סספנדים ../images/Emo58.gif
טוב, לא שיש לי בעיה עם הסדרה. אחרי הכל, ביום ראשון כבר ראיתי את הפרק השלישי, ואני מחכה בקוצר רוח לרביעי, אבל: 1. הצ'יף התגלח. בחפיפת זמן מסויימת, הוא היה צריך להיות מזוקן, והוא מגולח. 2. איך-קוראים-לה, אשתו של הצ'יף רצה בסוף פרק 2 בתוך ואדי, לא על הר. 3. אותה אחת רצה ואז שומעים את היריות ברקע. עפ"י פרק 3, היריות היו של כוחות המחתרת, ובוצעו מיד אחרי שהצ'יף מפיל אותה לרצפה (כי היא רצה כאיילה בגבעות). 4. הסיילונים נוטים להחטיא מאז העונה השלישית. זה ממש עצוב. עומדת כיתת יורים מול אזרחים, ולוקח להם שנה לירות. עומדים סיילונים מוחבאים ליד כוחות המחתרת, ומחטיאים כאשר יסוד ההפתעה הוא שלהם באופן ודאי. המארינס שמוחבאים מאחורה חייבים לירות טיל. הם שכחו שגם אקדחים, אפס, חודרים את השריון של הסיילונים. לפחות בעונות קודמות. 5. הסיילונים חייבים מפות מצויירות ביד. תאי הזיכרון שלהם כל כך מלאים, עד שאי אפשר פשוט לתת להם קואורדינטות, והם ימצאו את הדרך. הם חייבים להסתובב עם המפה שהספורטאי צייר. לא רק זאת, אלא שיש להם כיסים, ויש לכיסים האלו הגנה מפני פיצוץ. 6. אכן, ההשמנה של אפולו מודגשת מאוד. אני חושב שבכוונה. יש לזה מטרה כלשהי, שבשאיפה, תתגלה במהלך העונה. הם עושים כל שביכולתם כדי להדגיש שהוא שמן, כולל כריות שאינן משכנעות מתחת לבגדיו, ועבודת פנים מבישה. 7. מה עובר על סטארבקס? מיום שבו היא שוחטת (שוב? בפעם החמישית) את מה-שמו, היא מתרככת והופכת אישה אידיאלית אל מול ילדה קטנה שאולי שלה, ואולי לא, אבל אין לה *בחירה* בקיומה. דווקא מסטרבאקס הייתי מצפה מיד להרוג את הילדה, בתור התרסה על כך שאין מקום לדבר. ארבעה חודשים והיא מתרככת. עוד, הייתי מצפה שהיא תנסה לאותת שהיא רוצה לצאת, בפרט כאשר רואים שהמחתרת מבצעת פעולות בסביבה, ויש התנגדות - לא הכל אבוד. 8. בכלל, בסצינה עם המשאיות מפרק 2, לפני ההוצאה להורג, חלק מהאנשים מכוסי ראש, חלקם לא מכוסי ראש. למה? כדי לחסוך בניצבים? 9. מזהירים את שרון מלהסתובב לבד במושבה, אבל 3 מסתובבת לבד חופשי, ואפילו לא מאויימת. נראה שבנקודות מסויימות התסריטאים לא סגורים על עצמם, והתוצאות הן חוסר רציפות *מטריד*. זה לא במקום. אני מצפה שבכל עונה התסריט יהיה מוכן מראש, וששטויות סיספונד מפגרות כאלו לא תהיינה. אממה, הנאום של אדומה לפני היציאה לפעולת החילוץ, אפילו הטקס, הם במקום. גלאקטיקה הולכת על שלוש משחתות אויב, תוך כדי נסיון להגן על חלליות אזרחיות במקביל. יהיה מעניין. כולי ציפיה.