פרקינסון

anahata

New member
פרקינסון

שלום לכולם, הגיעה אלי מטופלת בת 78 הסובלת ממחלת הפרקינסון ומקשיי הליכה.נעזרת במקל הליכה. גב תחתון ורגליים חלשים וכואבים. ל.ד.גבוה מטופל ע"י תרופה. אוסטאופרוזיס. כפות הרגליים: קרירות בעקבים וחמימות באלמנטים עליונים. ברגל ימין: עור קשה באזור פנימי של כרית כף הרגל ובבוהן, רגישות גדולה בכיליה ובלבלב. בשמאל עור קשה/יבלת באצבעות 4+5 + כאב. סוכר וכולסטרול תקינים. אנסה להשיג מצלמה ולהביא תמונה של כפות הרגליים. התחלתי לעבוד על מערכת העצבים - ע"ש וסולר,עקבים, עיסוי בשוקיים, עבודה מול התנגדות לחיזוק שרירים. אשמח להכוונה בכיווני מחשבה ושאלות. בתודה מראש.

shiri240

New member
שלום anahata ../images/Emo140.gif

אשמח לדון איתך במקרה שלך. השאלות שלי הם: א. מה המרקם עור שלה -נוטות להיות יבשות/יבשות לגמרי או מרקם רך וגמיש? ב. מבחינת ל.ד גבוה, זה מורגש גם בכפות הרגליים כפי שאמרת-חמימות באלמנטים העליונים, אך תבדקי גם את הטמפרטורה במרידיאן 5.[חמימות באיזור הזה גם מחזק את העובדה שיש לה ל.ד גבוה]. ג. לגבי קרירות בעקבים-אני חושבת דווקא [בגלל הקרירות] שהצרכים שלה לא מספיק מתבטאים החוצה על ידי המטופלת, כלומר ייתכן שהיא בשלב שהיא לא עושה דברים/נוטלת על עצמה וזה נשמע הגיוני בגלל גילה המבוגר ואת גם אמרת שהיא חלשה. [אך מצד שני יש גם עור קשה/יבלת באצבע 5. מה את חושבת על זה?] ד. איך מרקם העור בעקב-יבש/רך? ה. מה מרקם העור באלמנט המים-יבש/רך? יש שם חריצים/סימנים? [שם זה הקיבה, מערכת העיכול וגם אמרת שיש עור קשה באצבע 4-שהיא "אצבע המים"]. ו. מה עם שאר האצבעות? מה מרקם העור עליהם, יש עליהם סימנים? ז. לגבי הרגישות בכליה-תבדקי לכל אורך מרידיאן 3 [גם אצבע 3] וכמובן את רפלקס הכליה [סימנים לאורך המרידיאן/הכליה]. ומכאן השאלה- סובלת ממשהו בכליות [בכליה ימנית]? בעיות בדרכי השתן? *אני מציעה שתעשי לה גם חיזוק של הטחול. שירי.

shiri240

New member
עוד משהו...

לדעתי אופן העבודה שלך הוא נכון- העבודה על מערכת העצבים. אני חושבת שיהיה נכון גם לעבוד על מערכת החיסון- לחזק אותה. כמובן שצריך להוריד את לחץ הדם לכל אורך הטיפול וגם בהמשך [אם את ממשיכה איתה בסידרת טיפולים], כלומר עבודה עם האצבעות כלפי מטה. כמובן שפעלת נכון, לגבי חיזוק השרירים. את יכולה גם לעבוד [מאוד כדאי] על איזור האגן וגב תחתון, כלומר לעבוד בעיקר על החוליות המותניות והתחתונות ועצם הזנב-האחרונה-קוקסיגס: s1-s5,L1-L5. לגבי האוסטיאופורוזיס- כדאי לחזק את העצמות, לעבוד קצת חזק יותר עליהם אך לא יותר מידי חזק,כי בכל זאת היא מבוגרת. אם תוכלי בבקשה, ספרי יותר על הצד הרגשי/נפשי שלה בכדי שאני ואחרים נוכל לקשר את הדברים גם להיבט הרגשי/נפשי שלה. תודה ואשמח לשמוע גם תגובות מאחרים. שירי.

