פרץ או מרצ-יחד?

אפשרות לסלוגן

"לתת מרצ לפרץ". אני תומך בעמיר פרץ, אבל אין לי שום כוונה לסייע לדליה איציק להפוך לחברת כנסת. הבעיה היחידה עם הססמא הזה של "לתת מרצ לפרץ", היא שכפי שזה מסתמן כרגע, מרצ צריכה קודם כל לתת קצת מרץ לעצמה. זו מפלגה מנומנמת וזקנה. הדבר הראשון שהיא צריכה זה להחליף את ההנהגה המאוסה והמזדקנת שלה באנשים מוכשרים, יצירתיים וצעירים יותר.

תיקון קטן

"זה" צ"ל זו. וחשוב לי לעמוד על כך שמה שכתבתי לא מתייחס ליו"ר הנוכחי של המפלגה, יוסי ביילין, האיש שעומד מאחורי יוזמת ז'נווה, אלא לכל מי שמסביבו.

agamrafa

New member
הסכמתי עם כל מילה עד ש...

אחת הסיבות שלא להצביע מרצ זה יוסי ביילין. גנרל שלא בוגר צבא. כלכלן קפיטליסט, אידיאולוג בלי פעילות (הידועה לי בכל אופן) חותם על הסכמי קבע בלי סעיפי "כאן תם הסיכסוך", סעיפים הנוגעים לכלכלה.

אה?

גנרל? קפיטליסט? מעבר לדמגוגיה של הנוער העובד, אנא הסבר והדגם. אידיאולוג בלי פעילות? ביילין-לובוצקי, ביילין-אבו מאזן, ז'נבה, אוסלו, סגירת המשרד לכלכלה ותכנון, סגירת משרד הדתות, שר משפטים שהגיע מחופש לבתי משפט על-מנת לבדוק את עבודת המערכת, פרוייקט תגלית, פעילותו בשמינייה, הקמת המרכז הנותן לחברי-כנסת מידע על הנושאים עליהם הם מצביעים ועוד ועוד ועוד. מעטים האנשים בפוליטיקה הישראלית עם רקורד כזה. בלי סעיפי תום הסיכסוך? מעניין, כאן יש שני סעיפים: קץ הסיכסוך וקץ התביעות. אגב, ניתן למצוא חזרה של סעיפים אלו גם בפרקים אחרים בהסכם. אם יש משהו שאני לא אוהב זה ביקורת המובעת בסיסמאות נבובות.

../images/Emo45.gif אפשר להגיד על ביילין...

שהוא לא כריזמטי, לא מדבר טוב, משתמש יותר מדי בקלישאות, וגם שהוא חושב בצורה קצת מיושנת על תהליך השלום והשמאל - אבל להגיד שאין לו רקורד מוכח של עשייה? זה באמת מגוחך.

ערב רב

New member
פרוייקט תגלית הוא אחד הכישלונות

המהדהדים בעידוד עלייה מאז קום המדינה, למרות שזה כמובן היה צפוי - בחדרי חדרים ולקהלים שלו ביילין אמר במפורש שהוא אינו מעוניין לעודד עלייה מארה"ב ותגלית בסה"כ היה חנופה לרפורמים, הבעיה היא שבארץ הוא שיקר והציג מצג שווא של עידוד עלייה בשביל להוציא כספי ציבור על ידידיו מארה"ב. "מסע" זה פרוייקט שכמובן יכלול הרבה פחות אנשים אבל אחוזי העולים מביניהם יהיו גדולי פי כמה משל אנשי תגלית, בגלל שהוא נועד לעודד עלייה ולא להחניף לקהל התורמים של ביילין באמריקה. אגב, לא מעט טרוריסטים מה-ISM נכנסו לארץ דרך תגלית. הוא כמובן קפיטליסט מוצהר ואתה בהחלט יכול להצדיק אותו ואולי גם לטעון שאין הבדל מהותי בין סוציאל-דמוקרטיה ל-"סוציאל-ליברליזם", אבל כאמור. וחתימה על כל מיני ניירות שלא הבשילו לדבר (וזה, כולל כמובן את "פירוק" משרד הדתות) היא לא ממש עשייה. אין חוכמות, הדבר המשמעותי (לטובה או לרעה, כמובן) היחיד שביילין עשה הוא אוסלו, וזה היה לפני למעלה מ-12 שנה. ואסור לשכוח שהמו"מ באוסלו לא היה מטעם משלחת רשמית של ממשלת ישראל.

אני חולק עלייך

אבל לא נתחיל כאן דיון עכשיו על הקשר של מדינת ישראל עם התפוצות. בהזדמנות אחרת.

ערב רב

New member
אני מכיר את עמדותיך, לא זה הדיון

הבעיה היא שפרוייקט תגלית הוצג כמעודד עלייה בניגוד לתפיסה המגובשת של ביילין נגד עידוד עלייה מארה"ב.

