפיל את המקלות שלו (עכשיו בא ההסבר, למה לעזאזל מקלות? כי לפא יאי נכנס שיגעון והוא הכריח את כולם לאכול עם מקלות את האוכל שהוא בישל) חחח ואני כבר שעה שוברת את הראש ומחפשת מה את רואה שאני לא...

DoRiT ChaN

New member
../images/Emo28.gif|הדגש|הוא|סדגש|יכול להיות

כל אחד את צריכה לכתוב שם. אבל את צריכה לקבל ביקורת, גם את היא לא מוצאת חן בעייניך.

רולדההה

New member
אה וכן יצא לי לקרוא ספר כזה

שבו כל גיבור (והיו שלושה) מציג את הדברים מנקודת המבט שלו, כשכול נקודת מבט שונה קצת ומסברה את ההתנהגות שלהם, לבסוף גם את הפיתרון. עוד ז'אנר דומה (אני לא בטוחה שאפשר לקרוא לזה זאנר...) הוא סיפורים שבהם הגיבור סובל מריבוי אישויות, רק שהוא לא יודע את זה, ואנחנו מקבלים שתי גרסאות של שני אנשים שהם בעצם אחד. וסיפור כזה הוא מרתק.

DoRiT ChaN

New member
../images/Emo28.gifאבל בסיפור שלך אין אנשים עם

פיצולי אישיות נכון?

Sweet 6teen

New member
ממש יפה!!! אהבתי את כל התיאורים!

קצת הסתבכתי עם מה קרה עם הבד האדום
אבל זה היה ממש יפה!! ובנות, לא צריך לריב... כל אחת כותבת את הסיפור שלה כמו שהיא מוצאת לנכון. כל אחת והסגנון. כמו שספרים כתובים אחרת. בכל זאת המון תודה על העצות לשיפור. שימו לב (כולכן) לגבולות. אי אפשר לשנות סגנון כתיבה של בנאדם. ככה לא יהיה גיוון או עניין. בכל זאת הסיפור מעניין. והעצות טובות ובדרך כלל גם לעניין! אוקיי התפלספתי יותר מידי... חחחח... אמממ זהו.. :)

pookacha1

New member
שאלוווום../images/Emo70.gif!../images/Emo70.gif!../images/Emo70.gif!../images/Emo70.gif!../images/Emo70.gif!../images/Emo70.gif!|!

חזרתייייייייייייייייייייייייייייייייי ש-נ-י-ם לא הייתי בפורום!!!! סורי סורי סורי על הנטישה!!
התגעגעתם??? אני כן! ד"א.... אהבתי את ההמשך.. ^

pookacha1

New member
ד"א.... ../images/Emo36.gif

שמתי לב שיש ילדה חדשה.. מיכלוש!!! תהני לך בפורום! אני חן! אם יש עוד ילדים שפספסתי אז תעדכנו אותי...

למעלה