avorly

New member
anahata,

כמה שאלות:
דיברת על רגישות בלבלב- בהנחה שאכן הסוכר בדמה תקין, האם היא אישה עם משפחה מסביבה?
האם לחץ-הדם שלה מאוזן בעזרת התרופות?
מה רמת בריחת הסידן אצלה ממפרק האגן? והבהרה:
לחץ דם גבוה קשור לחלוטין לכליות, לכן כדאי מאוד לעבוד על מערכת פינוי. אני הייתי מוסיפה גם עבודה על המערכת הריגשית, בגלל שמדובר באישה מבוגרת שבטוח עברה לא מעט בחייה. זה תמיד יכול להועיל. ואם אפשר, אולי תנסי לסרוק את הציור של הרגל שאת עשית?! אני מאמינה שהוא יתן לנו תמונה מאוד טובה לגבי מבט כללי על הרגל.

anahata

New member
../images/Emo39.gifתודה

תודה לכן על התיחסותכן. מחר אני פוגשת אותה שוב ואעזר בשאלותיכן. האשה בודדה, ללא ילדים, בעלה נפטר לפני שנה וחצי ומאז מרגישה שאין לה כח להתמודד. תמכה בו כשהיה חולה והתקוה שיחזור איתה הביתה נתנה לה כח. עכשיו מרגישה מרוקנת. אני מנסה לחשוב איך לחבר אותה מחדש לכוחות שלה. לתקווה. חשבתי על עבודה עם דמיון מודרך. בתור התחלה ביקשתי ממנה שלפני שהיא קמה מהמיטה ומתחילה ללכת שתדמיין כיצד הגוף נענה לה וזז ורק אחר כך תעבור לתנועה הפיזית. אני אסרוק את השרטוט שעשיתי על כפות הרגליים ונוכל להמשיך משם.... לילה טוב

mic26

New member
נצל"ש

וסליחה מראש... אני לא מטפלת ברפלקסולוגיה. אני מטפלת בשיאצו באישה שחולה בפרקינסון. נוסף לכל הבעיות הבוהן הראשונה שלה ברגל ימין מעוקמת לחלוטין כלפי פנים, באופן קיצוני, ויושבת באופן כמעט מאוזן על הבוהן השנייה. הבוהן ברגל שמאל עם נטייה דומה, אבל לא כל כך מעוקמת כמו זו הימנית. אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת לגבי הסיבות למצב כזה ודרכים בהם אני יכולה לעזור במסגרת טיפול השיאצו. תודה רבה

shiri240

New member
שלום mic26 ../images/Emo24.gif

אני לא מטפלת בשיאצו אז לא אוכל להגיד לך לגבי דרכים בהם תוכלי לעזור דרך השיאצו למטופלת שלך. אני יכולה רק להגיד לך על מה הבעיה מצביעה מבחינת הרפלקסולוגיה. אז מה שאני חושבת: בכלליות,אצבעות שיושבות אחת על השנייה זו חסימה. האלמנט שאותה אצבע מייצגת חוסמת אלמנטים אחרים של האצבע השנייה [שעליה היא "יושבת"]. במקרה של המטופלת שלך הבוהן ברגל ימין מעוקמת כלפי פנים "וכמעט יושבת" על האצבע שלידה [זה מה שהבנתי ממך]. הבוהן מייצגת את הראש [חשיבה מיוחדת, מחשבות וכו'], האצבע השנייה שלידה מייצגת את "האש"[מעשים, הוצאה לפועל של דברים, קליטה/תקשורת טובה וכו']. משתמע מכך שבגלל שהבוהן מעוקמת/מסובבת כלפי פנים, כלפי האצבע השנייה- המחשבות של המטופלת הן לא בהירות, כלומר ייתכן שהיא מבולבלת ממחשבות טורדניות והיא לא יכולה לחשוב בצורה בהירה וזה מפריע לה להוציא דברים לפועל [מה שהאצבע השנייה מייצגת], ייתכן שזה מפריע לה גם לתקשר עם אנשים סביבה או שהקליטה אצלה לא כל כך טובה, כי המחשבות לא נותנות לה מנוח ולכן גם קשה לה לקלוט כל מיני דברים שאומרים לה. כמובן הכל בגדר השערה בלבד-לפי מצב האצבעות שלה,אני איבחנתי וזה לא מחייב שזה נכון. אשמח לשמוע ממך תגובה לגבי מה שאמרתי,כלומר תאמתי דברים אילו עם המטופלת שלך ואז אני ואחרים נדע לאיזה כיוון ללכת [באבחון]. תןדה לך והמשך יום נעים. שירי.ב.

