פרק מעולה!!!

adimer

New member
פרק מעולה!!!

עלמה זק שיחקה מצויין וגם הויברגר. הרגיזה אותי יעל אשתו של ראובן. "יוצאת לחופש" עם המאהב שלה. קצת חוצפנית לא?

היה פרק מצויין !

אני חושבת שעלמה ורמי פשוט מצויינים. אני ממש מרגישה את הכאב שלהם, כאילו זה היה אמיתי. זה באמת כואב לראות זוג מתפרק ככה, קשה לי לחשוב מה הייתי עושה במקום ראובן, כשמאשימים אותו בעקיפין בכל מה שקורה... נכון שיש לעשות הפרדה בין החיים האישיים לעבודה אך כשמדובר במקצוע כ"כ רגיש ואמוציונאלי הקישור לפי ראות עייני כמעט בלתי נמנע. גם אותי עצבנה יעל עם ההודעות החוצפניות שלה - היא מעמידה את ראובן על סף תהום מאוד עמוק ולמעשה גם את עצמה כי נראה שהיא חושבת שזה מה שיחזיר אותו אליה, אבל הגבול מאוד דק והיא עלולה להפסיד את הכול... מה אתם חושבים? לילה טוב בנתיים :) ליאל.

עדן גפן

New member
פרק מעולה../images/Emo45.gif

ויעל לא קצת חוצפנית, היא המון חוצפנית
אבל אני וראובן עוד ננקום בה

adimer

New member
למה לדעתכם

היא מנסה לעורר את ראובן אבל היא עוברת את כל הגבולות והיא גם קצת פאתטית. אני מקווה שיהיה איזה פרק שיציג אותה באור קצת יותר אמפטי כי עד עכשיו היא די מעצבנת באופן כללי.

גם אני נהניתי מכל רגע בפרק הזה

ומצחיק אותי כי חשבתי לעצמי איזו סדרה לאחרונה ריתקה אותי בכל פרק מחדש- חוץ מלגעת ברשע או אוז.. המון זמן לא היתה סדרה טובה, ישראלית ובכלל... ומעבר לזה יעל ממש הרתיחה אותי עד כדי כך שאמרתי לחבר שלי איזו חוצפנית היא...חחח...והוא בכלל חשב שאמרתי שלאורנה יש מאהב.. הוא מאזין לתכנית מהצד כשאני מועילה בטובי לפנות לו את המחשב ולצפות בתכנית ...חח... יש לו חצי שעת שקט ממני... ומוזר שעד עכשיו לא ממש הרגשתי שייכת לכל הסיפור של מיכאל ואורנה אבל כשהם דיברו על עינייי פלירטוטים ואמון בין בני הזוג, פתאום כשההריון נעלם מהשטח, נקשרתי אליהם יותר, והיתה לי הרבה אמפטיה לאורנה במצבה שצריכה גם להתמודד עם מגדל בהמות שמנסה לביית אותה...
לילה טוב

אותי יעל לא הרגיזה

הרגשתי אותה מאוד חזק ב"לא, לא אכפת לך מה אני מרגישה". ברור שהיא פועלת בדרך הרסנית והכל, אבל אני בעיקר מרחמת עליה ומזדהה אתה יותר מאשר עם ראובן בסיפור הזה. בקשר לזוג, מאוד הזדהיתי והיה מאוד אמין בעיניי איך שפתאום בבת אחת אורנה כ"כ כעסה כשהיא הבינה את הקשר בין הרצון של בעלה שתהיה בהריון לרצון לשלוט בה. וכמובן יפה ההקבלה - איך ראובן אומר ליעל "יצאת משליטה" באותן מילים שהשתמש בטיפול, ואיך לשני הזוגות יש אישו עם מי יכין לילד את ארוחת הערב...

נמש נמש

New member
מסכימה מאוד, ועוד...

תראו, הסדרה מתרכזת בראובן וברור שכולנו אמורים לאהוד אותו ולהיות "בעדו". אבל לי היתה אתמול תחושה ממש לא נוחה מההתנהגות שלו: זאת אשתך, אתה אמור לאהוב אותה (לטענתך? או שגם אתה התחלת לפקפק בקשר?), היא מספרת לך על רומן ועושה קולות של עזיבה ומה אתך? ניסית להתקרב? להבין את הרקע לבגידה? לעשות את הניתוח שאתה יודע לעשות עם זוגות אחרים? (זה המקצוע שלו, לכל הרוחות!) - לא, מה פתאום, הוא מתכרבל על הספה, כועס, פגוע (בסדר, מותר (-:) ואומר לה "עופי מכאן" בזמן שברור לי לפחות שהיא באה לספר לו על הנסיעה כדי לבדוק את תגובתו. מה היה קורה אם הוא היה מבקש ממנה לא לנסוע, אם היה אומר שקשה לו או משהו כזה? למה הוא רק מרים גבה על זה שהיא לא תהיה בבית כדי לספק שירותים? תגובה מהבטן שלי - מגיע לו! ובכל זאת, אסי דיין באמת נהדר... רק שגם "אשתו" נראית לי בן-אדם שצריך להתחשב בו.

adimer

New member
סליחה היא אמרה לו משהו?

