פרעושים

Boolintz

New member
פרעושים

שמתי לפני כמה ימים לכלבה אמפולה נגד פרעושים והיא עדיין ממשיכה להתגרד. לשים לה עוד אחת? מחר אני הולכת לשטוף את הבית עם טיפה פרונטליין במים (הצעה מפורום חתולים), נראה לכם שזה יעזור?

בשום אופן לא לשים עוד אחת!!

חשוב לקרוא את מה שרשום על החבילה של האמפולות ושם בין היתר כתוב שיש לחזור על הטיפול לאחר חודש בוודאי לא לאחר כמה ימים. אם היא ממשיכה להתגרד אולי זה בגלל הפצעים שנוצרו מהפרעושים שהיו עליה. חשוב גם לכבס את המצעיים/מגבות/שמיכות שעליהם היא ישנה, טיפול מקומי לא מספיק.

אפרתs

New member
לא

אם האמפולה ששמת מתאימה למשקל הכלבה, אסור לשים עוד חומר כי הריכוז יהיה גבוה, מינון מסוכן לפגיעה בעור. ייתכן והכלבה או יותר נכון הפרעושים שעליה פיתחו עמידות כנגד החומר הספציפי של האמפולה ושווה לנסות חומר אחר (אדוונטג' למשל) אבל לפחות עוד שלושה שבועות עד חודש. לפעמים לוקח זמן עד שהאמפולות מסייעות בגירוש הפרעושים.. תני לזה עוד קצת זמן ואם הגירוד נהיה חמור, גשי לוטרינר לבדוק ממה הוא נובע. לגבי פרונטליין במים לשטיפת הבית, נראה לי שזה לא ממש יעיל כיוון שפרונטליין חודר לעור של הכלב ופועל שם להבדברת הטפילים ולא פועל כך סתם באוויר, אבל אני לא בטוחה ואפשר לבדוק אצל היצרן. ברוכה הבאה ותמונות של המתגרדת יתקבלו כאן בשמחה

Boolintz

New member
זה דווקא אדוונטג'

עברנו עכשיו מאזור ירושלים לתל אביב, לפני כן לא כ?"כ כ הקפדתי לשים לה חומר נגד פרעושים כי לא היה צריך, וכששמתי השתמשתי בפרונטליין. בנוסף לזה שעכשיו אנחנו הולכים למתחם הכלבים, שמשם היא בטח מקבלת לא מעט פרעושים יש לי זוג גורי חתולים במפרסת מלאים בפרעושים ורק מחר אני אוכל לשים להם קצת חומר. ולמה לא ביקשתם קודם - הנה תמונה של המתגרדת....

אפרתs

New member
נראית חמודה

לא לגמרי הבנתי, זו הפעם הראשונה שאת שמה לה אדוונטג'?.. אני הייתי מציעה לחכות עוד כמה זמן ואפילו לנסות שוב את אותו החומר. אם גם לחתולים יש פרעושים צריך לטפל כמובן בכולם כדי לחסל את כל הטפילים בבת אחת. תמונות תמיד מבוקשות כאן, את מוזמנת לצרף עוד כמה.

chif777

New member
אדוונטג' מעולה!

צ'אי אלרגי לפשפשים, ועם אדוונטג' הוא נקי מהם לגמרי. יכול להיות באמת שיש לה עדיין גירויים מהגירודים. כדי שתבדקי אם יש אדמומיות ותשתדלי למנוע ממנה להתגרד (כמה שפחות ) שלא תפצע את עצמה.

הפרעושים בת"א הרבה יותר עמידים מבירושלים

חבל על רחצת הבית עם פרונטליין - זה מדולל מדי ולא יעבוד ואת סתם תבזבזי חומר יקר. הייתי מזמינה מדביר לבית. מרססת את הכלבה בפרונטליין תרסיס שעובד נהדר. ואחרי 10 ימים שמה לה אמפולה של רבולושן או פרונטליין פלוס. וגם את החתולים מרססת בפרונטליין וחוזרת על הריסוס אחרי 10 ימים. ריסוס של פרונטליין זה החומר הכי בטוח להדברה בגורי חתולים והוא עובד מצויין. וכמובן יש צורך לוודא שהגרוד הוא אכן מפרעושים ולא ממקור אחר.

Boolintz

New member
תודה לכולם על העצות

מחר אני אשים לגורים פרונטליין, ואחכה יום יומיים לראות מה קורה. לכלבה יש עור עם פיגמנצטיה כהה כך שקשה לראות אם יש אדמומיות. במידה וזה ימשיך עוד בשבוע הבא, אני כבר אזמין מדביר ואקפוץ לביקור אצל הוטרינר. תודה!

Boolintz

New member
ובעצם כשאני חושבת על זה יש לי שאלה לגבי הדברה

עד היום תמיד פחדתי לשים אפילו ספריי נגד נמלים בבית, בגלל החתולים. חוץ משני הגורים הארעיים בבית, יש עוד זוג חתולים וגם כלבה. את הכלבה אין לי בעיה להוציא בזמן ריסוס, אבל עם החתולים זה סיפור לא פשוט, במיוחד שהמספר עומד היום על 4...
כבר חשבתי לעשות הדברה בגלל ג'וקים שצצו להם ומשהו שאולי ירחיק קצת יתושים, ועכשיו עם הפרעושים זה נראה מתבקש מתמיד. יש למישהו ניסיון בנושא? המצלות / תובנות יתקבלו בברכה.

למעלה