תודה על קבלת הפנים../images/Emo24.gif
חיממתן את לבי (ומאיה, גם רפלקסולוגיה??) אני גם סבורה שמטפלים בשיטות שונות יכולים להפרות אחד את השני. אתמול נפגשתי עם המטופלת שוב. יש לציין שהיא לא מדברת עברית טוב, ולכן יש קושי לקבל תשובות לשאלותי. אבל שוחחתי איתה מעט וגם למענכן (ולמעני כמובן) הסתכלתי יותר על כף הרגל. אז ככה: הבוהן שמכסה על הבוהןהשנייה, נמצאת בצד שמאל ולא ימין. הבהונות השנייה והשלישית, שנמצאות מתחת לבוהן הגדולה, מאוד נוקשות - אי אפשר להזיז אותן. יש שכבת עור יבשה צהבהבה בכריות כפות הרגליים. יש חריצים מתחת לכריות, וקמטים בין העקבים לכריות (אבל אולי זה נורמאלי?) ראש העצם המטטרסלית הראשונה (sesamoid bone) מאוד בולט הצידה. אני זוכרת שהיו אזורים יותר אדמדמים, אבל לא זוכרת איפה... בהשפעת הפורום התמקדתי יותר בטיפול שיאצו בכפות הרגליים. גילינו שזה האזור היחיד שבו הלחיצות לא מכאיבות לה. היו לה תחושות טובות כשהזזתי את הבוהן הסוררת לכיוון המקום המקורי שלה, אבל לפעמים זה גרם לה לכאב בשריר התאומים. שירי ומאיה, שתיכן ציינתן אפשרות של בעיה בביטוי עצמי והוצאה לפועל, ואכן מדובר באישה שמאוד אהבה ספורט והיום חושבת שהיא לא מסוגלת לכך. היא מאוד מוגבלת בעקבות המחלה. כמו כן קיימת כפי שאמרתי בעיית שפה. מחשבות לא בהירות... לפעמים היא מדברת טוב יותר בעברית, ולפעמים לא מוצאת את המלים. אני שוב מודה לכן על העזרה. אם זה מעניין אתכן ויש עוד מה להוסיף, להלן פירוט המקרה: מדובר באישה בת 67. מחלת הפרקינסון החלה בעקבות תאונת דרכים בשנת 1993, השנה בה עלתה לארץ מרוסיה. עליה ליטול כדורים ארבע פעמים ביום. חייה סובבים סביב נטילת התרופות. כשמסתיימת ההשפעה של התרופה היא מרגישה מאוד לא טוב ולכן היא לא יכולה לצאת מהבית למקומות מרוחקים. עם התרופות היא צריכה לאכול, אבל יש לה חוסר תאבון. רוב המאכלים לא טעימים לה יותר. כשהיא מכריחה את עצמה לאכול, בגלל התרופות, יש לה אח"כ "מלחמה בבטן" - כאבים וגזים. סימפטומים נוספים: עצירות - בעיקר קושי להוציא. נגעים אדומים על העור תחושת כובד בראש כאבי גב, צוואר מאוד תפוס וכאבים באזור הסקרום. קושי לנשום, נאנחת הרבה ליחה רבה בבוקר, עם דם. שינה קלה מאוד. אנמיה, ל"ד נמוך, tsh נמוך. בטיפול השיאצו התמקדתי בחיזוק צ'י ויין ופיזור חום וליחה. התמקדתי הרבה במרידיאנים של הקיבה, כדי לעודד את התאבון שלה ולחזק את יכולת העיכול וכמובן לחזק את הגוף והדם. כמו כן עבדתי על מרידיאנים שפותחים את אזור החזה ומסייעים לנשימה, על הזרמת דם לשרירים התפוסים ועל חיזוק הכליות. היום אחרי 8 טיפולים היא מרגישה קצת יותר טוב. יש לה תאבון, הנשימה מעט יותר קלה וגם כאבי הגב הוקלו, אבל העצירות מפריעה לה מאוד. הדרך כמובן, עוד ארוכה...