פרק 7 (ספוילרים)

amberos

New member
רק לי הפריע לראות את

טיוון פושט עור של צבי כמו כפרי פשוט? זה פשוט לא טיוון. טיוון אף פעם לא מלכלך את הידיים שלו. בטח לא בפעולות פשוטות כאלה. גם אצבעון לא אהבתי. ממתי אצבעון שופך את הלב לשתי זונות ומספר על התוכניות שלו ומה הוא רוצה? חוץ מזה הפרק היה סבבה. הפרומו לפרק הבא ניראה מעולה! הולך להיות פרק עם מלא אקשן. מישהו יודע אם יש תאריך לעונה הבאה?

nathaliesh

New member
בדיוק!

יש יותר מדי דמויות לצערי שהתחושה היא שהכותבים וגם השחקנים פשוט לא קלטו את אופי הדמות.

is00

New member
אם כבר להאשים מישהו...

זה את היוצרים(והכותבים) וייס ובניוף. היוצרים הם אלה שאמורים... להגדיר את הדמויות בעיבוד וכנראה ככה הם החליטו להגדיר את אצבעון, טיווין(וסרסיי) וכנראה הצליחו מאוד להרוס אותם. השחקנים צריכים לעבוד עם מה שיש להם, ואם זה מה שיש להם... אי אפשר ממש להאשים אותם.

nathaliesh

New member
נכון, יחד עם זאת

יש שחקנים שאתה מרגיש שגם בתוך העיבוד המחודש תפסו היטב את רוח הדמות, כמו ג'ופרי ויש שחקנים כמו ג'ון סנואו וליטלפינגר שזה כ"כ רחוק שזה כבר לא קשור בכלל.

amberos

New member
השחקן של גופרי מעולה (ואריה)

רואים בבירור איך הוא פסיכופט. רגע אחד הוא אבירי (הסצנה שהוא בא לסאנסה ומבקש סליחה ממנה) והקטעים שהוא איים על בן הקצב וספויילר למטה: ************************************* כשהוא מצווה להרוג את נד ולהכות את סאנסה. למי שקרא את הספרים בטח הסצנה שהוא מבקש סליחה ממנה עשתה צמרמורת

קרקלה

New member
לאן הלכו פאות הלחיים המפוארות של טווין?

ואת אצבעון הפכו בסדרה לסרסור. וכולם בסדר עם זה. "יה!," חשבו התסריטאים, "למה שמשרד האוצר לא ינוהל מתוך בית בושת בעצם?". גאוני! מחד, מנהל את הקופה הציבורית, מאידך מדריך זונות איך לענג את האדונים שלהם, בתוספת "תשחקי לה קצת עם התחת". הגיוני.

nathaliesh

New member
גם בספרים (ספויילר!!)

הוא בעלים של בתי זונות, פשוט מן הסתם הוא לא מספר וחולק עם הזונות את התכניות שלו...

amberos

New member
כמובן שיש את הסימבוליות

אבל לי היא הייתה מיותרת לגמרי. הסימבוליות של הזאב והצבי בפרק הראשון כן היה משמעותי. פה הפריע לי מאוד כי טיוון אמור להיות אדם קר ואכזרי. הוא בטח לא נתן לבנו שיחות מוטיבציה "תהיה האדם שנולדת להיות" בלה בלה בלה... טיוון אם לא מוצא חן בעיניו משהו הוא מלמד אותם לקח. אין שיחות נפש אל נפש. אולי השחקן שמשחק את טיוון מעולה, אז ההכוונה שנתנו לו על הדמות גרועה. כי אני לא ראיתי את האדם האכזרי שיש לפחד ממנו כמו שרואים בספר.

Blade Of Fire

New member
בתכל'ס-כמה מהאכזריות שלו

רואים בספר הראשון? לפי זכרוני, שיכול להיות תמיד שהוא מטעה אותי, טייווין לאניסטאר לא מופיע בכלל בספר הראשון או מופיע ממש מעט. היו חייבים להציג את הדמות שלו כי כל דמות במעלה מלך מזכירה אותו בשלב מסוים. אני חושב שבסצנה הזאת הציגו את טייווין בצורה מאוד טובה, דווקא מהאכזריות שלו של "אני פושט את העור של הצבי בעצמי"... סימבוליות חשובה מעל אמינות. שוב, זה אומר שהוא בעצמו יוביל את הצבא ואת הכיבוש לפשוט את עור הצבי.