mic26

New member
תודה על קבלת הפנים../images/Emo24.gif

חיממתן את לבי (ומאיה, גם רפלקסולוגיה??) אני גם סבורה שמטפלים בשיטות שונות יכולים להפרות אחד את השני. אתמול נפגשתי עם המטופלת שוב. יש לציין שהיא לא מדברת עברית טוב, ולכן יש קושי לקבל תשובות לשאלותי. אבל שוחחתי איתה מעט וגם למענכן (ולמעני כמובן) הסתכלתי יותר על כף הרגל. אז ככה: הבוהן שמכסה על הבוהןהשנייה, נמצאת בצד שמאל ולא ימין. הבהונות השנייה והשלישית, שנמצאות מתחת לבוהן הגדולה, מאוד נוקשות - אי אפשר להזיז אותן. יש שכבת עור יבשה צהבהבה בכריות כפות הרגליים. יש חריצים מתחת לכריות, וקמטים בין העקבים לכריות (אבל אולי זה נורמאלי?) ראש העצם המטטרסלית הראשונה (sesamoid bone) מאוד בולט הצידה. אני זוכרת שהיו אזורים יותר אדמדמים, אבל לא זוכרת איפה... בהשפעת הפורום התמקדתי יותר בטיפול שיאצו בכפות הרגליים. גילינו שזה האזור היחיד שבו הלחיצות לא מכאיבות לה. היו לה תחושות טובות כשהזזתי את הבוהן הסוררת לכיוון המקום המקורי שלה, אבל לפעמים זה גרם לה לכאב בשריר התאומים. שירי ומאיה, שתיכן ציינתן אפשרות של בעיה בביטוי עצמי והוצאה לפועל, ואכן מדובר באישה שמאוד אהבה ספורט והיום חושבת שהיא לא מסוגלת לכך. היא מאוד מוגבלת בעקבות המחלה. כמו כן קיימת כפי שאמרתי בעיית שפה. מחשבות לא בהירות... לפעמים היא מדברת טוב יותר בעברית, ולפעמים לא מוצאת את המלים. אני שוב מודה לכן על העזרה. אם זה מעניין אתכן ויש עוד מה להוסיף, להלן פירוט המקרה: מדובר באישה בת 67. מחלת הפרקינסון החלה בעקבות תאונת דרכים בשנת 1993, השנה בה עלתה לארץ מרוסיה. עליה ליטול כדורים ארבע פעמים ביום. חייה סובבים סביב נטילת התרופות. כשמסתיימת ההשפעה של התרופה היא מרגישה מאוד לא טוב ולכן היא לא יכולה לצאת מהבית למקומות מרוחקים. עם התרופות היא צריכה לאכול, אבל יש לה חוסר תאבון. רוב המאכלים לא טעימים לה יותר. כשהיא מכריחה את עצמה לאכול, בגלל התרופות, יש לה אח"כ "מלחמה בבטן" - כאבים וגזים. סימפטומים נוספים: עצירות - בעיקר קושי להוציא. נגעים אדומים על העור תחושת כובד בראש כאבי גב, צוואר מאוד תפוס וכאבים באזור הסקרום. קושי לנשום, נאנחת הרבה ליחה רבה בבוקר, עם דם. שינה קלה מאוד. אנמיה, ל"ד נמוך, tsh נמוך. בטיפול השיאצו התמקדתי בחיזוק צ'י ויין ופיזור חום וליחה. התמקדתי הרבה במרידיאנים של הקיבה, כדי לעודד את התאבון שלה ולחזק את יכולת העיכול וכמובן לחזק את הגוף והדם. כמו כן עבדתי על מרידיאנים שפותחים את אזור החזה ומסייעים לנשימה, על הזרמת דם לשרירים התפוסים ועל חיזוק הכליות. היום אחרי 8 טיפולים היא מרגישה קצת יותר טוב. יש לה תאבון, הנשימה מעט יותר קלה וגם כאבי הגב הוקלו, אבל העצירות מפריעה לה מאוד. הדרך כמובן, עוד ארוכה...

