פרקולטור

פרקולטור ../images/Emo9.gif

ויש שיקראו לזה; קפטיירה. אז יש לי כזה בבית, כזה ששמים על הגז. הלכתי לג'וז וקניתי 100 גרם קפה (תערובת בוקר). הכנסתי שלוש כפיות לחלק של הפילטר ומילאתי את החלק התחתון במים עד 3/4 מהכמות האפשרית. חיכיתי שכל העסק יבעבע לחלק העליון. טעמתי, ומה שיצא לי זה יותר דומה לטעם של צמיג מאשר לקפה - למרות שהוספתי חלב. יצויין עוד כי את המנה הראשונה שפכתי לכיור בתקווה להפתר מהטעם של המתכת ושו"ת. אולי יש לכם המלצות למינונים אפשריים - קפה/מים/חלב או משהו אחר שיגרום לזה להיראות כמו משהו ששותים בבית קפה כשמבקשים הפוך, ולא כמו צמיגים בוערים בהפגנה של הנמלים. אודה. ><>

אנחנו קוראים לה מקינטה

הכי פשוט שתקרא את הקישור הבא תחת התת כותרת מקינטה. אם יש שאלות בהמשך אשמח לעזור

liormk

New member
המלצה שלי,

לא קראתי מה רשום בלינק שדניאל צרף, אבל ההמלצה שלי היא: להוריד מוקדם יותר את המקינטה מהאש. יש אנשים שממליצים לחכות שכל המים יעלו (וזה בד"כ ילווה בצליל מסויים), אני לא חושב כך. כאשר אני משאיר את המכשיר על הגז ומחכה יותר מדי, הקפה יוצא שרוף. כאשר אני רואה שיצא מספיק קפה (בערך שליש מהכמות שאמורה לצאת) אני פשוט מוריד את המקינטה מהאש, והקפה יוצא הרבה יותר טוב.

נכון בתנאי אחד

זה נכון לא לחכות עד שכל המעים הופכים לקפה, בתנאי שבסופו של דבר כל המים עולים לחלק העליון. אם משאירים את המקינטה יותר מדי זמן על האש- הקפה נשרף.

תודה לשניכם ../images/Emo140.gif

הלינק הראשון היה קצר וקולע, והטיפ על ההורדה המוקדמת מהאש היה חשוב מאוד - כי נראה לי ששרפתי את המנות הראשונות שלי. תודה, ורשמים בהמשך. ><>

knappertsbusch

New member
מה זה, נדידת פורומים?

אייל היה פה לפני איזה חודשיים... לגבי המקינטה: זה די מתסכל, אבל פשוט צריך לבצע ניסויים חוזרים ונשנים. ניסיתי לפחות 4 עוביי טחינה שונים, ואני עדיין לא סגור על הטחינה המתאימה ביותר - כנ"ל לגבי כמות הקפה המדוייקת שצריך לשים: במקינטה הספציפית שיש ברשותי הקפה יוצא יותר טוב (וחזק פחד
) ככל שהפילטר מלא יותר. לגבי כמות המים: מילאת עד לקו סימון מסויים, או רק חלקית? עוד דבר: עובי הטחינה הדרוש שונה בין תערובת לתערובת.

davesh

New member
שני דברים:

א. למלא מים עד לפס שבתוך המכשיר, או עד לגובה שסתום הלחץ. ב. למלא את המסננת עד הסוף בקפה טחון, אבל לא להדק, ולא למלא יתר על המידה.אם לא תמלא עד הסוף, המים שעוברים בלחץ דרך הקפה יזיזו את הקפה לצדדים ויפרצו להם דרך, שלא עובר דרך הקפה (המים מחפשים את המסלול הקל ביותר). בגלל זה יש מקינטות בגדלים שונים, ולא מוכרים רק מקינטה אחת גדולה.

למעלה