פרק 1.01

flying eagle

New member
פרק 1.01

שפכו פה כל מה שיש לכם להגיד. אם למישו יש שאלות לדיון...

o r t a l i t

New member
שאלות לדיון,

במהלך הפרק רשמתי לעצמי המון הערות קטנות :) אחכ אני ארשום אותן, אבל בינתיים אני אנסה לייצר שאלות. אזזז הפעם הכמה הזו שאתם צופים בפרק ? היה כיף כמו בפעם הראשונה ? עליתם על דברים חדשים ? זכרתם דברים בע"פ ? הרשתם לעצמכם להתעופף לפעמים ? :) בהתבסס על הפרק הזה בלבד [נסו להיות כמה שיותר אובייקטיבים], איך 'מכושפות' ? מה חשבתם על הכוחות כמו שהם הוצגו בפרק ? הלחשים ? ועל ג'רמי כשד ? מה אומרים על האחיות, האיפיון שלהן, היחסים בניהן [*האחמ*פיבי-פרו*האחמ*] ? דברו איתי על פרסונל גיין. (אולי רק אני שמתי לב) מהבחינה הטכנית יותר, איך הכתיבה ? המשחק ? איך האפקטים ? הסאונד ? ול[סוגשל]סיכום, עד כמה הייתם בוחרים את ההתחלה הזו ל'מכושפות' ? [מוזמנים לחפור על שינויים שהייתם עושים]. קצת לא מנוסח כדיון, אבל... חפיפ.

always be me mc

New member
אהההה זה כמו ניתוח סרט בתיקשורת../images/Emo7.gif אה כן ו:

דמט! ג'רמי הוא מכשף(וורלוק) ולא שד!

o r t a l i t

New member
זה מה שהן אומרות בפרק,

אבל מה בעצם עושה אותו כזה ? באמת שתמיד התייחסתי לכל הבאד גייז אותו דבר, כי אני לא לגמרי מבינה מה מבדיל בין וורלוק לדימן... את'מי לעומת כדורי אש/אנרגיה ? בלינקינג לעומת שימרינג ? >< מיותרP:

flying eagle

New member
אם הבנתי נכון

שד "נולד" עם כוחות. וורלוק גונב אותן ממכשפות שהוא הורג (בהמשך אם אני לא טועה גם משדים). ושד הוא הרבה יותר חזק ו"upper level" מסתם וורלוק.

o r t a l i t

New member
יואו איזה סיפוקקק XD

אז וורלוק הוא לא כלום כשהוא נולד ? מתי אומרים את זה, אם אפשר לשאול ? :)

flying eagle

New member
הוא נולד עם יצר טבעי לרוע

ולרוב יכולת לזהות מכשפות. אבל בלי כוחות. לא זוכרת איפה, אבל אומרים את זה. עובדה שב1.18 לברנדן אין שום כוח, הוא רק נלחם נגד הרוע שיש בתוכו. מ-demon's jumble Warlock Warlock is sometimes wrongly used these days as the term for male witches. But men who practise witchcraft as a religion generally prefer to be referred to as witches or wiccans. Warlock comes from the old English "wer loga" and means enemy, traitor, liar, etc. The word Warlock became associated with one who had made a pact with the devil. In an attempt to discredit wicca the catholic church started this slander. The devil has nothing to do with wichcraft as contempory witchcraft does not share christianity's belief in the devil.

