פרק 28~

imdark

New member
זה לא המהלך האלוהי

זה המשחק האלוהי זה פשוט מתרגם גרוע שלא חקר את משמעות המילה החשובה ביותר בכל הסידרה הרעיון של המשחק האלוהי הוא לחשב את הערך המדויוק של כל מהלך במשחק ולהגיע למהלך עם הערך הגבוהה ביותר עם תראו משחקים של מקצוענים תראו למה אנחנו כל כך רחוקים ממשהו כזה השחקנים הטובים ביותר שיש לנו קוראים בארך מקסימום של עד מאה מהלכים קדימה אבל הקריאה הזו היא לא ממש מדויקת אלא היא מבוססת על רגשות וכל רעיונות שיותר קיימים בלב של השחקנים מאשר ממש על הלוח זו גם הסיבה שבגללה שחקנים אלו הם הרבה יותר טובים מכל מחשב בעולם הם מתבססים על רגש ועל הריפלקסים של היריב שלהם כאשר למען האמת זהו משחק לוח המתבסס על מספרים בדיוק כמו כל משחק לוח אחר אבל הוא עמוק יותר מכל משחק אחר ויש יותר ממליירד תגובות היגיוניות לחלוטין לכל מהלך

Navidshi

New member
../images/Emo182.gif המלך הוא עירום

מתרגם גרוע? בחיי, אפילו המורות שלי ליפנית אמרו שהתרגום הזה די טוב. כמה טוב שיש נערים בני 15 שלא מדברים את השפה שיעמידו אותי ואותן על טעותנו. שוב, למקרה שלא קראת את זה בפעם-פעמיים הקודמות שכתבתי את זה כאן בפורום: המונח היפני הוא "kami no itte". הפירוש המילולי הוא "המהלך (itte) של (no) האל/ים (kami)". או בצורה טיפה יותר מסוגננת "המהלך האלוהי". האתר Sensei's Library, שממנו אני שואב הסברים רבים לגבי המשחק והמונחים השונים המשמשים בו (ראה קישור מצורף) אומר בנושא:
Literally means 'The Hand of God' or 'The Move(s) of God' in Japanese; a more natural English translation in a Go context might be 'perfect play' or 'divine move'.​
גם בתרגום הרשמי של הסדרה לאנגלית, וגם ברוב התרגומים המאוחרים יותר, מתורגם המונח בתור The Divine Move שפירושו בצורה מילולית לחלוטין "המהלך האלוהי". האתר גם מוסיף ומציין שבאופן כללי המשמעות של kami מתייחסת ל"ישות עליונה" ולא בהכרח אלוהית (כלומר, שחקן מיומן יותר מכולם, במקרה שלנו), אבל בזמן שניתן לתרגם את המונח, מבחינת משמעות, בתור "הצעד הטוב ביותר" (מי זוכר את אקירה משתמש בביטוי הזה כבר בפרק הראשון? הניסוח שלו ביפנית היה שונה לחלוטין) הקונוטציות הדתיות של המילה בשפת המקור (kami בקנג'י הזה הן הרוחות השומרות והאלים של יפן) מובילות לכך שהתרגום המדויק יהיה משהו בסגנון "המהלך שהשלמות המוחלטת שלו נוסכת יראה כמעט דתית בצופים". אני רוצה לראות מישהו דוחס את זה לתוך כתובית שלוש פעמים בפרק. אי לכך, אנחנו מצמצמים את המונח ל"המהלך האלוהי" בהשאלה, מהלך מושלם שראוי לאלים. כמו שאמרו המורים בבית הספר בזמני - "100 זה רק למורה ולאלוהים". imdark - עם כל הכבוד לעניין ולהתלהבות שלך מגו, שניכרים בפירוש בהודעות שלך בפורום, הגישה שלך דורשת שיפור משמעותי. אתה מתייחס בזלזול לכל משתמש שכותב משהו בנושא, ומציג את עצמך בתור סמכות עליונה בתחום שהתחלת לעסוק בו רק לאחרונה, ואף בנושאים קשורים חלקית שהעניין וההבנה שלך בהם שוליים (ככל הנראה) בלבד.

harar8

New member
יואו

המשיבה הזה כל כך עיצבן אותי
איזה סנוב כבר היה בא לי להרביצ לו או משהו, ואיך הוא מעז לדבר ככה אל איסומי הוא הרבה יותר טוב ממנו.

