פרק 5x10

ronre

New member
../images/Emo58.gifתגובה לתגובה...חי חי ../images/Emo8.gif

sssivan , אני רוצה לומר לך, שגם אם אני לא תמיד מסכים איתך לגבי איך שאת רואה את הדברים, אני תמיד אוהב לקרוא הודעות שלך. את באמת כותבת לעניין. בנושא הספיציפי הזה, אני לגמרי מבין איך הגעת למסקנה שלך ואני גם מסכים איתך שהכל היה באמת כ"כ עדין ומדויק ועשוי כהלכה. בנוגע לברנדה, אם קודם חשבתי שהיא באמת לא אוהבת את מאיה, עכשיו גרמת לי מעט לפקפק במה שחשבתי עד כה
אין ספק שניתן גם לקרוא את מה שקרה לה בפרק הזה כרגשות אשם כבדים ונכון, זה ממש לא אומר בהכרח שהיא לא אוהבת את מאיה באמת. צריך לחכות ולראות מה יקרה הלאה.

רינת4

New member
../images/Emo58.gif510 - אני מסכימה עם סיוון

אני בכלל לא חושבת שזה עניין של אוהבת או לא אוהבת. זה עניין של התמודדות. השיחה עם ניית המחישה לנו את רגשות האשמה של ברנדה. כולם כל הזמן אומרים "מה ברנדה החליטה לשחק אותה עקרת בית". זה למעשה מה שברנדה מרגישה: כאילו היא נמצאת בנעליים לא שלה, כאילו היא משחקת תפקיד ונכשלת בו. אני גם קיבלתי את ההרגשה שברנדה מתפרקת: היא פשוט לא יודעת מה לעשות. היא גם בטח מרגישה נטושה בשל העובדה שניית נפרד ממנה לפני שהוא מת. זה בטוח לא מוסיף לביטחון העצמי כשנפרדים ממך, אז כשעושה את זה בן אדם שעומד למות? הייתי אומרת שזה די מוריד אפילו. בכל מקרה אני לא חושבת שהיא לא אוהבת את מאיה ואני גם לא חושבת שהיא רואה בה את ליסה אבל לדעתי, כמו דעתה של סיון- היא פשוט לא יכולה להתמודד עם האחריות הזו. כי היא בקושי מצליחה להתמודד בעצמה. אז להתחיל לנסות ולעזור למישהי אחרת במיוחד שהמישהי הזו היא ילדה קטנה, זה בטוח לא דבר קל.

ronre

New member
../images/Emo58.gifאז מה היה קורה

אם היה מדובר בתינוקת שלה, שעתידה להיוולד ? גם אותה היא הייתה משאירה אצל רות', כי היא לא יכולה להתמודד ? אני מסכים בעקרון עם מה שאמרתן שתיכן, אבל ברנדה הייתה צריכה לגלות קצת יותר אחריות, לדעתי. חוץ מזה, נראה לכן שבסוף היא תיקח בחזרה את מאיח, או שהיא תשאיר אותה אצל רות'\דיוויד ?

רינת4

New member
../images/Emo41.gifפה נמחקה הודעה עם ../images/Emo58.gif../images/Emo70.gif