flying eagle

New member
כמה תשובות

הפעם הכמה הזו שאתם צופים בפרק ? לא הרבה. שלישית או רביעית (אני חושבת שבטלוויזיה פספסתי אותו. רק את 1.07 אני זוכרת שראיתי בטלוויזיה מהעונה הזו) היה כיף כמו בפעם הראשונה ? כמעט. אבל אין כמו הפעם הראשונה... {אחח התמימות...} עליתם על דברים חדשים ? כן! ג'רמי הוא ממש לא הטיפוס של פייפר! איך היא יצאה עם הדבר הזה?? וגם שהכניסה לעליית גג נראה לי נראית אחרת בפרקים יותר מאוחרים (לפי מה ששמעתי, הפרק הראשון צולם בבית האמיתי, ואח"כ עברו לאולפן). איך זה שג'רמי, שהוא יענו עיתונאי וכנראה גם עיתונאי מוכר, "נעלם" ואף אחד לא שם לב?? גם שמתם לב שפייפר מעדיפה ללכת עם פרו (למרתף) מאשר עם פיבי (לעליית גג)? אני רואה פה סוג של העדפה... זכרתם דברים בע"פ ? בוודאי. את הקלאסיים: Phoebe: Surprise! I found the hiden key Phoebe: I never touched Roger. Piper: Okay, we'll try the group hug later. Piper: And we have a cousin who's a drunk, an aunt who's manic, and a father who's invisible. Phoebe: We're the protectors of the innocent. We're known as the charmed ones. ויש עוד. אבל אלה בעיקר...
הרשתם לעצמכם להתעופף לפעמים ? אי אפשר באמצע מכושפות להתעופף.. זה פשוט טוב מדי ומרתק מדי! חחח בהתבסס על הפרק הזה בלבד [נסו להיות כמה שיותר אובייקטיבים], איך 'מכושפות' ? מצחיקה,חמודה, קלילה יחסית ונחמדה+. כמובן שבהמשך זה הופך למעולה ולא לנחמד+ ולהרבה יותר עמוק מסתם "קלילה". אבל האפקטים שם ממש אבסורדיים... וג'רמי מאוד מעצבן ומאוד עלוב בתור וורלוק... בעיקר האופן שהוא מחזיק את הסכין. מאוד מגוחך... מה חשבתם על הכוחות כמו שהם הוצגו בפרק ? התחלה נחמדה בהחלט. רק שפרו קצת מגזימה בגודל התנועה שהיא עושה עם הראש כדי להעיף את ג'רמי על הקיר... והחיזיון של פיבי גם קצת עלוב. בעיקר איך שהיא מונעת את התאונה אח"כ - היא כולה נופלת מהאופניים. המכונית אפילו לא משפשפת אותה! לעומת זאת בפיילוט שלא שודר לורי רום ממש נדרסת והכול וזה הרבה יותר יפה! הכוח של פייפר מגניב כרגיל. רק שלי היה נראה שהעמידו שם דמות קרטון במקום השף מור... הלחשים ? קלילים. לא מתוחכמים במיוחד. גם איך פרו חשבה בכלל להשתמש בלחש כוח השלוש?? זה לא מובן... ועל ג'רמי כשד ? עלוב ביותר. בעיקר אופן אחיזת הסכין במעלית והתנועות המגושמות שלו. וגם האפקט עם הפנים שלו!
חחחחחחח עלוב כל כך!! אבל היו לו כוחות יותר חזקים מכמה וורלוקים אחרים... והוא הוכנע די בקלות... מה אומרים על האחיות, האיפיון שלהן, היחסים בניהן [*האחמ*פיבי-פרו*האחמ*] ? זה די ברור. פרו נאלצה להקריב את הילדות כדי לגדל אותן ולכן היא הרצינית, האחראית, המטפלת. פיבי יותר מפתוחה לדברים חדשים ויותר הרפתקנית ומשוחררת. פיבי-פרו באיזה ריב ישן נושן. פייפר תקועה ביניהן (" Okay, we'll try the group hug later."), חמודה כתמיד, לחוצה, צינית ומצחיקה. מותק של בחורה!
דברו איתי על פרסונל גיין. (אולי רק אני שמתי לב) אממ באיזה חלק? של פייפר והשף מור? אני חושבת שבגלל שהן לא מודעות לכוחות שלהן ורק מגלות אותם ולומדות עליהן אז זה לא נחשב פרסונל גיין. כי היא לא ידעה בכלל שהיא יכולה להקפיא אותו... ואחרת, איך היא הייתה לומדת על הכוח שלה? הרי הוא עובד לה הכי טוב כשהיא נלחצת...
מהבחינה הטכנית יותר, איך הכתיבה ? אחלה כתיבה. השתפרה בהמשך כמובן... המשחק ? נו באמת, לא צריך לשאול בכלל! אחחח הולי הולי הולי..... וכל הזמן חשבתי על לורי vs אליסה... יש קטעים לטובת זאת וקטעים לטובת זאת. אבל בכללי, התפקיד יותר התאים לאליסה. היא גם קצת יותר דומה לאחרות... איך האפקטים ? כבר אמרתי שהם עלובים ומעוררי גיחוך
הסאונד ? הכוונה למוזיקה? נחמדה. היה חסר לי פתאום השיר שיש תמיד אחרי הפתיחה על רקע צילומי העיר. וגם המוזיקת סיום הייתה שונה... השאלת סיכום זה כבר דיון... אני אחשוב על זה ואענה בהמשך.

