פרק כמותי

סתם היא

New member
פרק כמותי

שלום,

אני נגשת במועד פבראור כך שהזמן דוחק ואני מתחילה להיות מודאגת.

בתיכון נבחנתי בבגרות של 5 יחידות במתמטיקה, ומעולם לא היה לי קושי מיוחד...
את רוב השאלות בפסיכומטרי אני פותרת בלי בעיה, ואפילו בשיטות שהן די מהירות ויעילות בעיני..
אני לא מתעכבת וכן מדלגת כשצריך.

ובכל זאת, קורה שנגמרות לי ה-20 דקות ולא הגעתי לכשלושה תרגילים. שוב, בגלל שהבחינה קרובה ושאני זקוקה לציון גבוה מאוד, זה די מטריד אותי.
אני מקבלת את הרושם שרוב האנשים שמסביבי מספיקים את כל השאלות בזמן בלי קושי מסויים, ואפילו יש כאלה שמסיימים כמה דקות לפני.

מה אני עושה לא נכון? והאם בשבועיים וחצי-שלושה שנותרו עד המבחן זה משהו שאפשר לשפר, או שהמוח שלי פשוט איטי?

תודה!

nofi1456

New member
פרק כמותי

היי

קודם כל, לבוא עם רמה של 5 יחידות מתמטיקה זה מעולה - זה אומר שאת מבינה מתמטיקה ושיש לך ראש חושב, זה נותן הרבה יתרון בפסיכומטרי.
אבל, הבגרות לא מעידה על מה שיקרה בפסיכומטרי. בבגרות את לא נמדדת על זמן אלא על דברים אחרים לגמרי (כמו פירוט התשובה למשל - שבכלל לא נוגעים בזה בפסיכומטרי).
נראה לי שאת קצת מחמירה עם עצמך כשאת אומרת "המוח שלי איטי"...לפתור 17 שאלות בצורה נכונה זה טוב מאוד!
ובכל זאת, איך אפשר להשתפר? אם את יודעת את כל השיטות והגישות ודרכי הפיתרון..נשאר לך רק לתרגל כאילו אין מחר.
יש לך עוד 3 שבועות..נצלי אותם עד תום. אל תרפי מהלמידה כי "כמה כבר אפשר להשתפר בסוף?" אלא להיפך - תלמדי המון ותתרגלי המון.
בסוף כל פרק כמותי תתחקרי אותו - תראי על מה התעכבת ומה גרם לך לאבד את הזמן שהיה אמור להיות מוקדש ל3 שאלות שלא הספקת.
אולי עדיף לוותר על שאלה 9 שהיא בנושא שקשה לך, אבל להספיק במקומה את שאלות 18-19-20.

ואגב, את מקבלת את הרושם שרוב האנשים מספיקים את כל השאלות בזמן? חחחחח ממש ממש לא.
בלי קושי????? נו באמת. זה נשמע לך הגיוני? כי לי לא..

המון המון בהצלחה :)

סתם היא

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת!

אז אני מניחה שאין מנוס מלתרגל, ואין איזה טריק קסום שחמק מעיני...
&nbsp
אני כנראה מוקפת גאונים, איכשהו כל האנשים מסביבי קיבלו 140-150 בכמותי, אז הגעתי תוך מחשבה שלא תהיה לי בזה בעיה ו"קצת" התבדיתי.
&nbsp
שוב תודה :)

למעלה