פרק ב

פברואר68

New member
נכון מה פתאום לחיות על חשבונו ולצאת

עם אחר ? מה יש? מדוע להיות לא הוגנת לא ישרה ......

t o t a l

New member
האירו את עייני בשבת האחרונה ש....

שיש מקרים בהם יש הגיון [מוסרי] במזונות אישה. אם נחשוב על אישה שאת כל כולה הקדישה במשך כל השנים, לבית ולילדים. נניח שזאת היתה החלטה משותפת של הזוג, שהוא יתמק את מירצו וזמנו בפרנסה והיא בבית ובילדים. מדגיש- החלטה משותפת. כפועל יוצא הוא למד והתפתח והתקדם. והיא לא. ניתן לנכס לה [מהמילה נכס] חלק מהכישורים שבזכותם היום, אחרי הפרידה, הוא מסוגל להתפרנס והיא הרבה פחות.

ערסlight

New member
זכויות

נכון, יש מצבים כאלה. בשביל זה יש שופטים ולא תוכנת מחשב. אבל... הגישה הגורפת הזו... ההפליה בחוקים, שמנציחה את דמות האשה כמן ישות חסרת אונים שצריך לפרנס, נו. הצביעות מתוך נוחות שהרבה נשים רוקדות כל פעם בצד הנח להן... מביאות גם לתופעות כמו זו שפתחה את השירשור ואפילו לא מבינה מה קפצנו אליה... כוללה שאלה טכנית.

Rinattt

New member
ישנה דרך יפה יותר...

לאמר את דעתך... < גם ואם אתה צודק > אתה באמת יודע אם היא ישות חסרת אונים באמת ובתמים או לא? לא!

Dardar63

New member
איך מאמי איך קפצת למסקנה הזאת?

אתה חייב להסביר לי מהיכן אתה מסיק שיש הנחה גורפת? אני כמעט ולא שומעת על מיקרים שבהם פוסקים מזונות אשה. ויכולה לאמר לך עוד, יש הרבה מקרים שבהם האשה אכן עובדת ומרויחה כסף אבל בחרה מקצוע שיהייה נכון " למשפחה". ולכן אינה זכאית לקבל מזונות אשה, אבל כן מקבלת את ההכפשות הגורפות.. נשים שרוקדות כל פעם בצד הנוח להם.. וואלה. וגברים נמצאים תמיד בצד שנוח לאשה.

ערסlight

New member
ביקשת... קיבלת

ההנחה הגורפת היא בחוק. מדובר בחוק שנסמך על ההלכה שהגבר חייב במזונות אשתו. זה אחד מהחוקים ששייכים לדורות קודמים וחשוכים שבהם האשה הייתה רכושו של הבעל. חוק עם יומרה של צדק [ושוויון] היה בוחן את הסיטואציה ספציפית. כשזוג בתהליך [גירושין], לאשה מגיעים מזונות. [אלא אם הוכח שיש נסיבות למצב אחר]. כמו עוד חוקים מהזן של "אפליה מתקנת". גם אם רק מחצית מהנשים "נהנות" מהחוק, זה המון. זה לא מוסרי. [גם אלה שלא מקבלות מזונות... מרגישות שיצאו פראייריות] שמעת פעם שגבר קיבל מזונות במצב הפוך? אם הייתי אישה... הייתי נעלב.

Dardar63

New member
עזוב את החוק,

בא לא נכנס לנישה הזאת, הרי נשים מקופחות שם ללא סוף. לא מכירה את הסטטיסטיקה אבל חצי? אתה משוכנע בזה?

אתה בטוח שזה נכון?

עד כמה שאני יודעת ואשמח לתיקון מקצועי, החוק הגורף אומר שאישה שלא עבדה בזמן הנישואים וגידלה את הילדים, היא ורק היא זכאית למזונות אישה. אתה בטוח שמה שכתבת הוא ידיעה מקצועית אמינה, או אמוציות ותחושה כללית?