o r t a l i t

New member
יאללה גמאני :)

אזזז הפעם הכמה הזו שאתם צופים בפרק ? וואי, לפחות עשירית :) היה כיף כמו בפעם הראשונה ? כמעט 0= עליתם על דברים חדשים ? לא יצא לי להתעמק באנדי קודם. אבל היום שמתי לב במיוחד שהוא ממש ממש מאמין בכל הקטע עם המכשפות וממש לא מתאים לו לא לקבל את פרו מאוחר יותר ): [
?] וחוצמזה, מה טריקווטרה זה סימן של כמה מכשפות ? א. ראינו בהמשך שמכשפות עם סמל דומה הן חברות באותה 'כת'. ב. טריקווטרה לא קצת... מסמלת את כח השלוש ? שמייחד את המכושפות ? זכרתם דברים בע"פ ? כמעט הכל חח (:) חופשי דיקלמתי עם הפרק. נבחרים : פייפר וסרטי האימה, פיבי וה"Dad, Dad, Dad, Dad,Dad" (ספור P:) חח, "Grow to what" והצחוק שלהן, כאילו התרה מקודם, "I thought breaking up with you was the best thing I did, But this (quiting) absolutely tops that" (בטוח לא מדויק
), פרו, פיבי והאירוניה עם הNO VISION וכמובן ה-ציטוט של פיבי לפני שפייפר נוסעת :) הרשתם לעצמכם להתעופף לפעמים ? :) לא ! חח רק הרשתי לעצמי לפספס את ההתחלה כי היא לא כיפית. בהתבסס על הפרק הזה בלבד [נסו להיות כמה שיותר אובייקטיבים], איך 'מכושפות' ? מעל הכל ? מוזרה !! דאמ... היו הרבה דברים הזויים. אבל בסהכ נראית סדרה נחמדה עם פוטנציאל שלא עומד להיות ממומש
מה חשבתם על הכוחות כמו שהם הוצגו בפרק ? מגניבים רצח !! בעיקר הטלקניזס, פרו, העט והעניבה, פרו-פיבי, רוג'ר, אבא והכדורים, פייפר והשף ואפילו פייפר וג'רמי... האמת החלק של פיבי היה הכי פחות מרשים (אכן עם לורי רום היה יותר). חבל שהכח של פרו נעשה פחות משוכלל בהמשך P: הלחשים ? הלחש כמעט-עבד מרחוק :\ כשהן מכשפות מתחילות והווּדו המוזר. PO3 האהוב עליי... אחח הצלצול של הפלא שלי... קצת מוזר שפרו עלתה על זה... אבל היא חכמה כזו אז מה הפלא ? P: ועל ג'רמי כשד ? טוב, אז וורלוק ! האמת לא רעה בכלל הבנייה שלו... הוא תכנן את התקיפה, הוא מתחיל להתגלות, הוא בא לתקוף, הוא יודע הכל. מה אומרים על האחיות, האיפיון שלהן, היחסים בניהן [*האחמ*פיבי-פרו*האחמ*] ? מדוייק !! ממש יכולתי לראות אותן מאוחר יותר בידיוק אותו דבר (רק מודה שלא רואה את פייפר של עונה 1 מתמודדת עם ג'רמי, אין מצב). יש דברים שהייתה קצת חסרה עקביות בהן [כמו הכוחות והלחשים], אבל רואים שמבשלת הרעיון חווה את הדמויות האלה בחיים שלה. אבל מעבר לאחיות, אני