פרע?

• פותח הנושא worm2
  • פורסם בתאריך

worm2

New member
פרע?

אני מדוכא ונהגתי לשתות חליטת פרע, נאמר לי כי החליטו להפסיק למכור אותו מכיוון שהוא ממכר (?). מישהו יודע איפה ניתן להשיג אותו, באזור ת"א?

"הפרוזאק של הטבע"

צמח הפרע או ההיפריקום הינו אכן צמח נוגד דיכאון ועובד על אותו "תדר" שהפרוזאק עובד, זהו צמח שנקרא "מאו אינהיביטור" כלומר מעכב אנזים שנקרא מונואמין אוקסידאז (מאו), שתפקידו לפרק חומרים המשפיעים על מצב הרוח (סרוטונין, דופמין...), כאשר המאו מתעכב, החומרים לא מפורקים ומצב הרוח נשאר מרומם... זהו צמח שמשמש כתרופה חזקה ולכן זו הסיבה כנראה שהפסיקו למכור אותו, מכיוון שצריך להיות אחראים בנטילתו, כשם שלא מוכרים פרוזאק ללא מרשם רופא פסיכיאטר, כך גם יש סכנה במכירת פרע. מכיוון שהינך מדוכא, אני ממליצה לך לגשת לנטורופט לקבל טיפול הולם בצמחי מרפא ובשינוי תזונתי וחשיבתי/קוגניטיבי...(כמובן שזאת באם החלטת לא לפנות לפסיכיאטר) מצב דיכאון אינו מצב נורמאלי ומקשה על התנהלות ביום יום. אפשר לעזור לך להתחזק ולהחזיר לך את השליטה על חייך. הרבה בריאות תמי- נטורופטית.

worm2

New member
כן

טוב עכשיו גם לקחו לי את הפרע, החיים קשים

worm2

New member
אאאאאאאאאח

יותר מדי בלאגן, מדוכא מדי בשביל זה חהחחהחהחה תמימה האחת תודה על העזרה, אני חושב שאני התפשר על שעונית וג'אנסנ' לבנתיים...

אני שמחה לראות שלמרות הדיכאון

מצאת יכולת לצחוק קצת... תנסה להחליף את הכמויות של הבכי בצחוק... זה אולי יעזור לדיכאון להשתחרר קצת...להתרענן קצת...הוא גם זקוק לחופשה לא?

יאיר1111

New member
פרח קטן וצהוב

כאן בגולן, בחצר ביתי נמצאים מספר שיחי פרע ומניצני פרחיו אני מכיו מיצוי. לפרע סגולות מעולות נוגדות דיכאון ומחקרים אישרו זאת, אבל תעשיית התרופות לא מעונינת במתחרים. פרע נמצא יותר יעיל מפרוזאק, ללא תופעות לוואי. בכל מקרה, עדיף להשתמש בצמח טרי ולא היבש הנמכר בחניות טבע. הריכוז הגבוהה ביותר של החומר הפעיל נמצא בניצני הפרח, יום-יומיים לפני שעלי הכותרת נפתחים, אבל ישנם ריכוזים נמוכים יותר גם כאשר הפרח נמצא בשיא תפרחתו ובעלווה הסובבת לפרח. בפרח שנבל ובשאר חלקי הצמח הבוגרים ישנם ריכוזים פעילים לא משמעותיים. בכל שנות עיסוקי עם צמחי מרפא לא נתכלתי בתופעה אחת שלילית המיוחסת לצמח, אולי מפני שבארץ נמכר הצמח בעל ריכוזים נמוכים מהחומרים הפעילים. קטיף הניצנים והזמן הארוך להפרדתם משאר הגבעול וחלקי הצמח האחרים מיקרים את מחיר התמצית המופקת. בכל מקרה, צירפתי קובץ העוסק באלמנט החשיבה החיובית. אני מקווה שתמצא את הכיוון הנכון. בברכת שפע בריאות, יאיר ראובן M.H, מאסטר הרבליסט

worm2

New member
יריב זה מעניין מה שכתבת

אבל תגיד זה בלאגן להיכנס לכל הקטע של גידול פרע? ניתן לגדל בעציץ בבית? האם זרע (אם בכלל זה נקרא זרע) של פרע ניתן לקנות במשתלה הקרובה לבייתי? אתה יכול לשלוח לי כמה קילו בדואר רשום?

מאי12345

New member
פרע ס. ג'ון

שלום, הצמח אכן נאשר לשימוש בעבר. מזה זמן מה, נמכרת בארץ התרופה "רמוטיב" שמכילה מיצוי של הצמח. לאחרונה התחלתי להשתמש. כדי לקנות את התרופה, יש לקבל מרשם מרופא משפחה, פסיכיאטר או נוירולוג. בהצלחה. אתה יכול להסתכל באתר של החברה. מאי

worm2

New member
תודה על העזרה

אבל 100 שקל בחודש זה קצת יקר מדי בשבילי

יאיר1111

New member
קילו של מה??

יריב שלום הפרע הוא צמח בר. איני חושב שניתן לקנות זרעים שלו, אבל אולי תוכל למצוא שתיל במשתלות שברשותם צמחי מרפא. כפי שאמרתי, צריכים להשתמש בניצני פרחים בוגרים ובפרחים שאך נפתחו עלי כותרתם. אני מוכן לשלם 100 שקלים לקילו שכזה. קילו של ניצנים ופרחים צעירים.

worm2

New member
קילו של במבה

יריב מה דעתך לגבי הכדורים אללו? האם כדורים אלו, שמרכיבים מסויימים הוצאו מהם באופן מלאכותי על ידי בני אדם מהווים תחליף אולם?

מאי12345

New member
המחיר הוא 117.5

הוציאו (לא לחלוטין) את המרכיב היפרפורין שגורם לתגובות בין תרופתיות. מה שיותר מפריע לי שהפורמולה מכילה גם כמה מרכיבים לא ממש טבעיים כמו פרופילן גליקול, טיטיניום דיאוקסיד וכו. אבל התועלת מהתרופה עולה על נזקיה, ועדיפה על הפרוזק. צ'או

worm2

New member
אני שוקל

לנסוע לבית של יריב ולגנוב לו את השיח... 117 זה אחרי ביטוח משלים? מאי אפשר לשאול אותך איך נודע לך על הטבליות?

למעלה