פרק 5..

mentta

New member
פרק 5..

בסה"כ פרק מוצלח ביותר. יש הרגשה שדברים מתחילים לזוז, אצל כולם:
-ג'ון יוצא עם קוהורין חצי יד למשימת ההתנקשות שלהם
-דאני בודקת אפשרויות עם ג'ורה ועם קסארו, ומקבלת טיזר מפיטא פרי
-טיריון מתחיל להתחמש באש פרא לקראת הקרב
-אריה משתמשת באחת המשאלות שלה מהג'יני הנחמד ז'אקן
-רנלי מת! ...מארג'ארי ואצבעון מחליפים מבטים רבי משמעות
-סטאניס מחליט להשאיר את מליסנדרה מאחור ומציב את דאבוס בראש הקרב

רוב, ג'ופרי וסאנסה לא קיבלו בכלל זמן מסך, אבל אין מה לעשות. סוף סוף אני מרגישה שדברים ממש קורים... נראה לי שזה השלב גם בעונה הראשונה שבו הקצב קצת זז מהר יותר. גם קיבלנו קצת דרקונים, שורות מצחיקות מטיריון ("אפילו לענות אותך זה משעמם" ללאנסל) ומאד ("לפני שאמות בבקשה תפסיק לדבר" לסאם) ואפילו לא סצנת עירום אחת!

אני חושבת שהקטע האהוב עלי היה הסצנה של אריה וטייווין. מלבד העובדה שאלה פשוט שתי דמויות מצוינות שמשוחקות ע"י שני שחקנים מצוינים, המתח והפאסיביות-אגרסיביות שם היו מעולים. ברון ממשיך להיות כוכב, הדות'ראקים הגנבים שעשעו אותי מאוד, ונשארתי מסוקרנת אפילו שאני יודעת מה עומד לקרות.

mentta

New member
אני מתנצלת מעומק לבי.

אני מבינה שטעויות הקלדה פוגעות בך באופן אישי... בעתיד אשתדל לשים לב כדי חלילה לא לפגוע בך שנית. יש לך גם תובנות על הפרק, או שאני צריכה להסתפק בתיקונים קטנוניים?

mentta

New member
טוב, סורי...

חשבתי שזה היה ברצינות, והגבתי בהתאם. אני מצטערת על התגובה המוגזמת.

boby25

New member
פרק 5 ספויילר

היו קטעים יפים כמו אריה וטיוון, תיאון ואנשי הברזל (נפל לו האסימון) והחיסול של רנלי + הקרב הקצר של בראן.
בגדול פרק מצויין שמזיזה את הסיפור יפה.

היו קטעים ששנינו מהספרים כמו: מדגדג הזה היה אמור למות הרבה יותר מאוחר.
ואריה משרתת של טיוון, ככל הנראה ידלגו על המרד שלה ויקפצו ישר לבריחה.
עשו לדעתי את מארגארי טיירל הרבה פחות תמימה ויותר נחשית לעומת הספרים שזה לטובה.

והיה קטע מאוד מצחיק ששחכת להזכיר (קוף שדון).

mentta

New member
נכון!

ואני ממש לא חושבת שהם ידלגו על המרד של אריה... יש מספיק זמן גם לזה וגם לבריחה. נראה לי. מרק סמורה הוא אחד הקטעים האהובים עלי, אני מאוד אתאכזב אם הם יוותרו עליו.

יאללה, דברי הצופה היוטיובי (כולל ספוילרים):

אכן, מלא דברים קרו בפרק הזה. מבחינת הביצוע היו אלה כל השטיקים הרגילים, אבל האירועים עצמם מתקדמים בצורה קיצונית.