היא לא אמרה לו כלום ובגלל זה הוא כועס עליה. ישר הלכה לבגוד. "ניסיתי להגיד לך את זה באלף דרכים". נו באמת. ועוד נוסעת איתו לחופשה. אני הייתי מעיפה אותה על טיל במקומו. היא חצופה. וגם לא ככ חכמה לדעתי.

pomelit

New member
זו ראייה מאוד פשטנית

ראובן מסתמן בינתיים כאיש משפחה בינוני מינוס, גם ביחס שלו לבן שלו, גם במעורבות והקרבה לאשתו. לא חכמה לצעוק עליה, ולישון בקליניקה. המצב מעוות במשפחה הזו, וזה די ברור. אי אפשר להתעלם מההקבלה בין ראובן ויעל לבין מיכאל ואורנה. כמו שהוא צועק על מיכאל שיתחיל להיות שם, הגיע הזמן שגם הוא יתחיל להיות שם ויפסיק רק להגיב. ראובן רק מגיב, ויעל מנסה להקצין את ההתנהגות שלה כדי לקבל איזושהי התייחסות ממנו. ההקבלה בולטת למשל בדיון על האוכל - כמו שאורנה אומרת למיכאל שהוא יאכיל את הילד, כך יעל אומרת לראובן שהוא ידאג לאוכל לילדים. זה הדבר שמקפיץ את שניהם.

האירוניה שהמטפל לא מסוגל לטפל בעצמו

הוא מגיב כמו שכל אדם פגוע יגיב, לרגע לא רואה את הדברים מהצד . אתם לא חושבים שיש בזה משהוא מגוחך שהפסיכולוג החכם, בעל השם הטוב, מתגלה כאדם שלא מתפקד במשפחה שלו?

pomelit

New member
לא יודעת אם מגוחך

ברור שזה מאוד בולט, וגם הולך ונהיה לו קשה להישאר הפסיכולוג החכם עם השם הטוב. זה לא מופרך שהוא יצליח לשמור על חזות מסויימת מול מטופלים, ולא להצליח לעשות את זה לעצמו. בדיוק בגלל זה הוא באמת צריך את העזרה מגילה. אם הוא יקבל אותה או לא, זו כבר החלטה של התסריטאים

אירוני בצורה חלקית, זה מה שנקרא...

הגמל לא רואה את הדבשת שלו, ולכן יש גם פסיכולוגים שהולכים לפסיכולוגים. גם לרופא מותר להיות חולה, לא

שרונסקי

New member
ללכת לטיפול זה משהו שעושים בעיקר

פסיכולוגים. זה הקטע, זה גם נחשב ממש לא 'מפותח' ולא מודע להיות בתחום ולא להיות בטיפול. צריך להתנצל על זה. וברור שהגמל לא יכול לראות את הדבשת שלו, אבל הוא אמור לפתח כישורים לכך, אחרי הרבה שנים. יחד עם זאת, בחלק של ראובן עם יעל - רבאק, הבן אדם גמור מהבגידה של אשתו, שעוד נוסעת לחו"ל, וגם אם זו התרסה, היא לא לעניין, יתכן שהוא בן זוג חרא ואבא גם לא משהו, אבל יש כזו מכת אגרוף בבטן מהבגידה, שקשה שהוא עכשיו יצליח ישר להבין את יעל, ואת המניפולציות שלה ואת החלקים שלו. הוא מאד פגוע, טעון ופועל מהרגש, ואפשר להבין את זה, רק שכדאי שגילה אולי תעזור לו בזה, או שהוא מתי שהוא יתעשת ויראה שכל החיים שלו יורדים לטמיון. אבל להבין אותו? חופשי אני מבינה, בעל-פה, אפילו שלא חוויתי את זה, זה מוכר לי במהות, מעצם היותי בת זוג כל כך הרבה שנים

מה שמיוחד בסדרה

זה שרובה מתרחשת בראש של הצופה. אין לנו מושג לגבי הזוגיות של ראובן ויעל ומה קרה בחודשים שהובילו לבגידה, יש לנו רק רמזים. מה שברור שזה שהיא חושבת שהוא שקוע יותר מדי זמן בעבודה ולא מקדיש לה מספיק זמן, דבר שיכול להיותדי מתסכל לאורך 20 שנה. אנחנו לא יכולים לדעת כיצד היא ניסתה להגיד לו את זה.

adimer

New member
טוב אני לא יודעת איך

אבל בVOD יש כבר את הפרק של היום עם גילה...כנראה בתשלום, בניגוד לפרקים האחרים שהם בחינם. בכל מקרה אני לא אגלה לכם אבל גילה לוקחת את זה באמת רחוק......אני גם חושבת שהנישואין של ראובן בברוך גדול, אבל זה עדיין לא עושה אותו מטפל גרוע. פשוט במקרה הזה הסנדלר הולך יחף. יחד עם זה בתור מטפלת אני זוכרת את מה ששיננו בלימודים.....המטפל צריך להיות מסופק בצרכיו...אחרת הוא באמת הופך אוביקט שיכול להיסחף אחרי ההשלכות שלו ושל המטופל, מה שמסוכן למטופלים שלו וגם לו. אני חושבת שאיכשהו למשל נעמה וראובן הצטלבו בדיוק בבעיות שלהם . העניין הוא שבגלל שראובן חלש עכשיו לא בטוח שהוא יוכל לעשות עם זה את מה שהוא אמור לעשות כמטפל. בואו נראה אם הוא קורס או מצליח בכל זאת לעשות את ההפרדה הדרושה.

למעלה