פרק מס´ 10

פרק מס´ 10

פרק מספר 10? 10?! כבר עברו 10 שבועות (האמתי שפיספסתי שתי טורים ככה שעברו 12)?! יכול להיות שאני טועה. אבל הזמן עבר. ועל זאת נדבר היום, אגב. בערך. בין השאר. לא רציתי לכתוב את הפרק הזה. לא רציתי, אז אמרתי שעל זה אני לא כותב, ובגלל שזהו כן נושא שמעסיק אותי, לא מצאתי משהו אחר לכתוב עליו. וזאתי הסיבה שלא היה פרק שבוע שעבר. אבל היום הבנתי שאני צריך לכתוב. ולא משנה כמה זמן אני אנסה לדחות, להבליג, או סתם להתעלם בחינניות מהנושא, הוא ראוי וזקוק לתשומת לב ולבחינה מעמיקה. ובכן, בוא כבר נתחיל עם התכל´ס. פעם שקלתי המון. לא הייתי שמן מאוד, אבל הייתי מלא מאוד, והייתי מאוד לא מרוצה מעצמי. פעם, אגב, זה לפני בערך חצי שנה. באותו זמן, אחרי בסביבות 6 חודשים ללא שקילה, עליתי על המשקל ונחרדתי מהמספר שעלה, 93 קילו בערך. ומנקודה זו פצחתי בדיאטה. מה זו דיאטה? שינוי מוחלט ועקרוני בהרגלי האכילה. פעילות גופנית עשיתי מאז ומתמיד, והתמדתי גם במהלך הדיאטה. לאחר בסביבות ה4 חודשים הורדתי, לאחר מאמצים רבים, כ25 קילו בקירוב. סכום נאה לכל הדעות, לא? הבעיה בתהליך זה היא שעשיתי את דיאטה חריפה זו אחרי שהתחלתי ללכת לאגודה ולהיכנס אל הקהילה ההומוסקסואלית. מאז ומתמיד חשבתי שקהילה שמבססת ומגדירה עצמה על פי הנטיה המינית שלה, משרשת ומבליטה את נטיה זו ובכך נותנת דגש על המיניות, וכנגזרת מכך על מין. ונראה אדם אחד, אגב, שישב בקפקא יותר מ10 דקות שיגיד שאני טועה. זה ככה. אבל זה לא רע, כל עוד מודעים לכך, ומודעים לעובדה שזה שהקהילה מדגישה וסובבת את המין, לא אומר שהאנשים בתוכה צריכים להיות אובססיביים כלפי מין גם כן. ואיפה החיבור הזה, בין הכניסה להקהילה הנימפומנית הזו, לבין הדיאטה שלי, צורם לי? ברמה הבסיסית ביותר - בתפיסה העצמית שלי. כי בקהילה, like it or not, אנחנו רואים את עצמנו פחות כבני אדם, כאנשים, ויותר כאובייקטים מיניים. כמובן שאין זה כך באופן אבסולוטי, אבל כן נכנס קול קטן, שלא היה בראשי מקודם ואם היה, היה חלש הרבה יותר, שצועק ומבליט את איך שאני נראה, ורואה עצמי כאובייקט לאחרים. אבל גם זה לא רע, כל עוד העניין בשליטה. כל אדם נהנה מהעובדה שהוא נחשק, שהוא מגרה ומושך. אבל האם העניין אצלי בשליטה? ירדתי 25 קילוץ 25 פאקינג קילו. האם נתתי לדימוי העצמי שלי להתעוות? לקבל משקל רב מדי? למי אני משווה את הדימוי שלי? לדוגמנים? אני גיליתי שכאשר אני מסתכל בראי אני רואה יותר ויותר את הדימוי העצמי שלי, מאשר את מצבי המציאותי. ובהשוואה לתצלומי דוגמנים שרירים, רזים, מאופרים ובעלי תאורה שמבליטה בדיוק מה שצריך, אני תמיד אראה עצמי שמן. "עוד 5 קילו ואני שם" הקול הקטן צעק. וכמובן, כאשר המשקל הראה שהורדתי את ה5 קילו, הקול לא נשאר מרוצה, ומייד יש מטרה חדשה, מספר חדש אליו יש לשאוף. ומקרה נוסף שהיה, כך היה. הייתי באגודה בערב יום שבת, כהרגלי, ובאו קבוצת נערים ונערות חדשים. אז אני וידידה הלכנו להגיד שלום, ולוודא שהנוער החדש יקבל קבלת פנים טובה. ומסתבר שהם, בממוצא גס, בסביבות הבני 14, 14 וחצי. אחרי התגובה האוטומטית של השוק מהמפגש עם בת 13 וחצי, מחוץ לארון, באה תחושה אחרת, קשה וכבדה. יותר מכך, תגובה מדאיגה. הם בני 14. והם כאן. איפה שאני באתי פעם ראשונה בגיל 16 וקצת, הם בגיל 14. ותגידו מה שתגידו על איך שהם צעירים מדי, ועדיף לחכות ולהתבגר לפני שנכנסים לקהילה, לקול הקטן בראש לא איכפת. הוא התחיל בלחשוש חדש. "זקן. זקן. זקן." ואני בן 17 וחצי. לא יותר, אפילו קצת פחות. ומייד הבנתי מהו הקול הקטן, מה הוא עושה בראש שלי - החיים הפכו למרוץ. איך שאני נראה לעומתו, בן כמה אני ואיפה אני לעומתו. עם כמה אנשים הייתי, כמה פעמים עשיתי - הכל לעומתו. ואני מפחד. מפחד מזה שאני נגרר במערבולת המודעות העצמית, במערבולת ה"שלי יותר גדול משלך, שלי יותר רזה, צעיר וגמיש." אני מפחד שלמרות שאני מודע לכך, זה לא מפסיק. וחוץ מלהגיד לקול לשתוק, דבר שלא הוכיח את יעילותו, אין לי מה לעשות. אז לרזות אני הפסקתי, אבל הקול לא שותק. "...רק עוד 3 קילו." מומין

