פרק 53

../images/Emo15.gifתגובה אומשו

אני הראשונה! יאי! סאי מתוקי. מייג'ין טויה שאנן, אבל חמוד כזה. אוגאטה פדופיל כהרגלו. היקארו ופליטות הפה שלו. וסאי מאוד מבטוס ^.^ חמוד.

harar8

New member
מייג'ין טויה נחמד

תמיד חשבתי עליו בתור מישהו קשוח.

Witchcrafts

New member
../images/Emo45.gif

הוא היה אפילו יותר מדי נחמד, יחסית לצורה שבה הוא הוצג קודם לכן. X-:

imdark

New member
תפנית בכתיבת העלילה

בפתיחת הסדרה הם רצו להיראות כמו שאר הסדרות ולמשוך משקיעים בגלל זה הכותבים הפכו את רוב הדמויות לסטרוטפיות מאוד מאג'ין היה הרע העיקרי אכשיו אחרי שהכותבים כבר הפכו את הסדרה למפורסמת מספיק הם התחילו להפוך את העלילה למציאותית יותר בלי קטבים כמו טוב ורע אלא סדרה שבאמת ובתמים מציגה את רצונו של ילד (ילד מיוחד אבל אנושי כמו כולם) להצליח בגו ולנצח את היריבים שלו בכבוד זוהי דרכו של לוחם

star_female

New member
טויה מייג'ין אף פעם לא הוצג

בתור "הרשע העיקרי", אלא בתור "השחקן שהכי קרוב לבצע את המהלך האלוהי", או בתור היריב שסאי רוצה לשחק נגדו. כשהיקארו היה בן 12 טויה מייג'ין נראה לו גדול ומאיים (כמובן שזה עזר שבפעם הראשונה שהוא ראה אותו הוא נתקל בו, ובפעם השנייה טויה ביקש ממנו לשחק כדי לראות עד כמה הוא טוב...) ולכן הוא לא נראה כמו מישהו נחמד במיוחד. יש הרבה סדרות שבהן הדמויות לא "טוב ורע", ובסדרה כמו היקארו נו גו שהאלמנט העל-טבעי בה כל כך חלש ואין שום מלחמה ברקע גם אין לדמויות כאלה מקום. הסדרה מתמודדת עם החיים של מישהו שלומד להכיר את המשחק גו ונמשך אליו, וממשיך בדרך שלו, ואין בה טובים או רעים (יותר ממה שבן אדם רגיל יכול להיות טוב או רע).

imdark

New member
אבל זה רק בשלב מתקדם

יש משהו שנקרה אפיון עקיף תראו את ההבאות של מג'ין ואת התשוקה הסגורה שלו הבגדים המרופטים הוא אולי שחקן גדול אבל הוא מאיים ומפחיד וזה כל מה שמספיק כדי לגרום לאנשים להרגיש שהוא "רע" למדתי עיצוב דמויות בין השאר ואני יכול בביטחון לומר לכם שאם הסדרה לא הייתה הופכת למצליחה שכזו התשוקה של המג'ין הייתה משגעת אותו והיה נוצר מאבק בין הדור החדש לישן העובדה הפשוטה היא שבשלב הזה הסדרה הייתה יכול לפרסם גו בלי שיהיו בעיות מיותרות (בטח פה כבר התחילו לצייר את האנימציה)

star_female

New member
אתה יכול בביטחון להגיד?

אתה מכיר את המנגקה באופן אישי?... תראה, לי זה די ברור שהסוף של הסדרה ידוע מהתחלה, במיוחד בצפייה שנייה (וחצי, פחות או יותר. פשוט פעם שנייה שאני רואה את זה בצורה מסודרת). להגיד שבגלל שהסדרה הצליחה הם שינו את העלילה... זה פשוט לא הגיוני לפי דעתי. (אפילו להיפך, אם הם חשבו על עלילה והסדרה הצליחה הם אמורים להמשיך איתה ולא לעשות משהו חדש לגמרי)

star_female

New member
כלומר, חשבו עליו מהתחלה ^^;

וזה נכון לגבי המנגה עד המקום שהאנימה עוצרת. מה שיש אחר כך זה יותר תוספת, למרות שגם שם המסר הכללי הוא אותו דבר כמו של שאר הסדרה.

dannyshadow

New member
אני אגיד לך

שאני עוד לא סיימתי את הסדרה, ואני עוקב אחר השידורים של ערוץ הילדים, אין לי מושג מה הסוף. ואולי בגלל שאני לא מתעסק בזה ולא חושב על הסדרה יותר מידי. אבל אני חושב שעדיף ככה.

star_female

New member
תיקנתי את עצמי...