csh018

New member
עוד מבט על כפות הרגליים

היי מיכל תאור הרגליים שאת מתארת מצטייר לי האדם הבאה: 1. ראש העצם המטטרסלית הראשונה (sesamoid bone) מאוד בולט הצידה. (אלוקס ואלגוס) ומכיוון שיש ברגל אחת ובשנייה לא זה אומר שיש לה עקמת והיא חיה בשני עולמות הכוונה שאדם כזה חי בשני עולמות ואנו מכירים אותו בשתי פאזות. יכול להיות אדם שמשחרר דברים ומדבר עליהם ומצד שני הוא נורא סגור, אבל התקלה היותר גדולה שזו רגל שמאל ( כנראה שהיא ימנית (לא בדעות)) בעולם הרגשי, בעולם המקבל, האינטואיטיבי וכו' בד"כ אנשים שסובלים מאלוקס ואלגוס הם אנשים שעשו ויתור גדול, עד כדי להיות קורבן למען... שכיח אצל ניצולי שואה. 2. יש שכבת עור יבשה צהבהבה בכריות כפות הרגליים בעיית אמון אנשים נורא נפגעו בחיים שלהם, ביחסים בין אחד לשני, וברגע שהם נפגעו (בדר"כ בבית - המקום הראשוני שאמור להיות מקום מגונן) אז כשהם יוצאים החוצה, על אחת כמה וכמה הם לא יתנו אמון באנשים אחרים. 3. יש חריצים מתחת לכריות, וקמטים בין העקבים לכריות מקום שמחת החיים "הזקין", הגוף הגשמי עייף, הוא לא מימש את מה שרצה (זה יכול להיות היצרים), הגוף שלו עייף פיזית ואז הוא לא יכול להנות מכלום. לדעתי את צריכה לעבוד על כל אזור עמוד שידרה והשרירים הזוקפים לפתוח ולשחרר חוליה חוליה לפעמים הגיד מתקצר בגלל אלוקס וואלגוס חיזוק שריר השוקיים . בהצלחה שלומי

freearth10

New member
תאונת דרכים

היי מיכל, תודה על הדיווח המורחב, שבהחלט נותן תמונה הרבה יותר שלמה של המטופלת שלך. ולא אני ממש לא רפלקסולוגית, אבל אוהבת את התחום הזה והרפלקסולוג שלי הסביר לי קצת על האצבעות. מאז אני גם קצת מסתכלת על אצבעות הרגליים. זה נותן לי איזושהי אינדיקציה, לא יותר מזה. אני הייתי מנסה לדובב את המטופלת על התאונה. ומה בדיוק קרה שם. האם רק היא נפגעה בתאונה או עוד אנשים שקרובים אליה. האם היא נהגה? שימי לב על איזה איברים היא מדברת. איזה רגשות עלו אז (בכי, כעס וכו') איזה דימויים היא מעלה. כמו כן הייתי מבררת את היחסים שלה עם איזו דמות נשית בחייה (אמא, אחות, דודה וכו') אין לי ספק שהטראומה הזאת יושבת לה עמוק עמוק בפנים והיא לא משחררת את מה ששם קרה. ממתי היא סובלת מאנמיה? מתי הפסיקה להתאמן? נסי לתת לה איזה תרגיל שתעשה בבית. משהו שלא יהיה לה קשה מידי אבל בכל זאת ימריץ קצת את הדם. שמחה לשמוע על השיפור שכבר חל בה.
מאיה