MARMELAD

New member
המכתב שרציתי לכתוב למומין כבר מזמן

(והפרק הזה ביומן היה טריגר עצום לכתוב אותו סופסוף) מומין יקר ! רציתי להגיד לך שבכל פעם שיוצא לי לקרוא אותך (באינטרנט) או לדבר איתך (מה שלא קרה מאז שעזבתי את הארץ) אני פשוט נדהם ממך מחדש. נדהם מהרגישות האינסופית שלך, מהאינטילגנציה שלך, מהאקטיביות, מהגישה, משמחת החיים. נדהם בעיקר בגלל שאתה בגיל 17.5 עושה דברים שאני מעולם לא העזתי לעשות בגילך. כן, הייתי מזדיין. ובזה בערך נגמרה ההומוסקסואליות שלי. בניגוד אליך. אם הייתי יכול להחזיר את הגלגל לגיל הזה (וזה חתיכת להחזיר את הגלגל... 6.5 שנים!) - אני חושב שהייתי מאושר אם הייתי יכול להיות קצת דומה לך. למרות כל הבעיות, כל הדילמות, וכל הקשיים. כי יש לך משהו מיוחד, שלא יוצא לי לראות אצל הרבה אנשים. יש לך את הניצוץ הזה, אתה יודע, הניצוץ של האנשים ש"יעשו את זה". ולעשות את זה זה לא אומר דווקא להיות מליונר, מפורסם, או סתם על השער של פנאי פלוס. זה מתחיל, ונגמר, בלהיות מאושר. אתה מאושר, מומין? יכול להיות שתגיד שלא. אבל עד כמה שאני מכיר אותך, אני מניח שתגיד שאתה כן, או לפחות בדרך לשם. כי אתה באמת בדרך לשם. לקבל את עצמך, קיבלת. לספר למשפחה, סיפרת. ועכשיו אתה מתפנה לשלב הכי קשה (הרבה יותר קשה מלצאת מהארון, אגב) - לגבש את עצמך. להחליט איזה בנאדם אתה רוצה להיות, וללכת לכיוון הזה. לחקור את עצמך. הרבה. לחטט עמוק עמוק בפצעים הכי כואבים. להסתכל המון במראה. למדוד בגד בכל צבע כדי לדעת איזה אתה הכי אוהב. וכן, יהיו הרבה פעמים שתצא מהבית עם חולצה בצבע שייראה לך אחר לגמרי ברחוב. כי ברחוב יש לצבעים נטייה להשתנות קצת. אבל אתה תלמד מזה, אני מאמין. כי אתה מסתכל טוב, ואתה זוכר. אתה רושם לעצמך פתקים קטנים על מה שאתה חושב על העולם, ועל עצמך. ואתה קורא את הפתקים האלה ומחליט בעזרתם מה יקרה מחר, ומחרתיים, ובהמשך החיים. ככה בונים חיים, ילד. ככה הופכים למי שרצית להיות. ואני מאמין שאתה יכול להיות כל מה שתרצה. אפילו אסטרונאוט. או מלכת דראג. כי אתה מבין, אתה יכול לעשות הכל. ולא רק אתה, כל אחד מאיתנו יכול. אבל בשביל לעשות מה שרוצים, חייבים