הסוף לא ברור לצופה מהתחלה, אבל כשרואים את הסוף מבינים שזה לא משהו שסתם צץ משום מקום, אלא חשבו עליו מהתחלה. או שזו רק אני.

Goggle Girl

New member
מה? ם_ם

אף פעם בתחילת הסדרה הזאת לא היו "טובים ורעים". היו את האנשים שהיו טובים יותר מבחינת רמת משחק בגו, ואת האנשים שהיו פחות טובים שוב, מבחינת רמת המשחק. במהלך הסדרה ראו שיש דמויות טובות פחות באופי בכל רמות המשחק ושאין קשר בין הדברים. לקראת סוף הסדרה הפסיקו להחשיב אותם כיריבים בצורה ילדותית שכזאת פשוט בגלל שהיקארו התבגר והפסיק להיות כמו שאתה קראת לו, ילד. גם מגיע כל העניין של האם זה באמת היה הרצון שלו, כיוון שסאי היה זה שיזם את הכל בעצם. וזוהי ממש לא דרכו של לוחם, לפחות לא איך שבאים להציג אותה בסדרה. זוהי דרכו של ילד שמצא את הדרך שלו בחיים ורוצה להצליח בה, רוצה לעשות עם עצמו משהו וצריך להתמודד עם חיי היום יום שלו בדרך. אין פה ניסיון להפוך את זה לשדה קרב ולהאליל את המשחק ואת השחקנים, אם כבר ההיפך הוא הנכון ומנסים להוריד משהו שנחשב עליון ונשגב לרמתו של ילד בן 11 שמתחיל להתעניין ובוחר בגו כתשובתו ל"מה אתה רוצה לעשות כשתהיה גדול".

imdark

New member
אני מנחש שאת לא מכירה את זה

דרך הלוחמים היא סגנון של דרך חיים במקום למצוא קטבים בחיים הם מתפתחים בשדה הקרב מצב שבו אין טוב ורא אלא רק מכשולים בדרך לצלילות הרעיון של דרך הלוחמים(או מסעו של קוסם) הפך לסגנון מאוד מפורסם באנימות וסדרות בשנים האחרונות אדם אשר נלחם ועולה על מכשולים כדי להגיע לנירוונה לצלילות ושלמות וכך גם לגדולה הקאמי נו איטה היא מטרה מדהימה אבל אסור לך לשאוף למקסימום לפני שטעמתה ממנו זה המסר שהסדרה מאבירה אל תכיר את הדרך אלא תילך בה (היקרו עלה לגדולה בגלל שהוא חיפש דרך לנצח יריב שנמצא מולו ולא בגלל שהוא רצה להגיע למקסימום

Goggle Girl

New member
ם_ם לא מכירה?

נכון, אני לא חיה לפיה, לפחות לא במודע. אבל אם אתה מדבר על להכיר מבחינת אנימות, תודה, אני מכירה די והותר. ואני ממש לא מסכימה איתך. הם לא נלחמים בשביל להגיע לנירוונה, לצלילות ושלמות או לגדולה. כל אלה מגיעים כתוצר לוואי ממימוש פשוט של הרצונות היומיומיים שלהם שפשוט בסדרה מתבטאים במשחקי גו. אם כבאי מתאמן בשביל להציל חתולים מעצים יותר טוב, היית אומר שהוא הולך בדרכו של הלוחם? לא, נכון? והם גם לא הולכים בדרך. היקארו יותר מכולם יצר בעצמו את הדרך שבה הוא הולך. והם רוצים להגיע למקסימום, הבעיה היא שאי אפשר להגיע למקסימום בלי אובססיה למשחק או יריב טוב. להיקארו לפחות בהתחלה לא הייתה האובססיה הנחוצה למשחק ולכן אקירה היה נחוץ בכדי לתת לו מוטיבציה להגיע למקסימום שלו, וגם אז לשאוף ליותר

