פרק 7 (ספוילרים)

ניר4819

New member
פרק 7 (ספוילרים)

הסדרה ממשיכה להשתפר, לטעמי. אחרי שפרקים 3 ו-4 היו חלשים למדי, שלושת הפרקים האחרונים היו מצויינים. הפרק ה-7 התחיל בסצינה שלא נמצאת בספר, אבל היא מצויינת, ואני שמח שהוסיפו אותה - הסצינה של טיוין וג'יימי. צ'ארלס דאנס בהחלט עונה על ציפיותי - הוא טיווין כמו שדמיינתי אותו וכמו שהוא צריך להיות. גם הסצינה האחרת שלא הייתה בספר, זו בין תיאון ואשה, הייתה מוצלחת למדי. השחקן שמגלם את תיאון מתגלה כשחקן טוב מפרק לפרק. מי שקרא את הספרים וחושב כמוני בטח מצטער שהשחקן הזה כל כך מוצלח... גם הסצינה של אצבעון בבית הזונות הייתה לא רעה. אני מתחיל להתרגל לשחקן הזה. חבל רק שהיו חייבים להכניס שם סצינת סקס לסבית. מה קרה, אין מספיק סקס בספר, שבסדרה צריכים להוסיף עוד? הסצינות של ג'ון וסם בחומה היו מצויינות גם הן. הסצינה המותחת והסוערת של הפרק הייתה כמובן ניסיון ההתנקשות הראשון בדאני - זה היה בנוי בצורה נפלאה, ואני חושב שאפילו מי שיודע איך זה ייגמר יימתח למדי בסצינה הזו. אבל העיקר היה מעלה המלך: הסצינה בין רוברט הגוסס ונד הייתה מרגשת ואנושית ויפה, הסצינה של נד עם סרסיי מלאה בניואנסים שרק בסוף הפרק אפשר להבין. ואם כבר הזכרנו, הסצינה שמסיימת את הפרק הייתה נפלאה. מותחת, בנויה טוב, משוחקת נהדר. שון בין מתגלה כבחירה מצויינת לתפקיד של נד. הצדדים הפחות טובים של הפרק היו הנעדרים, לאמור טיריון ובנות סטארק, בפרט אריה. נו טוב, בפרק הבא (אגב, אם אני לא טועה, הפרק ה-9, זה שבעוד שבועיים, הוא הפרק שמרטין עצמו כתב את התסריט שלו). אה, ולכל מי שמתלונן על העדר הזאבים, לפחות הפעם Ghost הופיע בסצינה מצמררת קלות. בסך הכל פרק מעולה בסדרה שבשבועות האחרונים כל פרק שלה יותר טוב מקודמו. נראה איך יהיו הפרקים האחרונים. אגב, לפי החישוב שלי שבוע הבא אנחנו אמורים לראות את מירי בפעם הראשונה.

Indego

New member
משהו שאני לא מבין מפרק 7:

בסוף הפרק, כשאותו אביר זקן מקריא את הצוואה של רוברט, סרסיי לוקחת אותה ופשוט קורעת אותה לחתכים - ונראה שזה לא השפיע על אף אחד, זה בעצם אומר שמשפחת לאניסטאר לקחו את המלוכה בכוח? אני מתאר לעצמי שלבגידתו של אצבעוני יש חלק משמעותי בזה (הוא בעצם שיקר לנד סטארק, כשאמר לו שמשמר העיר יהיה לצידו, והוא בעצם הוביל אותו למלכודת). ואני גם לא מבין מהו המניע של אצבעוני? הרי אם הוא מאוהב בקייטלין, למה הוא בדיוק חושב שהבגידה שלו בבעלה (מה שכנראה גם יוביל למותו של סטארק), זה מה שיחזיר לו אותה? האם אצבעוני פעל מתוך רגשי קנאה, ונקמה? ועוד שאלה קטנה: בהיכל של כס המלך, עמד ליד ג'פרי אביר עם מסיכת זאב, הוא נראה דיי קטלני, מישהו יכול לתת עוד מידע עליו?

nathaliesh

New member
אצבעוני ../images/Emo6.gif

מה, זה התרגום של ליטל פינגר של מתרגם הסדרה הישראלי? ענק!
אני יכולה לענות לך על השאלות אבל זה יהרוס ויספלייר לך את המשך הסדרה, חבל