מודעות עצמית. ולצערי הרבה יותר מדי אנשים לא מחטטים לעצמם בפצעים יותר מדי. לא שואלים את עצמם למה זה מפריע להם ולמה זה טוב להם. מקבלים יותר מדי כמובן מאליו, כגזירת אלוהים או מזל או גורל או קרא לזה איך שתרצה. אבל אתה מסתכל על החיים מנקודת המבט שלך. שואל את עצמך במה אתה גרמת למצב הנוכחי, ומה לעשות כדי לשנות אותו, לשפר אותו, או לשמור עליו כמו שהוא. ככה, מומין, רק ככה, תגיע לאן שתרצה. אתה בדרך הנכונה. אוהב אותך המון.

campari

New member
../images/Emo135.gif מומין, אתה חמוד ../images/Emo176.gif

ההתרשמות שלי היתה שאתה דווקא רזה מאד, כמעט רזה מדי. ואתה צעיר, כל כך צעיר שזה לא חוקי אפילו להחזיק תמונות עירום שלך
ואתה נראה מצוין, שזה מפתיע כי גם יש לך אישיות (זה שילוב די נדיר). אני יצאתי בגיל 23, וזה היה הגיל הכי צעיר שיכולת לראות אז בקהילה. מה אני אמור להגיד היום, כשאני רואה ילדים בני 13 בקפקא? אני חושב שכל הכבוד להם, וכל הכבוד לנו שהצלחנו לשנות את העולם רק קצת, מספיק בשביל שבני 13 יוכלו להיות הומואים בלי להכנס לארון, בלי לרצות למות, בלי לחשוב שהם היחידים בעולם. אחד הצדדים המוכרים יותר של ההוויה ההומואית הוא השיפוט של אנשים לפי מראה חיצוני. אגב, גברים סטרייטים עושים את זה לנשים כל הזמן, ובלי להתנצל. בגלל זה נשים סטרייטיות כל כך אובססיביות לגבי מראה חיצוני (והוכחות לדברי תמצא בפרסומות בטלביזיה, ובכל מגזיני הנשים). מצד אחד זה מעצבן, מצד שני גם אני וגם אתה בטח עושים את זה. אבל זה לא אומר שאנחנו *רק* רואים אנשים כחתיכות בשר באטליז, וזה לא מחייב אותנו להשתעבד לטיפוח הגוף. זאת כבר החלטה של כל אחד ואחד (אם להזכיר את שרשור ה"מריטת שיער" שהיה פה בשבוע שעבר). כשהייתי בגילך חשבתי שבגיל 30 מתים מזקנה. היום אני בן 34, ואני יכול רק לגחך על המחשבה הזאת. מבחינה גופנית, יותר קל להראות טוב בגיל 20. אבל בסוף כולם מגיעים לגיל 30, ו-40 ואפילו 60, ואז מה שקובע זה האישיות, השכל, היכולת למצוא ולשמור על החברים שלך. זה כיף גדול להיות צעיר ונחשק, תהנה מזה כל עוד זה נמשך. אבל תזכור שזה רק חלק קטן מהחיים, וגם הוא עובר.

