פרצו לי למייל

אורעם1

New member
פרצו לי למייל

שלחו ממני מיילים של פישינג לכל רשימת התפוצה.
שיניתי את הסיסמא, המייל ברשותי,
אבל אני לא מקבלת הרבה מיילים מכיוון שחלק מהמיילים חוזרים לכתובת שהפורץ יצר שמסתיימת ב -
mail.com
במקום
gmail.com
יש למישהו עצה מה לעשות?

Piav

New member
לפי מה שאני מבין ההודעות לא נשלחו מהכתובת שלך

כלומר, התבצעה רק קצירת נתונים מהחשבון שלך. אם כך, ראה התייחסותי לשאלה דומה כאן, כמה שרשורים מתחתיך (ובעיקר לתגובתי האחרונה).

אורעם1

New member
ההודעה כן נשלחה מהמייל שלי

רק כשעשו reply הוא עשה לכתובת דומה רק עם mail במקום gmail.
מצאתי אתמול בהגדרות איפה הוא שנה את זה.
הוא ביקש כסף מאנשים כאילו אני מבקשת שנגנב לי התיק,
ואז רצה שהתכתובת תחזור אליו.

Piav

New member
ניתן לראות מי התחבר לחשבון הGmail שלך

מהיכן ומהי כתובת הIP בה עשה שימוש (/support.google.com/mail/answer/45938?hl=en" target="_blank" rel="nofollow">https://support.google.com/mail/answer/45938?hl=en" rel="nofollow" target="blank">Last account activity). במקביל, חשוב לא פחות לדאוג שהגישה השוטפת של הפורץ לחשבון הופסקה (ראי כאן, כולל התייחסות למקרה בו כתובת הIP של הפורץ בידך ואפשרות הגשת תלונה במשטרה).

Piav

New member
תפוז חתך לי את ההודעה (באכזריות)

/support.google.com/mail/answer/45938?hl=en" target="_blank" rel="nofollow">https://support.google.com/mail/answer/45938?hl=en" rel="nofollow" target="blank">כך תוכלי לעשות זאת. בנוסף, חשוב לוודא כי הגישה של הפורץ לחשבון הופסקה (ראי כאן, גם בהתייחס לאפשרות הגשת תלונה במשטרה כשכתובת הIP בידך).

Piav

New member
כדי לראות את כתובת הIP

את צריכה ללחוץ על שם המדינה שמופיע אצלך בפלט הפעילות (במקרה הזה גרמניה). מצד שמאל יוצג חלון עם מפת היעד שבתחתיתו המילה 'פרטים'. בלחיצה על 'פרטים' תוצג כתובת הIP לצד מידע על הספק, הדפדפן והפלטפורמה (ממש מתחת לכותרת פרטים).

אם הפורץ לא נזהר וחשף את כתובתו האמיתית, תוכלי להגיש תלונה לספקית בגרמניה (בדרך כלל קיימת כתובת יעודית לabuse). לא יודע עד כמה המשטרה תוכל לסייע לך במקרה שאין מדובר בתושב הארץ, גם אם תספקי את מירב הפרטים שעומדים לרשותך, אבל לא יזיק להתייעץ.

אורעם1

New member
יבלתי את המסרים שלך - תודה

מכיוון שהחשבון כבר ברשותי, ניתן כעת לראות את הגישות שלי בלבד מהמחשב שלי.

למעלה