shiri240

New member
אני שמחה לשמוע mic26 ../images/Emo140.gif

שמחה שעזרתי ותמיד אשמח לענות לך ולאחרים פה בפורום, כי בשביל מה נועד הפורום הזה? שגם מטפלים מכל מיני תחומים יוכלו להיעזר אחד בשני וכמובן לפרגן ולחזק אחד את השני. אני בטוחה שאורלי, מנהלת הפורום, גם חושבת כמוני ותשמח תמיד לענות על שאלותייך ושאלות אחרים. גם אני תמיד אשמח להשכיל פה וללמוד מאחרים ואני באמת לומדת הרבה ממטפלים/מטפלות פה בפורום. לגבי המקרה שלך: תיאמת את דבריי ודברי מאיה לגבי בעיה עם ביטוי עצמי וגם הדברים נכונים לגבי מחשבות לא בהירות. לפי מה שהבנתי, המטופלת שלך תלויה בכדורים. לדעתי, כדאי שתלך לרופא לבדוק את עניין הכדורים [יכול להיות שאולי באמת צריך להפחית את המינון של הכדורים-ייתכן שהמינון הגבוה משפיע עליה: חשוב שתבדוק את זה אצל הרופא שלה].לדעתי הכדורים גם גורמים לה לתלות: גם תלות לאוכל וזה לא בריא- היא מרגישה שהיא חייבת לאכול בגלל הכדורים ובגלל זה לאחר מכן יש לה סימפטומים בבטן-כאבים וגזים שזו הרגשה לא נעימה. ייתכן גם שהתלות לאוכל גורמת לה לסימפטומים האחרים שציינת: עצירות [גם ציינת באימות הדברים שיש לה קושי להוציא לפועל וזה מתבטא בעצירות]. פעלת נכון שעבדת על המרידיאנים של הקיבה. גם בגלל שקשה לה להוציא דברים החוצה-בעיה בביטוי עצמי והוצאה לפועל, כנראה שזה גורם לה לתחושת כובד בראש,כאבי גב,צוואר תפוס וכאבים באזור הסקרום,כפי שציינת וטיפול בה בשיאצו יכול מאוד לעזור במקרים אילו, כפי שתיארת שעשית-כל הכבוד! לגבי קושי בנשימה זה גם הגיוני-שבגלל שקשה לה לבטא את עצמה ובגלל זה קשה לה לנשום ופעלת יפה מאוד שעבדת על איזור החזה בכדי לסייע לנשימה שלה. אני שמחה שעזרת למטופלת שלך ועובדה שהיא מרגישה קצת יותר טוב-זו כבר התקדמות. לגבי העצירות שמפריעה לה מאוד-שוב כדאי שתלך לרופא/ה שלה ו/או לתזונאית שתרכיב לה תפריט שכלול בו מזון שיגביר את ריקון הקיבה ובכך ייקל על העצירות [וגם מזון שייתן לה חשק לאכול בכדי שלא תרגיש שהיא מכריחה את עצמה לאכול ושכמובן תהנה מהאוכל]. בהצלחה והמשך יום נעים לך! שירי.ב.