star_female

New member
אההה~

פרק 28: wakajishisen וואיה לשינדו: "אתה עליז מדי" XDDDD (לא רק אני שמתי לב לזה, נכון? ^^; ) היקארו כל כך מתרגש ^^; מה אוצ'י לבש XDDD בכלל, לכולם היו בגדים קצת מוזרים ^^; מאשיבה כל כך מעצבן >.>;;; סאקי-סאן
*טויה חולף בדיוק לפני היקארו בלי להסתכל עליו* הוא כל כך עשה את זה בכוונה כדי לעצבן את היקארו! להיקארו יש פרח ורוד לבן על החולצה XDDD ... טוב, אז הפרח הורוד הוא לכל האינסיי ^^; אבל זה עדיין משעשע~ סאי: "נראה שאתה מעוניין דווקא בהיקארו" >.>; "הצורה שלי מגבילה אותי" סאי :< המהלך הגאוני של היקארו *-* היכולת שלו לראות קדימה~ אני אוהבת את המשחק הזה שמראה כמה פוטנציאל יש להיקארו ^_^ איסומי ניצח~ D: *וואיה מרביץ למאשיבה* D: גו וואיה~ (ד"א אחת הסצינות הכי אלימות בסדרה XD) והוא עשה את זה בשביל איסומי
*טויה מתרכז בקולות שהיקארו עושה מאחוריו (במשחק!!
)* *-* המשקפיים של אוגאטה שוב נוצצות ;;

mikokikyo

New member
XD

'וואיה לשינדו: "אתה עליז מדי" XDDDD (לא רק אני שמתי לב לזה, נכון? ^^; )' לא, לא רק את שמת לב לזה
וכע, סאי בישי^^ והוא גם לא אנוכי, הוא לא מתבכיין בגלל שאוגאטה לא שמע אותו (למרות הטון הנמרץ והמצחיק שלו באותו הרגעXD), אלא מודה לאלים שהם הפגישו בינו לבין היקארו*_* סאי כל כך מתחשב*_* אוגאטה מאוהב באקירה ובהיקארו או שזה רק נראה(ונשמע) ככה? והוא יותר יפה מתי שהמשקפיים שלו לא נוצצות ואז רואים את העיניים הבישיות שלו;; סאי*_* ^^

coral chan

New member
איזה פרק יפה!!!!1111 ../images/Emo210.gif

רק חבל שאני לא מבינה בגו בשביל להבין למה הוא כל כך יפה ס____ס;;;;

S h e d o n i t

New member
~XDD~../images/Emo100.gif../images/Emo9.gif

אכן פרק יפההההההההההההההההההההPP: ^~^~^~^~^~^~^~^~^~^ ~!~!~!~!~!~!~!~!~!~!~ ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

CibiHeart92

New member
חחחח

ותחשבי שיש אשכרה אנשים שצפו בזה ובכל מהלך נכנסו עוד יותר למתח כי הם אשכרה הבינו מה הולך במשחק.... אני רק עשיתי את עצמי רוב הסדרה XDDD

במילה אחת: וואיה.

בכמה מילים: תודה לאל שהוא הכה את מאשיבה
וואה, אני אוהבת את הפרק הזה. אחד המועדפים עליי, בהחלט! מאשיבה כזה בולדוג! XDD~ המכות שוואיה נתן לו הגיעו לו בהחלט! [אבל אני אוהבת את המדובב שלו, חמודדד~] הממ... אקיהיקא~! אמ"ג! *_* בע, אוגאטה שוב מפחיד ;[ ובשאר הדברים, אני נורא מסכימה עם טלי-צ'אן~ הו, וזה לא וואיה/איסומי! הם חברים טובים ;;

CibiHeart92

New member
אכן

וואיה ואיסומי עדיפים בהרבה כחברים טובים מאוד מאשר כזוג O:

CibiHeart92

New member
זה נכון! ^_^ |מיניספוילר|

חכי חכי שהוא ילטף לו את הראש ויגיד "גדלת!" XDDD כל כך אהבתי את הקטע הזה....

star_female

New member
:O לא נכון, הם זוג נורא חמוד!

וגם הקטע שדיברת עליו נורא חמוד XD

CibiHeart92

New member
נכון XD

הסיני ההוא היה הדבר הכי מטריד שראיתי בסדרה, יותר מכך שהזקן ההוא נראה מעט כמו מלך הקופים מספר הג'ונגל.... והם זוג חמוד אבל הם עדיפים כחברים ממש ממש ממש טובים מאשר זוג זוג... ^^; שיהיו מאוהבים בסתר או משהו לא יותר מזה XDDDDD

../images/Emo57.gif../images/Emo205.gifמה זה הפרח הזה שהיה

לאקירה? S-{ אכן זה מה שיש לי להגיד אחרי שפיספסתי מלא פרקיםXD היקארו עליז

CibiHeart92

New member
הפרח הזה

נועד כי כמה שיותר מראה חנוני יותר טוב כשמדובר באקירה P: זה משהו שקשור לפרוז XD

למעלה