פרצופה של המדינה..

ksimeroni

New member
תודה שוב נשמה!

את יודעת שאני אשמח לתחרות כזאת
גם לך בעצמך לא חסר כישרון ברוך השם, זה יהיה אתגר.....

THE WIZARD 55

New member
אז תתחילי להקליד...

תבחרי נושא...בטח זה יהיה על אהבה:) ותחדרי לשרשור של מייק בוא אליי...נהפוך אותו לשרשור שטויות
הכבוד לך...תתחילי את..

fifanowftw

New member
ויש תמיד את אלה

שימצאו אשמים כי חייהם עלובים. אחח, כמה נוח זה להאשים. נראה לי שאת יכולה לספר לנו קצת על זה, לא?

aviadbarel

New member
מהי העדה ה"שליטה"

האם את מתכוונת לעדת יוצאי אשכנז? ואם אני ספרדי, בן ליוצאי מרוקו, ועדיין מאמין שאין כאן גזענות? יותר מכך, אני מתעב בכל לבבי את אותם ספרדים שטוענים לקיפוח. כי חוץ מלהוציא שם רע לעדה הם לא עושים כלום. בעבר היתה גזענות, על כך אין ויכוח. כשסבא שלי הגיע לארץ הוא הלך לגור בפחון במעברה, לעומת אחרים שנשלכו לבתים טובים יותר. דרום הארץ מלאה בעיירות פיתוח שמלאות ביוצאי ספרד, כי לשם שלכו אותם, בשונה מיוצאי אשכנז שנשלכו לגור במרכז ובמושבים. עדיין, מה שהיה מת, מה שחשוב זה העתיד, ואני לא מרגיש שאף אחד מקפח אותי בשל היותי ספרדי. בראייתי, אלו שטוענים שלא צלחו את מסע חייהם בשל גזענות, הם אנשים שפשוט לא הצליחו בחיים ובחרו לומר "אני לא כך וכך בגלל שאני ספרדי / ערבי / רוסי / אתיופי" במקום להבין שאולי פשוט משהו אצלם לא בסדר. הרבה יותר קל להאשים גורמים חיצוניים מלהבין שיש משהו דפוק אצלנו, נכון? אם אני לא מוצא קריירה טובה זה לא בגלל שאני חסר השכלה, עצלן ובחור דוחה באופן כללי, זה כי המדינה חרא, האנשים מפגרים וכל העולם עקום. כל העולם חוץ ממני כמובן, ילד ירושלים של אימא.

ksimeroni

New member
../images/Emo6.gifאיזה חמוד....

קודם תלמד מי אתה (או שגם אתה מאלו שמוכנים להשבע שסבתא שלהם נולדה בפולין.....), מי אלו "יוצאי ספרד" בדיוק? אם אתה בן ליוצאי מרוקו, אז איך אתה ספרדי? אתה מרוקאי! צאצא של יהודים שחיו עם ברברים וספגו את הילכותיהם ואופיים במשך שנים ארוכות! מה ספרדי בזה? חבל שאתה חושב שאדם ממוצא יהודי-ערבי שלא מוצא עבודה הוא "חסר השכלה, עצלן, ובחור דוחה באופן כללי", אתה חייב להבין שסגידה לאשכנזיות, רמיסת כבודך, והתעמרות בעדתך על מנת לרצות את השליט, לא תביא אותך לשום מקום, ויום אחד אתה תמצא את עצמך לבד. גם האליטה האשכנזית לא תקבל "ברברי" כמוך לשורותיה, וגם אחיך יסלדו ממך כי התנשאת מעליהם וזרקת אותם לאנחות. תתעורר, ויפה שעה אחת קודם. (כמובן שאין במילותי כוונה להזדהות עם עצלנים, פסיכוטים או חסרי עמוד שידרה מכל עדה שהיא בעם ישראל, אבל אם לאדם שמים מחסומים ומוקשים בדרכו בכוונה, חזקה עלינו לסור לעזרתו, ולא להשאירו להתבוסס בעוני משווע בעל כורחו)

