פרצופה של המדינה..

THE WIZARD 55

New member
פרצופה של המדינה..

כמו שהבטחתי, אפליה וגזענות במדינתינו הנאורה.. יום בהיר אחד, יצאו אשכנזי, אתיופי, חרדי, רוסי, מזרחי וערבי אחד..למדגם בידיעות אחרונות הם התבקשו לעמוד באותן מטלות קשות..למצוא גן לילדם, לשכור דירה, למצוא עבודה במסעדה.. כולם התקשרו לאותם המקומות בדיוק..ולכל אחד ניתנה תשובה אחרת..ואם נדייק הערבי קבל יחס מיוחד.. סעיד הכיר קללות חדשות במקרה הרע, לא אקטואלי במקרה הטוב... את סעיד אנחנו מכירים באופן אישי, מאחר והוא מנהל קומונה וצאט בתפוז, והוא ישמח לספר לכם על ההשפלות אותם הוא חטף במהלך המדגם..אם רק תשאלו אותו.. אז אל תגידו שאין אפליה, או גזענות.. אגב, יש גזענות פנימית כידוע לכם גם אצל היהודים עצמם..אבל כשמדובר בערבים כולם חוברים יחדיו למגר את הנגיף.. את הכתבה עצמה לא מצאתי, היא פורסמה בידיעות אחרונות, אבל הנה רשמים מהכתבה אז לכל אלה שצועקים השכם וערב שאין אפליה..ואין גזענות..בבקשה..

aviadbarel

New member
"מחקרים" מגמתיים שכאלו כבר אנחנו מכירים..

מזכיר לי "תוכנית תחקירים" שראיתי פעם בערוץ השני שסבבה סביב היחס של החברה הישראלית לעליה מברית המועצות לשעבר. שלחו שתי נשים לשאול איך מגיעים לבית מלון. האחת צברית לבושה בצורה רגילה, פנתה לאנשים רגילים, קיבלה תשובות הולמות. השניה עולה חדשה, לבושה בצורה פרובוקטיבית מאוד, פנתה לאנשים שנראים בעיתיים, וקיבלה אינספור הזמנות לדירות ולמסיבות מין. המסקנה של תוכנית התחקירים המהוללת הייתה שהחברה הישראלית מתייחסת לעולות מחבר המועצות בגזענות ושאנו סבורים שהן נערות ליווי ברובן המוחץ. לא התייחסו לצורה שבה הלבישו ואיפרו את העולה החדשה (ובטח שלא להבדל התהומי בינה לבין חברתה הצברית) לאנשים שאותם היא שאלה וכו'. אנחנו לא יודעים מה אמר כל אחד מהאנשים, למי הם פנו ומה היו התשובות שהם קיבלו. אם אותו בחור ערבי התקשר, פנה בצורה מזלזלת, השמיע איומים או משהו אחר, יכול להיות שזו הסיבה שלא הסכימו לקבלו. באותה מידה אני יכול לערוך סקר בעצמי, לקחת ארבע חברים, לתת להם להתקשר לכל מיני מקומות, לכל אחד לתת סקריפט שונה, לומר לו להתקשר לאנשים שונים ותראו איזה תוצאות אגיע. בשביל להסיק מתחקיר שכזה שהוא מקיף אנחנו צריכים את המידע הבא: 1. מה היה הסקריפט של כל אחת מהדמויות. 2. האם הם התקשרו לאותם אנשים ובאותם הזמנים? (אם מישהו יתקשר אליי באחת בלילה לברר משהו לגבי דירה, יהודי, ערבי או נוצרי, הוא ישמע מהר מאוד צליל ניתוק, ולא מעניין אותי מיהו ומהו). 3. כמה מוסדות היוו את המדגם שאמור להיות מייצג של מוסדות המדינה? אסכם ואומר - אין שום אפליה, ואין שום גזענות כקו מנחה מוסדי, פה ושם יש חארות, כמו בכל מקום בעולם, אני בטוח שאם אני אתקשר לכל תושבי אום אל פאחם אני אמצא לפחות 500 איש שלא יסכימו להשכיר לי דירה, אח"כ אני יכול לומר שעשיתי מדגם רק של 600 איש ומתוכם 500 סרבו. צריך מידע נוסף כדי להסיק מסקנות על מדינת ישראל ותושביה. אגב, הייתי שמח לקבל קישור לידיעה המקורית בידיעות.