אתם אומרים לי שלא צריך לאיים ושלא צריך לדבר בתקיפות, אבל נראה אותכם חוזרים ומבקשים את אותו הדבר אלפי פעמים, אחרי שהתעלמו ממכם שוב ושוב, בלי להתעצבן. ביקשתי, אפילו היה כאן שרשור בעניין, דבר קטן: להזהיר לפני שכותבים הודעה שיש בה ספוילר. זו לא בקשה גדולה. אני לא יכולה להיות בייבי סיטר ולהשגיח על הפורום 24 שעות ביממה. יש לי חיים אחרים שלא קשורים לפורום. ובנוסף, זה דורש ממני לכתוב מסר לכותב ההודעה, להיכנס לכאן ולמחוק את ההודעה או להוסיף לפניה הודעה שיש כאן ספוילר... - כלומר זה עושה לי עבודה נוספת. מה שהכי מעצבן אותי זה שמאז שכתבתי את ההודעה בה הסברתי בדיוק מה זה ספוילר ומה צריך לעשות בנדון, יצא לי להעיר אולי איזה 5,6 פעמים לאנשים אם לא יותר . אז אני מנסה להיות נחמדה ואני מנסה להעיר בנעימות ולא בתקיפות אבל אני מרגישה שפשוט מתעלמים ממני. ואתם יודעים מה? מילא להתעלם ממני, אבל למה לא להתחשב בחברי הפורום שלכם? פעם אחת מספיקה בשביל להרוס לבן אדם את ההנאה שבצפייה. הודעה אחת שהוא קורא, וזהו. וזה עוד הפרקים האחרונים של הסדרה! הייתם רוצים שמישהו יהרוס לכם את הסדרה עד הסוף? אני חוזרת ומבקשת, ואני מקווה שזו הפעם האחרונה: נא להזהיר לפני שרושמים הודעה שיש בה ספוילר. האזהרה צריכה לבוא בכותרת ההודעה. במקרה ואתם רושמים משהו בהתחלה שהוא ללא ספוילר, ובתוכן ההודעה -רק מהאמצע שלה נגיד יש ספוילר, אז תזהירו לפני שאתם כותבים אותו, ותעשו כמה שורות רווח כדי שהעין לא תתפוס את מה שכתוב בלי כוונה. כמו כן, עדיף, רצוי, מומלץ ואף די הכרחי לכתוב את מספר הפרק שעד אליו הספוילר כדי שאנשים יידעו בדיוק אם הם יכולים להיכנס לתוך ההודעה או לא. יותר מלבקש ולהסביר למה זה חשוב, אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות. רינת

רינת את טרוריסטית!!!../images/Emo58.gif|ספוילר

איך מחקת לי את ההודעה?????????????????????????????????????????????? המשכתי את השרשור שהיה כולו ספויילר אחד גדול, לא פתחתי שום שרשור חדש ואם אני בתוך שרשור שבכותרת שלו מצוין ספויילר אז ממש לא צריכים להיות קטנונים! ועוד אחרי ששפכתי את הלב על מותו של נייט? ככה מתנהגים בעת אבל וצער?

רינת4

New member
מור בן חורין היקר - אתה יכול לקרוא

לי באיזה שמות שבא לך, זה ממש לא מזיז לי או עושה עלי רושם, ואני אפילו לא מתכוונת להגיב לזה. לי פשוט הגעתי למצב שכבר נמאס לחזור על עצמי. יש חוקים לפורום והם לא קיימים כדי שיתעלמו מהם. וכתוב בהם במפורש שכל הודעה ללא אזהרה תימחק. כל מי שכתב הודעה בשרשור זה, ראה את אותו פרק כמוך ומעניין שהם כן יכלו להזהיר מפני ספוילר. אם אתה "מפחד" עכשיו לכתוב הודעות בלי להזהיר מפני ספוילר, אז זה בסדר גמור מבחינתי. עדיף לי זה ממישהו אחר שיפחד להתחיל לקרוא הודעות בפורום. הצעה קטנה - אם אתה מתכוון להזהיר בכל הודעה שאתה כותב, הייתי ממליצה לך לכתוב גם את מספר הפרק וככה יותר אנשים יוכלו להיכנס להודעה (כי אם למשל תכתוב על פרק מעונה 4, אז מי שראה מאותו פרק ואילך - ובוא נגיד שעוד לא הגיע לעונה 5- יוכל לדעת שזה בטוח לקרוא את ההודעה). והנה ההודעה הקודמת שלך שנמחקה -
510 אבל צער וכאב חד - אני כ"כ רוצה לנתח, לחשוב בצורה רציונלית ולנסות לחפש דברים נסתרים מעבר לגלוי ולמה שנראה בעין אבל אני פשוט מותש, לא נשארו לי עוד דמעות בעיניים, אחד הפרקים הטובים של הסדרה כמו סכין שנכנס ללב ולא יוצא במשך 50 דק' אני אלך לישון, לנסות להתאושש, מחר בעבודה נכנס וננסה לראות, מה לעזעזל קרה פה שגרם לי להתייאש כ"כ מהכול, ראיתי סדרות טלוויזיה בחיים, והיו שמם מיתות ודמויות אהובות שנפטרו, אבל בצורה כזו ועם כזאת השפעה? לא זכור לי שלום נייט, נעמת לי מאוד... הפרק הזה מחזיר את הסדרה לימיה היפים ביותר, 2 פרקים לסוף ואני לא יודע איך נסתדר בלעדיה, לפני חודש בקרתי אישה פצועה בבית חולים, המסר שהיא ניסתה להעביר לי ממיטת חוליה זה שהדבר הכי טוב לבני אדם זה שיש להם את האפשרות לשכוח, אז אין לי מושג איך ואם בכלל אשכח את נייט או את עמוק באדמה, אני מה שבטוח, שהמסרים, והרצון של נייט לשאוף להיות תמיד בנאדם יותר טוב ילוו אותי בחיים, קטונתי ממנו, אבל תמיד צריך לנסות מחר שאתאושש קצת אכתוב נורמלי ולא אזיין לכם ת'שכל נ.ב. בדיוק יש את השיר של שלמה ארצי, "תבכי לי עכשיו, תבכי אני אומר זה כואב , זה יכאב אבל בסוף זה יתגבר, תבכי לפעמים, אבל הכול יכול לקרות, אני תפקידי לנגב לך את הדמעות...." לילה טוב חברים