freearth10

New member
אצבע על אצבע

היי מיכל
, המטופלת שלך לא מבטאת את עצמה. יש הבדל גדול בין מה שהיא יודעת לבין מה שהיא מבצעת. היא משתמשת במחשבה רק כדי להביא לידי ביטוי את הצרכים הפרקטיים. מאחר שהביטוי העצמי מוחלש מאוד אצלה יש לה פחות אנרגיה לעשות דברים כי החשיבה מהולה בביקורת שלה כלפי עצמה. בנוסף שימי לב באיזו רגל הבעיה? בעיקר ברגל ימין שזה הצד של העשיה וזה שוב משדר בעיה בעשיה, בהוצאה של הדברים אל הפועל. לדעתי צריך להגביר אצלה את הבטחון לבטא את עצמה בכל דרך אפשרית: שירה, כתיבה, ציור, בישול, רקמה וכו. הייתי עובדת חזק על הצאקרה השניה ועל הצאקרה החמישית. על הצבעים כתום וכחול ועל האגן, הכליות, שלפוחית השתן,איברי המין וכל נוזלי הגוף וכן על הצוואר, הכתפיים, הגרון,הלסת, הזרועות והחלק העליון של הריאות. הייתי מציעה לה להחשף לאור הירח בעיקר המלא וכן למים זורמים (מי מעיין, ים, מזרקות) כמו גם להתבונן בשמיים הכחולים. והמלצה מצחיקה,אבל יעילה: לקנות תחתונים בצבע כתום וצעיף או גופיה בצבע תכול/כחול. מאיה

shiri240

New member
מאוד נהניתי לקרוא מאיה..../images/Emo24.gif

שמחה שגם דיברת על הצ'אקרות והצבעים שלהם וזה מאוד נכון. כ ל ה כ ב ו ד!!! שירי.ב.

avorly

New member
mic26, ברוכה הבאה בצל פורומינו

זהו בדיוק מקרה שבו ניתן לראות את היוםי שבשילוב תחומים שונים מהרפואה המשלימה כדי לעזור למטופל. לי אישית הרבה פעמים הרפלקסולוגיה ביחד עם אבחון לשון והשלמתו נתנו לי את הכיוון הנכון ביותר לטיפול.

mic26

New member
אני שוב מודה לכולם

הצגתם נקודות מבט כל כך מעניינות, קראתי, הפנמתי ואני אמשיך לחקור בעניין... התקשורת, כמו שסיפרתי, קצת בעייתית, ולמען האמת, אני לא מרגישה כל כך נוח לדבר איתה על צבע התחתונים... כדי לתת את תרומתי לפורום, אני מצרפת מאמר מאוד מעניין על פרקינסון. שיהיה שבוע נפלא לכולכם, מיכל

avorly

New member
mic26,

אני שוב מציינת- זהו אומנם פורום רפלקסולוגיה, אבל נשמח מאוד לביקור נשנים מצידך. ככה נלמד אחד מהשני.

אז ככה...

התמחות ראשונה שלי היתה עם חולי פרקינסון. השנה נסעתי לכנס של חולי פרקינסון ואני ועוד רפלקסולוגים טיפלנו בהם. האזורים שכדאי לטפל(בקצרה) מערכת הורמונלית עמוד השדרה(סגמנט השדרה) מפרקים גדולים קבוצת הבלוטות(כבד,טחול,ריאות,שלפוחית שתן,לבלב...) קווי מעבר-גשר-עקב עינים אוזנים(שיווי משקל) ואם אהיה קונקרטית: כדאי לעבוד על: מסתם המעי הדק-מסמן כניסה לתהליכים סגמואיד-כנ"ל כליות-מרכז אנרגטי..קשור לעצמות כבד-קשור לגידים ולרצועות טחול-קשור לשרירים שלפוחית-כניסה לתהליכים ברכיים-כנ"ל בלוטת התריס עינים אוזניים יש לעבוד על השוקיים מבפנים כלפי חוץ(מהברך ומטה)-יש נתק גוף מהקצוות.

למעלה