פרץ או מרצ-יחד?

agamrafa

New member
פרץ או מרצ-יחד?

הדילמה הנושנה. וכל האהבלים שהולכים להצביע חד"ש (דלגיטימציה זה כיף) יכולים לפסוח על ההודעה הזאת.
 

Fleddermaus

New member
מרצ-יחד ../images/Emo119.gif

פרץ הוא מושחת, וגם אם הו לא היה, כששמים את הפתק "אמת" בקלפי בוחרים גם את ויצמן שירי, דליה איציק, איתן כבל וכו'.
 

ד ר ו ר 1

New member
גול עצמי../images/Emo35.gif

אני באמת מה מניע אותך להשתלח ככה בעמיר פרץ ובמפלגת העבודה. מפלגת העבודה עם פרץ עברה שינוי, והיא שונה בתכלית ממפלגת העבודה של פרס. אני חושב שאם השמאל ינהג בתבונה הוא יוכל רק להרוויח מהנצחון של פרץ, אבל אתה משמיע דברים קשים וחסרי תכלית נגד פרץ, ומשלח בו בצורה כל כך לא נכונה - אתה קורא לו 'מושחת' ולא עומד מאחורי זה שום דבר... ומעבר לזה, הייתי מציע לך לומר מה טוב בך ולמה כדאי לבחור במפלגה שלך, בטרם תגדף מפלגה אחרת, ואני אומר את זה כמישהו שלא תמך מעולם וגם לא יתמוך במפלגת העבודה, עם או בלי פרץ. רק נקודות למחשבה. דרור
 

Fleddermaus

New member
סליחה? ../images/Emo119.gif

עמיר פרץ הוא אדם מושחת. אין מה לעשות, דרור, זו האמת. ההסתדרות בראשותו עשקה עודים רבים, לקחה חלק גדול ממשכורתם ורכושם ולבסוף הגנה רק על הוועדים החזקים במשק. הוא רודף שלטון בלתי נלאה ואין לו שום יכולת להיות ראש ממשלה. מרצ מהווה האלטרנטיבה היחידה לחוסר האידאולוגיה של העבודה מצד אחד, ולשוליות והלאומנות הפלסטינית של חד"ש מצד שני.מרצ מנהיגה פוליטיקה ישרה, נקיית כפיים והוגנת, ללא שחיתות או פלילים.
 

Fleddermaus

New member
*עובדים ../images/Emo119.gif

אבל יש לי מה לומר לזכותו של פרץ: הוא העיר את מפלגות השמאל מתרדמת. פתאום אנחנו רלוונטיים יותר, וזה ייאמר לזכותו, אין ספק.
 

ד ר ו ר 1

New member
לא להסחף זה תמיד חשוב

וחבל שאתה לא מקפיד על זה. אני באמת לא יודע עד כמה עזרה ההסתדרות לעובדים, אני גם בספק עד כמה היא מוסד רלוונטי, אבל להסחף ולומר שהיא עשקה עובדים, לא פחות ולקרוא לעמיר פרץ מושחת, זו התבטאות לא נכונה ומוגזמת. אתה מטיח האשמות לכל עבר - בחד"ש, שעכשיו היא גם לאומנית מבחינתך, והעבודה, שהראש שלה מושחת והמזכ"ל שלא לא ראוי שיבחרו בו, ועוד כאלה וכאלה. אתה מדבר בסיסמאות ולא מנמק. אתה קורא לחד"ש לאומנית פלסטינית. על סמך מה? איך אתה מעיז בכלל? בוודאי תגיד לי בשגלל שאחד טיבי ח"כ מטעמה, אבל הטיעון זה יכבד רק אנשים שבאמת אין סיבה אמיתית לבחור בהם. והעבודה, אני לא יודע למה אתה קורא לעבודה חסרת אידיאולוגיה. אפשר להגיד עליה הרבה דברים, חסרת אידיאולוגיה? לא בטוח - גם לשבת בממשלת שרון זו אידיאולוגיה, אמנם גזענית, אבל אידיאולוגיה. בקיצור עמרי, ציפית מאד לקרוא טיעונים רציניים יותר מאחורי סיסמאות של 'הו אל תצביעו לה, היא מפלגה פרו פלסטינית!!' או 'הו אל תצביעו עבודה, רק מרצ, כי הם מושחתים ואנחנו לא'. במקום שתגנה את היריב שלך, אתה מגנה שותפה קרובה כמו חד"ש, או העבודה. אין לי מה להוסיף יותר. דרור
 