sssivan

New member
../images/Emo58.gif תודה ../images/Emo13.gif

אני שמחה, שאתה נהנה ואני גורמת לך לחשוב כיוונים שונים...
ובכל אופן, אם אתה לא מסכים, אז כל תגובה שיש בה מעל 10 תווים תתקבל בברכה מרובה
ולגבי ברן, נראה לי שהיא חוזרת אליה. לדעתי עכשיו הגלגל התהפך וברן תזדקק לעזרה, ובילי יהיה שם בשבילה, כמו שהיא הייתה שם בשבילו. הם כל כך אוהבים אחד את השני.

קודם כל ../images/Emo58.gif שלא ימחקו אותי

טוב, אז שפכתי את הלב אתמול אבל חוסר המצאות אייקון מסוים (אבל תסלחו לי אחרי שנייט מת ו50 דק' אתה בוכה הדבר האחרון שעולה לך לראש (רינת היקרה) זה לשים ספויילר. אז ככה, היה פרק מדהים, מרגש, כ"כ יפה טהור וקשה לראות את ההתמודדות של כולם פשוט שובר את הלב, כאב לי הכי על ברנדה, היא הדמות הכי טראגית, גם בהריון, עם ילד שלא בטוח שיהיה בריא בכלל גם עם בת לגדל שלא שלה (בסוף היא תקח אותה, זו לא שאלה) וגם עם העובדה שבעלה הזדיין למוות עם מגי בזמן שהיא מחכה לו בכנסיה. לראות את הגופה של נייט היה מזוויע, ואיך כולם חיים איתה בשלום, עיסוקם בביחת הלוויות פשוט מחק אותם מבחינה רגשית. רות , או רות, בתחילת הפרק בכתה וייסרה עצמה אבל במקום להאשים את עצמה היא נטפלת לכולם, כ"כ עצורה, כ"כ מופקת, במיוחד בעת הלוויה, הפרק הזה הראה שדווקא ג'ורג' לא כזה נורא ויחסית אליה הוא אף יותר מוצלח הציק לי מאוד שבמקום לחבק את ברנדה היא מצאה לנכון לחבק את מגי, קרירות וחוסר מודעות בסיסית לנפשות הפועלות שפשוט מרתיח ותשימו לב איך ברנדה הייתה לבד בלוויה, לכולם היה ספאוס לצידם חוץ מלה וכולם היו עסוקים באבל של עצמם שפשוט נתנו לה לשבת על האדמה הפרק הזה החזיר לסדרה את ימיה היפים ביותר, אחד הגדולים של כל הזמנים, עוד שני פרקים לסוף וזהו, איך הם יסגרו את הסדרה? ברנדה בטח תלד ילד בריא, קית ודייויד יתחתנו וקלייר תעבור לגור עם העורך דין הפי אנד? ממש לא, לדעתי סוף הסדרה מוכיח בעקביות שהדמות הטארגית ביותר היא רות, היא תשאר לבד, היא תאכל עצמה מאשמה, היא ממשיכה להתרכז רק בה ולהיות בלתי נסבלת, אם בתחילת הסדרה חשבת שהנה היא יוצאת מגאולה לישועה בעת מות בעלה וחבלי המשפחה הרי שסוף הסדרה מראה שבסופו של דבר הכול חזר אליה כבומרנג ומי שלא שומר על ערכי המשפחה סובל (הלכה בלי שיצליחו להשיג אותה - פספסה את מות בנה. ריקו בגד בוונסה? יסורים עבר עד שזכה בה שוב. נייט בגדד בברנדה אשתו ההרה? קיבל התקף ומת.) אני אנסה למצוא קטע שכתבתי פעם בעיתון (עבדתי ככתב במקומון גדול במרכז) שבו רשמתי על רות, אם אמצא העלה אותו פה, כבר לפני שלוש שנים ראיתי את הדרך שהכותבים הובילו אותנו בכל מקרה רינת, אל תמחקי אותי שוב!!!

