פרק השבוע - ALLEGIANCE - מחשבות

kinspirit

New member
פרק השבוע - ALLEGIANCE - מחשבות

אתם מכירים את זה, שאתם רואים את הפרק כבר כל כך הרבה פעמים שאתם לא יכולים לראות אותו שוב מבלי לחשוב על כל הדברים הקטנים שבו שאין בהם הגיון? וובכן, מסתבר שמספיק גם לראות את הפרק רק פעמיים בשביל להגיע למצב הזה
השבוע שודר הפרק ALLEGIANCE וכמובן שבעת הצפייה בו עלו בראשי מספר תהיות... א. כאשר ערכו את ההלוויה לטואקרה שנספו, הם פתחו את השער על מנת שישמיד את הגופות, אולם השער נסגר מיד לאחר מכן, מבלי שהבריכה אפילו נוצרה. כיצד זה קרה? בהתחלה חשבתי שאולי הם חייגו לאותו כוכב שממנו הם נמלטו, כך שבגלל שהשער נהרס שם לא ניתן ליצור קשר. אבל אם זה היה המקרה, אז הם לא היו אמורים להצליח לנעול את שבעת השברונים ולפתוח את השער מלכתחילה. אז כיצד הם סגרו את השער מיד לאחר הפתיחה?! ב. האם עוד מישהו קלט במהלך הפרק עד כמה הג'אפה דומים לקלינגונים? שתי תרבויות של לוחמים, אשר הדבר הכי חשוב להם הוא כבוד... הטרקים שבינינו מוזמנים למנות עוד מספר נקודות השוואה, או כמובן לטעון שאין לי מושג על מה אני מדברת, ושקלינגונים יש רק אחד...או אחדים...או כמה שזה לא יהיה. ג. כשהם ניהלו את המרדף אחרי הלוחם הנעלם ביערות, ג'ק סימן לטואקרה שהיה איתו לאן לפנות, בשפת הסימנים שתמיד רואים בסדרות השונות שלוחמים למיניהם (אנשי צבא, משטרה וכדומה) משתמשים בהם. כמובן שהטואקרה הבין את דבריו ופעל על פיהם ללא היסוס. מה שמעלה את השאלה - האם שפת הסימנים הצבאית אוניברסלית בכל כוכבי הלכת ביקום ובקרב כל התרבויות?!

Hakarpad

New member
טוב

בקשר לא', מכיוון שזה שאלה שמתרוצצת לי בראש כבר הרבה זמן... אני מעריך שיש בשער בכדור הארץ מעין תופסנים כאלה על השער שברגע שהוא נפתח הם נכנסים פנימה ואח"כ שומרים עליו פתוח - אחרת אין אפשרות לשמור עליו פתוח - אא"כ עובר חומר דרכו (כמו מפציץ החלקיקים שסוקאר ואנוביס השתמשו בו) או כמו שג'ק הכניס את היד שלו לתוך השער בShades Of Grey ובעצם השאיר את השער פתוח עד שכולם עברו ואז הוא הוציא את היד והשער נסגר. לכן ברגע שהשער לקח את החומר ושום חומר נוסף לא נכנס אז מן הסתם הוא נסגר... (מן הסתם יש לו השהייה כלשהיא שמאפשרת לאדם להגיע מהחייגן אל השער ואח"כ הוא נסגר אוטומטית אם לא עובר שם חומר. ב, מעניין אם אחד הטרקים בפורום ימצא לנכון להעביר על זה הרצאה באחד מהאיקונים הבאים
ג. נראה לי שהעיקרון של שפת הסימנים האוניברסלית הוא די ברור ולכן היה אפשר שכולם יבינו...

combustblemoo

New member
היה איזה שרשור מטורף על זה

לפני כמה שבועות. נראה לי שבסוף סוכם שגלי רדיו בעוצמה מסויימת מהצד המחייג גם יכולים לשמור על השער פתוח.

kinspirit

New member
אז ככה...

א. זה עדיין לא מסביר מדוע השער נסגר מיד, עוד לפני שהבריכה של המים הכחולים נוצרה (יש לזה שם רשמי בכלל?). עד כמה שאני מבינה, אפילו שזה לא הרבה, כאשר הגל "לקח" את את גופות הלוחמים - הוא לא ממש לקח איתו חומר, הוא פשוט מפורר את מה שבא איתו במגע (disintegrate). ג. שפת סימנים שאוניברסלית גם לטואקרה?!

subatoi

New member
הטרקים שבינינו...

לא ראו את הפרק אתמול (לצערם הרב), ומישהי פה לא עשתה מה שביקשו ממנה ("תפרטי בפורום"). אז הם לא ממש זוכרים את פרק כרגע.
ובכל מקרה, בקשר לדמיון בין הג'אפה (שאף אחד לא ענה לי עדיין לגבי הסתירה בהגייה של המילה הזו...) לקלינגונים- חוץ מהכבוד (אם את אומרת), לזה שהם לובשים "לבוש קרב מכובד", ולזה שיש להם מצח מיוחד, אני לא חושב כרגע על שום דמיון מהותי. אבל זה כרגע.

Hakarpad

New member
מה בהגייה?

אם אתה מתכוון למעיל-מלרע שמשתנים כביכול בהגיית המילה אז ככה... במלעיל זה חלק מהשפה במלרע זה הגזע

subatoi

New member
כמו שאמרתי ב-the other guys

זה הפוך. ומה זה בכלל "חלק מהשפה"?

Hakarpad

New member
חלק מהשפה

כלומר שכשזה במלעיל אז זה בד"כ בא כJaffa Kree! ואז זה חלק מהשפה וזה מתפרש ביוהו! אבל ג'אפה - הגזע זה במלרע.

kanshoof

New member
בקשר לג'

זה לא ברור ? בכל רחבי היקום, כשעוברים קורס באנגלית מדוברת מקבלים גם שיעורי בית בשפת ידיים בקרב

למעלה