פרעושים

beky1

New member
פרעושים

יש לנו כלבה חדשה במשפחה הפרווה שלה טריקולורית והיא מתגרדת מידי פעם , יש לה סימנים של נקודות חומות זעירות הנראות כנו גרגרי חול קטנים. האם מדובר בפרעושים ??? מה הטיפול הנדרש ???? קנינו לה אמפוליות כנגד פרעושים והיא נושאת קולר כנגד קרציות (מקווה שלא התבלבלתי ) מקווה לתשובה מהירה......... ד"ש מליאת (אמא של פלויד ושמש)

C H 4

New member
הנקודות החומות זה הפרשות של פרעושים

גם שמתם לה את האמפולה?

C H 4

New member
צריך לשים לב שהאמפולה מתאימה לגודל

של הכלב (כי יש כלבים של 2 ק"ג ויש כלבים של 20 ק"ג) אם לא- עדיף לצלצל לוטרינר או לבקש כאן הנחיות יותר ספציפיות אם כן- זה אמור להיות כתוב גם בהוראות- מחוררים את האמפולה (נדמה לי שעם הפקק- זה בטוח מצוייר בצורה ברורה בהוראות) מזיזים את הפרווה של הכלב מנקודה מסויימת בעורף מצמידים את האמפולה ולוחצים כדי שהריסוס יצא לשם- זה כמו הזרקה לנקודה מסויימת (רק בלי מחט והכל יוצא לעור). אני לא יודעת אם זה נכון לעשות ככה אבל בגלל שאצלינו זה כלב גדול והרבה חומר אנחנו מפזרים את החומר על שתי נקודות.

beky1

New member
שמתי לה את החומר

בכמה נקודות על העורף , והיא קיבלה את זה יפה . תוך כמה זמן זה אפקטיבי במידה ויש לה פרעושים ? האם מותר ללטף לה את הפרווה באותו יום עם ידיים חשופות ? האם פרעושים עוברים גם לבני אדם ? ואם כן כיצד ? אשמח לקבל תשובה גם מהוטרינר בנוסף לשאר הגולשים ....זו היתה מטרת השאלה מלכתחילה תודה

TNFAN

New member
אני יודעת

שיש תרסיס מיוחד שקונים אצל הוטרינר (לא זוכרת איך קוראים לזה) והוא באמת עוזר... מה שכן יכול להיות שמקרה שלכם הטיפול הוא שונה כי מדובר בגור... בכל מקרה לכלבה שלי היה את הקולר נגד פרעושים וזה לא עזר לה...

pretty cat

New member
מצתרפת לשאלת הפרעושים, אבל היא שונה

יש לי חתולה טורטית, קיבלתי אותה מאחי[הוא מצא אותה ברחוב כשהייתה בת כמה ימים לערך] כשהייתה בגיל חמישה חודשים, כעת היא בת שנה ושלושה חד'. יום אחד היה לה לכלוך על הגב אז הוצאתי אותו וכנראה דקרתי אותה בטעות אם מקל שהיה לי ביד, היא הזיזה את גבה בתחושה מוזרה והלכה משם. עכשיו, אני רואה אותה לפעמים יושבת ומזיזה את גבה, אף אחד לא נגע בה ויש לה תחושה של דקירה. לפני כמה ימים היא ישבה במרפסת, מזיזה את גבה במהירות ומתחילה ליילל. כשהלכנו איתה בעבר לוט' בשביל טיפול אוזניים, הוא בדק אותה והראה לנו פרעוש. הבנו שיש לה פרעושים, אך אינני זוכרת מה הוא אמר על כך. אם מישהו יוכל לעזור, זה יהיה טוב מאוד
. תודה !

pretty cat

New member
עכשיו כשאני חושבת על זה,

אני זוכרת רק שהוא אמר שהקולר ששמנו לה בעבר[נגד פרעושים] לא עוזר בגרוש, הורדנו לה אותו וזרקנו גם את הקולר הקודם[הסגול שיש בתמונה], הוא אמר שאין לה צורך בקולר אם היא חתולת בית...

etiush

New member
אין

אין קולרים נגד פרעושים לכל הידוע לי. רק ספריי או אמפולות. פעם הייתה אבקה, אבל לא קולר.

pretty cat

New member
דרך אגב,

לפני שעה לערך חתולתי אכלה מן האוכל שלה[רויאל כנין אם מישהו מכיר], אוכל שמספיק לחודשיים. כעבור כמה דקות היא החלה להקיא[מה שכבר קרה פעמים רבות], כשניקיתי שמתי לב לחתיכות האוכל ששמה, מישהו יוכל להגיד לי מה העניין ומה פשר ההקאה ? החתולה בת שנה ושלושה חודשים, אם זה עוזר.

תשובה

נגד פרעושים צריך לטפל כל חודש בטיפות על העור. לגבי ההקאה - איך היא נראית חוץ מזה? חלשה או רגיל? על הקאה אחת לא מיד חייבים לרוץ לוטרינר אבל אם היא גם נראית לא טוב (ואנחנו בדרך ליום כיפור) או אם יש עוד הקאה - לגשת להבדק גמר חתימה טובה

pretty cat

New member
מדיי פעם זה קורה לה בקשר לקיא.

היא נראית בסדר, היא מקיאה, אחר כך היא שוכבת קצת והולכת לשחק.

למעלה