ארץ גזענית

זו הכותרת שהיתה בידיעות אחרונות זה הוא הפרצוף של המדינה שנקבע בתאריך 30/8/07 ע"י מדגם שערך ידיעות אחרונות השתתפנו בו. ערבי. רוסי. אשכנזי. מרוקאי.חרדי. ואתיופי...... זה היה מאילת עד קריית שמונה.. ומשעה 8 בבוקר עד שעה 10 בלילה ! ואענה לך על השאלות שלך aviadbarel "אנחנו לא יודעים מה אמר כל אחד מהאנשים, למי הם פנו ומה היו התשובות שהם קיבלו. אם אותו בחור ערבי התקשר, פנה בצורה מזלזלת, השמיע איומים או משהו אחר, יכול להיות שזו הסיבה שלא הסכימו לקבלו". אני זה הוא הבחור הערבי שהתקשרתי לגנים ולמסעדות וגם כדי לשכור דירה. מהצפון עד הדרום. התקשרתי בשעות 8 בבוקר עד 10 בלילה דיברתי בנימוס ולא זלזלתי אגב הכל היה מוקלט ומיתועד.70% ענו לי לא פה אחד!! ומידובר בכל עיר קרוב ל10 מקומות עבודה 10 דירות ו10 גנים מינימום "בכל עיר"!! הזדהיתי בשמי סעיד וכמובן שם סעיד הוא ם ערבי אז הבינו שמידובר בסעיד.התקשרנו לאותם מקומות בהפרש של 30 דקות או שעה בערך כדי שלא יהיה חשד!! ואכן התוצאה היתה שאנו חיים במדינה גזענית!! היו תשובות משפילות ממש. עוד שרצו לעשות אסיפת הורים בכדי להתיעץ עם ההורים לגבי הילד בן השנתיים שרצו הוריו לרשום אותו בגן עם יהודים!! ועוד תשובות שצריך לדון עם "הוועד בכדי לקבל אישור בכניסתך לדירה".. "סליחה אתה ערבי חבל לך על המאמץ". "תגיד יש לך רשיון להפעיל מכונת אספרסו"? ועוד אמירות עוקצניות וגזעניות של ממש... 1. מה היה הסקריפט של כל אחת מהדמויות. 2. האם הם התקשרו לאותם אנשים ובאותם הזמנים? (אם מישהו יתקשר אליי באחת בלילה לברר משהו לגבי דירה, יהודי, ערבי או נוצרי, הוא ישמע מהר מאוד צליל ניתוק, ולא מעניין אותי מיהו ומהו). 3. כמה מוסדות היוו את המדגם שאמור להיות מייצג של מוסדות המדינה? תשובות 1:קוראים לי סעיד ואני מעוניין לעבוד כמלצר.מעוניין לשכור דירה. מעוניין לרשום את הילד שלי לגן שלכם !! 2: התקשרנו לאנשים באותו יום ולא בהפרש שעות !! 3: ובטח לא התקשרתי "באחת בלילה" לרשום ילד לגן או לחפש עבודה או לשכור דירה. 4:היו מעל לעשר מקומות מקומות עבודה.. עשרה גנים.. עשרה בתים להשכרה!! זה הוא המידע החסר ? לא התקשרתי לשכור דירה בכפר חב"ד!! ולא בקריית ארבע !! ובטח אם תרצה לעשות מדגם דומה לא תתקשר לשכור דירה "באם אלפחם" וגם ערבי ישראל הם למעשה מיעוט לא? ואז ההגיון אומר אדוני הנכבד שהרוב מקבל את המיעוט ולא ההיפך וחברה מיתוקנת תיעודד את המיעוט !! אנחנו במדינה דימוקראטית לא? אסכם ואומר שלא התרגשתי מהתוצאה של המדגם אני חי את זה ביום יום. והייתי מודע לתוצאות האלה כבר מראש. אבל זה הוכח שחור על גבי לבן !! מסקנה שמדינת ישראל מדינה גזענית נקודה !!!!

