פרצעל

• פותח הנושא pirge
  • פורסם בתאריך

pirge

New member
פרצעל ../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif

פרצעל המתכון:ו pirge ו 21:42 | 09/01/06 מי שמעונין-יכול לראות את הפרצעל לפני.....בפורום חלבי. פרעצל מקור:פירגה חייבת להגיד שיצאו נהדרים. גם יפהפיים וגם טעימים מאד. חלק עם מלח גס חלק עם שומשום ואחד בלי ציפוי. פרצעל: 4 כוסות קמח לבן כוס קמח קראנצ'י לאפית לחם של סוגת 3 כפות סילאן 2 כפות סוכר לבן כף וחצי שמרים יבשים 2 כוסות מים חמימים כף חמאה מומסת כפית מלח לשים בקערה את החומרים היבשים. לצקת לאמצע הקערה את הרטובים וללוש היטב. אני את השלב הזה מכינה באופה הלחם שלי. הלישה אורכת 5 דקות. בודקים שהבצק לא דליל מדי ואם כן—אז מוסיפים כף קמח או לפי הצורך. מוציאה ושמה בקערה מכוסה בניילונית . מכניסה למ ק ר ר -מינימום 8 שעות או יותר. מוציאים ומפשירים לטמפרטורת החדר. בערך כשעה. עושים נקניק ארוך ושמן באורך של 60 ס"מ . חותכים לאורך 12 יחידות של 5 ס"מ כ"א. מכל יחידה עושים שרוך צר וארוך באורך 50 ס"מ מגלגלים אותו בלי קמח – על גבי השיש –מהשרוך הארוך-יוצרים צורה של האות U הפוכה. מצליבים את 2 הצדדים אחד על השני ומקפלים אחד למעלה ואחד מתחת. ומהדקים. מניחים על תבנית מצופה בניר אפיה לא משומן. רצוי להניח קרוב לתנור חם כדי שיתפחו . התפחה כפול מגודלם. מברישים בביצה טרופה-- מהולה בכף יין יבש אדום או לבן. אפשר למהול בכף סילאן או חלב. מפזרים שומשום או מלח עבה. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מכניסים לאפיה של לא יותר מ-15 דקות. יש אפשרות להרתיח חצי סיר מים ולטבול את הביגלים – אחרי שתפחו- במים הרותחים לכדקה. להוציא לייבוש על ניר סופג או מגבת-- ואז להכניס לאפיה. (לא לשכוח להבריש בביצה ולפזר את התוספת שבחרתם). הפעולה הזו גורמת לפרעצל להתקשות יותר. מי שאוהב בצק קשה,כדאי שישתמש בשיטת המים הרותחים. הפעם, בתמונה שאתם רואים-זה בלי המים. בהצלחה,מפירגה.

al55

New member
פירגה, רוצה נעשה החלפות

בין הפרעצל שלך לחצפורי שלי?

pirge

New member
אלונה, איזה חצ'פורי משגע. עכשיו../images/Emo8.gif

ראיתי. לא נותר אלא להכין. זה פשוט מתבקש. כל מעשי ידייך לתפארת . נפלא. לא מצאתי מתכון מסודר לחצ'פורי. אני הולכת לראות בחיפוש מתקדם אצל מאיה. תודה רבה. ויום נפלא לך.

liri לירי

New member
../images/Emo45.gif איזה דוגמנים הפרצעל שלך

משו משו ..... ממש מעוררים לנגוס בהם ביס, גם ללא ממרח כלשהו. פשוט לקחת ליד ולקרוע חלק חלק .......... לעצום עיניים ולהתמכר לטעם

לא להיבהל שקמתי בשעה כזאת - קמתי

בגלל שהתינוקת שלי ההיתי צריכה לטפל בה

פירגה זה נראה מעולההההההההההה

מתאים לי מאוד כזה אחד לבוקר
האם פרעצל זה ביגלה?

pirge

New member
שושי, פרעצל זה ביגלה חצי רך חצי

קשה. כמה שתכיני את השרוך יותר דק יהיו הפרעצל יותר קשים.צריך לגלגל את השרוך----לעובי של טיפה יותר מעובי של עיפרון. אני הכנתי מעט עבה,אז יצא חצי קשה. אפשר כמובן לשנות צורות ולהכין כמו המספר 8 או בצורת עיגול שבלול וכו'...... בקר טוב וחיבוק,פירגה.

pirge

New member
קמח קראנצ'י לאפית לחם של סוגת קונים

בסופר--- איפה שהלחמים המיוחדים. בדרך כלל יש מדף של מוצרים אורגניים. פשוט תשאלי בסופר. הקמח הזה מצוין. אני אופה איתו את מאפי השמרים שלי. מעולה. כמובן שהוא יותר יקר מקמח רגיל.

../images/Emo51.gifפירגה ../images/Emo24.gif האמת שבחנוכה

2002 הכנתי אותם עפ"י המתכון של IRIS G והיה מעולה והטעם היה כמו של בייגלה, לכן שאלתי איך יצא אצלך הטעם. אז עוד לא היתה לי מצלמה, מקווה שייתחשק לי להכין ואז אוכל לצלם.

pirge

New member
הם מעולים שושי, תכיני אותם דקים

ויצא לך קשה. הטעם יצא כמו של בייגלה, למרות שהכנתי אותם מעט עבים. הבקר אכלתי אחד עם ריבה וקוטג' . זה פשוט משגע. אפשר לחצות אותם ולמלא. ממממממממממיאמי. והסילאן מוסיף לדעתי המון. ב ב ק ש ה, שושי.

pirge

New member
לירון, אני ערה כבר מזמן.לא יכולה

לישון הרבה. בדרך כלל, אני אופה או מבשלת בשעות כאלה. מסכנים השכנים
שלי.

למעלה