פרק רעננה - גועל נפש

• פותח הנושא wgaf
  • פורסם בתאריך

wgaf

New member
פרק רעננה - גועל נפש

"ביליתי" אתמול ( יום ראשון ) בפרק רעננה אחרי הצהריים. הפרק היה מטונף , עמוס מאד וכ 95 אחוז מהשוהים בו היו ערבים. קשה לי להבין מדוע פרק מרכזי של עיר שקרוב ל 100 אחוזים מאוכלוסייתה הם יהודים מאוכלס בקרוב ל 95 אחוז ערבים . מה אני מפספס פה ? אם הייתי מחפש אווירה שכזו הייתי הולך לגור בלוד או ברמלה . בהפרש במחיר בדירות הייתי יכול לקנות מרצדס. נראה לי שאני הייתי תושב רעננה היחיד באותה שעה . מדוע על תושבי רעננה לממן מקום בילוי עבור כל ערביי אזור המרכז ? במצב הנוכחי אני קורא לעירית רעננה להרוס את הפרק ולבנות שכונות מגורים במקום.

shian

New member
ואם זה היה חרדים או

סתם הרבה אנשים שמגיעים מכל הארץ גם היית אומר את זה?? אני מבינה שמפריע לך שהפארק עמוס ומטונף אבל לא אהבתי את הריח הגזעני של ההודעה שלך. גם לי מפריע שאני כתושבת רעננה כמעט ולא מגיעה לפארק כי הוא עמוס והוא עמוס לא במשלמי ארנונה שמהם נבנה ומתוחזק הפארק אבל הרחקת לכת בהצעה להרוס אותו. אתמול אגב נדמה לי שהיה עיד אל פיטר, מה שיכול להסביר את ההצפה בפארק.

wgaf

New member
איזה גזענות ?

אם הייתי רוצה לבלות באיוורה של עזה הייתי נוסע לאום אלפחם. מפרק עירוני ברעננה יש לי ציפיות אחרות . אם תושבי רעננה אינם מגיעים לפרק כיוון שהוא מטונף ועמוס בתושבי כל אזור המרכז אז מי לכל הרוחות צריך את הפרק הזה ? עיריית רעננה יכולה למכור את השטח במיליארדים ולהשתמש בכסף לרווחת תושבי רעננה.

32103210

New member
צודק !

העירייה צריכה למכור את שטח הפארק ,ולהשתמש בכסף לרווחת תושבי רעננה ,(לדוגמא בנסף אפשר יהיה לבנות פארק).

nesi happy

New member
עם כל הצער שבדבר יש צדק מסוים בדברים המובאים

אך כך זה בכל הארץ, כולל בקניון רננים ברוב הביקורים שלי שם. תחושה של הימצאות בטייבה. לאנשים מסוימים זו נשמעת גזענות ואחרים מרגישים שזה לא זה, עם כל הכבוד לדו-קיום. אבל זה כבר פתח לדיון אחר.

ניטרוי

New member
יום חמישי היה עמוס כנ"ל ברננים

אבל היה באמת יוצא דופן . שאלתי קופאית בסופר ונעניתי שזה היום האחרון של איד אל פיטר ("החג שלנו"), ומחרת היום האחרון של "החג שלכם".

איזה יופי, בשורות טובות ../images/Emo45.gif

המזימה של עוזי ז"ל ושל ביילסקי, לעשות סינון אתני בכניסה לפארק, נכשלה

wgaf

New member
איזה סינון אתני ?

סינון של תושבי רעננה משלמי ארנונה לתושבי ערים אחרות ( כפר סבא , הוד השרון , קלקיליה , טירה אוםאלפחם ועוד ) . חוץ מזה האם בתור תושבת רעננה המצב שבו הפרק העירוני מאוכלס ב 95 ערבים ופחות מחמשה אחוז תושבי רעננה הוא מצב רצוי בעיניך ? אם כן הייית יכולה לגור בלוד . היית חוסכת הרבה כסף. מדוע על משלמי הארנונה ברעננה לממן מקומות בילוי עבור כל ערביי אזור המרכז ?

ע מיש

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

די לגזענות. אנחנו יכולים לשמוח על זה שיש מקום בו יהודים וערבים יכולים לבלות יחד ויכולים להיות גאים בכך שזה קורה ברעננה.

wgaf

New member
על מה יש לשמוח ?

די לטמטום . מדוע על תושבי רעננה לשמוח על כך שהפרק העירוני שלהם מטונף , עמוס ומאוכלס רובו ככולו בערבים . הם כל כך שמחים שהם הפסיקו לבלות בפרק . אתמול ביום חמישי הפרק היה עמוס מאד ואני הייתי אחד מתושבי רעננה הבודדים שהיו שם. בתור תושב רעננה זה נראה לך מצב משמח ?