sssivan

New member
../images/Emo58.gif אני שמחה שלמרות אכזבתך,

כתבת את תגובתך
אני אוהבת לקרוא את זוית ההסתכלות שלך. דבר ראשון, הצחקת אותי עם ה"הזדיין למוות"... נשמע חזק! וכל מילה מיותרת. דבר שני.... ואווו, איזו קטילה רות עברה כאן...
למה אתה כל כך קוטל אותה... נכון שראינו בהתחלה שהיא נשברת ומתייחסת בצורה די גואלית לדיוד, אבל אני מזכירה לך שגם היא איבדה מישהו... איך אתה יכול לשפוט אותה במצב כזה ? ועובדה שהיא הבינה שהיא הייתה לא בסדר ובהמשך היא לא ממשיכה על ההתנהגות האנוכית שלה. היא הגיעה לדיוד שהוא הרגיש רע, הניחה את מגבת על ראשו, נתנה לו כוס מים... התנצלה בפניו על ההתנהגות הקודמת שלה... ! והקטע הכי חזק היה שהיא לא הסכימה לקיים את הטקס בלי דיוד. בעוד כולם ואפילו קית עמדו שם והיו מוכנים להתחיל, היא באה למכונית שלו ואמרה לו אם אתה לא יוצא, אז לא מתחילים... זה היה קטע מאוד מרגש. ולגבי ברנדה... אתה צודק שהיא ישבה לבד על האדמה. אבל אני חושבת שזה היה מתוך בחירה שלה. היא יכלה גם לעמוד עם כולם ואז באופן טבעי היה מגע פיזי בניהם – חיבוקים וכו'. מגי פשוט עמדה ליד רות, אז בטח שהיא תחבק אותה. ברנדה לאורך כל הפרק לא התקרבה לאף אחד ולא הפגינה את רגשותיה, חוץ מבסוף עם בילי. (דוגמא שעולה לי כעת בראש, היא אפילו בחרה לנסוע רק במכונית שלה לטקס (כלומר, לבד!) אגב, גם כלפי אמה, מרגרט היא לא נפתחה... בכל אופן, בדומה לכך, שרות לא חיבקה אותה, כך כולם לא חיבקו אותה. וזה קשור אך ורק להתנהגותה המסויגת. נראה לי שהגזמת קצת עם רותי