ערסlight

New member
זה מה אני יודע.

אבל... אני לא עורכדין. כמעט בטוח שזו לשון החוק. אולי נקלעת יכולה להביא עובדות בדוקות.

folkman1

New member
מניח ש רובן אינם שכאלה

וישנם פסיקות בבית דין אזרחי שתומכים באישה במקרה שכזה. אך אנחנו עוסקים בתמיכת הגרוש תוך "תיכמון כל היתר" . ללכת עם ולהגיש בלי

וזה נכון

מעבר לעניין הלנכס לה חלק מהיכולות שלו, (שזה פחות חשוב מבחינתי) הכישורים שלה התמקדו בניהול הבית. מהסיבה הזו החוק נותן לה תקופת הסתגלות של עד חמש שנים, בהם היא מקבלת מזונות אישה (אחר כך זה מפסיק). בתקופה זו היא תצטרך להשיג הכשרה מקצועית כול שהיא ולעמוד על הרגליים בצורה עצמאית. המזונות מפסיקים ברגע שהיא מוצאת עבודה, או בתום החמש שנים. מה שיגיע קודם. (או כשהיא יוצאת שבועים עם מישהוא מקופידון, מצלמים אותה, מכריזים שיש לה ידוע בציבור שאמור לתמוך בה אחרי יומיים הכרות איתה, ובכלל לא משנה שאחרי שבוע זה נגמר...)

Netta79

New member
../images/Emo140.gif

דבר ראשון ...תתגרשי .... בלי שום קשר למה וקח לכם כל כך הרבה זמן ? הבחור רוצה להכיר את ילדייך כשאת עדיין נשואה? מוזר..... שיהיה בהצלחה ואני מקווה שלא תצטרכי את מזונות האישה בכלל , לקחת מהפרוד כמה שפחות , תמיד טוב
~נטע

Rinattt

New member
ויטוש...

תחשבי עם עצמך מהם סדרי העדיפויות שלך, אם לוקח לך הרבה זמן להתגרש ואת לא רוצה להסתיר את הזוגיות שלך אז תוותרי על מזונות לאישה... לשקר אין רגליים, במקומך הייתי מוותרת על מזונות האישה ולא חיה בסתר, והכי חשוב לא חיה על חשבונו... למרות שאני לא קיבלתי מזונות לאישה, וגם בזמן שהייתי פרודה לא יצאתי בכלל מהבית, קל וחומר עם גבר אחר... העדפתי את השקט לסדר את המחשבות ואת החיים שלי, ופחדתי להשאיר את הבנות לבד, גם ככה היה לכולנו קשה כי אני זו שעזבה את הבית, לא הוא...

מה ההתנפלות?

אני לא מבינה למה אני מגעילה כשהכנסתי היא שכר מינימום לעומת הכנסתו של הפרוד שלי שהיא פי שמונה מה עוד שנעזבתי למען אחרת כשאני עדיין אשתו למה שלא אחיה ברמה של חברתו לפחות עד שאתגרש זה לגביי מזונות אשה ולגביי חברי אז נעזבתי הייתי בדכאון אספתי את עצמי ולמזלי הכרתי משהוא שגם עזר לי בהרמת הראש בחיזוק האגו שהיה ברצפה ובביטחון בעצמי כל זה כשאני עדיין פרודה מה רע בכך? למה ההתנפלות

אל תקחי ל - ../images/Emo23.gif

כל אחד כותב מהמקום שלו..מהכאב שלו.. בסה"כ את לא מכירה כאן את האנשים... תקראי טוב טוב מה כתבו לך , ורק אז תחליטי מה לעשות עם מה שקראת.. לפעמים מתנפלים פה..
, אבל בסה"כ החברה פה נחמדים.
ובינתיים קבלי

אל תקחי את זה אישית .

כל חדש פה חוטף את זה . זה כמו "זובור" אחרי שעוברים את זה מתחסנים .

למעלה