ע מיש

New member
בהחלט כן, אני שמח שרעננה מוצאת חן

בעיני אנשים וכי יכולים לבלות כאן גם ערבים וגם כל מי שמתחשק לו. זה כל כך ברור שהטענה שלך נובעת מגזענות עד כי אין טעם להוסיף ולעסוק בכך, ובכל זאת אשאל אותך שאלה - מדוע אינך מבקש לחסום את רחוב אחוזה בפני נהגים שאינם תושבי רעננה? הרי הכביש הזה מתוחזק על חשבוננו לא?

מדינת כל אזרחיה

אני מצהיר כי ההיתי מהמתנגדים הגדולים לגידור הפארק ברעננה ולצערי "כסף עוור עיני צדיקים". ובעידן הצביעות בו בשיחות סלון של יום שישי עולה לא פעם נושא "אתה מכיר את הקצביה המעולה בטייבה ליד הכיכר? אני קונה שם וממליץ בחום" או אכלת חומוס אצל חליל ברמלה? אחד המקומות הטובים בארץ..." אז בואו נסכם, ערבי טוב הוא ערבי מחמד שאפשר לבוא אליו לקנות בשר טוב, חומוס טוב, מסבחה מעולם אחר, אבל לא לראות אותו קרוב למקום מגורינו... אם צריך, אנחנו נבוא אליו. תזכורת קלה: מדינת ישראל היא מדינת כל אזרחיה ועדיין לא אימצה את חוקי האפרטהייד של שטחים ואזורים הסגורים לסוגי אוכלוסיות מאוד מסויימים. אני שמח שכל מי שרוצה לבוא להנות בקניון רננים, בפארק ברעננה וגם בחנויות באחוזה יוכל לבוא בדיוק כמוני.

מדינת ישראל היא מדינת היהודים!!! כל השאר

יכולים לחיות לצידנו בכיף בתנאי שמקיימים את החוקים של מדינת ישראל ובדיוק כמו שלוקחים כך שיתנו- זה לא המצב.

ATAF151

New member
אתה טועה

ראשית, אין כל סיבה שרק תושבי רעננה יממנו את המיליונים שעולה להחזיק פארק כזה. להזכירך אפילו המדינה לא מממנת חלק גדול מהפארקים ושמורות הטבע וגובה כסף בכניסה. אז מדוע למדינה מותר ולעיריה לא? שנית, מה לעשות שהערבים הם לא סתם אנשים תמימים כמו למשל המיעוט היהודי באיטליה. מדובר באנשים שתומכים ברובם בעמדות של אויבי ישראל, ולא מדובר באויבים תיאורטיים ועלומים, אלא באויבים ממשיים שסמוכים לגבולינו ופוגעים בנו מידי יום. וברור לך מה יקרה למדינה אם יתממש חזונם של ערביי ישראל ויהיה רוב ערבי גם בתוך הקו הירוק, וגם ברור לך מה הם יעשו את צבאות ערב יצליחו לכבוש חלקים ממדינת ישראל.

ATAF151

New member
והמזימה שלך הצליחה

מעכשיו רק תושבי רעננה ישלמו את המיליונים של תחזוקת הפארק. רק אל תשכחי שאין קסמים וכל מיליון שיוצא מכיס העיריה, בא על חשבון משהו אחר כגון השקעה בחינוך או ברווחה.

../images/Emo26.gifלקחת לי את המילים מהמקלדת../images/Emo36.gif

בהחלט לא היית היחיד, אם כי זה בדיוק מה שחשבתי גם. ביום חמישי הלכתי עם שני ילדי, שמחים ומאושרים אחרי הרבה זמן שלא ביקרנו בפארק וחשכו עיני(!!!) הגענו עד לחצץ ואמרתי לילדי שלצערי אנחנו יוצאים והולכים למקום אחר. הרגשתי שהייתי בעיר אחרת לגמרי ובטח לא רעננה. (לידיעתכם יש איזורים בלוד שברמה הרבה הרבה יותר גבוהה ממה שהלך שם בפארק באותו). לא סתם בחרתי להשאר ברעננה ולשאת בעול ההוצאות הכבדות אך לאט לאט אני מקבלת עוד סיבה למה לעזוב. גועל נפש, מזעזע, מדאיג, בזיון... על הקניון עוד איכשהו אפשר להבליג אבל מה שהלך בפארק ביום חמישי פשוט עבר את גבול הטעם הטוב ושלא יספרו לי סיפורים שהיה להם איזה יום חג ובגלל זה כולם באו. (ועכשיו נראה מי יהיה יפה הנפש ויגיד שגם להם מותר) אני יותר לשם לא הולכת עד להודעה חדשה שאקבל שהמקום חזר לקדמותו. בושה ובזיון!!!

למעלה