CallMeCavanaugh

New member
הוא מופיע בספר הראשון, אבל מעט מאוד ../images/Emo58.gif

כשטיריון חוזר עם צבא הפראים שלו, הוא פוגש את טיווין, ויש גם איזה קרב גדול קצת אחר כך, שבו טיווין מקווה שטיריון יהרג, אבל זה לא קורה.

ניר4819

New member
לא הפריע לי

ונראה לי שאתה נצמד לקטנות. הערך הסימבולי של הסצינה הזו, כמו שציינו, היה כל כך חזק, שאני מוכן לקבל גם את טיווין לניסטר פושט עור צבי. זו דוגמא טובה לאופן שבו אי-הכרה של הספרים עשויה להגביר את ההנאה, לדעתי - כי רק אם אתה מכיר את הספרים אתה מצפה מטיווין להתנהגות מסויימת, ואם אתה לא מקבל אותה... חוץ מזה, הסצינה עצמה חזקה מאד, ונהנית מתסריט נהדר וממשחק מעולה של שני השחקנים, בפרט צ'ארלס דאנס הגדול כטיווין. לגבי אצבעון, זה נכון שזה לא טבעי לאצבעון להתוודות בצורה כזו. מצד שני, אם רצו שהוא יתוודה, אם רצו שהוא יגלה למישהו טפח מהמחשבות והמניעים שלו, למי מתאים לו יותר להתוודות מאשר לשתי זונות? במי הוא יכול לבטוח יותר מאשר בשתי נשים שהוא בעצם הבעלים שלהן? אני לא אומר שזו סצינה טובה או שהתלהבתי ממנה. אבל אני חושב שאפשר להסביר את הצעד שלו בהתוודות הזו דרך צרכים עלילתיים. שוב, אם אנחנו רוצים שהוא יגלה למישהו את מחשבותיו ומניעיו, במי הוא יכול לבטוח בדיוק חוץ מאשר בזונות?

nathaliesh

New member
ברצינות? (ספוילר)

הבן אדם שמרקיד את כל שבע הממלכות בעשר אצבעותיו הזעירות מתוודא דווקא לשתי זונות שיכולות מחר לעבור לבית זונות אחר ולספר את כל מה שהוא גילה להן? לכל רם מעלה שיקנה אותן? באמת?

amberos

New member
אני בת

והסימבוליות בסצינה הזאת לא משהו לפי דעתי (הזאבת בלהות והקרן צבי הרבה יותר חזק במשמעות שלו) ברור שקריאת הספרים פוגעת בצפייה בסדרה, אבל לא נורא... ואף פעם אי אפשר לבטוח בזונות ספוילר למטה טירון ושאי

ellendili

New member
חייבת לציין

שהסצנה של אצבעון בבית בושת פשוט מיותרת לחלוטין ודי מציקה אם צופים בסדרה עם אחיות קטנות. למה זה טוב? מה, היוצרים חושבים שאם לא יהיה קצת בשר חשוף וגניחות מאולצות הסדרה לא תשרוד? מה עם קצת קרדיט לעלילה? למה לקשט אותה בסצנות מיותרות וחסרות משמעות רק כדי להגיע למכנה המשותף הנמוך ביותר של צופים שלא מספיק אינטלגינטים כדי להעריך את הסיפור עצמו? לא אהבתי בכלל.

ראית פעם סדרה של HBO בלי עירום מופרז?

רומא ספרטקוס עכשיו גם משחקי הכס בטח יש עוד שאני לא יודע עליהם...

ellendili

New member
זה לא הופך את זה לטוב יותר

רומא זו אחת הסדרות הגרועות הביותר מבחינת עלילה שנעשו אי פעם. לדעתי כמובן. אבל במשחקי הכס יש כזה פוטנציאל להיות סדרה גאונית! ובמקום לממש אותו כמו שצריך דוחפים לנו סצנות עלובות שלא תורמות כלום לעלילה וסתם תופסות זמן מסך. והקטע הוא שבספר יש מספיק סצנות מין! גם אם היוצרים היו נצמדים למקור הם היו מקבלים מספיק בשר. וזה גם כתוב יותר בטוב טעם. אבל לא... חייבים להמציא את השטויות האלה. מעצבן.

nathaliesh

New member
הסצינה הזאת היא בגידה בטקסט. חד וחלק

אצבעון מספר את הוידוי האינטימי ביותר שלו לשתי זונות, כי... למה? בעצם? זה נותן לו משהו? משרת לו איזה אינטרס? אז מה, סתם התחשק לו לחלוק איתן? נו באמת.

למעלה