חייבת לציין שאפילו דריל ואנדי הם ממש עצמם... גם ביחסים יש קו יפה... רואים את פרו ה'אמא', את פיבי ה'פרי ספיריט' ואת פייפר ה'מקשרת'. פרו-פיבי דווקא היה מגניב, אבל ברור שלא יכול היה להמשיך ככה [ולא רצוי, זה היה יפה לכמה שניות חח] ההתרה הייתה כיפית, אבל לפרק אחד זה לא מספיק לטעמי. דברו איתי על פרסונל גיין. (אולי רק אני שמתי לב) חחחח עוד דבר שדי 'עליתי עליו' היום הוא 'למכשפות מתחילות יש פטור מפרסונל גיין ?' נכון שהן עוד לא מכירות את הכוחות שלהן, אבל במקום להרתע באמת - הן ממשיכות לנצל את זה... פייפר לא מנסה לעזור לו או משהו, היא פשוט שמה את היין ! פרו לא רק שלקחה אליה את הקנקן אלא מעבירה ממנו חלב לקפה חחחח לא יפה XD אם כי יש מצב שהקונסקווינסס זה עצם החשיפה שלהן לכל עולם הרשע [; מהבחינה הטכנית יותר, איך הכתיבה ? מעולה, צינית, כיפית. כמו שאמרתי - בעלת קו מחשבה. נהניתי :) המשחק ? שלושתן ממש הצליחו להכנס לדמות לדעתי, ממש אהבתי את המשחק, הולי ממש משתפרת בהמשך - היא עשתה את פייפר קצת נוירוטית ונואשת לשלום מידי עם תנועות הגוף חחח אבל בסהכ גם כאן היא מעולה :) שאנן כמובן 3>>> איך האפקטים ? אוי ואי [פנים של ג'רמי.. גאד], מלבד האש מהיד... מגניב לגמרי. גם ההקפאה הייתה עלובה, גם קצת החזיון, הדלת-אפקט-מובי-מייקר חחח.. הכל די בע. XD הסאונד ? פחות טוב מתמיד. לא שמתי לב לצלילים מסויימים שהפריעו לעומת פרקים אחרים או סדרות אחרות, אבל מידי פעם חשבתי לי על הסאונד שהוא מציק. ול[סוגשל]סיכום, עד כמה הייתם בוחרים את ההתחלה הזו ל'מכושפות' ? [מוזמנים לחפור על שינויים שהייתם עושים]. הדבר היחיד שהייתי רוצה שישתנה, זה המהירות. אני חושבת שכעונה ראשונה מעניין לראות אותן מגלות את הכל בהדרגה, אבל כאילו הביאו עליהן, ועלינו ב'בום' הכל. באותו פרק/יום הן מקבלות-מגלות-משתמשות-מבינות-מפחדות-משלימות-נוקמות-עוזרות-מתמודדות_עם_ג'רמי, אאוץ' ?! גם ג'רמי עצמו כאילו חזק מידי לפרק ראשון והכל טססס. אבל כמובן שזה בדיעבד וכפרק ראשון זה אחד הפרקים הראשונים הפחות מבולבלים שראיתי ויותר מאורגנים על עצמם חוץ מפרטים קטנים שקצת סטו... ובקטנה... פרו ואנדי כאלה חמודים, הייתי מצפה ליותר עתיד 3> השף ממש משעשע, אבל מציק XD רוג'ר ממש ממש אידיוט, אני מסכימה עם פרו :) ג'רמי יותר חמוד מרוג'ר ! HotDogs, Hamburgers, Pizza... חפירות לנצח !!