aviadbarel

New member
יש לך כמה בעיות - הראשונה הבנת הנקרא

יוצאי ספרד, זה כיצד שמכנים בארץ את המזרחיים, וככה מתייחסים לזה. אני מרוקאי גאה, ובין היתר גם מוצלח. ואני לא הצלחתי רק בגלל שאני בן אדם מדהים, אלא גם בגלל שהמדינה איפשרה לי חינוך הולם, ואפשרויות אחרות. לגבי הבנת הנקרא - לא אמרתי שכל מי שלא הצליח בחיים הוא חסר השכלה עצלן ודוחה, אמרתי שלו הייתי חסר השכלה עצלן ודוחה, ולא מצליח למצוא עבודה הייתי מאשים את שאר העולם רק לא את עצמי. יש הבדל בין שתי האמירות, וכדאי להבדיל ביניהן. ישנם גם אנשים שלא צלחו את חייהם בשל סיבות אובייקטיביות, כמו היעדר חינוך, חינוך לא איכותי וכו', לא אמרתי שלא. אמרתי שהרבה יותר קל לתלות את כשלונותיי באחרים והצלחותיי בעצמי. סגידה לאשכנזיות? ברצינות?! קודם כל לדעתי אנשים כמוך שמנציחים את ההבדל העדתי הם מקור הרוע בכל אשר קשור לגזענות. אני רואה עצמי כיהודי, ישראלי, ואח"כ מרוקאי, ולא ההפך. אני יכול להתחתן עם אשכנזיה (וגם חצי סרי-לנקית ליתר דיוק) וזה לא יעניין אותי בדיוק כפי שלא יעניין אותי אם מועמד לעבודה הוא ערבי, יהודי או נזיר בודהיסטי. כל עוד יש לו/ה את מה שצריך לעבודה, התפקיד שלו. אגב יש המון אשכנזים לא מוצלחים, לפחות באותה כמות של ספרדים (מזרחים או איך שלא תכני אותם) לא מוצלחים. יש כמות זהה של נרקומנים בשתי העדות, כמות זהה של עבריינים וכמות זהה של אנשים מוצלחים. איפה בדיוק מתעמרים בעדתי? איזה שטויות את מדברת. אני מבוסס כלכלית, משכיל ומוצלח באופן כללי. מי התעלל בי? מי התעמר בי או בעדתי? משפחתי המורחבת מבוססת מאוד, כי הם רכשו השכלה אקדמאית, היו אמביציוניים והצליחו בחייהם. זה בולשיט שיש אפליה, ותנסי להוכיח לי היכן מפלים אותי? אני מסכים איתך לגבי המשפט האחרון שלך, העניין הוא שאין איש מופלה לרעה במדינת ישראל.