THE WIZARD 55

New member
מילים כדורבנות!

זאת תמצית הגזענות.. ברוך הבא סעידו
ו

aviadbarel

New member
היהודי חיפש פרובוקציות

מי נתן לו לצאת מהגטו? באיזו זכות הוא נכנס לכפר ערבי? האם הוא קיבל את אישור המופתי? שיח? מישהו אחר שיכול להבטיח את חייו של יהודון בכפר ערבי? מה שמצחיק אותי זה שבאמת יש כמה מסוממים שחושבים כך. באמת יש אנשים שחושבים שלנו, רוב תושבי המדינה, יש פחות זכויות מהמיעוט.

respecta1

New member
לא יאומן..

"אז ההגיון אומר אדוני הנכבד שהרוב מקבל את המיעוט ולא ההיפך"
זו בדיוק החשיבה שגורמת לזה שישנאו אותכם.. אם אני עכשיו אתקשר לאיזה גן באום אל פאחם יגיד שלום קוראים לי נדב אני רוצה לרשום את הילד שלי לגן שלכם המינימום אם הם אנשים יחסית מנומסים יטרקו לי את הטלפון בפנים המיעוט צריך הרבה יותר לכבד את הרוב כי הוא הרוב. והרוב צריך לכבד את המיעוט, אבל כשהמיעוט לא מכבד את הרוב אתם לא יכולים לצפות שהרוב יכבד את המיעוט.

aviadbarel

New member
אם כך אכן מצער הדבר

אני מקווה שידיעות אחרונות יגדילו לעשות וימשיכו טיפול בנושא - למשל ניתן לתבוע את אותם מעסיקים וגנים שלא הסכימו לקבלך התוענה של גזענות. לגבי השכרת דירה אני לא בטוח מה אומר החוק כי זה נכס פרטי לרוב. לגבי המשפט האחרון שלך, כאן אתה טועה ובגדול. המיעוט צריך לקבל את הרוב בדיוק כשם שהרוב צריך לקבל את המיעוט. אם המיעוט לא מקבל אותי למה שאקבלו בעצמי? אם אני לא יכול למצוא עבודה בטירה, למה שתושב טירה יוכל למצוא עבודה במקום מגוריי? האם זה יחסים חד כיווניים? רק לקחת? או שצריך גם לתת? תחשוב על זה. ובהחלט מצער אותי שאלו התשובות שקיבלת, למרות היותי ימני בדיעותיי, אינני מזלזל חלילה באף אחד, ואני מאמין שאלו שחיים כאן צריכים לחיות תחת שיוויון מוחלט (זכויות וחובות אגב). ימני מבחינתי זה לא אומר שלא ניתן לוותר, זה אומר שצריך לוותר תחת מסגרת תנאים מסויימת - למשל אם יוצאים מעזה, זה צריך להיות תחת הסכם ברור, ויתרה על כן צריכה להיות ממשלה חזקה מספיק שתעמוד בהסכם (ולא כמו הפת"ח שנבעט מכל המדרגות בעזה, וקיבלנו חמאסטן). וזה גם קשור להשקפות סוציאליות, של מה המדינה צריכה לממן ומה לא, אך לא חלילה מעיד על יחסי כלפי מיעוט זה או אחר.