flying eagle

New member
בקשר לפרסונל גיין -

אולי גם בגלל שהן בכלל לא היו מודעות לזה שקיים דבר כזה כמו "פרסונל גיין" אז זה לא השפיע עליהן? הרי אם תשימי לב, רק אחרי שהן קוראות על זה הן מבינות שיש דבר כזה ורק מאז זה מתחיל להשפיע עליהן. ובכלל, אני חושבת שכן היה בהמשך עונש של פרסונל גיין על פייפר: השף מור שנעלם והשאיר אותה עם כל הבעיות; הבוס המעצבן שהיה לה שהפיל הכול עליה ולא העריך אותה בכלל; השף שאהב ללבוש בוקסר במטבח וזרק לה את כל הסכינים והתפריטים; המלצר הדיכאוני והמעצבן שנפרד מחברה שלו והיה שובר כלים כל הזמן; ועוד ועוד ועוד. בקיצור, לא היו חסרים דברים רעים שקרו לפייפר במסעדה מאז היא נשכרה לעבודה בעקבות ההקפאה של השף מור. אז אול יהיא כן זבלה מעונש על פרסונל גיין...

CheN323

New member
עונהנהנה

אזזז הפעם הכמה הזו שאתם צופים בפרק
שלישית אני חושבת היה כיף כמו בפעם הראשונה
לא, פעם ראשונה היתה טובה יותר עליתם על דברים חדשים
לא ממש
זכרתם דברים בע"פ
חחח כה בטח, כל מה שפיבי הקריאה בספר, ואממ מה שהיא סיפרה לפייפר ליד האוטו, ועוד הרבה דברים
הרשתם לעצמכם להתעופף לפעמים
, כן, כי לא הייתי עסוקה רק בפרק, עשיתי עוד דברים (A) בהתבסס על הפרק הזה בלבד [נסו להיות כמה שיותר אובייקטיבים], איך 'מכושפות'
מסקרן
ומושקע משו מה חשבתם על הכוחות כמו שהם הוצגו בפרק
מגניב
. הם יצאו קצת מהר מדי לטעמי אבל עדיין נחמד הלחשים
מגניבים כרגיל. במיוחד הראשון שפיבי קראה מהספר
ועל ג'רמי כשד
מטריד מאוד
מה אומרים על האחיות, האיפיון שלהן, היחסים בניהן [*האחמ*פיבי-פרו*האחמ*]
הריב בין פרו לפיבי נפתר מהר מדי
רציתי שיריבו יותר חחח דברו איתי על פרסונל גיין. (אולי רק אני שמתי לב)
שו
... מהבחינה הטכנית יותר, איך הכתיבה
פסדר אני מניחה
המשחק
נהדר
איך האפקטים
מעולים הסאונד
נחמד
ול[סוגשל]סיכום, עד כמה הייתם בוחרים את ההתחלה הזו ל'מכושפות'
המממ כמו שכתבתי, פיבי ופרו היו צריכות לדבר יותר לפני שכל הקטע עם הכוחות התחיל. פיבי הייתה צריכה לקבל את הקטע של הקסם קצת פחות בטבעיות, זה לא אמין
. ג'רמי היה מפחיד מדי
כבר פעם שניה שאני מעבירה את החלק שלו עם פייפר במעלית
. פייפר היתה צריכה להיות מופתעת יותר כשהיא עצרה את הזמן לראשונה, ולא ישר לרוץ לטבל את האוכל... בתכלס התסריט היה טוב
חפרתי מספיק

yoad123

New member
עונה:

אזזז הפעם הכמה הזו שאתם צופים בפרק ? לא יודע... 5 אולי. היה כיף כמו בפעם הראשונה ? לא כמו בפעם הראשונה אבל היה כיף. עליתם על דברים חדשים ? לא ממש. זכרתם דברים בע"פ ? כמובן. יש ציטוטים נצחיים מהפרק. הרשתם לעצמכם להתעופף לפעמים ? :) לא ממש... זה מעניין ומותח. בהתבסס על הפרק הזה בלבד [נסו להיות כמה שיותר אובייקטיבים], איך 'מכושפות' ? אם מתבססים רק על הפרק הזה, אז מכושפות נראית כסדרה קלילה ונחמדה, לא עמוסה בעלילה ושאין לה עתיד רחוק... מקסימום שתיים-שלוש עונות. (מה לעשות, ככה זה נראה). מה חשבתם על הכוחות כמו שהם הוצגו בפרק ? כוחות שולטים ומקוריים!!! הלחשים ? לא היו ממש הרבה, אבל לחשים נחמדים אבל אולי קצת קצת מעפנים. ועל ג'רמי כשד ? וורלוק! מכשף! והאמת הוא לא היה מקורי כל כך בלהיות מכשף... לא יצא מהנורמות. דברו איתי על פרסונל גיין. (אולי רק אני שמתי לב) נראה לי שכמו שנופך אמרה, זה לא היה ממש פרסונל גיין שהם השתמשו בכוחות שלהן. הם רק למדו להישתמש בהם. מהבחינה הטכנית יותר, איך הכתיבה ? ממ לדעתי יכלו להוסיף קצת מסתורין. המשחק ? מעולה, כרגיל. איך האפקטים ? יחסית טובים... יכלו לעשות קצת יותר מוצלח בקטע בסוף עם ג'רמי. הסאונד ? ממ... חח לא יודע. בפיילוט היו קטעים עם מוזיקה יותר נחמדה. ולסיכום, עד כמה הייתם בוחרים את ההתחלה הזו ל'מכושפות' ? [מוזמנים לחפור על שינויים שהייתם עושים]. אממ האמת אין לי ממש זמן לחפור עכשיו, אבל לדעתי זאת הייתה פתיחה טובה, שהציגה את הדמויות בצורה די ברורה, אבל אולי היו יכולים להתעכב קצת יותר על ההיסטוריה של המשפחה...

flying eagle

New member
בפרקים יותר מאוחרים

יש הסברים על המשפחה שלהן. לאט לאט מגלים דברים. אני חושבת שככה זה יותר נחמד מאשר להפיל את הכול על הצופה בפרק אחד.. (בעיקר, כי אחרת לא היו יוצאים כמה מהפרקים הטובים בסדרה...)

למעלה