פרק 7

tornado0089

New member
פרק 7

אני מודה. לקח לי זמן להתרגל לעובדה שמיכל יוצאת עם בחורות. כמי שגדלה בשכונה שבה אין מקום לשונות, חונכתי לשאוף לנורמטיבי. התגובה הראשונה שלי ליציאה של מיכל הייתה להגיד לה שנתגבר על זה. היא מצידה עיקמה פרצוף והבהירה לי שאין על מה להתגבר. היא היא מאושרת ורוצה שאהיה שותפה לאושר הגדול הזה. הייתי בטוחה שהיא בהכחשה.
משיחה לשיחה מיכל ניקתה ממני שכבה עבה של דעות קדומות. הכנות הזו הייתה מרעננת ופרצה לנו נתיב בלתי מוכר של חברות מזן חדש שטרם הכרתי. הבנתי שעד לאותו הרגע חזיתי רק בצללית עמומה שלה ועתה עומד מולי אדם שלם. הצטערת על הצלליות העמומות האחרות בחיי שכנראה יצא לי להחמיץ במשך השנים. אחרי מספר שבועות מיכל סיפרה להורים. הם שמחו שסוף סוף בטחה בהם מספיק כדי להכיר להם את ביתם האמתית.

כך הפכה מיכל לאשת הסוד שלי. האדם הראשון שהתקשרתי אליו עם בשורה טובה, והיחידה שהתחשק לי לדבר איתה כשרציתי לבכות. נדמה היה שלכל בעיה היא מסוגלת למצוא את משכך הכאבים. היו לנו שיחות על פוליטיקה ועל פילוסופיה, על היומיום ועל כלום. היו לנו גם ריבים שהגיעו לטונים צורמים. היא הייתה אחד מהאנשים היחידים שיכלו להוציא אותי מדעתי וכמעט באותה נשימה לגרום לי לסלוח. ואולי אפילו חשוב יותר, היא לימדה אותי לבקש סליחה. היה בה מן תום ששבה את כולם. מלאה בתובנות, באופטימיות ובאהבה לחיים, לסביבה, לאתגרים ולכל דבר אחר שיש לעולם להציע. עם הזמן היא הצליחה לקלף ממני הרים של פסימיות ולהחזיר את האמון בהדדיות הבסיסית הזו שבין בני האדם . שמחתי שהתמזל מזלי למצוא חברה כזו, מיוחדת במינה.

את אמיר פגשתי במסיבה אחרי רצף של קשרים כושלים, שדה המוקשים שלי היה כבר מבוסס היטב ונמנעתי מלהתמודד שוב עם שוק הרווקים המתוסבכים. לעומת זאת, אהבתי מאוד לשמוע על התמודדותה האמיצה של מיכל עם הדרמות של שוק הרווקות. היא נהנתה לשתף ואני נהנתי להקשיב, מוגנת בבית מתחת לפוך. באותו היום הפצירה בי להפסיק להתחבא ולצאת למסיבה של חברים. אז יצאתי. אמיר הקסים אותי בפשטות שלו ובחוש ההומור המטורף. הוא אהב אותי. ואני, רציתי כל כך לאהוב אותו בחזרה.
התיישבתי בסלון המסודר להפליא וחשבתי על החיים המבולגנים שלי. לבסוף הרמתי את הטלפון. "מחר ב6?" שלחתי הודעה. כעבור מספר דקות הטלפון רטט, התשובה הופיעה על הצג. "נתראה".

כרגיל.. את כותבת יפה

tornado0089

New member
פרק 8

קמתי מאוד מוקדם בבוקר או שאולי אפשר להגיד שלא ממש הלכתי לישון. מריצה בראשי שוב ושוב וריאציות אפשריות לשיחה שתתקיים באותו הערב. החלטתי להעסיק את עצמי בענייני היומיום. בנק, קניות ושליחת קורות חיים לכמה עיתונים נוספים שקיוויתי שיתנו לי הזדמנות. כשחזרתי הביתה הסתכלתי על השעון שהראה שהשעה כבר חמש אחר הצהריים. התארגנתי מהר ויצאתי לכיוון הדירה של מיכל.
מיכל התגוררה עם שותף בדירה ישנה וקטנה בתל אביב. כמו כל הדירות באזור שכר הדירה היה בשמיים, המיקום אסטרטגי והקירות- מתפוררים. למרות זאת, היא סירבה לעזוב אותה לטובת מקום ראוי. אחת הסיבות לכך היה רועי, השותף שלה, שהצליח להפיח חיים במבנה הישן וליצור בו תחושה של בית. מיכל הזמינה אותי אליה שכן רועי קבע משמרת לאותו הלילה והדירה הייתה לרשותנו.