נתחיל מהפחות טוב - סצינת המוות של רנלי. היא הייתה מהירה מדי ולא מותחת מספיק כמו שהיא הייתה בספר. בספר הם הקדישו זמן לעובדה שהצל ממש התגנב לשם באיטיות ולרגע היה נדמה שזה בכלל הצל, ממש הצל (לא עשן שחור) של רנלי עצמו. בסדרה זה רק "חי, עשן, מת". דווקא את הקשר בין קייט לבריאן הם עשו מאוד טוב, ונראה שהוא ישחק תפקיד חשוב בעונה הזאת ובמיוחד בהבאה.
תיאון קיבל סצינה קצרה בצורה מעליבה, וחבל. הוא כרגיל היה מצויין ואפילו דאגמר (רק שהשמיטו ממנו את ה"שסע-לסת", תרתי משמע) נתן אחלה הופעה, אבל הם רק דיברו על איך שהם עומדים לכבוש את הצפון, אבל מהכיבוש עצמו לא נראה כלום, וחבל, זה היה יכול להיות מגניב לראות את אנשי הברזל ממש נוחתים על החוף ולראות בדיוק למה "לא להם הזריעה".
אפרופו לתקוף את הצפון - משהו טוב קרה לבראן פתאום. בספר היה קשה יותר להבחין בזה, אבל פה ממש הצליחו להדגיש את השינוי שהוא עבר מילד קטן חמוד ונכה לשליט ווינטרפל ואדם עם אשכרה כריזמה ויכולת. אפילו השחקן - שלא סבלתי בעונה שעברה - השתפר פלאים.
למיטב זכרוני הסצינה שבה טיריון מקשיב לכרוז ברחוב לא הייתה בספר, אבל היא הייתה נחמדה מאוד (Demon Monkey). גם המפגש עם האלכימאי הראשי היה מגניב ונתן הזדמנות להציג את יותר האישיות והיוזמה שברון קיבל בסדרה בסדרה. וגם - המבט של טיריון בחדר המלא באש-פרא? Priceless.
כבר אמרתי שהקטע של אריה הוא אחד הפחות חביבים עליי בספרים, אבל עשו אותו מצויין. הם ממש מיסדו את היחסים שלה עם הדמויות השונות בהארנהאל (ג'נדרי, ז'אקן וטייווין) ויוצרות ציפיות למה שיקרה בהמשך (Roose!!!).
אבל מי באמת עשה לי את הפרק הזה? פאקינג קהורין. הוא לא הופיע הרבה ולא עשה הרבה, אבל בשנייה שהוא היה על המסך - ידעתי שזה הוא. אומנם מבחינה פיזית הוא שונה מהתיאור שלו בספרים, אבל מבחינת האישיות, ההתנהגות והמהות שלו - בדיוק ככה דמיינתי אותו. זה מה שגבר אמיתי (לא מהבחינה הזאת, בנות) צריך להיות ואני חושב שג'ון מבין את זה, ולכן הוא מצטרף אליו.

dage

New member
השחקן בתפקיד האלכימאי הראשי

הוא רוי דוטריס, שחקן שייקספירי בן למעלה מ-80 שהולך עם מרטין דרך ארוכה מאז "היפה והחיה". והוא גם הקריין של הסדרה ב-Audio Book, שם הוא מבצע בקולו את כל הדמויות.

GameEnder

New member
אני מסכים עם הדעה,

אבל יש לי רק שאלה אחת - למה לא חיבבת את השחקן של בראן בעונה הראשונה? הוא לא היה משהו מיוחד, אבל שיחק סוג של כמו כולם.
הקטעים עם אריה מדהימים, גם בספר וגם בסדרה.
בשבילי האכזבה הגדולה ביותר בסדרה היא איך שעשו את הודור. P:

הוא סתם עוד אחד מהשחקנים האלה של

"תראו כמה אני חמוד! כל כך חמוד עד שאני נראה כאילו יש לי שיתוק בחצי השמאלי של הפנים!"

נ.ב - הבלוג הזה שקישרת אליו הוא שלך?!

GameEnder

New member
באמת

אין לו מגוון מגוון של הבעות, אבל אני מסכים שהוא בהחלט טוב בעונה השנייה.

הוא בעיקר של ידידים שלי, אבל גם אני כותב שם לפעמים. :)
תודה על ההתעניינות.

Moondust

New member
Demon monkey?!

טיריון וברון לא מאכזבים

אני מופתעת שהסדרה לא שמרה על האופנה הקארת'ית מהספרים - ככה מוותרים על הזדמנות להראות ציצים?

מוצא חן בעיני מה שעשו עם הדמות של מארג'רי. שאפתנית כמו שצריך.

אהבתי גם את הסצנה הקצרצרה של יארה - השחקנית לא מצאה חן בעיני בהתחלה, אבל כאן היא הראתה את השחצנות והפלפל של הדמות.

