"אלתיה"
קרניה הראשונות והחיוורות של השמש הטילו עצמן על חצר הארמון בארנוליס, מעירות את הנערה הצעירה מתרדמתה. ליאנה פקחה את עיניה בעייפות וניערה את טיפות הטל שהסתבכו בשערה הפרוע והרטיבו את בגדיה. היה לה קר, היא כמעט ולא ישנה בלילה והיא כעסה. מאוד. אבל יותר משכעסה היא פחדה. בפעם הראשונה בחייה היא הבינה מה זה לפחד, את הצמרמורות שעברו בגווה, את תחושת המשא הכבד שהעיבה על חזה, מאיטה כל נשימה קצובה. היא עצמה את עיניה בליאות, מנסה למצוא שוב אחיזה בעולם, שמאז אתמול בערב נראה כמתפורר לרגליה כבניין קלפים בלתי יציב, שהרוח עושה בו שמות. מעשיו של אורלוק אמש הכאיבו לה פיזית,ללא ספק. אך חמור מכך היה הכאב הנפשי שחשה ליאנה כאשר התברר לה שהוא פשוט צודק. היא שייכת לו, ואין דבר שתוכל לעשות כדי למנוע זאת. היא החלה ללכת לכיוון הארמון, בחושבה שעדיף שתחליף לבגדים יבשים לפני שתלקה בדלקת ראות, מקללת כל הדרך את הרגע בו הסכימו הוריה לאירוסיה עם אורלוק. באותו זמן בארמון, ישב אורלוק וחשב על מה שעשה, רגשות האשם אוכלות בו בכל פה. הוא לא האמין שנתן ליין ששתה להשתלט עליו, לגרום לו לעשות מעשה נורא שכזה. אף על פי שלי הייתה אישה, ולפיכך, נחותה כמובן מעליו, והוא לא ראה במה שעשה כל פסול ( 'אחרי הכל, היא באמת שייכת לי' אמר לעצמו) הוא אף חשב שהוא נהנה מעט מהנשיקה, אך המבט בעיניה כאשר אמרה לו שהיא שונאת אותו אמר הכל. העיניים החומות הללו, שהביעו אתמול בלילה רק כאב ופחד, זה מה שייסר אותו כל כך. הוא ידע שעליו להודות לאלים על שליאנה לא נשאה עלייה את חרבה באותו הלילה, או שהוא לא היה שורד כדי לראות את הזריחה הבאה. נקייה ולבושה בקפידה, כשעל פניה שוב אותה הבעת אדישות קפואה ועיניה עמומות, פסעה לי לעבר אולם ההיכל. היא לבשה חולצה לבנה וחצאית, וסביב צוואקה נקשרה גלימה כבדה, אדומה כדם. היא החליטה שזהו הזמן לקבל תשובות. המלאך, הכוח, ערבוביה של עובדות והשערות שהתערבבו במוחה ללא ליאות. הגיע הזמן להשליט קצת סדר בתוהו ובוהו. היא נכנסה לאולם בצעד נמרץ, גלימתה מתנופפת מאחוריה, ולמרות שהנימוס קבע כי עליה לקוד קידה בפני המלך והמלכה, היא התייצבה מולם ללא מורא ודרשה את תשומת ליבם. "באתי לשמוע את האמת." אמרה בלא פחד. המלך והמלכה לא הגיבו. הייתה לה ההרגשה הלא נעימה שהם מתעלמים ממנה. "אני רוצה שתספרו לי למה אני נבחרתי. ספרו לי על המלאכים." המלך והמלכה החליפו מבטים, אך פניהם נותרו קפואות. "ענו לי!" הייתה זו המלכה אשר דיברה ראשונה. "אני מניחה שהגיע הזמן לספר לה. את מספיק מבוגרת לשמוע את האמת, למרות שהתנהגותך המבישה אמש בהחלט עלולה להגיד אחרת." ליאנה נעצה מבט חודר במלכה, חושקת את שיניה. היא תוכל לטפל בה מאוחר יותר, הרגיעה את עצמה, כרגע האמת היא החשובה ביותר. באותו הרגע נכנסו אורלוק וליאו לאולם, צוחקים. לאורלוק הספיק מבט מרושע אחד מעיניה של לי וחיוך זדוני ומלא הבטחה לסבל כדי להבין שהיא לא שכחה את ליל אתמול, וגם ידה, שנכרכה סביב ניצב חרבה, הבהירה לו כמה עדין היה מצבו. לבסוף קם גם המלך ממרום מושבו, והוא והמלכה ירדו יחדיו מבימת האבן, מתייצבים מול הנסיכה הגאה. " את חושבת שאווזה שוטה שכמוך תוכל להתמודד עם האמת?" שאל המלך בקולו הקשה. ידה של לי נכרחה חזק יותר סביב הניצב. "אני מניחה שעדיף להיות אווזה שוטה מאשר להיות מלך שוטה וזקן." אמרה לי, חיוך ציני וקר על שפתיה. "באמת יוריק!"-צעקה המלכה-"זהו לא הזמן להטחת עלבונות. הילדה צריכה לשמוע את האמת." ואז היא פנתה לעברה של לי. "בואו כולכם. נשוחח על כך בחדר ההסבה."