BlueCat

New member
תודה למרמלד וקמפארי

מה שכתבתם נותן לי עוד קצת מוטיבציה וביטחון בעצמי. הייתי צריך את זה, תודה.

fayd הפשוש

New member
מר מומין היקר!

אני מאוד מעוכזב מימך אני לא מאמין, אני בשוק, אני בהלם, אני פשוט המום!!!!!!!!!!!!!!! אני לא מבין אייך אתה ביכלל מעז לחשוב שאנשים יוהבו אותך פחות ביגלל אייך שאתה ניראה???????????? אנחנו אוהבים אותך ביגלל מי שאתה בן אדם: עמוק, חמוד,רגיש,בעל חוש הומו, נחמד, איש שיחה נהדר, ואני אפילו לא ראיתי אותך ואני יודע שזה ככה אני אפילו לא יודע מה השם האמיתי שלך ואני יודע שזה ככה, תקשיב לי אתה תיסתובב רק אם אנשים שאוהבים אותך ורוצים בחברתך לא משנה כמה המישקל שלך, אני מודה שהקהילה ההומואית דיי שקועה במיניות, בנרקסיסטיות, ובהאהבה עצמית מוגזמת אבל עדיין זה לא אומר שכולם ככה מה שחשוב אדון מומין היקר וזה מה שאני מנסה להבהיר לך זה שכל עוד אתה תוהב את עצמך אנשים יוהבו אותך!, ואנ ייודע שזה גרוס ומעוס אבל עדיין אני באמת מאמין שמה שחשוב באמת זה האישיות ולא המראה (אני לא מאמין שאני אומר את זה אבל אני באמת מאמין בזה אלוהים אדירים אני הופך לבן אדם טוב
) אז בקיצור מומין יקר לי אישית יש רגשות סימפאטים כלפיך כי אני מת על הסידרה המומינים אבל אני בטוח שאם היתי מכיר אותך יותר טוב אז היתי ממש מחבב אותך, לסיכום: תרד קצת במישקל (לא יותר מדיי אם אתה יורד מתחת לשיבעים וחמש אני בא אליך אישית ודוחף לך שוקולד לפה!), ותישמח זה הכי חשוב פשוט תישמח במי שאתה ומה שאתה. (ובאמת תגיד לי מה השם שלך)

BlueCat

New member
מומין יקירי,

אתה מרגיש מבוגר?!? למה? אתה עדיין בחזקת קטין. תחשוב שאני עוד מעט בן 19 שזה צעד וחצי לפני 20. אני מרגיש זקן? מה פתאום... להיפך אני ממש מרוצה מזה. לדעתי גיל 13-14 זה עדיןן צעיר מדיי בשביל לגבש דיעה ולבוא לאגודה. בקשר לקול הקטן שבתוכך- זה כמו פלאפון על רטט. בהתחלה זה נחמד ואפילו עוזר, בהמשך זה סתם מעצבן ומפריע. אז מגיע הזמן לכבות אותו. אתה לא צריך להיות מודאג ממראה חיצוני, בטח שלא בגילך. זה לא אומר להזניח את עצמך וללכת על "מראה טבעי מאוד", אבל אל תתן לזה להדאיג אותך. אני חושב שהעובדה שהצלחת לקחת את עצמך בידיים ולרדת 30 קילו בחצי שנה כבר מראה על כוח רצון ומוטיבציה אדירים. בכלל, אתה נשמע בן אדם מדהים ומקסים עם הרבה מה להצתיע חוץ ממראה חיצוני. וזה משהו שישאר תמיד חלק ממך, להבדיל מהמראה החיצוני שמשתנה NONSTOP. אל תהייה מדוכדך, ואל תשקע בזה עמוק מידיי. הקדשתי לך תמונה
.

למעלה