`*.+,`*:+.+,`;*פרפר לילה,.`*.,-;+.*

`*.+,`*:+.+,`;*פרפר לילה,.`*.,-;+.*

שלום אנשים ונשים חברי הפורום היקרים במהלך חיטוטיי ברשת אחר פתרונות מעשיים לבעיות שינה הגעתי לכאן. מה עושים במצב בו אני עוצם עיניים ובמקום להרדם רצות לי מחשבות בראש על העתיד, עבר, תכנונים, דמיונות, עצב, זכרונות, געגועים, ובמקום להרדם אני מתהפך כמו סטייק על המיטה. אני חייב לציין שאני אדם מאוד רגיש בשינה כלומר בשביל להרדם אני זקוק לשקט, אויר, ועמעום אורות, וגם זה לא תמיד עוזר. האם יש דרך טובה להפטר מהנדודים הללו? פפפללליייזזז תעזרו לי... האם יש שיטה פיזית להרדם? תודה לכל העונים ולילה טוב

shaiush4

New member
בטח שיש...

אתה מוזמן למאמרים של הפורום ולקישורים כדי לקרוא על שיטות להרדם ועל דרכי הרגעות.

אני גולש מ``פאלם`` מחשב כף יד

ובפורטל הסלולארי אין לי את האופציה של ``חיפוש`` או ``חיפוש מתקדם`` וגם קישוריות לא תמיד נפתחות... אז אם תוכלי לעשות ``העתק-הדבק`` לכמה עצות מועילות אודה לך מאוד...

shaiush4

New member
בבקשה... אבל זה קצת ארוך...

1. "שכב בכוונה ללכת לישון רק כאשר אתה חש מנומנם". מטרתו של הכלל הראשון היא לעזור למטופל להיות רגיש יותר לאותות פנימיים של עייפות, כך שתהיה סבירות גבוהה יותר שהוא יירדם במהירות כאשר הוא הולך לישון. 2. "אל תשתמש במיטתך עבור דבר פרט לשינה; כלומר, אל תקרא, תראה טלוויזיה, תאכל או תדאג במיטה. פעילות מינית היא יוצא הדופן היחיד לכלל זה. במקרים אלה, יש למלא אחר ההוראות אחרי כן כאשר אתה מתכוון ללכת לישון". מטרתו של הכלל השני היא שפעילויות הקשורות בעוררות יתרחשו במקום אחר ועל ידי כך לשבור את הדפוסים הקשורים עם הפרעת השינה. אנשים שזהו הזמן היחיד עבורם לחשוב על אירועי היום ולתכנן למחר צריכים לבלות קצת זמן של שקט בחדר אחר לפני שהם הולכים לישון. 3. "אם אתה חש שאינך יכול להירדם, קום ולך לחדר אחר ועסוק בפעילות פאסיבית. הישאר ער ככל שתרצה ואז תחזור לחדר השינה כדי לישון. למרות שאיננו מעוניינים שתסתכל בשעון, אנו רוצים שתצא מהמיטה אם אינך נרדם מייד. זכור שהמטרה היא לקשור את המיטה עם הירדמות מהירה! אם אתה במיטה יותר מבערך 10 דקות בלי להירדם ולא קמת, אינך ממלא אחר הוראה זו". 4. "אם עדיין אינך יכול להירדם, חזור על שלב 3. עשה זאת לעיתים קרובות ככל הדרוש במשך הלילה". מטרותיהם של הכללים השלישי והרביעי הן לקשר את המיטה עם שינה ולבטל את הקשר לתסכול ועוררות של חוסר יכולת להירדם, וכמו כן על ידי היציאה מהמיטה המטופלים משיגים שליטה על בעיותיהם. קל יותר להתמודד עם הבעיות וכתוצאה מכך פחות חווים מצוקה. 5. "כוון את שעונך המעורר וקום באותה שעה בכל בוקר ללא קשר לכמה הספקת לישון במשך הלילה. זה יעזור לגוף שלך להשיג מחזור שינה עקבי". המטרה של הכלל החמישי היא להשיג מחזור שינה עקבי. בנוסף, אחרי לילה של נדודי שינה המטופל יהיה עייף וכך גדלים סיכוייו להירדם מהר יותר בלילה הבא, מה ששוב מחזק את הקשר בין המיטה והירדמות מהירה. 6. "אל תנמנם במשך היום". מטרת הכלל השישי היא למנוע מהמטופל לשבש את דפוסי השינה שלו על ידי שינה לא עקבית. תנומה קבועה בכל יום בשבוע באותו הזמן היא מותרת.

למעלה