Blade Of Fire

New member
אז ככה, בלי ממש ספוילרים

בגדול, המניע של אצבעון הוא תמיד להצמד לצד החזק. הוא צופה שהלאניסטרים יצאו מכל הבלאגן הזה כשידם על העליונה, במיוחד כהבסיס לזה שג'ופרי וטומן הם הבנים של ג'יים הם חסרי הוכחות. אז יש להם שיער זהוב... אווווו... אז אצבעון לא רוצה להצמד לצד המפסיד, שהוא נד סטארק, ורוצה לדבוק בצד המנצח. פלוס כמובן כל קטעי הקנאה שלו בנד על זה שנד זכה בקייט. כמובן שזה לא המניע הראשי שלו אבל זה חלק מהסיפור. לגבי הצוואה-ובכן, השומרים הלבנים הם משמר המלך. המלך (גם כשהצוואה בתוקף) הוא ג'ופרי ולכן הם נאמנים אך ורק לו. משמר העיר ניתן לקניה כמו שראית. מה נשאר מכל זה? משמר המלך לא אכפת, כי המלך שלהם קיים, למשמר העיר לא אכפת כי הם פונים לבעל הממון ולשומרים האישיים של סרסיי לא אכפת כי הם נאמנים לבית לאניסטר ולא בראת'יאון. לגבי האיש במסיכה-זו מסיכה של דוב. מדובר על סר גרגור קלאגן (למרות שיש מצב שאני מתבלבל פה בין השמות של האחים), האח של ההר (ההוא שבפרק הקודם הרג את הכפריים, הסיפור עם הדגים..).

המסכה אינה של דוב. וספוילרים.

המסכה היא של כלב חושף השיניים. זו הקסדה של כלב השמירה. לפחות על פי הספר... בקשר לשיקולים של אצבעון.. אני לא יודע. לא נראה שאצבעון צפה מראש שלאניסטר ינצחו. הרי אם היה עוזר לנד, הלאניסטרים לא היו נלחמים. טיווין לא ילחם כשבתו ונכדיו בני ערובה. אבל כמובן שאצבעון רוצה רק להרוויח. ואם יעזור לנד, הוא לא מרוויח כלום. אצבעון כמובן יודע, מאחר ונד סיפר לו, שג'ופרי ואחיו הם ממזרים. לאצבעון לא אכפת. כפי שאצבעון מציין, אף אחד לא רוצה להמליך את סטאניס. בעיקר לא אצבעון. אצבעון חושש למקומו במועצה הקטנה ואומר מפורשות שסטאניס יקים מועצה קטנה חדשה המורכבת מאנשיו. אז אצבעון בוגד בנד לאחר שמסכם איתו שיהיה בצד שלו, וככה אולי יוכל להשיג את קייטלין, שנותרת אלמנה או אלמנה חיה (באם נד ישלח לחומה). ולמשמר המלך לא איכפת כי כולם חוץ מסלמי, יצירים של לאניסטר. וסלמי, לפחות על פי הספרים, היסס כאשר סרסיי הורתה לו לעצור את נד.

Blade Of Fire

New member
נכווווווווווון טעות שלי לגבי הדוב ../images/Emo6.gif

אני דווקא חושב שכן, כי בטווח הארוך.... נניח לרגע שהוא לא היה בוגד בנד והיה משלם למשמר העיר שיתמכו בו באמת. צוק קאסטרלי היה עוצר בו ברגע את תזרים המזומנים לכס ולממלכה (כי מה אכפת לטייווין?) ובכך הממלכה הייתה נכנסת למינוס (טוב, תאורטי. זו עדיין ממלכה) ובתור שר המעות ובכן.. לא היה לו מעות

לא בהכרח.

הכסף לשבע המלכויות לא מגיעי מצוק קאסטרלי. את הכסף לבזבזנות המופרעת של רוברט לוו בחציו מבית לאניסטר. קופת האוצר כסדרה מחזיקה את עצמה בסדר גמור. נד טוען שאאריז השאיר את האוצר מלא וגדוש. אצבעון מכניס לאוצר פי עשרה מההכנסות שהיו לפניו. לפיכך, אילולא בזבזנותו של רוברט, ובעידן בו רוברט איננו בנמצא, אין שום בעיית מימון לכתר. הבעיה שלו הייתה יותר שהוא יפסיק להיות הממונה על המעות... כי סטאניס היה ממנה מועצה חדשה וימין חדש...