בויכוח המקומי, ערב רב צודק

ברמה הכללית, ביילין צודק. הרבה יותר חשוב למדינת ישראל לחזק את הקשרים עם התנועה הרפורמית - שהיא כידוע, הגוף החזק ביותר מכל הבחינות (דמוגרפית, כלכלית וחברתית) בקרב יהדות ארה"ב. פרוייקט תגלית מצליח מאוד מהבחינה הזאת, ולכן הוא נחשב לסיפור הצלחה. ההשלכות הכלכליות והפוליטיות של הפרוייקט הזה חשובות הרבה יותר מהמושג האנכרוניסטי "עידוד עלייה". לא זה מה שחסר למדינת ישראל כרגע.

אני לא חושב שהצגתי את עמדותיי

בנושא זה על-גבי פורום ציבורי כבר כמה שנים טובות. העמדות שהחזקתי בהם בנושא זה בכיתה ט' לא ממש רלוונטיות כיום. השאלה היא כלל לא אם פרוייקט תגלית מעודד עלייה בטווח המיידי. יש יתרונות רבים אחרים שתגלית מספק. מעידוד תיירות יהודית בישראל, דרך עיצוב תדמיתה של ישראל כפי שהיא בפני יהודי התפוצות (ולא מדינת נזקקים ששואבת מהם כספי תרומות), ועד לשמירה ועיצוב הזהות היהודית של יהודי התפוצות. אגב, כשמביאים לידי ההבנה שעליות אידאולוגיות כמעט ולא מתרחשות כתופעה כמעט מאז קום המדינה אלא רק עליות מצוקה, הסיכוי לייצר עלייה מארה"ב הוא אפסי. ככה שאת נתוני עידוד העלייה מארה"ב שתגלית הוביל אליהם יש להעמיד בפרופורציה הזאת, וככה הפרוייקט מהווה הצלחה לא קטנה.

kgjghy

New member
צריך להפריץ את מרצ

ולהצניח בה 'קולונלים חברתיים' במקום חבורת הביילינים.

Fleddermaus

New member
התעדכנתי, ../images/Emo119.gif

אני לא אוהב את פרץ יותר מלפני יומיים, אבל אני בהחלט חושב היום ועכשיו שבחירתו היא דבר טוב, לנו ולשמאל כולו.

Deathatred

New member
השמאל לא יתעורר

עד שהוא יבין שפניהם של הפלשתינים אינם לשלום, ולשישראל יש זכות מלאה להגן על עצמה מפני הטרור שהם מפעילים. עד אז שרון ימשיך לגנוב לשמאל את כל המנדטים.

Deathatred

New member
אז לפי שיטתך, אני מבין

שצ'מברלין היה הכי שמאלני שיש כאשר חתם על הסכם מינכן.

[אורן]

New member
זה היה מעשה שמאלני

קורה שימנים עושים דברים לא אופיניים (כמו הסכם שלום עם מצרים, פינוי מעזה או הסכם מינכן).

[אורן]

New member
לא ממש

כי צ'מברליין לא נשאר באותה אידאולוגיה, ולכן לא נחשב שמאלני. אם אני אצטרף לנוער הגבעות, אני כבר לא אהיה שמאלני ולכן לא תהיה זו "התעוררות" של השמאל. אז בעצם לא הוכחת כלום חוץ מזה שאתה רוצה שכולנו נהפוך לימנים, אבל את זה כבר ידענו קודם.

Deathatred

New member
לפי הטענות שהעלית כאן

חתימה על הסכם מינכן - מעשה שמאלני. ברגע שצ'מברלן התנער מההסכם עם היטלר בגלל שהבין שמדובר היה בטעות - הוא נהפך לימני. שני הצהרות אלה, שמשתמעות בבירור מתשובותיך לשאלות ששאלתי, מוכיחות שהשמאל כפי שנתפש על ידיך הוא אידיאולוגיה המתעלמת באופן מוחלט מהמציאות ושאין לה זכות קיום מוסרית. הסיבות לכך ברורות מאוד מהטענות למעלה ולא נראה לי שאני צריך לפרט אותן.

[אורן]

New member
לא נכון

כי המצב היום בעולם הוא שונה. אם הייתי חי באנגליה של שנות ה- 30, אולי הייתי שמאלני ואולי ימני, מה שבטוח זה שבסופו של דבר הוכח שהצדק היה עם הימין. במצבים אחרים הדרך של השמאל היא הנכונה, וזה המצב היום בארץ. זו זכותי לבחור את תפיסת העולם שלי בהתאם לזמן ולמקום בו אני חי, והמחשבה ש"השמאל תמיד צודק" או "הימין תמיד צודק" (כמו שלך) היא מאוד ילדותית.

למעלה