Fleddermaus

New member
נסחפת. ../images/Emo119.gif

אתה לא שם לב? זה סתם דיון, אתה לא אמור להיעלב מזה, דרור. מהי האידאולוגיה של מפלגת העבודה? כיצד אפשר לומר על מפלגה שהיא אידאולוגית כאשר מגוון הדעות בה עובר מימין לשמאל? אולי באופן רשמי היא סוציאל-דמוקרטית, אבל אשמח אם תצביע על האידאולוגיה שלה בפועל. לגבי עמיר פרץ, אני מציע שתשאל את כל העובדים ששמו את מבטחם וכספם בקרנות הפנסיה של ההסתדרות, אותם עובדים שלמרות עמלם כל השנים נאלצים לעת זקנה לעמוד בתורים של בתי תמחוי. חד"ש היא מפלגה שמציגה מצע שהוא גבולי, כמעט לאומי-פלסטיני, קצת הגזמתי. אני לא מבין מדוע אתה נעלב. איך אני מעז? אני מציג את עמדתי. אולי אשאל אותך איך אתה מעז להציג את עמדותיך... אני חושב שחשוב לשתף פעולה עם המפלגות הנ"ל. רק אמרתי למה לא אצביע עבורן, זה הכל. אל תתרגש, אל תסחף, ואל תיעלב מכל מילה שאני אומר כי זה כבר מתחיל להיות באמת מעליב.
 

Fleddermaus

New member
זה מדהים, דרור, ../images/Emo119.gif

איך בן רגע אתה הופך מאיש שמאל רדיקלי לסניגור של מפלגת העבודה. ושוב, לא אמרתי שיש לי בעייה אישית עם אף אחד מהאישים ברשימת העבודה, אני פשוט לא מזדהה עם המצע המרכזי-לאומי שלהם ולכן לא אבחר בהם. אתה תבחר במי שתרצה. אני לא אצביע עבודה (או לאף מפלגה אחרת בבחירות הקרובות).
 

ערב רב

New member
אם אינך מכיר את מבנה ההסתדרות

אתה יכול לשאול, ואז תגלה שבהסתדרות אין דיקטטורים אלא יש בחירות וקואליציות ממש כמו בכנסת, מכל המפלגות.
 

Fleddermaus

New member
אני יודע את זה. ../images/Emo119.gif

זה אף פעם לא הפריע לעמיר פרץ, כמובן, להנהיג מדיניות של מינויים פוליטיים וכו'.
 