ksimeroni

New member
אין לי בעיות בכלל

"יוצאי ספרד", "מזרחיים", "יוצאי עדות המזרח", אלו ביטויים שגויים שבאים לכנות אותי ואת אחי, יהודי ערב, בשם רך יותר לאוזן הציונית. אם אתה יודע שביטוי מסויים הוא לא נכון, אל תשלים איתו, תתמודד מולו. אנחנו יהודים-ערבים, לא ספרדם ולא נעליים. המדינה מאפשרת חינוך בכל המדינה, אבל היא מאפשרת חינוך הולם רק איפה שנוח לה, ומי ששולט במשחק היא האליטה השולטת במדינה (שנהייתה אליטה רק בגלל שהיא גנבה את כספי הציבור עם קום המדינה). אז אתה לא יכול להגיד שלמי שהשלים את חוק לימודיו באופקים ולמי שהשלים את לימודיו בסביון יש את אותה נקודת הפתיחה בישראל, כמו שאתה לא יכול להגיד שלנער שצה"ל לקח לקרבי ולנער שצהל לקח למטבח יש אותה נקודת פתיחה בחיים האזרחיים (וכידוע לך צה"ל לא ממש מתחשב ברצונות שלך, הוא מציב אותך היכן שבא לו בצורה שרירותית). ככה זה כשיש גוף עליון שמחליט בשביל העם מי שווה יותר ומי שווה פחות. למה אתה בכלל חושב שמי שלא מצליח למצוא עבודה בישראל הוא עצלן ודוחה? עלה בדעתך פעם שאולי אלו שלא גרים במרכז הארץ נמצאים במצב אבסורדי שבו אין להם בכלל עבודה, דבר שאחראיות לו ממשלות ישראל לדורותיהן, ששמרו רק על התחת שלהן על חשבון הפריפריה וישובי הספר? אם אתה והוריך הצלחתם להתעשר, זה לא אומר שמוטלת עליכם האחראיות להתנשא מעל היתר, אם במקרה שלכם שיחק לכם המזל (אם זה ע"י העתקת מקום המגורים, שינוי שם המשפחה וכו....), זה לא אומר שאתה צריך ללעוג לאחרים, אלא להיפך, לעזור להם לצאת מהמצב המביש הזה שקיים בישראל מקום המדינה ועד היום. אם אתה "לא מאמין שיש קיפוח", תצא החוצה ותסתכל קצת על הרחוב, אל תסתכל רק על עצמך ועל הבועה שאתה חי בה. אף אחד לא מנציח את הפן העדתי חוץ מהממסד הישראלי, לעם לא ממש איכפת מי הגיע מאיזו עדה (למרות שיש כאלו שכן מפריע להם), כל עוד האליטה תישאר חד עדתית תהיה פה אפליה על רקע גזעי.

fifanowftw

New member
אוי, נו..הנה זה שוב מתחיל

אגב, משפחתי גם כן שינתה את שמה. זה נקרע עברות, לאו דווקא כדי להתקבל ל"אליטה". והנה שוב זה מתחיל. הציונים-אשכנזים(היא טוענת שהציונים הם רק אשכנזים, שלא יכול להיות דבר כזה ציוני-מזרחי)גנבו את הרכוש של יוצאי מדינות ערב ועוד ועוד ועוד.

fifanowftw

New member
תכלס. אם השם הוא אשכנזי,

אז איך זה יכול להיקרא שכנוז? כאילו, אני יודע שאת לא הכי חכמה בעולם, אבל היי, יש גבול.... מוויקי http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%AA עִברוּת הוא מתן צורה עברית, ובפרט שינוי שמו של אדם משם לועזי לשם עברי. אפילו מקים המדינה עברת את שמו מדוד גרין לדוד בן גוריון. אבל אל תתני לעובדות לבלבל אותך...

ksimeroni

New member
אהה זה היה בצחוק, תרגעו

אין חוש הומור בפורום הזה?????????

respecta1

New member
אתה חיי בסרט רציני

אני יהודי ממוצא מרוקאי נקודה. ואני לא מרגיש\ רואה שום הבדל בתפיסה או במה שקורה ביני לבין אף יהודי אחר.