ולמרות שאני יודעת בדיוק מה יקרה, אני עדיין במתח ממה שתיאון מתכנן לוינטרפל.

HOT SPOT 2010

New member
משהו שעצבן אותי בפרק

אז לפני הכול, נתחיל במשהו שמאוד עצבן אותי.מי העורך הדפוק של הפרק שהחליט להתחיל את הפרק עם המוות של רנלי? סצינה כזו צריכה לסיים פרק לא להתחיל אותו. עם כל הכבוד לסצינה המסיימת של הפרק הזה, סצינת מוות של דמות חשובה שבסדרה צריכה לסגור פרק.
הסצינה עצמה הייתה מעולה, ומי שלא קרה את הספרים בטח היה מאוד מופתע, אבל כל כך חבל שזה מה שפתח את הפרק ולא סיים אותו, או לפחות את הפרק הקודם.

חוץ מזה, רב הפרק היה ממש טוב, למרות שרב הקטעים של דאני היו די משעממים, ונראה כאילו כל השחקנים שם שכחו שהם בסדרת דרמה, וקצת משחקים כאילו הם באיזו קומדיה. השחקנית של דאני הייתה מעולה בעונה ה-1, אבל הפעם היא קצת לא משהו.
כל מה שהיה מעבר לחומה היה סבבה, הם בחרו מקום אדיר לצלם בו. נקווה שבפרק הבא נפגוש את יוגורט, כלומר ייגרט.
הקטע שמרגריי אומרת שהיא רוצה להיות "המלכה" היה קטע חזק.
בריאן הוכיחה לכולם שהיא וואחד לוחמת בסצינת הקרב הקצרה שלה.
כל הקטעים עם טיריון הכי חזקים, אבל חסר לי קצת אנטרקציה שלו עם ואריז.
הקטעים עם אריה היו ממש טובים, במיוחד השיחה שלה עם טייוין. השחקן שמגלם את ג'האגר האגר (או איך שקוראים לו) עושה את הדמות בצורה מעולה.
איפה לעזאזל רוב, ג'ופרי, ג'יים, ואריז?
זה רק אני, או שזה הפרק הראשון והיחיד בסדרה שלא כלל אפילו סצינת עירום או סקס אחת?

בקיצור פרק ממש טוב, וסוף סוף דברים קורים, אני חושב שבפרק הבא נראה את המרד במעלה המלך, מעניין איך זה יצא.

thisisme4

New member
אני מצטערת.. אני אוהבת את דאני

למה אתם לא אוהבים אותה?
היא מדהימה. אני קצת מאוהבת בה. כבר מאמצע העונה -1.

גם אריה חמודה..

אני לא חושבת שאתחרט - אני חושבת שדאני ראוייה לכתר. באמת יש לה לב טוב. אפילו שהיא רחוקה מלשלוט...
היא מבינה שיש סביבה גברים שרוצים יותר מרק לעזור לה.. הם רוצים בה.

itaipee

New member
שאלה - (דאבוס) משהו זוכר מהספרים ש..

שאלה : סטאניס ממנה את דאבוס להוביל את המתקפה. ב

בספר כמובן המתקפה נכשלה כשלון חרוץ. לאחר מכן דאבוס ממונה ליד המלך. ניראה שזה ממש לא יהיה במקום למנות אותו למספר 2 אחרי כשלון כל כך גדול.

דאבוס בספר לא הוביל את המתקפה - אלה לורדים בכירים למינהם. זה אחד הסיבות שסטאנסי מינה אותו ליד המלך

ran191

New member
שני דברים נוספים שלא היו בספר...

הראשון, קורין הלפהנד ביקש את ג'ון (ואת החיה שלו) במיוחד, סתם שינוי של ההפקה (ג'ון יוצא כאן "פעור" רציני).
הדבר השני שמי שלא קרא את הספרים צריך לדעת, הוא שבנתינת שלוש בחירות המוות של ג'הק'ן לאריה, לורד טווין בכלל לא היה באזור (כי אריה משתמשת בשתי הבחירות הראשונות בחבר'ה די שוליים), לדעתי אם הוא היה שם הרבה דברים היו שונים בהמשך.

ראיתי תקציר של הפרק הבא, ייגריט שם.

זאת הוצאת הקיטור שלי לבינתיים, עד הפעם הבאה, שאו ברכה.

למעלה