ד ר ו ר 1

New member
עמרי,

קודם כל, מעולם לא נתתי הגדרה מלבד 'שמאלני' לעצמי. לא כיניתי את עצמי 'ראדיקאלי' או 'אנטי ציוני' או כל מונח שנראה שאתה ואחרים נוטים לנכס לי, אז אם אינני מגדיר את עצמי כרדיקאלי, אל תעשה זאת בשבילי. ומתוך כך, לא 'הפכתי' לדבריך, אלא אני מחזיק בדיוק באותן עמדות שהחזקתי בהן לפני שכתבתי את הדברים ולפני ההתרחשויות הפוליטיות, ואני באמת האחרון להגן על מפלגת העבודה. אני רק מרגיש, כחבר בנוער מרצ נכון לעכשיו, ואף חבר בועידת מרצ, שהזלזול שאנשים במפלגה (אתה לא היחיד, וזה לא מפתיע אותי) מפגינים כלפי הבחירה של עמיר פרץ בעבודה, היא רק סטירת לחי וגול עצמי. למה נעלבתי שאלת? לא נעלבתי. אני לא נעלב מסיסמאות ודברי סרק באויר, כי אני יודע שלא עומד מאחורין דבר רציני, והן מסתכמות בהיותן סיסמאות. אם כבר, אני יותר קרוב לחד"ש מאשר לעבודה, אבל אני בכל זאת במרצ, ואין צורך לשכנע אותי במעלות (וגם במגרעות) הרבות של מרצ בתחום המדיני, הגאה, הסביבתי, הפמיניסטי ועוד, הרי אני בשורות המפלגה הזו עוד לפני שאפילו אתה, ואתה יודע מה, אפילו מר ביילין, הצטרפתם, אז אני באמת האחרון שצריך שכנוע, אבל שוב - הפריע לי מאד לראות התנשאות, או גאוות יחידה, לא מוצדקת ואפילו מעט ילדותית ודמגוגית, שהפגנת, ושהיא מאפיינת חלק לא מבוטל במרצ - שמצד אחד מלגלג על חד"ש, וקורא לה לאומנית פלסטינית (והלוואי ומרצ היא מאמצת קצת מה- 'פרו-פלסטיניות' של חד"ש, ואם תמיכה בסרבנות זו פרו-פלסטיניות, חברים לא מעטים במרצ, ואני בינהם, הם פרו-פלסטינים) או מזלזלים בבחירה של עמיר פרץ, שעם כל המגרעות שבו (הוא לא אחת שירת את הקפיטליזם, הוא גנרל בדימוס, הוא לא מוכן לחלק את ירושלים, הוא רחוק מהנושא הגאה ועוד...) הוא יכול לעשות מהפך שיחזק את מרצ ואת השמאל, ובסופו של דבר נוכל להשפיע יותר, ואתה יודע את זה. - דרור.
 
ההסתדרות ותפקידיה

ההסתדרות היא ארגון העובדים שמאגד תחתיו את הועדים הגדולים במשק. ההסתדרות בראשותו של עמיר פרץ אכן לקתה בחסר בארגון על עובדים לא מאוגדים, אבל הבעיה היא יותר בכך שיש כל-כך הרבה עבודה לא מאורגנת בארץ יותר מאשר חוסר יכולת של ההסתדרות. אם תיקח למשל את המאבק של נהגי מטרודן, שעל-אף שהייתי מנהל אותו אחרת, ועל-אף שאם להודות באמת הוא לבסוף נכשל. ההסתדרות החזיקה במשך חודשים את כל נהגי מטרודן בשביתה ומימנה אותם. אותם נהגים לא שייכים לשום ועד גדול. יש הרבה דברים בהתנהלותו של פרץ בראשות ההסתדרות שהיו כוחניים על-סף המושחתים (למשל, איום בפיטורין למזכיר הסתדרות שמסרב להתפקד לעם אחד) אך הטיעון שאומר שההסתדרות עשקה עובדים סתם באמת לא מבוסס. ואגב דרור, ההסתדרות אולי לא רלוונטית? אתה מוכן להסביר?
 

ד ר ו ר 1

New member
כוונתי בעניין היא כזו -

אני לא בטוח עד כמה באמת משפיע מוסד ההסתדרות כיום על המצב החברתי, וגם אם יש השפעה אז היא לא נחרצת, אלא זניחה, ואני אומר את זה בצער. אבל זה באמת לא הדיון.
 

asafz8

New member
צודק ../images/Emo13.gif

פרץ אכן מושחת. השחיתות אצל מר פרץ מושרשת בו עוד מתקופת כהונתו כיו"ר ההסתדרות שדאגה לכולם מלבד למובטלים.
 
למעלה