GalaxyVoice

New member
הסיבה שאצבעון עזר ללאניסטרים

זה בגלל שהוא לא רצה שסטאניס ימלוך, ונד סטארק סירב להתפשר ולהמליך את רנלי, אותו אצבעון כן רצה. דווקא בסיטואציה באולם הכס, אילולא אצבעון לא היה בוגד נד סטארק היה יוצא עם ידו על העליונה, אבל סטאניס היה מומלך. רק אם נד היה טיפה פחות אדם של כבוד מה שקרה לא היה קורה, אבל אז הסדרה לא הייתה כזאת מעניינת :)

Blade Of Fire

New member
אני ממש אהבתי את הפרק

כולל הסצנות הנוספות. אני חושב שהסצנות האלו הן דרך נפלאה לחשוף מידע שאנחנו נחשפים אליו בספרים דרך מחשבות של דמויות. בטלוויזיה כמו טלוויזיה אי אפשר לחשוף מחשבות אז אנחנו סצנות שיספרו לנו סיפור רקע. פשוט כיף לי לראות את הסדרה הזאת:)

is00

New member
נראה שחסכת לי הרבה זמן.

אריה בכלל לא מופיעה בפרק השביעי, כנ"ל טיריון(אני מניח שזה אומר שלא נפגוש את הצבא הקטן של טיריון, אם בכלל, עד שהוא יגיע לאבא שלו)... זה אומר פחות זמן להקדיש לפרק. תודה לך. יהיו לי הרבה FastForward בו. אגב, הזכרת סצנה ביו אושה לתיאון... רק שאני אדע - היא הולכת להחליף את רוז בשביל הסטיות של תיאון בסדרה? לגבי הפרק השמיני... זה הפרק שמרטין כתב לא התשיעי, ככה שבשבוע הבא, פרק 8, יהיה את הפרק שהוא כתב.

ניר4819

New member
אתה בטוח שמרטין כתב את הפרק ה-8?

האמת שזה נשמע הגיוני לאור השתלשלות העניינים ולפי מה שאמור לקרות בפרק הזה. ותיאון ניסה לאנוס את אושה. ואז המאסטר הגיע והפריע לו... בדרך הוא דאג לספר לה איך אבא שלו היה מטפל בה: משאיר אותה כבולה על החוף ליד הים, כדי שהגאות תגיע ותישא אותה פנימה.

is00

New member
100%.

אלא אם IMDB לא מדייקים. ממה שאני יודע הפרק אמור להיקרא... "The pointy End" ו...נו, ברור שאריה תהיה בו.

gal06

New member
../images/Emo58.gifניר מנהל הפורום היקר מה עם הספויילר??

קרקלה

New member
אושה ותיאון. או, ידעתי שאושה קוזינה למטרה

מסוימת. קברניטי הסדרה לא יכלו להתאפק. כמה מקסים.

UdiMiron

New member
סתם מחשבה בנוגע לסצנה הראשונה בפרק ../images/Emo58.gif

הסצנה של השיחה של טיווין וג'יימי. טייווין שחקן טוב אם כי אני דמייני את הדמות הרבה יותר קרה, איטית ושקטה.. לא משנה, אני לא מהמתלוננים. אבל במהלך הדיאלוג שלהם טיווין מפשיט את עורו של צבי - 1. זה היה מדהים! אתם חושבים שזה היה צבי אמיתי? נראה כאילו השחקן ממש יודע מה הוא עושה, וזה היה נראה אמיתי מדי. 2. האם יש פה איזו רמיזה קטנה? הלאניסטר שפושט את עורו של הצבי (באראתיאון? ) בדומה לקרן הצבי שהייתה תקועה בזאב הבלהות בתחילת הספר.

CallMeCavanaugh

New member
כמובן שהייתה שם רמיזה ../images/Emo58.gif

האמת היא שזה טיפה הציק לי, לפשוט ככה עור של צבי, זה לא משהו שמתאים לטיווין לעשות. אבל עדיין, השיחה הייתה עשויה היטב, ואני מאוד אוהב את השחקן של טיווין.

CallMeCavanaugh

New member
אכן, זה היה ראנדיל טארלי בספרים

אבל הצבי שראנדיל פשט את עורו בספר הרגיש כמו סתם תפאורה, לעומת הצבי שטיווין פושט את עורו בסדרה, שמרגיש מאוד סמלי.

אני חושב שגם בספרים זה בא להראות משהו.

ראנדיל טארלי הוא טיפוס שיותר עושה דברים בעצמו. הוא יורד לכיכר העיר לעשות משפט צדק. הוא הולך ליער וכשהוא צד הוא פושט בעצמו את עור הצבי, אני לא מתאר לעצמי את טיווין עושה דברים כאלה. הוא תמיד ישלח אחרים. גם אם ילך לצוד, והוא לא נראה האיש שיעשה את זה, הוא לא יפשוט את העור מהבהמה. ואם זה משפט צדק בפשוטי העם, הוא ישלח מישהו כמו אדם מארבראנד או משהו כזה על מנת לבצע את המשימה... הבדלים באישיות.

למעלה