../images/Emo58.gifסיוון היקרה

יש לי טראומה אז עכשיו כל דבר יהיה עם האייקון... א. כל הזמן שאני כותב תגובה אני ישר חושב עלייך ועל התגובה שלך שתבוא בעקבותיה, את מתנסחת ברמה מאוד גבוהה ותמיד מהנה ובעיקר משכיל לקרוא את הגיגיך... ב. הייתי שמח לזקוף לעצמי את "להזדיין למוות" אבל זה יטוט מהמשפט שברנדה אמרה למגי כאשר האחרונה בא להביא לה קיש אז היא צעקה עליה שתודה שהזדיינה עם בעלה למוות (סקרו הימ דו דאפ - אין לי זין לנסות אפילו לאיית את זה נכון באנגלית SKRU HIM TO DEATH) ג. לא יודע, ציפיתי מרות יותר להתפרק במהלך ההלויה, נמאס כבר לראות אותה כ"כ מאופקת, זה מתיש, נכון היא בוכה ונכון בסוף היא הייתה בסדר עם דייויד אבל כמה סבל היא העבירה אותו עד שעשתה את זה? ד. לדעתי דייויד יקרוס סופית. החיזיונות שלו על הבחור שחטף אותו ישלטו עליו ועד שלא יקח טיפול הוא לא יבריא, אולי אפילו הם יצטרכו לוותר על הילדים בגלל זה כי הוא לא יהיה מסוגל רגשית לטפל בהם ושנינו יודעים שקית ממש לא בעסק שלהם, הוא רוצה תינוק משלו. 2 פרקים למנאייק והדכדוך לא נראה מעולם יותר מדכא נ.ב. אז מה סיוון, להתחיל איתך?

sssivan

New member
../images/Emo58.gif מממממ ../images/Emo13.gif

כייף לקרוא כאלו דברים, תודה!
(אגב, אני כבר תפוסה
) ואני אשמח לקרוא דברים שכתבת בעבר על עמוק באדמה. בהזדמנות תעלה את זה לפורום... מאוד מעניינות התובנות שאתה מגיע אליהם... לגבי דיוד, אני זוכרת שאמרת בדיונים קודמים, שצריך לנער אותו קצת... (אז הנה זה בא, אם לא במוות אז בשיגעון
) ואכן יש משהו בדברייך, גם לי נראה שמצבו ידרדר. כשמדובר בחזיונות שרודפים אותך, אז יש לך בעיה נפשית. (להבדיל נגיד, מברן שיש לה בעיה פסיכולוגית – ערעור הביטחון העצמי ודברים דומים...) גם בעבר הוא היה צריך טיפול, אבל הוא בחר בהדחקת המצב, ועכשיו זה מתפרץ. הבעיה של דיוד מצריכה טיפול ממושך ונשאר מעט זמן בכדי לטפל בבעיה שלו. ולדעתי אם יחליטו לעשות כאן הפי אנד, זה יהיה די קיטשי. לא נראה לי שזה יגיע עד כדי כך שיצטרכו למסור את הילדים, אבל אני צופה הדרדרות במצבו. אני מפנה את השאלה הזו גם לכל שאר החברים שרואים את העונה ה5... מה אתם חושבים שיהיה בסוף עם דיוד ? המצב ישתפר או ידרדר ?

ronre

New member
../images/Emo58.gif שאלה מעניינת, אין ספק

אין לי מושג מה יהיה מצבו, אבל מה שכן, בטח יסיימו את הסדרה בכך שהוא יתחיל איזשהו טיפול, או משהו כזה... אולי גם ברנדה, בתור גיסתו, תסכים לעשות לו טיפול בחינם אין כסף. חי חי. :)

sssivan

New member
../images/Emo58.gif חחח

שתטפל קודם בעצמה, ובבילי... אגב בילי, אני הייתי רוצה לראות בפרק הבא את בילי מתחיל להתפלל 5 פעמים ביום ואומר שבדובאי הוא התאסלם ועכשיו הוא בן אדם אחר...
זה יכול להיות ענק ! מתאים לו דברים מסוג זה... לא כך ?!

ronre

New member
../images/Emo58.gif חחח...

התאסלם עלאק...זו יכולה להיות אתנחתא קומית משעשעת. עזבי, אני לא מדבר על הדמות של בילי, כי מבחינתי היא הרוסה לגמרי. אני לא אהבתי את מה שהכותבים עשו איתו בעונה הזו.