aviadbarel

New member
שאלה אחת

לאיזה ערים כן התקשרתם? האם התקשרתם ליפו? אום אל פאחם? טירה? חיפה? לוד? רמלה? או שבחרתם להתקשר לערים לא מעורבות כדי להוכיח את הנקודה? הרי אם הייתם מתקשרים לערים מעורבות, או לערים ערביות (אגב, כדי שהמדגם יהיה מייצג לפחות 20% מהאנשים איתם דיברתם, בצד השני של הטלפון, היו צריכים להיות ערבים, כי הרי אתם 20% מהאוכלוסיה) היו הדברים נראים אחרת. אם התקשרתם להרצליה, בת ים, נתניה, חולון, אילת ועוד כל מיני ערים שכמעט ואין בהם ערבים אז זה מסביר את תוצאות ה"מדגם" ומוכיח את טענתי שהוא הכל חוץ ממייצג. ושוב - אני יכול להביא לכם שאלות סקר, ולבחור לכם מדגם שיוכיח כל נקודה שבעולם. אני אפילו יכול לתכנן סקר שיוכיח ש90% מהערבים שלא מצליחים למצוא עבודה ביישוב יהודי לא באמת רצו לעבוד שם, והם עשו זאת כדי להוכיח את טענות הקיפוח.

fifanowftw

New member
עם כל הצער שבדבר

בהחלט יש גזענות, ובאמת שאי אפשר להכחיש אותה.

junior gong

New member
קראתי את הכתבה בזמנו

ואפילו דנתי בזה עם ויזארד בזמנו בטלפון וסיפרתי לה על הכתבה המצמררת הזו, ואגב סעיד, זיהיתי אותך לפי התמונה בשער אבל לא הייתי בטוח שזה אתה עד שקראתי את השם סעיד וקצת פרטים עלייך. זה ממש לא חדש שיש גזענות פה בארץ, גזענות יש בכל מקום, אבל זה לא רלוונטי לדון בגזענות במדינה אחרת היות ואנחנו גרים בישראל. פשוט ידיעות אחרונות, הגדילו והעלו את התחושה הקולקטיבית של האזרחים ה-"נחותים " יותר במדינה הזו והמירו את זה למילים שחור על גבי לבן בעיתון, מה שגורם למציאות להחטיף לך כאפה ולעורר אותך בכל זמן שאתה נתקל בכתבה כזו. אני פשוט בעד להסתיר את הזהות במקרים כאלה, פשוט ללכת לבעל דירה גזען, להסתיר את זה שאתה ערבי, לחתום איתו על חוזה לשנתיים, ויום אחר כך, להביא את כל החבר'ה, לשים אום קלתום במערכת, ולנפנף על מנגל בחצר

THE WIZARD 55

New member
../images/Emo6.gif לך אין בעיה להסתיר שאתה ערבי

אתה נראה אשכנזי...אין לך מבטא בכלל...חזות אשכנזית לחלוטין... יא משתכנז:)
אכן דנו בזמנו על זה..שנינו היינו בהלם..מייק התעלף כשראה שזה סעיד אני הנשמתי אותו... :)

"כולם חוברים יחדיו למגר את הנגיף"? 'כולם'?

זה לא כמו ש"כל הערבים סייעני טרור"?

aviadbarel

New member
צודק 100%

להגיד ש"כולם" או "רובם" של תושבי ישראל הם גזענים שקול בדיוק ל"כל" או "רוב" ערביי ישראל הם מחבלים או משתפי פעולה עם מחבלים. ומי כאן שלקח קורס בסיסי בסטטיסטיקה באוני' יודע איך אפשר לסובב תוצאות של כל מדגם. אתם יכולים לתת לי כל תוצאה שאתם רוצים להגיע אליה עם מחקר, ותוך שבוע יש לכם מחקר מקיף ויסודי שמוכיח שיהודים בכלל שונאים יהודים, בשל קינאה עמוקה בכמות השיער של חבריהם. רק צריך לשאול מספיק אנשים כדי למצוא 400 מפגרים שיגידו כן ואז לומר שזה מדגם מייצג של 500 איש ומתוכם 80% הוכיחו את הטענה המטומטמת שלי.

למעלה