imdark

New member
לא מאנימות

באנימות זה יותר סגנון אני מתקוון למסר של הדרך אצמה "להילחם כדי להגיע" המושג תוצר לווי הוא אדיין תוצר ברגע שאתה נלחם כדי להגיע זה לא אומר שהסיבה שבגללה אתה נלחם היא להגיע אבל זו התוצאה הסופית וכבאי? כמובן שכן עם הוא רואה את זה כמחשול שמוביל אותו והוא לא עושה את זה כדי להציל חתולים אלא כדי להשתפר בהצלת החתלים מתי היקרו אמר שהוא רוצה את הקמי נו איטה? במשך כל הסדרה הם שיחק כדי לנצח את היריב וכדי להשתפר אף פעם לא כדי להגיע לקאמי נו איטה מעבר לזה אין צורך באובססיה כדי להשתפר אבל יש צורך ביריב כדי שלמוח שלך תהיה סיבה מוחשית להישתפר תמיד מישהו שמזכיר לך שהוא יותר טוב ומוכן לעמוד מולך זו לא אובססיה אלא יריבות והשוני בין זה לזה הוא די גדול תראי עם את יודעת שיש גשם בחוץ אבל פתעום שמעת שעם לא תרוצי מייד אחוצה אמא שלך תמות זה אומר שאת אובססיבית או אובססית לא,נכון? אובססיה כמו שאנחנו מגדירים אותה צריכה לעבור את הנורמאליות המוכרת והעובה הפשוטה היא ביפאן גו הוא המשחק הלאומי הוא מציין חלק עצום בתרבות שלו קונפיוציוס אחד מהאנשים החכמים ביותר בהיסטוריה של העולם הכיר את המשחק והזכיר אותו לא פעם בספריו (לא מובן עם הוא שיחק אבל כנראה שכן בגלל שבתקופתו כל הפילוסופים שיחקו גו ובכלל כל אדם מהשורה היה חייב להכיר את המשחק) ואישית אני מכיר את ההרגשה הזו של מה שאת קוראת אובססיה בתור אחד שמלמד לא מעט ילדים לשחק הם חוזרים אלי עם חלומות על גו סיוטים על גו תאוריות שהם כתבו על 20 ויותר עמודים (רוב התאוריות הן חלק מהשלבים הבסיסיים של שחקן מתלמד אבל לא משנה) לי באצמי היו לא מעט חלומות על גו ולפני השינה עוברים לי בראש מהלכים שלי ושל האויבים שלי במשחקים אני לומד להגיב ולהרגע בלילה והרבה המשכים ווריאציות מסובכות עוברות לי בראש רוב הדברים שאני לומד ביום באים לי בתמונות לפני השינה תקראי לזה אובססיה אבל תדעי שההגדרה הזו היא לא נכונה

star_female

New member
אה...

"ברגע שאתה נלחם כדי להגיע זה לא אומר שהסיבה שבגללה אתה נלחם היא להגיע" לא יודעת לגבי דרך הלוחם, אבל זו ההגדרה לפי חוקי השפה העברית.

imdark

New member
רק רציתי להסביר את אצמי

אבל יש לזה קשר למושג של אל תכיר את הדרך תילך את הדרך כלומר עם אתה יודע שיש לך מטרה ואתה רוצה להגיע אליה לא אומר שאתה באמת מגיע אליה לימוד בצורתו הטובה ביותר נובע מהבנת הדרך בזמן שאתה הולך בה

אמ.... לא. 0.0../images/Emo95.gif../images/Emo203.gif

מייג'ין טויה אף פעם לא היה רשע עיקרי, אבל בכל זאת יש רשעים P: זוכרים את המקצוען ההוא שסאי שיחק נגדו? אז מה הוא היה? יאפ. רשע >< זוהי דרכו של לוחם? XDDDDDDDD אם נראה לך שכל הסדרות נראות אותו דבר {להיראות כמו שאר הסדרות?} אתה טועה. לכל סדרה יש את היחוד שלה. {חוצמדואל מאסטרס. זה חיקוי של יוגיאו עם ציורים מכוערים P:}

Reutgold

New member
גם אני חשבתי שהוא

לא הטיפוס הכי נחמד בעולם.. הכל התחיל מהפרסומת של היקארו נו גו שהפנים ל מתקשחות (מלשון קשוח-קשיחות) הוא לא נראה הכי נחמד שם.. אבל הוא ממש בסדר! אם פרישה הוא מכיר ההפסד שלו לא הייתי מהמרת על דבר כזה... נראה קצת מתנשא מצידו כאילו שהוא חושב שאין סיכוי שינצחו אותו... סיכון מיותר... או שדיי נמאס לו מגו (מה שלא נראה לי) או שזה לא כזה חשוב לו כמו שהיה נראה...(מה שגם לא נראה לי)...

Reutgold

New member
אבל אתם יודעים

אם כבר הזכרתם את זה.. גם סשומארו באינויאשה למשל הוא לא דמות שלילית כמו שנראה... יש דבר כזה שנקרא ריב בין אחים ... זה שסשומארו לא מסתדר עם אינויאשה לא הופך אותו לרשע.. הוא לא רודף אחרי השיקון נו טמה-אבן ארבע הנשמות אין לו עניין להרוג בני אדם... תנסו לעשות השוואה בינו לבין נאראקו... (--אנאלוגייה ניגודית---ספרות..בגרות....) אני לא רואה דימיון...חוץ מהשנאה לאינויאשה... טוב לא כ"כ מתקשר להיקארו... סתם נקודה למחשב...

למעלה