דברים טובים נתפסים מהר....../images/Emo58.gif

ואת הכותרת אפשר לפרש לכמה דברים....(סיון) לא נראה לי שיהפכו את רות לאיוב מודרני אבל בתור אחד שהימר שדיוויד ימות ולא נייט כנראה שכבר הפסקתי לנסות להבין אותם. מה שבטוח שבשני הפרקים הבאים יסגרו כל הקצוות. ברנדה תלד ונדע אם התינוק בריא כמו כן נראה אם תחליט לגדל את מאיה או להשיר אותה אצל רות. דיויד יעמוד בסיחמן בריאוןת נפשית והכל יתפוצץ לו בפרצוף,ריקו וונסה יהיו ביחד סופית או יפרדו אחת ולתמיד וגם נדע אם השותפות תחזיק מעמד או תתפרק, רות חייבת לעשות משהו בחייה וקלייר תעמוד בפני החלטות, (ללמוד, ללכת עם העורך דין, משהו..) בקיצר קלואזר אחד גדול, אני מקווה שהצפיות משני פרקים אלו לא יתבדו והיו לא פחות טובים מהפרק האחרון

ronre

New member
../images/Emo58.gif לגבי רות' ודייויד

לדעתי, מה שהיה הכי חזק בינהם, ואיש לא הזכיר זאת עד כה, זה שרות' אמרה לדיוויד שמבין כל המשפחה, בין שניהם יש את הכי הרבה דימיון, ולכן לפעמים זה מה שעושה את הכל קשה יותר. מאוד התרגשתי מזה, כי זה כ"כ נכון. מתחילת הסדרה תמיד חשבתי שרות' ודיוויד הם באמת הכי דומים זה לזו, והם אף פעם לא דיברו על כך, עד לפרק הזה. לכן, אני לא הייתי ממהר לקטול כך את רות'. היא התפתחה מאוד יפה לאורך העונות.

והכתבה שדברתי עליה

הבטחתי לפרסם כתבה שפרסמתי לפני למעלה משנתיים במקומון בו עבדתי ובו דברתי על הסדרה, הכתבה עסקה ברות שהחליטה לטפל בניקולאי אחרי ששברו לו את 2 הרגליים, מעניין לקרוא אותה היום ולראות איך הדברים לא השתנו הרבה: " בסוף הפרק ששודר ביום שישי האחרון של עמוק באדמה יצאתי מהורהר לגמרי, אבדתי את ההבנה שהייתה לי לגבי מקבץ הדמויות ואף התעצבנתי קשות מההתקדמות בעלילה. אומרים שהחיים הם גלגל אבל עדיין, למה לעזעזל כולם בסוף חוזרים למקום ממנו הם כ"כ השתוקקו לברוח? רות, אם המשפחה, עד כמה שלא יאה לומר, יצאה מעבדות לחירות רק בעת מותו של בעלה, אחרי שנים שבהם חסה בצילו, הייתה עזר כנגדו וגילמה באופן מופתי וללא לאות את תפקיד הרעיה המושלמת גילתה הגברת שיש בה יותר מאשר רעיה ואם, שגם בה מסתתרת אישה עצמאית עם רצון להתפתח ולגדול כבנאדם, עם צורך להיות נאהבת ורצויה ושאיפה למצוא את האני חוץ מתלפקד כאימא לשלושה כפויי טובה מפונקים שזנחו אותה לטובת טיפול בפרטנרים שונים ותחומי עניין אחרים. אחרי 40 שנה של תמיכה, עידוד טיפול ותחזוקה שוטפת בכל צרכי בעלה שוב היא מאלצת עצמה מבחירה לחזור למעגל האימה של עבדות ועונש ע"י לקיחתו של ניקולאי מאהבה הרוסי לטיפול בביתה ולשמש לו כאחות רחמניה. במעשה חסד זה היא למעשה מאבדת את כל ההתקדמות שעשתה בשנה האחרונה ואת הגדילה העצמית שחוותה. רבות נכתב על סקס והעיר הגדולה שהחלה כמודל לפמינזם, הצדעה לרווקות וסמל לנשיות ושסיימה בקול תרועה למישפחתיות ושירת הלל לזוגיות. שואל אני למה על רות פישר הם לא זועקים? האם זה מכוון שהיא בת 60? בגלל שלכאורה היא כבר בזבזה את חייה ולאישה בגילה עדיף להיות מטפלת מאשר להיות לבד? דווקא אצלה זה הפספוס הכי גדול, רות יקרה, ניקולאי היה מאהב רוסי מחבק ומלטף שמילא תפקיד חשוב, אבל זה כל מה שהוא היה , מאהב. רק מאהב, את הילדים שלך כבר גדלת, בעל כבר קברת, אל תקברי גם את עצמך".

למעלה