כשהגעתי לבניין הרגשתי את הדופק עולה. עדיין לא ידעתי מה אני הולכת להגיד. עליתי לקומה השלישית ונעמדתי מול דלת הכניסה מנסה להסדיר נשימה. צלצול אחד. צעדים מתקרבים. מיכל פותחת לי את הדלת, מסתכלת עלי, מזמינה אותי להיכנס. אני מנסה ליצור קשר עין אבל הראש מסרב להתרומם. מיכל מחליטה להיות הראשונה שתשבור את האווירה המתוחה. "היי, בואי שבי, רוצה משהו לשתות?". " אמממ מים, תודה" אני עונה ומתיישבת. כעבור שתי דקות היא חוזרת עם שתי כוסות מים קרים ומניחה מולי על השולחן הקטן בסלון. "מה שלומך?" אני מנסה לפתוח בשיחה ניטרלית. "בסדר... ואת?" מקפידה גם היא לשמור על הניטרליות."גם". שתיקה מביכה. כל אחת יושבת בצד השני של הספה ובוהה בכוס המים שלה. אני מחליטה לקחת יוזמה ולקדם את השיחה. "מיכל..." אני אומרת בטון הכי מחבק שלי.היא מסתכלת עליי."...ממתי את מרגישה ככה?". שוב שתיקה מביכה. "מה זה משנה?.." היא עונה.עוצרת. חושבת. ממשיכה "כבר כמה חודשים". "ולמה לא אמרת לי כלום?" אני שואלת למרות שברורה לי התשובה. מה יכלה להגיד? הרי עד לפני מספר ימים עוד גרתי עם אמיר. " הנשיקה הזאת לא עשתה לך כלום?" היא שואלת בכל האומץ שמצליחה לגייס . אני עונה מיד "את יודעת שאני אוהבת גברים". אני מרגישה איך למשמע התשובה הזו היא הולכת וננעלת בפניי. כספת. עכשיו היא זו שמפחדת להשיר מבט. אני רואה שהיא מתאמצת להחניק דמעות. הלוואי וידעתי מה עובר לה בראש עכשיו."מיכל, זה בסדר" אני מנסה להרגיע. "הרגשות האלה יעברו בסוף". נכשלתי בניסיון להרגיע, עכשיו היא כבר בוכה, בשקט, משתדלת שלא אשים לב. אני מבינה שעדיף לי לשתוק עכשיו ולתת לה להירגע. אני מביאה לה טישו מהשירותים ומתיישבת לידה במרחק בטוח, נגיש אבל לא מאיים.

אחרי כמה דקות היא נרגעת. "אני לא רוצה שהם יעברו עדי. זאת הפעם הראשונה שאני מרגישה ככה. בעוצמה כזאת." אני מופתעת מהישירות הלא אופיינית לה. "את לא יודעת איך זה" היא נעצרת לרגע מהססת. אחר כך מגבירה קצת את הטון, כאילו נפתח הסכר שניסתה להחזיק סגור כל כך הרבה זמן ועתה לא מצליחה לעצור את השטף "לראות אותך עם אמיר, איך הוא מנשק אותך. איך הוא נוגע בך. לשמוע אותך מדברת עליו. להיפרד ממך אחרי ערב בחוץ ולדעת שאת חוזרת אליו הביתה. שהוא זה שמחבק אותך בלילה. והכי גרוע." היא לוקחת נשימה. "הכי גרוע זה לדעת שלעולם לא תאהבי אותי כמו שאני אוהבת אותך".

אני מקשיבה לכל מילה ונותרת בלי יכולת להגיב. אני רוצה לחבק אותה אבל לא בטוחה שזה הדבר הנכון לעשות. כועסת על עצמי שהייתי עיוורת במשך חודשים, על שגרמתי לה לכאוב כל כך הרבה זמן. אם רק הייתי יודעת. ומצד שני, גם אם הייתי יודעת- מה יכולתי לעשות?. לבסוף אני מחליטה להתעלם ממירוץ המחשבות הזה. אני מתקרבת אליה ומחבקת אותה חזק. בבקשה אל תעלמי לי עכשיו, אני אומרת בלב. בבקשה אל תתרחקי.

למעלה