aviadbarel

New member
שם המשפחה שלי

עבר שינוי, "עיברות" בשל היותו של אבי קצין בכיר בצבא הגנה לישראל. בדומה לאהוד ברוג - ברק, אמנון ליפקין שחק, גם בוהדנה צריך להפוך לבראל בנקודה מסויימת של שירותך הצבאי. מה לעשות אלו החיים. לא שאני שמח שגרמו לו לשנות את שמו, אבל כמו שהראיתי כאן למעלה גם לאשכנזים גורמים לשנות את שמם. אז די עם תחושת הקיפוח ובילבולי הביצים. מי שילך לאוניברסיטה, ירכוש השכלה גבוהה, ויהיה בעל נתונים אישיים גבוהים יוכל להצליח בחייו. מי שישב ויחכה שדברים יקרו לו, ימשיך לחכות ובסוף יתלונן על קיפוח. הצבא - שטויות במיץ עגבניות. מקדמים רק אשכנזים?! חסרים אלופים מרוקאים, עיראקים, כורדים ומה לא בעצם?! אני בשירותי הייתי קצין שלישות ומעולם לא התחשבתי במוצאו של חייל לטובת קביעת שיבוצו / קידומו וכו'. שטויות במיץ עגבניות. היו כאלו שחשבו לצעוק גזענות כי הם לא קיבלו את מה שהם רוצים, אבל בסופו של יום שיבצתי לפי מה שראוי ולא עניין אותי מה שחושבים. אני לא מתנשא מעל אף אחד. מבחינתי אדם חסר השכלה בכלל, שלא עבד יום בחייו יכול להיות אדם נפלא, מוצלח ומלא כשרונות. אבל לא יתכן שיבוא יום והוא יאמר שלא מקבלים אותו לעבודה כי הוא אשכנזי. לא מקבלים אותו לעבודה כי הוא לא עשה כלום עם חייו, מה שלא מונע ממנו להיות בן אדם מדהים בעל תכונות אופי נעלות. אני לא חי בבועה ולא קרוב לזה, ובכוונה כשדיברתי הדגשתי שאני מדבר על משפחתי המורחבת שמתגוררים מאילת ועד לרמת הגולן, בערים, כפרים, מושבים, ואיפה לא. כולם הצליחו, כולם התקדמו, ולא משנה מה שם משפחתם. אנשים שלא מצליחים מנסים לתרץ את כישלונם בגורמים חיצוניים, ואת הצלחותיהם לנכס לעצמם. זה לא עובד כך. יש מכלול של סיבות ונסיבות שמשפיעות על חיינו. ושוב לגבי הבעיות שלך בהבנת הנקרא - לא אמרתי שמי שלא מוצא עבודה הוא עצלן ודוחה. אמרתי שאם אני עצלן ודוחה ובנוסף לא מוצא עבודה, אתלה את כשלוני באחרים ולא בי עצמי. אם את עדיין לא מבינה עברית אנא פני לחבר שיסייע לך אני התייאשתי מלנסות להסביר לך משפט פשוט שלוש פעמים, ובטח שלא אסביר אותו פעם רביעית.

ksimeroni

New member
מה רע בשם בוהדנה?

למה בוהדנה לא יכול להיות קצין בכיר? אולי בגלל שאם הוא לא ישנה את השם לא יאפשרו לו להיות קצין בכיר?
אתה שם לב לדברים שאתה כותב? ראש ממשלת ישראל יכול להיות אולמרט אבל קצין בצבא לא יכול להיות בוהדנה.... ממש טמטום. חבל שככה חינכו אותך, לשינאה עצמית. אתה כותב "לא שאני שמח שגרמו לו לשנות את שמו, אבל כמו שהראיתי כאן למעלה גם לאשכנזים גורמים לשנות את שמם..." מי הם אלו ש"גורמים" לאנשים לשנות את שמם? אני בטוחה שהם לא בוהדנות, פרצים, בוזגלואים או ביטונים למיניהם... מי הם אלו ש"גורמים"? אתה מתכוון לממסד האשכנזי של ארץ ישראל? זה שכופה על כל העם להדמות לא ואם לא הוא לא "יתן" להם להתקדם בחיים? יש אנשים שמעדיפים לא להתקדם, ולא לדרוך על כבודם העצמי ולהשיל מעליהם את עורם השחום... זה בדיוק מה שכתבתי למעלה, מי שמוכן להשבע שאין אפליה במדינת ישראל הוא אשכנזי (שזה נוח לו שתהיה אפליה) או משתכנז (שזרקו לו כמה פירורים, כדי שיסתום את הפה).

fifanowftw

New member
ויש את אלה

שגם אם יש אפליה הם מקצינים אותה עקב זה שהם לא מצליחים בחייהם.

למעלה